Hlavicka baby-cafe.cz
Přihlásit    Poslat článek Chat    Vyhledávání
Reklama
Menu
BC BURZA PRÁCE/BYDLENÍ
Reklama
Hromadné nákupy s Baby-Café.cz!
Merino tílka

BC "bedýnky"

Flexi8 - sponky

Flexi8 - burza

Oleje a eteráky

Vanilkové lusky

Krůty

KOŘENÍ

Poslední komentáře  
· 1 Sebedestruktivní...
· 2 Sebedestruktivní...
· 3 Sebedestruktivní...
· 4 Sebedestruktivní...
· 5 Sebedestruktivní...
DOBROAKCE
BC dětský den na hradě Hněvín (2.6.2013)

BC srocení 2013

Co vás (nejen) dneska potěšilo?

Poslední diskuse
· 1 Šikana ve škole pro postižené
· 2 Potřebuji poradit
· 3 kdo to seděl u soudu??
· 4 Obaly na sešity
· 5 Kynutý koláč - efektní motání
· 6 Prirodni pripravky v domacnosti
· 7 Kurz rodopisu s hlídáním dětí
· 8 Slavná a úspěšná... Claricia :-)
· 9 Boule na krku dítěte, prosím o radu, akutní
· 10 genitální opar - přenos

Poslední týden

SOUTĚŽE NA BC!!!

Vyhrajte :

1000 Kč k nákupu bot :-)

plenku Bambee

Dětskou mikinu z dílny Angel-wings

Literární RUMování

Diskusní příspěvky
·  1 Prodám růžové Crocs crocband II.5
·  2 Žrádelníčky: tipy, recepty - zdravě a sytě :)
·  3 Dobrooběd s "předváděčkou" Flexi8 v Brně
·  4 Zaostřeno na Flexi :-) (pro Gond)
·  5 Prodám růžové Crocs crocband II.5
·  6 Hubnu, hubneš, hubneme
·  7 Alternativní léčba - homeopatie, Bachovy esence, bylinky...
·  8 Prodám růžové Crocs crocband II.5
·  9 Hubnu, hubneš, hubneme
·  10 Prosincova miminka 2009
Sponzorované odkazy

Diskuse

baby-cafe.cz
Pro diskusi o čemkoli...

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Jak vše zvládat?

Přidat nové téma    Zaslat odpověď       Obsah fóra baby-cafe.cz Stíny, šrámy a jizvy na duši
Přidat do záložek
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Inkognito
Inkognito

Registrace: 1.10. 2006

PříspěvekZaslal: pá červen 22, 2012 10:48 am    Předmět: Jak vše zvládat? Citovat

Holky, už nevím co dělat .. možná ani nejdu pro radu, jen se potřebuju vykecat. Jsem vdaná asi 4,5 let, s mužem jsme byli spolu ještě asi dva roky předtím. Malýmu jsou 4, je imrvére nemocnej, byl už před školkou a teď měl na jaře zápal plic, pak dost takovou silnou virózu, totálně rozhozený krevní obraz a našla se tam i zvýšený cytomegalovis. Furt lítáme po doktorech, už jsme byli i na imunologii, teď na alergologii, kde nám do toho ještě našli alergii na roztoče. Já jsem nastoupila od září do práce, do stejné, ale na jiné místo, takže jsem se učila úplně nové věci a byla jsem z toho taky docela mimo. Hned po nástupu do práce jsem se dozvěděla, že má mamka rakovinu prsu, což mě dost zničilo, naštěstí se z toho zatím jakš takš vyhrabala a už šla zase do práce. Manžel má dost psychické problémy, problémy se žaludkem a včera byl na vyšetření a našli mu tzv. Baretův jícen, což je jakási forma prekaricinognéního poškození, musí se to hlídat. Hodně věcí dělám doma já, v poslední době se snaží, víc pomáhá s úklidem, ale třeba se o něj nemůžu absolutně psychicky opřít, každý večer si vezme počítač a kouká na filmy, takže trávím čas jakoby sama (koníčky mám, to zas ne), ale skoro žádné kamarádky ….často se stane, že mi muž něco slíbí a pak to nedorží, hlavně co se třeba týká hlídání, dovolené a tak …. Aji jsme se teď hodně hádali. A já přiznám se že už to moc nezvládám, žiju v permanentním stresu, když ne z nemocí, práce, kterou za mě nikdo neudělá, tak z peněz se kterými to packáme jak můžeme, teď budu celý červenec na OČR kvůli malému, což je taky dost na hovno, protože budu skoro bez celé výplaty …. Navíc máme jet k moři na které nemáme, koupit bariérové povlaky a vymalovat …. Naštěstí můžu být aspoň doma, páč dělám na VŠ a nedělám přijímací řízení. Malej do školky nemůže, kvůli tomu všemu co teď prodělal, má doporučené nechodit do konce června vůbec do školky a pak jen, když to bude nezbytně nutné. Ale nemáme na příští týden hlídání, obvolala jsem koho mohla a čekám jestli nám dá někdo vědět. Malého hlídala doteď tchýně. Je z toho už hrozně unavená (což chápu), ale každý den jim dělám komplet oběd, takže s ním chodí ven a pomáhá s lékaři (je mudra v důchodu). Jenže teď jedou s tchánem do lázní a pak na chalupu a malého hlídat už „nechcou“ ... já zůstat příští týdne doma nemůžu (nějak jsem uhrála alespoň pondělí) páč budu v tom červenci budu pryč a pak i v srpnu a musím dodělat co můžu, navíc mám chystat zkušební komise a jsou zápisy do prvních ročníků …. Manželův šéf má taky nevyléčitelnou formu rakoviny a vzhledem k tomu, že můj muž je jediný kdo ho může zastoupit, tak má taky velké problémy s tím, že by tam nebyl…. Už se přiznám, že jsem tak vysypaná s nervama, že nevím co dělat. Nikoho cizího zas k malému taky nechci, protože teď bere nějaké léky …..Jsem děsně unavená ze všeho … Zkoušela jsem občas zobnout Guajacuran, ale už mi přijde, že to moc nepomáhá, tak jsem si koupila Dobromysl v kapkách a nějaký čaj, který podporuje chuť do života, furt brečím, furt mám v očích slzy …. Není chvilka, aby nebyla nějaká špatná zpráva ……

Inko snad pochopíte
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Martinka3
Klábosilka
Klábosilka

Registrace: 26.8. 2009

PříspěvekZaslal: pá červen 22, 2012 11:03 am    Předmět: Citovat

K tomu není co napsat... snad jen - upřednostnila bych zdraví před prací, peníze budou - my nebudem, když bude nejhůř máme záchytný sociální systém, takže hlady neumřete. Dovolenou přinejhorším vynecháte... prostě buď s dítětem doma, v práci se bez Tebe obejdou. Nemůžeš se rozkrájet a chápu tchýni, že nechce pořád hlídat. (A co Tvoji rodiče?).

Prostě zůstaň doma, uzdraví se dítě, Ty se dáš dokupy, udělala bych to i za cenu, že nebudu mít na dovolenou (stejně s nemocným dítětem si to moc neužijete)...

Ať je líp Veselý
Gehenna
B-C Kašpar

Registrace: 13.12. 2007

PříspěvekZaslal: pá červen 22, 2012 11:06 am    Předmět: Citovat

Sepiš si, s čím něco udělat můžeš a s čím ne.
Věcma podle bodu 2 se přestaň zabývat (nějaké rakoviny apod., je to hrozné, ale o ty lidi JE POSTARÁNO.)

Už jen to by ti mohlo ulevit.

Zeptej se v práci, jestli bys něco nemohla dělat z domu. Popř. pokud máš kancl sama pro sebe a nejsi přímo nějak zatažena do styku s veřejností, nemohlo by tam mít i nemocné dítě nějakou postýlku a prostě si dělat svoje?

Zkus se na to podívat zvnějšku, podle mě si zbytečně bereš všechno moc a už nezvládáš poznat, co je v tvé moci, co ne a zahlcuje tě to.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Inkognito
Inkognito

PříspěvekZaslal: pá červen 22, 2012 11:57 am    Předmět: Citovat

Problém je v tom, že k tomu moři musíme právě kvůli tomu malého zdraví. Kancl pro sebe nemám, jsme tu tři, navíc mám úřední hodiny a chodí mi sem lidi. Navíc i ta kolegyně co tu se mnou sedí je dost necitlivá, občas mi řekne něco co mě ještě víc rozhodí .... všichni mají pocit, že by měl malý do školky (už je doma od konce března), jenže do školky fakt nemůže ....Jestli si beru všeho moc to nevím, spíš není kdo jiný by to třeba udělal. Malého už jsem samozřejmě upřednostnila v tom, že s ním budu doma, ale z něčeho žít taky musíme, máme nějaké dluhy a pořád to není málo Smutný

Díky!
Inkognito
Inkognito

PříspěvekZaslal: pá červen 22, 2012 11:59 am    Předmět: Citovat

Mamka se vrátila minulý týden to třičtvrtěroční pracovní neschopnosti do práce, dostala trochu jinou práci a taky se se vším pere jak může, je taky pořád docela psych. rozhozená ... navíc bydlí dál, takže by bylo všechno složitější. Taťka vůbec, tam to nehrozí ...
Inkognito
Inkognito

PříspěvekZaslal: pá červen 22, 2012 12:25 pm    Předmět: Citovat

mám za sebou taky hodně zlých období kdy se na mě vše valí.

přežívám to vždy na neurolu- beru ho večer na zklidnění abych se vyspala a ve dne vše zvládla.někdy si dám i přes den. píše mi ho obvodní.

po odeznění problémů ho zas lehce vysadím.

problémy odejdou a bude zas líp. bohužel ty zdravotní jsou neovlivnitelné, ale musí se s tím žít dál.

držím pěsti!
Andruša
Treperenda
Treperenda

Registrace: 19.4. 2010

PříspěvekZaslal: pá červen 22, 2012 12:41 pm    Předmět: Citovat

Inko jen mě napadá řešení tvého nejakutnějšího problému, jestli by u vás nešlo aplikovat řešení které jsme krátkodobě použili my - já jsem šla do práce na šestou, v jednu jsem byla doma a muž šel teprve do práce a byl v kanclu do večera dokud bylo potřeba. Nešlo by to tak se zaměstnavatelem domluvit když jde jen o pět dní ?
Jinak ti vůbec nezávidím a radu jak to celé zvládnout nemám Smutný
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Inkognito
Inkognito

PříspěvekZaslal: pá červen 22, 2012 12:51 pm    Předmět: Citovat

Andrušo: bohužel moc nešlo, my to v podstatě takto máme teď vyřešené, muž chodí na brzo a pak chodí dřív domů, já chodím na později a pak později domů, ale jsem třeba vázaná na předávání rozpisů studentů vyučujícím a taky je braní zpět, zadávání do systému. Navíc ten příští týden to nejde udělat, protože máme navíc ty zápisy studentů tzn. ráno na 8 p řeádávm komise v 9 jsou zápisy, pak rychle oběd, pak ve 13 další zápisy a pak čekám na komise Smutný uvažovala jsem, že bych si ho vzala i do práce, ale je tu moc lidí, z toho máme strach ....
Kocacko
Klevetnice
Klevetnice

Registrace: 21.5. 2007

PříspěvekZaslal: pá červen 22, 2012 1:48 pm    Předmět: Citovat

Inko, ráda bych poradila, jen...... no, máš to těžký, holka. Souhlasím s tím, že si to moc bereš. Možná by pomohlo uvědomit si, že nejsi nepostradatelná. Vloni jsem se musela poprat taky s vážnou nemocí a když mi bylo blbě a byla jsem schopná jen se válet na gauči a měla z toho černé svědomí, pomohla mi myšlenka "a co kdybych na to zařvala? Co kdybych tu prostě nebyla? Nějak by to přežít museli, ne?" a v duchu téhle myšlenky jsem chlapy nechala, ať si fakt poradí. A fungovalo to.

Jak psala Geh: sepiš co můžeš a co ne.

Taky mám pocit, že si tak trošku pomoct nechceš:
- k moři musíme, kvůli malého zdraví, ale nemáme na to. (on fakt přestane dýchat, když nepojede? Můj kluk to taky zoufale potřebuje, ale prostě není za co)
- hlídání v rodině nemám, ale cizího k němu nechci (samo, to chápu, ale jedno z toho prostě musí být priorita. Buď nedělám a hlídat nepotřebuju, nebo beru i placenou chůvu)

.... život je otázka priorit. Držím palce, aby bylo líp.
Jo! A hlavně tohle řekni muži, ten by to měl číst jako první.
Martinka3
Klábosilka
Klábosilka

Registrace: 26.8. 2009

PříspěvekZaslal: pá červen 22, 2012 2:16 pm    Předmět: Citovat

Už to tady zaznělo, tak to podpořím: zkus si představit, kdyby se Ti opravdu něco stalo (nechci psát přímo umřela, ale třeba se zhroutila atd.) - to by se bez Tebe v práci i jinde taky museli obejít.
Co nechat víc "práce" i na ostatních? Kolegové v práci, rodina, přátelé - i cizí lidi, kdyby nebylo zbytí. Nemůžeš zachránit celý svět.

A pořád si myslím, i když máte dluhy, že Tvoje psychické zdraví je přednější. Pokud máte fin. problémy, zkus se zajít poradit na sociálku, třeba ani nevíš, že máte na nějaký příspěvek nárok! (vlastní zkušenost)
Kaktuska
Žvatlalka
Žvatlalka

Registrace: 26.4. 2007

PříspěvekZaslal: pá červen 22, 2012 4:46 pm    Předmět: Citovat

Ahoj,
nemáš to vůbec jednoduché (kdo má....), navíc ty nemoce kolem, to s člověkem zamává, i s ženskou, která vydrží víc než člověk ;) . Chápu, že do práce prostě musíš, škola by sice nespadla, ale z něčeho žít musíte. Spoléhat na sociální systém mi nepřijde jako dobrá rada. Asi by vám pomohlo najít si někoho stálého na hlídání, třeba nějakou studentku. Zkus zapřemýšlet jestli někdo ze známých nemá dospívající dceru nebo nějaká kamarádka na mateřské by těch pár hodin chlapečka nepřibrala na hlídání. Sice se mi taky příčí dávat hlídat dítě někomu cizímu, ale v podobné situaci bych asi musela ustoupit.
Na tvůj špatný psychický stav velmi velmi doporučuju Bachovy krizové esence. Nejsem příliš alternativní typ, ale tohle mi hrozně moc pomohlo, když jsem měla stresy z práce.
Určitě to s hlídáním nějak vyřešíte. A to zdraví se prostě MUSÍ zlepšit, snaž se tomu věřit, sama sebe přesvědčuj. Držím palce!
Katka
Pepura
Klábosilka
Klábosilka

Registrace: 25.10. 2006

PříspěvekZaslal: pá červen 22, 2012 6:34 pm    Předmět: Citovat

fakt nezáviděníhodná situace Smutný

i já dobře znám, že často nemocné děti vedou k izolaci. Když jsou zdravé, nechcete se s lidmi potkávat, aby něco nechytly, když nemocné, bojíte se, aby někoho nenakazily.

Teď bych to neřešila nijak radikálně, zkusila bych sehnat nějaké hlídání na příští týden, třeba nějakou studentku nebo něco. Pak už budeš mít volno, získáš tím čas. Mezitím si odpočine tchýně, asi bych jí do budoucna nepřetěžovala (hlídání celý týden), ale třeba někdteré dny by pokrýt mohla (cca 1-2x týdně). A pak bych zkusila nějak změnit přístup, pohled na situaci nebo tak. Klidně i za pomoci psychologa (to by snad někdo pohlídal), já si pamatuju, že jsem byla v době soustavných nemocí dětí opravdu zralá na terapii. Když se tobě uleví, třeba i nemoci ustoupí.

A ještě mě napadlo, že pokud tvůj muž v práci maká víc, než jindy, mohl by chtít víc peněz, i když důvody jeho většího nasazení jsou smutné.

Drž se, opravdu jsem si vzpomněla na doby, kdy půlnoční nákup v Tescu byl jediným opušťákem za několik týdnů a připadal mi skvělý.
Budiž ti útěchou, že s růstem dětí se to zlepšuje - teď mám děti 5 a 7 let a marodily od podzimu jen 3 týdny dohromady (jeden společně, pak jeden týden syn, druhý týden dcera).
Předtím bylo pořád něco, jen ucho má kluk píchané 21x, holka měla jednu zimu 5 laryngitid a když už byli týden zdraví, chytili neštovice nebo chřipku. Na Imunologii nám hodně pomohli, situace se zlepšila i díky podávaným lékům.

Držím palce
Pajdule
Treperenda
Treperenda

Registrace: 22.9. 2006

PříspěvekZaslal: so červen 23, 2012 11:04 pm    Předmět: Citovat

A co v tom všem pohledat trochu optimismu ? Malý hodně marodil, ale lepší se to, na alergo mu našli naštěstí jen alergii na roztoče (má skoro každý, kdo tam jde). Hurá, od září jsem v práci !! Je přece v dnešní době štígro mít práci, ne ? Mamka si prošla těžkou nemocí, ale vyhrála a je zase v práci, díkybohu že jsme to všichni zvládli. Manžel habruje s jícnem, naštěstí karcinom hrozí jen u 0,5% pacientů s tou to diagnózou a budou ho pečlivě sledovat. Doma mi moc nepomáhá, budeme muset vymyslet nějaký plán kdo co a hlavně se trochu víc věnovat nějakým společným aktivitám. Celý červenec budu s malým doma, sice zadarmo, ale užijeme si pěkné léto a to i bez moře, protože momentálně na něj nemáme finance. Ale příští rok si to určitě vynahradíme. Už se těším na malování, jak to doma prokoukne. Babička si odfoukne v lázních a zase se bude těšit na vnoučka, abych mohla být v práci brzo 100%ní. Ale stejně se poohlédnu po nějaké spolehlivé studentce na hlídání, když jich mám v práci dost na výběr (VŠ). Manželův šéf je nemocný a protože ho manžel hodně zastupuje, mohl by požádat o zvýšení platu, zase bychom nějaký ten dluh rychleji odmázli. Zaslouží si to, tak by se zmínit mohl.
Život nám nakládá právě tolik, kolik jsme schopni unést. Věř, že když je nyní ouvej, přijde zase čas, kdy bude fajn !!
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra baby-cafe.cz Stíny, šrámy a jizvy na duši Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1
Přidat do záložek

Přejít na: