Hlavicka baby-cafe.cz
Přihlásit    Poslat článek Chat    Vyhledávání
Reklama
Menu
BC BURZA PRÁCE/BYDLENÍ
Reklama
Hromadné nákupy s Baby-Café.cz!
Merino tílka

BC "bedýnky"

Flexi8 - sponky

Oleje a eteráky

Vanilkové lusky

Krůty

KOŘENÍ

Poslední komentáře  
· 1 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 2 Kašpárkohraní ve Stromovce
· 3 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 4 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 5 Vyhrajte plenku Bambee - soutěžte s www.detskeplenky.eu!
DOBROAKCE
AUKCE ŠPERKŮ KE DNI MATEK

BC dětský den na hradě Hněvín (2.6.2013)

BC srocení 2013

Co vás (nejen) dneska potěšilo?

DOBROKERAMIKY 2013

Poslední diskuse
· 1 Kde v Praze nechat potisknout polštář?
· 2 Dobrý psychiatr Praha
· 3 Sexualita - 6 let
· 4 knížka o dospívání pro kluka
· 5 Hory v Česku-jarní prázdniny
· 6 Hliník v Infanrix Hib
· 7 Lítáte ve snu?
· 8 Alibaba a 40 loupežníků teď na CT2 - horor??
· 9 slintanie po vytrhnuti osmiciek
· 10 Přenos černého kašle od školáka

Poslední týden

SOUTĚŽE NA BC!!!

Vyhrajte :

1000 Kč k nákupu bot :-)

plenku Bambee

Dětskou mikinu z dílny Angel-wings

Literární RUMování

Diskusní příspěvky
·  1 2005 - podzim
·  2 trapný gynekologický problém
·  3 Kde v Praze nechat potiknout polštář?
·  4 CO VÁS (nejen) DNESKA POTĚŠILO? :-)
·  5 CO VÁS (nejen) DNESKA POTĚŠILO? :-)
·  6 Dobrogrilování pro Vojtu - sobota 18.5.2013 v Žalhosticích
·  7 Žrádelníčky: tipy, recepty - zdravě a sytě :)
·  8 Jasmínová diskuze
·  9 CO VÁS (nejen) DNESKA POTĚŠILO? :-)
·  10 trapný gynekologický problém
Sponzorované odkazy

Diskuse

baby-cafe.cz
Pro diskusi o čemkoli...

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Písemná výpověď vs. e-mail

Přidat nové téma    Zaslat odpověď       Obsah fóra baby-cafe.cz Potřebuji pomoc - se zákony a úřady
Přidat do záložek
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Inkognito
Inkognito

Registrace: 1.10. 2006

PříspěvekZaslal: út červen 19, 2012 6:17 pm    Předmět: Písemná výpověď vs. e-mail Citovat

Ahoj,

může mi některá ze zdejších právniček vysvětlit, zda stačí e-mail, pokud je v podmínkách předepsaná písemná forma výpovědi?

Podmínky (UPC) říkají toto:
Smlouvu můžete písemně vypovědět bez udání důvodu v 1 měsíční výpovědní lhůtě. Výpovědní lhůta začne běžet první den následujícího měsíce po tom, co nám doručíte Vaši výpověď Smlouvy.

Poslala jsem výpověď poštou 30. května a podle UPC přišla 4. června. Jenže kromě toho jsem si to chtěla pojistit a podala jsem výpověď i e-mailem 31. května, jehož přijetí mi ve stejný den e-mailem potvrdili těmito slovy:

Touto cestou bychom Vás chtěli informovat, že Váš požadavek ohledně zrušení služeb UPC byl přijat a předán na kompetentní oddělení, odkud budete dále kontaktována.

Teď mi tvrdí, že výpovědní lhůta začne běžet od 1. 7. a že budu muset zaplatit ještě za červenec, což se mi pochopitelně vůbec nelíbí. V tom potvrzení mi vůbec nenapsali nic o tom, že výpověď e-mailem neplatí a že ji musím zaslat poštou.

Děkuji.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Inkognito
Inkognito

Registrace: 1.10. 2006

PříspěvekZaslal: út červen 19, 2012 8:23 pm    Předmět: Citovat

Tak jednak pokud nemáš digitální podpis, tak je asi výpověď e-mailem nedostačující a druhak (soudě podle větší organizace, kde pracuju), to, že obdrželi ten e-mail 31.května a předali někam na oddělení, tak než se k tomu dostal někdo kompetentní, tak mohl být už taky červen, takže si myslím, že s tím neuspěješ.

b.
Zuza77
Drbna
Drbna

Registrace: 29.11. 2009

PříspěvekZaslal: út červen 19, 2012 8:57 pm    Předmět: Citovat

E-mail nelze považovat za písemnou formu. Za určitých okolností by se dal uznat email s elektronickým podpisem, ale obecně to nestačí. Nejlépe takové dokumenty posílat na doručenku, která se Ti vrátí. Pak přesně víš, kdy to převzali. Jestli jsi to posílala doporučeně, tak pošta standardně doručuje do druhého dne. Pochybuju, že by si tak velká organizace chodila na poštu jdnou za více dnů (tedy si vyzvedla uloženou zásilku později). Spíš jim to nosí do sídla, nebo chodí denně do poboxu, takže bych tipovala, že jim to dorazilo už 31.května a Tebe jen natahujou. Jenže důkaz k tomu nemáš.
Taptinka
Drbna
Drbna

Registrace: 30.1. 2008

PříspěvekZaslal: st červen 20, 2012 7:15 am    Předmět: Citovat

E-mailem bez digitálního podpisu to nestačí. Možnááá někde by to vzali, pokud by byla příloha podepsaná a vložená v pdf.

To že to někomu přijde na stůl později a od té doby běží výpovědní lhůta není pravda, od toho jsou podatelny a rozhoduje razítko ze dne přijetí.

30. května byla středa, otázka je kdy jsi to posílala.. tipla bych si že to měli 1. června v pátek (což už Ti stejně nepomůže), max. toho 4. června v pondělí. Ale to už mi přijde dlouho.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra baby-cafe.cz Potřebuji pomoc - se zákony a úřady Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1
Přidat do záložek

Přejít na: