Zaslal: út červen 19, 2012 9:30 pm Předmět: Jak odnaučit skřípání zuby?
Zubař mi dneska sdělil, že díky mému skřípání zuby jsem si je dokázala docela slušně zničit, plynou z toho další problémy co mám pak s čelistí, se zuby samotnými, větší kazivost apod protože si obrušuju sklovinu.
Nabídli mi nosit na noc takovou tu zubní dlahu na noc, jenže to u mě nepřichází v úvahu díky mému zvýšenému dávivému reflexu. Prostě představa toho, že mám něco celou noc v puse mě děsí, nemůžu ani pořádně žvýkat žvýkačky, i to mi navaluje.
Prý nic jiného než ty dlahy (mouth guard) neexistuje. Já si ale myslím, že se to snad dá nějak odnaučit, snažím se přes den neskřípat, ale v noci si vědomě nepomůžu. Podle mě je to znak vnitřního napětí, tak mě napadla nějaká meditace, bylinky...hypnóza.
Nemáte s tím někdo zkušenosti? Nerada bych si uskřípala všechny zuby.
Gaio mám stejný problém. Pozoruju, že se zvýšeným stresem se to horší, ale vržu celý život.
Dlahy jsem měla dvě. Jedna byla taková šikovně tenoučká, ale praskla, druhá je tlustá jak pro hokejistu, do pusy dost nepříjemná - a mít nemůžu ani jednu. Resp. do pusy si je klidně dám, ale k tomu vrzání zubů jsem ještě náměsíčná a prostě si po usnutí tu dlahu zase vyndám a někdy i způsobně uklidím do krabičky.
Zrovna dneska mě od toho vrzání bolela půlka zubů, že jsem se ani pořádně najíst nemohla.
Řešení nemám, budu sledovat, jestli se tu neukážou geniální nápady.
Dlaha je jeden z mála zpsobů, jak pomoci přes noc. Příčina je většinou psychická. Nadměrný stres vše zhoršuje. U mě prohloubily tyto problémy potíže s parodontozou. Psycholog nebo jiné alternativní způsoby a odstranění psychické zátěže jsou podle mě jediné způsoby řešení. A vědomě uvolnovat a říkat si - nemusím vše zkousnout, nemusím zatnout zuby.
Inko, která nerada zveřejňuje svoje zdravotní trable.
Přikláním se k řešení psychiky a stresu. Zubama skřípu vždycky, když mi přes den něco naštve a já to třeba nevyřeším tak, jak si přeju... a v noci se to asi snažim změnit
Naposledy upravil Sendy dne út červen 19, 2012 9:53 pm, celkově upraveno 2 krát.
Registrace: 29.10. 2006 Příspěvky: 5334 Bydliště: Praha
Zaslal: út červen 19, 2012 9:51 pm Předmět:
U mého muže pozoruju menší intenzitu, když bere tkáňovku Mag Phos. Ovšem, kdyby ji bral pravidelně... Jinak to určitě souvisí s vnitřním napětím. _________________ Naja, Michal 7/96, Terezka 10/04
Skřípání zuby v noci patří hned k několika homeopatickým lékům, např. Tuberculinum, Bacillinum, Belladonna, Chamomilla, Cina, Stramonium a dalším. Nelze ovlivnit vůlí.
Každý z těchto léků má skřípání zuby v jiné intenzitě. Klasický homeopat by je měl znát a umět rozlišit.
Spolužák má zrovna pacienta, který skřípe zuby. Sama jsem zvědavá, za jak dlouho skřípání zmizí. Lék dostal asi před 14 dny, takže v půlce července by už by mohly být nějaké výsledky. Pokud je lék samozřejmě správný. _________________ Klasická homeopatie na BC
Zaslal: st červen 20, 2012 7:44 am Předmět:
Larisa napsal:
Nám takhle skřípe zuby v noci tříletý syn. Nejsem si jistá, jestli i u něj je to projev vnitřního napětí...co s tím?
Zkus se poradit s homeopatem. Homeopaticky to jde řešit docela hezky, jen je potřeba vybrat přesný lék. _________________ Naja, Michal 7/96, Terezka 10/04
Skřípání zuby v noci patří hned k několika homeopatickým lékům, např. Tuberculinum, Bacillinum, Belladonna, Chamomilla, Cina, Stramonium a dalším. Nelze ovlivnit vůlí.
Každý z těchto léků má skřípání zuby v jiné intenzitě. Klasický homeopat by je měl znát a umět rozlišit.
Tak ti nevím, ale podle mě to jde... jen asi ne u každýho. Syn taky skřípal a už neskřípá a ovlivnili jsme to převážně vůlí, jeho... stačilo ho trochu nasměrovat k tomu, jinak řešit situace uvolnit se. Ale to už trochu odbočuji....
Zaslal: st červen 20, 2012 8:35 am Předmět:
Sendy napsal:
Tak ti nevím, ale podle mě to jde... jen asi ne u každýho. Syn taky skřípal a už neskřípá a ovlivnili jsme to převážně vůlí, jeho... stačilo ho trochu nasměrovat k tomu, jinak řešit situace uvolnit se. Ale to už trochu odbočuji....
Techniky jsou různé, ale myslím, že jsi to vystihla přesně. Uvolnit se... uvolnit "křeč". _________________ Naja, Michal 7/96, Terezka 10/04
A skřípal zuby v noci? Nebo jen ve dne?
Jak často?
Nejdřív ve dne, potom ve dne i v noci, potom jenom v noci...když to bylo přes den, tak přesně bylo vidět v jaký situaci a já přesně u něj vím, co to způsobuje, takže jsem to měla jednodušší, většinou to bylo jeho snahou o kompromis i za cenu sebezapření... bylo toho víc, tohle to asi vystihuje nejvíc
Díky všem za postřehy. Zrovna jsem dostala kontakt na jednoho homeopata, tak až bude čas, zkusím to řešit tímhle směrem.
Včera jsem se pozorovala a uvědomila si, že pro mě jsou hrátky se zuby taková moje úchylka - poslouchám muziku a zuby si vržu do rytmu, když neskřípu, tak aspoň cvakám. Možná bych se měla naučit žvýkat žvýkačky abych se zaměstnala i jinak.
Bohužel si myslím, že je to částečně dědičné, všechny moje tři děti taky skřípají, od chvíle co jim zuby vylezly. Nejstarší možná trochu ve stresu je, ale ty mladší nemyslím.
Gaaio, žvýkačky taky nejsou úplně dobré řešení. Hodně namáhají právě ty čelistní klouby a nešetříš je. Já za to dostala taky "vynadáno". CHce to uvolňovat, relaxovat, pouštět ven...
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.