Hlavicka baby-cafe.cz
Přihlásit    Poslat článek Chat    Vyhledávání
Reklama
Menu
BC BURZA PRÁCE/BYDLENÍ
Reklama
Hromadné nákupy s Baby-Café.cz!
Všiváčky z UK

Merino tílka

BC "bedýnky"

Flexi8 - sponky

Flexi8 - burza

Vanilkové lusky

Krůty

Plnotučné kakao

Domácí hovězí

Poslední komentáře  
· 1 Mateřská škola je pro dobro dětí, ne pro rodiče co chtějí do práce
· 2 Mateřská škola je pro dobro dětí, ne pro rodiče co chtějí do práce
· 3 Barcelonské cíle
· 4 Mateřská škola je pro dobro dětí, ne pro rodiče co chtějí do práce
· 5 Mateřská škola je pro dobro dětí, ne pro rodiče co chtějí do práce
DOBROAKCE
BC dětský den na hradě Hněvín (23.6.2013)

BC srocení 2013

Co vás (nejen) dneska potěšilo?

VÝCHOVNÁ BEZRADNA

Poslední diskuse
· 1 Moje krize
· 2 dobrá základní škola v Praze
· 3 Reklamace
· 4 Novinka - antikoncepce ZOELY
· 5 Úklid po povodni
· 6 Prasklé sklo u Iphone :-/
· 7 Kulatý stůl o porodnictví - tento pátek
· 8 Sháním knihu - W. D. Wattles
· 9 Co by bylo pro holčičku nejschůdnější řešení?
· 10 Jak se chovat s neočkovaným prckem

Poslední týden

SOUTĚŽE NA BC!!!

Vyhrajte :

1000 Kč k nákupu bot :-)

Vitamíny pro nastávající matky Elasti Q

500.- na nákup biooblečení Maxomorra

Literární RUMování

Diskusní příspěvky
·  1 On-line poradna všeobecného praktického lékaře pro dospěle
·  2 Nošení a záda
·  3 Nechápu...
·  4 Moje krize
·  5 Nechápu...
·  6 4 x tehotna = 1 dite aneb holky po potratu/tech
·  7 FOTOPROJEKT 52/2013!!! Dobrý druhý ročník je tu! :)
·  8 září 2013
·  9 Novinka - antikoncepce ZOELY
·  10 Nechápu...
Sponzorované odkazy

Diskuse

baby-cafe.cz
Pro diskusi o čemkoli...

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Informační schůzka ve školce
Přejít na stránku 1, 2  Další

Přidat nové téma    Zaslat odpověď       Obsah fóra baby-cafe.cz Předškoláček
Přidat do záložek
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Ty
Krafařka
Krafařka

Registrace: 8.8. 2010

PříspěvekZaslal: út červen 19, 2012 1:28 pm    Předmět: Informační schůzka ve školce Citovat

Ahoj, přišel mi koresponďák, že se mám dostavit na infoschůzku ohledně nástupu do školky.
Docela mne zarazila informace, že se mám dostavit bez dětí (nota bene ta informace přišla dnes a schůzka je dnes).
Ok, je to státní školka, poptávka vysoce převyšuje nabídku, přesto, není to poněkud zvláštní politika? KDO jiný by si měl školku prohlédnou než kluk, který tam má v září nastoupit?

Nebo jsem naivní, školkovými manýry nepolíbený rodič?

Dodávám, že schůzka je v 15.30 kdy už určitě nemají plné všechny herny

V rozpacích
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Vladimira
Howgh
Howgh

Registrace: 8.6. 2009

PříspěvekZaslal: út červen 19, 2012 1:30 pm    Předmět: Re: Informační schůzka ve školce Citovat

Ty napsal:
Ahoj, přišel mi koresponďák, že se mám dostavit na infoschůzku ohledně nástupu do školky.
Docela mne zarazila informace, že se mám dostavit bez dětí (nota bene ta přihláška přišla dnes a schůzka je dnes).
Ok, je to státní školka, poptávka vysoce převyšuje nabídku, přesto, není to poněkud zvláštní politika? KDO jiný by si měl školku prohlédnou než kluk, který tam má v září nastoupit?

Nebo jsem naivní, školkovými manýry nepolíbený rodič?

Dodávám, že schůzka je v 15.30 kdy už určitě nemají plné všechny herny

V rozpacích

My jsme si s dětmi mohli prohlížet školku PŘED nebo PŘI zápisu, případně byl speciální den otevřených dveří. Infoschůzka po zápisu je podle mého už jen o organizačních záležitostech pro přijaté, kolik má mít dítě bačkor, kapesníků apod.

Edit: teď to čtu znovu a lépe, a je to teprv pro zájemce? Tak to je zvláštní.

Naposledy upravil Vladimira dne út červen 19, 2012 1:35 pm, celkově upraveno 1 krát.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Gábinka
BC katalog (moderátor)

Registrace: 22.9. 2006

PříspěvekZaslal: út červen 19, 2012 1:34 pm    Předmět: Citovat

u nás to bylostejné jako u Vladimiry

Plus se tam probíraly věci jako jak to těm začátečníkům usnadnit, co a jak by bylo vhodné a tak. Povinné to nebylo
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Ty
Krafařka
Krafařka

Aha, ok to mě nenapadlo - možná bude ještě DOD...
V Brně byl elektronický zápis - do školky se šlo jen s vyplněnou přihláškou - v tuto dobu taky nebyla možnost si školku prohlédnout.

Je mi jasné, že se budou řešit papuče a pyžama, ale proč u toho nemůžou být děti?

Díky

J.
Rosnička
Drbna
Drbna

Registrace: 2.12. 2010

Ahoj,
minulý týden jsem byla taky na info schůzce ohledně školky.
Info posílali mailem cca 3 týdny dopředu.
Taky tam bylo napsáno bez dětí - což chápu, nedokážu si představit, že by si tam každý vzal svoji (svoje) ratolest(i). Pokud by byli stejné hlučné jako náš Viktor, určitě bych (nejen já Vychechtaný ), nic neslyšela.

Ale jako přijde mi divný, že ti to přišlo až dneska v den schůzky. Prostě se v cukaprdu sbal a vyraž. V opačném případě se na to vykašli, omluv se, ono se to taky nepos.... ;)

A školku jsme si byli prohlédnout před zápisem ;) Dělají to tak mé kamarádky, nechala jsem se inspirovat. Chtěla jsem vědět předem, kam bude moje dítě chodit.
Gábinka
BC katalog (moderátor)

PříspěvekZaslal: út červen 19, 2012 1:36 pm    Předmět: Citovat

DOD už podle mě nebude. To bývá před zápisama (event. třeba u nás bývalo, že po p ředchozí domluvě kdykoliv jindy)

Děti tam být nemohou proto, aby nerušily
Ty
Krafařka
Krafařka

PříspěvekZaslal: út červen 19, 2012 1:39 pm    Předmět: Citovat

Gábinko, ok, já to beru. Ale divný mně to přijde.
Vladimira
Howgh
Howgh

Registrace: 8.6. 2009

PříspěvekZaslal: út červen 19, 2012 1:41 pm    Předmět: Citovat

Tak jestli už je to pro zapsané, tak ten DOD měl být v předstihu, ne?
Ale je spousta podivností - ve školce, kam bylo moje dítě přijaté, zas není žádná infoschůzka. Dostali jsme papírek se seznamem a k ostatnímu: "Přijďte v září a uvidí se". Neskáču nadšením.
Vezda
Kecka
Kecka

Registrace: 6.8. 2010

PříspěvekZaslal: út červen 19, 2012 1:47 pm    Předmět: Citovat

Ty, tvoje dítko se tam bude muset během schůzky někjak zabavit samo, protože učitelky se budou věnovat rodičům a rodiče si budou zapisovat, co, kdy, kde, jak..... Pokud máš dítě, které po tu dobu vydrží sedět tiše u stolečku a malovat si, tak ho bez obav vezmi s sebou a nějak to zvládnete. Jinak bych šla bez dítěte nebo se omluvila, že se nemůžu dostavit a sjednala si individuální schůzku na jindy.
Plenka
Treperenda
Treperenda

Registrace: 19.7. 2007

PříspěvekZaslal: út červen 19, 2012 1:48 pm    Předmět: Citovat

no. tak nějak. přišla mi před pár dny SMS. bez oslovení, bez podepsání, stálo v ní něco jako "třídní schůzka dne x v 16 hodin v budově y". chvíli mi trvalo dekódovat o co se vůbec jedná. že mám přijít bez dětí je jasné. nejdřív jsem zvažovala, že se poptám zda pro ty děti, kvůli kterým si už jeden rodič musí vzít volno z práce, aby tam ve 4 mohl být, zajistí někde v jiné třídě hlídání... ale pak jsem se na to vykašlala, vím že je to blbost, protože když je nenapadne připravit hračky ani pro děti co přijdou k zápisu, a očekávají že budou děti způsobně sedět a čekat až na ně přijde řada.... v tomto světě je tato moje idea dost ujetá Mrk je mi jasné že zhýčkaná soukromými školkami a jejich lidským, vstřícným a obchodním přístupem, budu muset tuhle tvrdě rozdýchávat. jen doufám že děti to budou zvládat v pohodě, a oříšek to bude pouze pro mne.

takže klíd, to je "napuosto noumáuní" V rozpacích

Filípek 15.9.2007
Lukášek 14.1.2009
Masinka
Diskutérka
Diskutérka

PříspěvekZaslal: út červen 19, 2012 2:33 pm    Předmět: Citovat

Předpokládám, že to je informační schůzka pro RODIČE o organizačních záležitostech. Když tam bude pobíhat 30 dětí, nebude vědět nikdo nic, takže tenhle požadavek úplně chápu. U nás to tedy bylo formulováno "pokud možno bez dětí", ale pokaždé jsem si to ve vlastním zájmu zařídila, přestože jsem jinak byla bez hlídání.
Na to, aby se tam rozkoukalo dítě jsou dny otevřených dveří, ale upřímně - 2-3 leté dítě se těžko může rozhodnout, jestli je školka pro něj vhodná, nejdůležitější pro něj budou hračky a to fakt není měřítko dobré školky.

Jiná věc je, proč to posílají tak pozdě. Mně dnes přišel dopis o čtvrteční schůzce ve škole pro rodiče prvňáků a i to mi přijde dost pozdě, vzhledem k tomu, že jde často o pracující rodiče.

Upřímně, jestli ti vadí už tohle, tak si připrav od září pevné nervy ;) . I sebelepší školka je kolektivní zařízení.
Sissy
Klábosilka
Klábosilka

Registrace: 28.10. 2006

PříspěvekZaslal: út červen 19, 2012 2:43 pm    Předmět: Citovat

Půlka učitelek se věnuje té schůzce, druhá půlka těm dětem co do školky už chodí- takže logicky není kdo by se staral o ty děti co přijdou na schůzku..
Ty
Krafařka
Krafařka

PříspěvekZaslal: út červen 19, 2012 2:45 pm    Předmět: Citovat

Mašinko, nedá se říct, že mi o vysloveně "vadí"...
Dvouleté děti tam rozhodně nebudou, tříleté asi tři ;)
Poslední přijatým dítětem je právě můj syn a je narozený v únoru.
Ale to je na úplně jinou diskuzi.

[/img]
Carsa
Drbna
Drbna

PříspěvekZaslal: út červen 19, 2012 2:47 pm    Předmět: Citovat

Sissy napsal:
Půlka učitelek se věnuje té schůzce, druhá půlka těm dětem co do školky už chodí- takže logicky není kdo by se staral o ty děti co přijdou na schůzku..

Ale no tak. Při troše snahy by se jedna učitelka, co by se hoďku o ty děti někde ve třídě postarala, našla.

Že to nikoho v těch školkách ani nenapadne, je, bohužel, realita.....
c.
Pajous
Žvatlalka
Žvatlalka

Registrace: 25.9. 2006

PříspěvekZaslal: út červen 19, 2012 2:52 pm    Předmět: Citovat

Carsa napsal:
Sissy napsal:

Ale no tak. Při troše snahy by se jedna učitelka, co by se hoďku o ty děti někde ve třídě postarala, našla.

Že to nikoho v těch školkách ani nenapadne, je, bohužel, realita.....
c.

Třeba i napadne, ale u nás to před několika lety skončilo u toho, že pokud by se něco stalo tak může mít ředitelka problém, není to nijak ošetřené a bohužel rodiče jsou různí. Takže jim to zřizovatel befelem zakázal.

P.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra baby-cafe.cz Předškoláček Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2
Přidat do záložek

Přejít na: