Už několikrát mi říkal, že mu hlava něco říkala, ale nějak jsem to vždycky přešla s tím, že je dítě, a že jen neví jak popsat třeba že o něčem přemýšlí.
Teď večer mi říká, že mu zas něco říká hlava.. Ptám se ho, co mu říká a on že prý si má vyrobit robota a sbořit náš panelák.... Ptala jsem se ho, proč by to dělal, že snad by nechtěl.. On na to, že neví, že mu to jen někdo v halvě říká...
Děsí mě všechno, kluk může mít nějaké problémy, po porodu byl resuscitován a nevypadalo to s ním dobře...
ted jsme lítali kvůli tomu, že se mu motá hlava. Prošli jsme oční, RTG, EEG, CT, všechno v pořádku a ted zas toto...
Prosím, uklidnětre mě, že prostě pětileťáci maj takový období...
Nebo zas mám letět k dr? Už si budou myslet že jsem blázen já... _________________
Můj syn, mmch. po porodu kříšen má podobné myšlenky týkající se uplně všeho. On teda moc nesestrojuje jeřáby ale spíš zachranuje svět......Ted ve čt. řekl ve škole nějakemu tatínkovi, že skočil z 10-ti metráku. Tatínek z toho byl docela vyděšený, prý mu reálně popsal vše do detailů.
Bude mu 9let
Muží mají od dětství fantazii, bujnou.
Tvůj syn prostě bude strojní inženýr
Holky, neblázněte! Tohle je zcela přirozené a věku adekvátní uvědomování sebe sama . Děcka v tomto věku si najednou začínají uvědomovat, že mají nějaké myšlenky, nápady, fantazie a snaží se je s odstupem "pozorovat". A protože je to pro ně nové, mají pocit, že jim "hlava říká".
Nedělala bych žádné závěry o schizofrenii. Pokud se bojíš, zkus to zkonzultovat v pedagogicko-psychologické poradně, ale jsem si jistá, že ti řeknou, že je to v tomto věku běžné.
Registrace: 1.1. 2007 Příspěvky: 4002 Bydliště: Česká Lípa
Zaslal: pá červen 22, 2012 9:48 pm Předmět:
Já bych to teda taky zatím neřešila. S námi snad odjakživa zase bydlí "Adam", jezdí s námi na výlety, občas Járovi taky něco řekne, a vůbec mne nenapadlo, že je něco v nepořádku. S postupem času to velice slábne, když teď o tom přemýšlím, dneska se na něj ptala Kačka, kde je
Taky bych řekla, že je to uvědomováním se. _________________ Jára - 17.11.2006
Registrace: 13.12. 2007 Příspěvky: 21753 Bydliště: Where my body lies, my head is home.
Zaslal: pá červen 22, 2012 9:51 pm Předmět:
Bebet napsal:
Holky, neblázněte! Tohle je zcela přirozené a věku adekvátní uvědomování sebe sama . Děcka v tomto věku si najednou začínají uvědomovat, že mají nějaké myšlenky, nápady, fantazie a snaží se je s odstupem "pozorovat". A protože je to pro ně nové, mají pocit, že jim "hlava říká".
Nedělala bych žádné závěry o schizofrenii. Pokud se bojíš, zkus to zkonzultovat v pedagogicko-psychologické poradně, ale jsem si jistá, že ti řeknou, že je to v tomto věku běžné.
Já bych tam právě zašla a nechala si říct, že to nic není
Když někdo může chodit do aply a toužit, aby to něco bylo, tak snad jde i opak, ne?
Mi tu A. říká různé bludy, ale v tomto bych dala na instinkt opravdu hodně.
V psychologii se tomu říká eidetická představa. Vžití dítěte do hry, kdy představa e téměř shoduje s reálným vjemem.
Mmch co se týče té schizofrenie, možné je samozřejmě všechno, ale v klinickém obrazu mají děti takové hodně podivínské chování. Tohle mi spíš přijde, že se prostě hodně vžil do nějaké hry.
Když se člověk koukne na ty kreslený filmy, které teď běží např. Kim Possible, tak se tomu ani asi nelze divit.
Neradím podceňovat, poradnu navštívit můžete, ale nemyslete hned na nejhorší. Nehledě na to, že ve schizofrenii zejména v prvních příznacích se najde fakt každej. Živě si pamatuji, jak jsme se spolužáky našli na sobě devět z deseti příznaků kdejaké poruchy, když jsme studovali psychopatologii.
Zdravím K.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.