Hlavicka baby-cafe.cz
Přihlásit    Poslat článek Chat    Vyhledávání
Reklama
Menu
BC BURZA PRÁCE/BYDLENÍ
Reklama
Hromadné nákupy s Baby-Café.cz!
Všiváčky z UK

Merino tílka

BC "bedýnky"

Flexi8 - sponky

Flexi8 - burza

Vanilkové lusky

Krůty

Plnotučné kakao

Domácí hovězí

Poslední komentáře  
· 1 Vyhrajte 1000 Kč k nákupu v eshopu www.glaglacz.com
· 2 Biologické předpoklady nošení dětí
· 3 Biologické předpoklady nošení dětí
· 4 Biologické předpoklady nošení dětí
· 5 Vyhrajte poukázku v hodnotě 500 Kč na dětské oblečení zn. Maxomorra
DOBROAKCE
BC dětský den na hradě Hněvín (23.6.2013)

BC srocení 2013

Co vás (nejen) dneska potěšilo?

Poslední diskuse
· 1 Domace Oreo kexiky PHOTO*
· 2 Jak dlouho vydrží bezový sirup v ledničce?
· 3 WANTED: Poslední hrdina
· 4 Konec RD a porod dalšího dítěte
· 5 známkování-zapomínání
· 6 Tatralandia nebo Bešeňová anebo jiný aquapark?
· 7 Porod doma po císaři
· 8 liposukce
· 9 Nemáte zbytek oranžové látky?
· 10 Nabídnout dohodu, nebo si počkat na výpověď?

Poslední týden

SOUTĚŽE NA BC!!!

Vyhrajte :

1000 Kč k nákupu bot :-)

Vitamíny pro nastávající matky Elasti Q

500.- na nákup biooblečení Maxomorra

Literární RUMování

Diskusní příspěvky
·  1 Alternativní léčba - homeopatie, Bachovy esence, bylinky...
·  2 Půsty, Nejedení, Breathariánství, život z prány
·  3 Ještě nám to není jedno...
·  4 2006 - listopad
·  5 BB2013 skupina 5-6 A
·  6 Ame radí - pátrá - informuje
·  7 Alternativní léčba - homeopatie, Bachovy esence, bylinky...
·  8 Žrádelníčky: tipy, recepty - zdravě a sytě :)
·  9 Ještě nám to není jedno...
·  10 Nabídnout dohodu, nebo si počkat na výpověď?
Sponzorované odkazy

Diskuse

baby-cafe.cz
Pro diskusi o čemkoli...

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

SOS - chtějí mi vyvolat porod kvůli špatnému monitoru
Přejít na stránku 1, 2, 3 ... 15, 16, 17  Další
Přejít na stránku

Přidat nové téma    Zaslat odpověď       Obsah fóra baby-cafe.cz Přirozené těhotenství, přirozený porod
Přidat do záložek
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Ratta
Kecka
Kecka

Registrace: 2.4. 2012

PříspěvekZaslal: pá červen 22, 2012 2:26 pm    Předmět: SOS - chtějí mi vyvolat porod kvůli špatnému monitoru Citovat

Prosím poraďte!

Včera jsem měla mít termín porodu. Dnes jsem byla v porodnici v poradně, mladá milá doktorka už chtěla se mnou domlouvat vyvolání porodu za necelý týden, já jsem se dost bránila, ale nakonce jsem souhlasila, doufajíc, že do té doby porodím. Pravděpodobně mně vyhodnotila jako potížistku, tak si pro jistotu za chvíli na mně zavolala posilu, starou zkušenou harcovnici a začala manipulace. Že prý tam mám zůstat, že mi vyvolají porod hned. Najednou se objevily vážné důvody:

1. Špatný monitor - malému po akci vždy stoupnul pul¨s (což je samozřejmě normální), ale hned mu klesl o cca 15 bpm (prý nenormální). Prý to může znamenat, že nemá dost kyslíku kvůli nedostatečné placentě (UTZ byl v pořádku). Já jsem potom pro jistotu skočila ke svému gynekologovi kouknout na staré monitory a ty klesající ozvy po akci tam byly taky, dokonce i před dvěma měsíci - dělali mi monitor už tehdy, křivka sice vypadala pokaždé jinak, netrvaly tak dlouho, ale byly tam. Nikdo se tehdy nevzrušoval.

2. Pak na mně zkoušely, že prý mám oligohydramnion, prý je to taky špatně - já jim na to, že je to blbost, že to sestřička zapsala špatně, protože doktorka na UTZ jí diktovala polyhydramnion, jasně jsem to slyšela (což je pravda). Tak otočili, že i to je špatně, protože hlavička dítěte naléhá jen volně, a tedy kdyby mi praskla voda, tak ten silný proud mi může vytlačit pupečník ven (a to víme, co se pak stane).

Tak já nevím - byla to jen manipulace, abychom nemuseli podstupvat rizika přenášení, nebo opravdu něco hrozí? Já samozřejmě chci porod co nejpřirozenější. Rizik jsem si vědoma, já vím, že tam reálně nějaká jsou, ale umí mi někdo říct, jsou ta rizika tak velká, že stojí za jiné riziko - že se indukcí zpacká porod, což bude mít zase svoje následky?

Ví někdo, jak fungují ty ozvy dítěte - jestli to zpomalení po akci je normální a dámy si jen vymýšlí, anebo je tam opravdu nějaký průšvih? Ony mi tvrdily, že MOŽNÁ, ale neřekly, že určitě.

Jaká je pravděpodobnost vyhřeznutí pupečníku při (slabším) polyhydramnionu a volném naléháním hlavičky? Podotýkám, že jsem otevřená na dva prsty a dítě je prý hodně nízko, doktorka se divila, že u prvorodičky je to nezvyklé (nevím, jestli to souvísí s naléháním, každopádně, je jasné, že rodit budu co nevidět).

Zatím jsme se domluvili, že v neděli přijdu na monitor a v pondělí ráno na příjem a vyvolávání. Dost těžko to nesu.

Prosím o odpovědi ty, kdo něco podobného zažily nebo slyšely, případně četly. Pouhé názory a útěchy pro mně nejsou relevantní, omlouvám se za upřímnost.

Existuje typ lidí, který má rád jistotu, byť falešnou, pro ni udělá všechno a nechce nic řešit. Já ne, potřebuji zvážit rizika, porovnat jejich pravděpodobnost v různých variantách. A vybrat si variantu, která se mi bude zdát nejschůdnejší. Nechci skončit s císařem jen proto, že malému MOŽNÁ něco hrozí, kdybych se bála rizik, tak to nebudu mít žádné dítě, že.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Llevelyn
Guma a neuvařitelná slepice :-)

Registrace: 2.12. 2007

PříspěvekZaslal: pá červen 22, 2012 2:33 pm    Předmět: Citovat

Máš možnost jít do jiné nemocnice/ k obvodní na kontrolu? K bábě?
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Martinka3
Klábosilka
Klábosilka

Registrace: 26.8. 2009

PříspěvekZaslal: pá červen 22, 2012 2:48 pm    Předmět: Citovat

Druhý/třetí odborný názor by se určitě hodil... porodní asistentka by možná byla lepší než doktor, mám za to, že doktoři "honí body" a dělají zákroky preventivně.
Snad někoho takhle rychle najdeš Veselý
Amazonka01
Moderátor - Přirozený porod

Registrace: 23.9. 2006

PříspěvekZaslal: pá červen 22, 2012 2:52 pm    Předmět: Citovat

Ratto, co to zamená "po akci"? Kontrakce? Pokles o 15bpm jako pod průměr amplitud a byl na jak dlouho?

Je fakt, že bez děložní činnosti se žádné decelerace ve fyziologickém grafu neuznávají, pokud jsou sporadické, pak jde o suspektní nález a chtělo by to sledovat.

Co se týká naléhání hlavičky, polyhydroamnionu a prolapsu, tak pokud hlavička naléhá (i kdyby volně) tak bych byla klidná. Kdyby ti rupla voda, tak to pak hlavička rychle zašpuntuje.

Co bych udělala já, došla na monitor, pokud se budou poklesy opakovat, tak bych se domluvila ne na vyvolání, ale na UTZ průtocích placenty a případně na zátěžovém testu, a z toho pak vyvodila závěry. Pokud bude vše připravené, je možné že test porod nakopne (pak bude na tobě, aby ho nechali dál běžet přirozeně), pokud ne, s miminkem to ani nehne, ale může ukázat, kdyby tam měl být nějaký problém, a zase se podle toho můžeš rozhodnout.

Možná bych ještě zkusila zítra monitor někde jinde (s nějakým vymyšleným důvodem ;), nebo upřímně, máš nárok na konzultaci jinde), a zase uvidíš.

Manipulace to je evidentně, ale neznám moc pracovišť, kde by se o to v případě "přenášení" (i když fakticky přenášet budeš až za 12 dní ;), což nikoho nezajímá) aspoň nepokusili.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Trotinette
Kecka
Kecka

Registrace: 23.2. 2008

PříspěvekZaslal: pá červen 22, 2012 2:56 pm    Předmět: Citovat

Ratto, přeju, ať se ti porod rozjede a porodíš bez komplikací. srdicko

(Co to znamená "po akci"?)
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Amazonka01

PříspěvekZaslal: pá červen 22, 2012 2:56 pm    Předmět: Citovat

Jinak ještě k tomu MOŽNÁ, to je totiž ten zádrhel, dr. dovnitř nevidí a tak je to vždy jen možná. A proto se snaží dítě dostat ven, kde ho mají lépe pod kontrolou.
Ratta
Kecka
Kecka

PříspěvekZaslal: pá červen 22, 2012 3:09 pm    Předmět: Citovat

Děkuji!!!

"Po akci" znamená, že se hýbal, pokaždé u těch pohybů byla vidět i zvýšená činnost dělohy. Normální puls se pohyboval kolem 120 bpm (je fakt, že je to míň, než kdysi, ale vysvětluji si to tím, že roste, pokaždé ho ma pomalejší) , to snížení bylo tedy kousek nad 100. Ve zprávě bylo, že to snížení trvalo DO 30 sekund, mně ale přijde, že to bylo max. tak 5-10 sekund, co jsem to poslouchala. Snížení ale trvalo déle, než zvýšení, mám pocit z toho grafu.

Průtoky na UTZ byly zřejmě v pořádku, vím, že je měřili, ale nic mi k tomu neřekli. Je jsané, že kdyby tam byl problém, tak by to hned použili Veselý.

Můžu zajít ke svému gynekologovi (na monitor) a k bábě Königsmarkové Veselý, chodila jsem k ní doteď na kurz, jsem si jistá, že by mně vzala, stejně se jí chystám kvůli tomuto volat. U gynekologa mám obavy, že bude držet basu s porodnicí, je to stará škola.

Když jsem jim říkala (ještě před monitory), že chci přenášet tak 10 dní, tak oni na mně, že po 10 dnech přenášení dělají bez pardonu sekci, že by si to nelajsli! To jsem koukala jak blázen. S takovýmto kalibrem jsem nepočítala, původně jsem si myslela, že je sežeru jak malinu, ale na lopatu mně dostali oni Veselý
Dib
Drbna
Drbna

Registrace: 15.11. 2006

PříspěvekZaslal: pá červen 22, 2012 3:10 pm    Předmět: Citovat

no a navíc, moderní medicína už umí porod vyvolat a projít jim, s chemií, chvaty a zachraňováním, tak co je vlastně za problém? neřízený porod je mnohem nebezpečnější, občanko!

ratto, neporadím. ale moc vám oběma držím palce!
Trotinette
Kecka
Kecka

Registrace: 23.2. 2008

PříspěvekZaslal: pá červen 22, 2012 3:17 pm    Předmět: Citovat

Ratta napsal:

Když jsem jim říkala (ještě před monitory), že chci přenášet tak 10 dní, tak oni na mně, že po 10 dnech přenášení dělají bez pardonu sekci, že by si to nelajsli! To jsem koukala jak blázen. S takovýmto kalibrem jsem nepočítala, původně jsem si myslela, že je sežeru jak malinu, ale na lopatu mně dostali oni Veselý

V rozpacích jejda. Ještě že jsem si posunula TP o 7 dní dozadu...snad to bude stačit. Kde máš rodit? Fakt držím palce!!!
Amazonka01

PříspěvekZaslal: pá červen 22, 2012 3:20 pm    Předmět: Citovat

Ratta napsal:
S takovýmto kalibrem jsem nepočítala, původně jsem si myslela, že je sežeru jak malinu, ale na lopatu mně dostali oni Veselý

Špatně jsi četla BC ;), bohužel, v tomhle případě musíš být asi tak 1000x silnější, než si dokážeš představit.

A co se týká monitoru, podle popisu a podle toho, co mám nastudováno o interpretacích grafů, tam skutečně může být MOŽNÁ nějaký zádrhel. S IK to zkonzultuj, určitě viděla grafů víc než já a bude vědět víc. K svému dr. bych nešla, pokud není extra přátelský.
Martinka3
Klábosilka
Klábosilka

Registrace: 26.8. 2009

PříspěvekZaslal: pá červen 22, 2012 3:25 pm    Předmět: Citovat

v jedné knížce jsem četla, že v průměru prvorodičky přenášejí o 8 dnů. Taky si k TP něco přičtu Veselý
Kobliha82
Drbna
Drbna

Registrace: 25.10. 2010

PříspěvekZaslal: pá červen 22, 2012 3:46 pm    Předmět: Citovat

Ratto, bohuzel neporadim, ale chci ti vyjadrit podporu. Preju, aby se to rozjelo samo a co nejdriv a mimino bylo v poradku!
Ratta
Kecka
Kecka

PříspěvekZaslal: pá červen 22, 2012 3:49 pm    Předmět: Citovat

Moc vám děkuji!

BC jsem asi četla dobře, ale přecenila jsem se Veselý. Zapomněla jsem, že přece jen umím být srab. A hlavně oni mají víc informací - IK nám říkala, že s nimi nemáme diskutovat, protože to je jejich parketa a vždy si najdou něco, co nás přesvědčí. A já souhlasím - taky ve svém oboru umím klienty uargumentovat za všech okolností, když chci Veselý

Doktor je přátelský až moc, ale já jsem byla vždycky hodná, poslušně jsem žrala koňské dávky magnézia, železo, jód, chodila každý druhý týden do poradny a poslední dva měsíce každý týden na monitory, absolvovala kripl testy, proč by nebyl přátelský? Jsem is jistá, že kdybych se stavěla na zadné, už by přátelský nebyl.

Rodit mám v Mělníku.

Trotinette, až budu těhotná podruhé, tak budu moudřejší a termín si posunu.

Dib - to je přece jasné, nic jiného mi ani doktorky nechtěly sdělit!

Volala jsem IK, ta umí vždycky uklidnit! Vychechtaný Že tam problém být může, že to neumí posoudit. Ale když jsem jí řekla, jak to tam "dole" mám, ona na to, že abych se tím neptrápila, že přes víkend porodím Vychechtaný Tak na to se teď upínám, přece jen je to zkušená ženská. Jinak to samé mi říkaly i doktorky, že během několika dnů bych stejně porodila (ale ony prostě musí mít ten indukovaný porod, no, asi kvůli výkonům pro pojišťovnu)

Naposledy upravil Ratta dne pá červen 22, 2012 3:50 pm, celkově upraveno 1 krát.
Ame
Klevetnice
Klevetnice

Registrace: 7.11. 2006

PříspěvekZaslal: pá červen 22, 2012 3:49 pm    Předmět: Citovat

pokles mi osvětlovala doktorka před porodem a za problematické a sekci vyžadující označila hluboké propady tepové frekvence bezprostředně po kontrakci

pokud Tě nehnali hned na sekci a pustili Tě bez dramatických průtahů domů (slovní nátlak na vyvolávání je trochu málo Vychechtaný ), není důvod, proč začít vyvolávat, děcku je dobře tam, kde je

nastuduj si na příští kontrolu BC, a pokud se něco opravdu neděje, dej si, než na cokoli kývneš, čas srovnat si myšlenky, nejlíp přes noc, ať je čas na telefonáty i na BC ;)

nátlak na vyvolávání neznamená, že by byl průšvih a že by bylo třeba vylodit ASAP
Gehenna
B-C Kašpar

Registrace: 13.12. 2007

PříspěvekZaslal: pá červen 22, 2012 3:58 pm    Předmět: Citovat

Přesně tak, pokud by byl důvod panikařit, tak tu s náma nekdákáš na BC Vychechtaný
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra baby-cafe.cz Přirozené těhotenství, přirozený porod Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku 1, 2, 3 ... 15, 16, 17  Další
Přejít na stránku
Strana 1 z 17
Přidat do záložek

Přejít na: