Super zpráva, ALE...
"Fetální medicína má pozitivní vliv nejen na plod, ale také na psychiku matky, protože se její plod snažíme skutečně léčit místo doposud používané metody umělého ukončení těhotenství," shrnul přínos centra ředitel ÚPMD Jaroslav Feyereisl.
Dosud měli právo na přežití jen zdraví a silní, od ledna to tedy budou zdraví, silní a ti, kdo budou mít vadu, kterou v Podolí umí operovat. Na ostatní se použije doposud používaná metoda.
No, zní to blbě, celý ten článek je napsaný dost zmateně. Ale fakticky se jim jedná o operace brániční kýly - to se u nás opravdu dosud nedělalo, nedávno se to ten tým učil na jedné mamině od nás, která s nima odjela do Belgie, vše dopadlo dobře... to je dost velký posun, protože to opravdu končilo ukončením těhotenství, nebylo možné nabídnout tuhle alternativu... Operace transfůzního syndromu u dvojčat se už dělá, to novinka není... _________________ J. 9/2008
K. 11/2010
Trošku OT, ale já se prostě musím zeptat - nic o tomto tématu nevím, a první co mě napadne, je - to to dítě operujou "zaživa"? Myslím jako - vždyť jemu žádný tišící prostředek dát nemůžou, nebo jo?
Registrace: 15.11. 2009 Příspěvky: 13059 Bydliště: Vysočina u HB
Zaslal: čt červen 21, 2012 11:16 pm Předmět:
Trixl napsal:
Taky o tom nic nevím, ale představuju si že to půjde přes maminku, něco jí dají.
Ty jo, nevím proč, ale myslela jsem si, že když je v celkové narkóze matka, tak dítě taky. Ale je fakt, že když se dává celková narkóza u CS, tak je dítě po vyjmutí z dělohy vzhůru, že?
Fujtajxl, o tomhle jsem teda rozhodně teď nechtěla přemýšlet...
Taky o tom nic nevím, ale představuju si že to půjde přes maminku, něco jí dají.
Ty jo, nevím proč, ale myslela jsem si, že když je v celkové narkóze matka, tak dítě taky. Ale je fakt, že když se dává celková narkóza u CS, tak je dítě po vyjmutí z dělohy vzhůru, že?
Fujtajxl, o tomhle jsem teda rozhodně teď nechtěla přemýšlet...
Dvanáctistránkový elaborát v angličtině jsem nečetla, ale u CS vím, že se veškerá příprava - potření desinfekcí apod. dělá ještě za vědomí, aby pak samotný výkon mohl být co nejrychlejší. Po podání narkózy mají lékaři určitý krátký časový úsek ve kterém operaci musí stihnout, právě než se látka dostane i k miminu. Takže si dost dobře umím představit, že prostě počkají o chvilku déle.
Registrace: 29.1. 2008 Příspěvky: 626 Bydliště: S Boží milosti jsem tam kde mám být.
Zaslal: so červen 23, 2012 10:42 pm Předmět:
Ahoj,
zaujal mě jeden koment u sousedů.Z dovolením dávám odkaz.
http://www.emimino.cz/diskuse/petice-za-domaci-porody-a-poskytovani-pece-pa-101484/-koment od Eleny F-čtvrtý v pořadí.
Docela by mě zajímalo,jestli to co se tam píše lékaři tak skutečně stále berou.Pokud ano nejsem s operace miminka ještě v děloze nadšená.
(PS: Aby jste mě pochopily,je třeba si přečíst odkaz).
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.