Zaslal: út červen 19, 2012 6:37 pm Předmět: Možnost výdělku při evidenci na ÚP - kontrola
Ahoj,
jsem v evidenci ÚP, podporu už neberu a teď mám možnost jít dělat na DPP, zaskakovat za zaměstnance vybírajíci si volno a dovolenou.
Vím, že výdělek v tomto případě nesmí přesáhnout 4000,- hrubého a musím to dokládat každý měsíc na ÚP. Většinou si to ani nevydělám, budu jen zaskakovat,ale teď o prázdninách by se mohlo stát, že by to ty 4000,- hrubého přelezlo. A chtěla bycu se tedy zeptat někoho, kdo už to takto absolvoval: Stačí pracáku ten papír o potvrzení příjmů a dál nic neověřují nebo se po tom dál pídí, jakože třeba chtějí vidět nějaký záznam z účetnictví té firmy, výpis z mého účtu, kde by byla uvedená částka kolik mi ta firma poslala...atd.?
Registrace: 28.9. 2006 Příspěvky: 5043 Bydliště: Všude dobře, tak co doma?......
Zaslal: út červen 19, 2012 8:00 pm Předmět:
pracovala jsem tak vloni. Každý měsíc jsem na ÚP doložila potvrzení a firma u které jsem byla se maximálně snažila abych výdělek nepřekročila. V případě překročení jsme byli dohodnuti, že by mi výdělek rozložili do dalšího měsíce, ale nebylo to potřeba. Měla jsem ve smlouvě výslovně uvedeno kolik si můžu vydělat a firma to poctivě hlídala. _________________ http://picasaweb.google.com/Sojsinka
...... na FB "Sojsinka tašky"
Moje nápady na tvoření s dětmi, přidejte se na FB do skupiny Sojsinka - studánka nápadů
No já nevím jestli by se jim chtělo myslet na to, že mi mají dát další měsíc to,co mi museli ubrat v pčředchozím měsíci atd. Spíš jsme si říkala, že by mi klidně potvrdili částku do 4000,- pokud by ovšem byla jistota, že po mě z pracáku nebudou chtít výplatní pásku nebo právě náhled k nim do účetnictví.
Inko, já si myslím, že správně by tě měli nechat dělat jen tolik hodin, abys ty 4 tisíce nepřesáhla. Jinak tedy nevím. Já když byla na Úřadě práce, chtěli po mě každý měsíc výplatní pásku. J.
Díky holky. Jde spíš o to, že teď když bud střídat dovolený, takl by to ty 4000,- mohlo přelízt, jinak taky ne. Takže se asi domluvíme tak, jak to měla Gondwana.
V případě kontroly od pojišťovny/sociálky se dokládají i mzdový listy jednotlivých zaměstnanců, v případě že nesedí min. výše odvodu se po tom jde tuplem.
A ještě víc se kontroluje souběh dohod a ÚP. Takže pokud Ti firma pomůže, zadělá si na malér a při kontrole se na to stejně přijde, a to Tě napráší pojišťovna/sociálka
Domluvila bych si to s nimi - buď ať Ti to přesunou na nějaký další měsíc, nebo ať Ti prostě těch pár korun neplatí (např. vzdáš se těch pár hodin/Kč)
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.