Zaslal: čt červen 21, 2012 10:17 pm Předmět: Čím tišit kašel (astmatický) v 35 tt?
Napište jakýkoli typ, ozkouším cokoli, co je bezpečné pro miminko. Na plicním i v lékárně mi nic neporadili. Beru jen kortikoidy a stříkám si do nosu + ovoce a zelenina pro zvýšení imunity. Dodržuji protialergení opatření. Mám už popraskané žilky v očích od dráždivého suchého kašle, nespím, bolí mě celé plíce...určitě ani tomu miminku se to moc nemůže líbit. Potřebuji něco, co zabere co nejdřív...dávám si ještě tři dny, než se sesypu.
Teda ale s těmi kódy to už je za hranicí chápání - tentokrát, když mi dochází kyslík mi to generuje "vzduch".
Zaslal: čt červen 21, 2012 10:31 pm Předmět: Re: Čím tišit kašel (astmatický) v 35 tt?
Josefka napsal:
Napište jakýkoli typ, ozkouším cokoli, co je bezpečné pro miminko. Na plicním i v lékárně mi nic neporadili. Beru jen kortikoidy a stříkám si do nosu + ovoce a zelenina pro zvýšení imunity. Dodržuji protialergení opatření. Mám už popraskané žilky v očích od dráždivého suchého kašle, nespím, bolí mě celé plíce...určitě ani tomu miminku se to moc nemůže líbit. Potřebuji něco, co zabere co nejdřív...dávám si ještě tři dny, než se sesypu.
Teda ale s těmi kódy to už je za hranicí chápání - tentokrát, když mi dochází kyslík mi to generuje "vzduch".
Josefko, nabídl ti někdo Prothazin? Ne, že by to byla značka ideál, ale ordinuje se v těhu i na jiné věci, tak čistě laicky usuzuju, že by to šlo i na kašel...
Jinak moc soucítím, zažila jsem v těhu s Vašíkem a byla jsem absolutně zoufalá, drž se!
Registrace: 22.9. 2006 Příspěvky: 5349 Bydliště: Praha - východ
Zaslal: čt červen 21, 2012 10:38 pm Předmět:
Josefko, to je hrůza. To Tě fakt v takovém stavu poslali z plicního domů
Ty kortikoidy máš předpokládám inhalačně? Jsi astmatička? Co jiná medikace?
Zkusila bych asi nějaké antihistaminikum příadně antitusikum. A zítra zavolej na gyndu.
Majdo - ty práskačko! ;) Tak jsem dneska už vážně jít nemohla, jestli přežiju, jdu až v úterý a ne na celý den.
To zas byla noc. 2x sem se počůrala, prostě s tím kašlem se neuhlídám. Volně prodejná antihistaminika příadně antitusika buť nezabírají nebo mi je v lékárně zakázali. Ventolin a Kodein by asi pomohl ale ten bych tam miminu nerada posílala.
Na gyndě mi řekli, ať si zavolám na plicní, na plicním mi řekli, že bych se měla domluvit na gynekologii.
Registrace: 15.11. 2009 Příspěvky: 13061 Bydliště: Vysočina u HB
Zaslal: pá červen 22, 2012 7:19 am Předmět:
Josefko, vydupej si na plicním Seretide (dýchák). Já ho používala (používám) ve všech třech těhotenstvích, protože jinak bych už byla dávno udušená a mimina taky.
Registrace: 23.9. 2006 Příspěvky: 5901 Bydliště: Za kanalem
Zaslal: pá červen 22, 2012 8:12 am Předmět:
Ja nepraskam ;) ja jen vim, jak jsem se stresovala s praci na konci ja a porad to bylo, jeste tohle, jeste tamto a pak se mi strasne ulevilo kdyz mi v te nemocnici rekli, ze u z do prace fakt nemuzu....myslim, ze ti to ulevi az budes moct byt v klidu doma ( a budes mit cas nahanet doktory )
Ja nepraskam ;) ja jen vim, jak jsem se stresovala s praci na konci ja a porad to bylo, jeste tohle, jeste tamto a pak se mi strasne ulevilo kdyz mi v te nemocnici rekli, ze u z do prace fakt nemuzu....myslim, ze ti to ulevi az budes moct byt v klidu doma ( a budes mit cas nahanet doktory )
Ty vtipálku - příští týden u nás končí školka a budu mít doma toho malýho otrapu co mi před chvílí nastavil minutku, že prý mi dává 45 minut na počítači, abych si všechno vyřídila (holdám inspiraci na ozdobení dortu, nakonec udělám osvědčený medovník ale zas nevím, jak to zkloubit s marcipánem, co byl podmínkou, takže asi udělám včeličky dle Miss a zabiju 2 mouchy jednou ranou). Už vidím ten "poklid". Holt - jedno dítě, žádné dítě.
Registrace: 23.9. 2006 Příspěvky: 9670 Bydliště: USA, VA
Zaslal: pá červen 22, 2012 1:43 pm Předmět:
Kdyz zagooglis v AJ, tak zjistis, ze ventolin se smi pouzivat po cele tehotenstvi a take se tu hojne pouziva. Codein i Robitussin rovnez. Oboji jsem mela ve dvou tehotenstvich, protoze prinos zkratka prevazuje rizika. On nedostatek kysliku pri zachvatech kasle tomu miminku totiz fakt neprospiva... Nechapu, jak tohle mohou lekari prehlizet. Hmm, v zajmu ditete... BS!!! V CR zkratka chybi standardizace a bohuzel i dovzdelavani se, co se techto veci tyce (mluvim o lekarich/lekarnicich). Ja osobne davala codein jen jednou pres den a na dve noci, 1/2 predepsane davky a stacilo to, pres den Ventolin. Tady by si fakt neriskli predepsat neco, co by ohrozilo miminko, na to tu mame opravdu moc pripadu chtivych pravniku . At je brzy lepe, je to fakt silenost. L. _________________
-11 lbs.
Registrace: 22.9. 2006 Příspěvky: 1320 Bydliště: Praha
Zaslal: pá červen 22, 2012 4:22 pm Předmět:
Přesně - mě moje alergoložka řekla, že je mnohem lepší používat Ventolin a Seretide, než to mimčo nechat udusit. Kortikoidy jdou v tomto případě lokálně. Je sice jasné, že se do oběhu dostanou, ale je to šetrnější varianta pro mimčo.
Baru
Co zkusit mastičku Psí sádlo? Myslím samozřejmě tu z lékárny, z bylinek. Nejsem sice astmatička, ale během těhotenství jsem byla 2x hodně nachlazená se suchým dráždivým kašlem, hlavně v noci, a mastička mi pomohla. Je právě doporučovaná i na astma. Alespoň bych to zkusila.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.