Hlavicka baby-cafe.cz
Přihlásit    Poslat článek Chat    Vyhledávání
Reklama
Menu
BC BURZA PRÁCE/BYDLENÍ
Reklama
Hromadné nákupy s Baby-Café.cz!
Merino tílka

BC "bedýnky"

Flexi8 - sponky

Oleje a eteráky

Vanilkové lusky

Krůty

KOŘENÍ

Poslední komentáře  
· 1 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 2 Kašpárkohraní ve Stromovce
· 3 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 4 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 5 Vyhrajte plenku Bambee - soutěžte s www.detskeplenky.eu!
DOBROAKCE
AUKCE ŠPERKŮ KE DNI MATEK

BC dětský den na hradě Hněvín (2.6.2013)

BC srocení 2013

Co vás (nejen) dneska potěšilo?

DOBROKERAMIKY 2013

Poslední diskuse
· 1 pro missorku
· 2 kartarka
· 3 STEPHEN KING
· 4 Rozštěp-Ultrazvuk ve 21 týdnu
· 5 Kde v Praze nechat potisknout polštář?
· 6 Dobrý psychiatr Praha
· 7 Sexualita - 6 let
· 8 knížka o dospívání pro kluka
· 9 Hory v Česku-jarní prázdniny
· 10 Hliník v Infanrix Hib

Poslední týden

SOUTĚŽE NA BC!!!

Vyhrajte :

1000 Kč k nákupu bot :-)

plenku Bambee

Dětskou mikinu z dílny Angel-wings

Literární RUMování

Diskusní příspěvky
·  1 Třetí až čtvrté popř. páté a další dítě :-)
·  2 Sexualita - 6 let
·  3 pro missorku
·  4 Křesťanské maminy
·  5 STEPHEN KING
·  6 Dobrogrilování pro Vojtu - sobota 18.5.2013 v Žalhosticích
·  7 DUBEN 2013
·  8 Únor 2013
·  9 pro missorku
·  10 Strhující příběh o nedonošenosti
Sponzorované odkazy

Diskuse

baby-cafe.cz
Pro diskusi o čemkoli...

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Očkování proti žloutence A,B
Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Přidat nové téma    Zaslat odpověď       Obsah fóra baby-cafe.cz Očkování
Přidat do záložek
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Rudi001
Klevetnice
Klevetnice

Registrace: 3.7. 2007

PříspěvekZaslal: út červen 19, 2012 10:22 am    Předmět: Očkování proti žloutence A,B Citovat

holky, ví někdo , jak je to s očk.proti žloutence?
syn má 1 dávku proti žl.B (byla v 1 dávce hexy). pak jsme očkovali inf-hib, žloutenku už ne.
starší děti měly klasiku, jak se dává v čr, navíc jsem jim před nástupem do mš dala ž.lA.
přikláním se k tomu, že i tentokrát dám tu žl.A.
Kdy nejlépe začít s očkováním? před 2 rokem věku? Nebo raději později?
Před nástupem do mš budu muset dát MMR, začneme někdy před 2,5 rokem, aby měl obě dávky před nástupem.
děkuju za případné odpovědi.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Petulka82
Diskutérka
Diskutérka

Registrace: 28.6. 2008

PříspěvekZaslal: út červen 19, 2012 10:28 am    Předmět: Citovat

Neporadím, ale jdeš mi s diskuzí do rány. Momentálně řeším, zda žloutenku očkovat, či ne Veselý Děkuju
Rudi001
Klevetnice
Klevetnice

PříspěvekZaslal: út červen 19, 2012 12:43 pm    Předmět: Citovat

snad tu nezůstaneme samy Vychechtaný
Rutia
Krafařka
Krafařka

Registrace: 15.6. 2007

PříspěvekZaslal: út červen 19, 2012 12:55 pm    Předmět: Citovat

Já taky zvažuju očkování, momentálně jsem na straně asi ne, ale definitivně rozhodnuta nejsem. Přečetla jsem co se dalo. Zvažovat jsem začala u pětileťáka, který v září začne chodit pravidelně do školky. Chodil od 2,5 do 4,5 let v zemi, kde to není nutné, nikdo to neřešil, nedoporučoval, tady mi přijde kampań tak silná, že jsem se od jasného ne dostala k asi ano. Až když, jsem si nad tím znovu sedla dostala jsem se opět k tomu, že spíš ne. Veselý Řeším teda žloutenku A.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Rudi001
Klevetnice
Klevetnice

PříspěvekZaslal: út červen 19, 2012 3:43 pm    Předmět: Citovat

my už jsme tak zblblí z těch možných nákaz a nebezpečí.... Smutný
tak já momentálně nevím.

Marný...
Llevelyn
Guma a neuvařitelná slepice :-)

Registrace: 2.12. 2007

PříspěvekZaslal: út červen 19, 2012 8:37 pm    Předmět: Citovat

žloutenka A není žádná tragedie, osobně znám xy nenaočkovaných dětí a neznám žádné, co onemocnělo. Což tedy nic neznamená.

Více TU, můj komentář http://www.baby-cafe.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=112035

Svoje děti bych očkovat nenechala. Podle mého jsou reklamy na očkování neetické. Marný...
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Kobliha82
Drbna
Drbna

Registrace: 25.10. 2010

PříspěvekZaslal: út červen 19, 2012 8:45 pm    Předmět: Citovat

Acko bych dobrovolne neockovala - z duvodu, co pise Llev v tm komentari pod reklamou. Svoje deti nemam ockovane ani proti B, pokud budou mit zajem, muzou se nechat ockovat pozdeji, ale u nas ockovani povinne neni.
Myšička
Diskutérka
Diskutérka

Registrace: 18.2. 2007

PříspěvekZaslal: út červen 19, 2012 11:18 pm    Předmět: Citovat

Přesně jak píše Llev. Žloutenka není tragédie. Jasně... očkování může pomoci, ale taky napáchat neuvěřitelné věci. Jenže to nikdo předem neví, jak to na dítě zapůsobí. Znám 3 děti, které měly po očkování na žloutenku A vážné problémy a spustilo to vážnou nemoc. Těžko říct, zda by se neonemocněly i bez očkování... ale pravděpodobně to toto očkování spustilo.
Já bych neočkovala.
Llevelyn
Guma a neuvařitelná slepice :-)

Registrace: 2.12. 2007

PříspěvekZaslal: st červen 20, 2012 10:25 am    Předmět: Citovat

Za mých mladých let probíhala jednou za čas v rebublice vlna žloutenek A, žádný problémy, nic, kdo prodělal byl imunní. A za čas, jak zase vzrostla vnímavost obyvatel si dal virus další kolo.

Infekce HAV je běžná ve všech rozvojových zemích, kde k jejímu získání dojde nejčastěji během ranného dětství a onemocnění je obvykle bez příznaků nebo má mírný průběh. V rozvinutých zemích je infekce HAV méně běžná.

Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Amazonka01
Moderátor - Přirozený porod

Registrace: 23.9. 2006

PříspěvekZaslal: st červen 20, 2012 10:39 am    Předmět: Citovat

Jediná hepka, kterou bych očkovala, je Céčko, které se neočkuje Vychechtaný

Áčko beru jako problém v sociálně slabších komunitách, kde se díky méně dostatečné hygieně šíří zbytečně rychle. Jinak ale kupodivu není zvýšená nemocnost ve školách, kam občas dítě z podobných komunit chodí, i když je proočkovanost proti hepatitidě A velmi nízká. Je dobře léčitelná. V naší době braná jako "dětská" nemoc, spolu s neštovicemi, příušnicemi a spálou Vychechtaný

Béčko se rozhodně nechytne tak snadno, jak se nám snaží nabulíkovat (dokonce ani z pohozené jehly v pískovišti ;)), takže bych prevenci posunula do puberty.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Rudi001
Klevetnice
Klevetnice

PříspěvekZaslal: st červen 20, 2012 12:51 pm    Předmět: Citovat

holky, díky.
tak jsem fakt trubka V rozpacích až teď, jak to tu čtu, tak jsem si vzpomněla - na základce na wc, chloraminové? lavóry k dezinfekci rukou, protože se ta žloutenka ve škole objevila. Nějak moc se to neprožívalo, protože nikdo nekontroloval, jestli si v tom ty ruce fakt mácháme...

o to víc mě teď mrzí, že starší děti jsem nechala očkovat, ale teď už teda nic nevrátím.
fakt jsem tomu podlehla Stydlín

Takže to mám vyřešený. A nic. B asi někdy před pubertou, to uvidím, co bude.

díky

Mlask
Shrine
Klevetnice
Klevetnice

Registrace: 25.9. 2006

PříspěvekZaslal: po červen 25, 2012 5:16 pm    Předmět: Citovat

sice pozdě, ale přece Vychechtaný :

Tak konkrétně žloutenku A jsem chytla v roce 1979 ve školce (jedna z těch celorepublikových epidemií) a zas taková sranda to nebyla ;) . Byla jsem cca 3 týdny izolovaná v nemocnici, návštěvy přes okno, ode mě to chytil táta (a rozesmála mě Amazonka - fakt nejsme sociálně slabá rodina se špatnými hygienickými návyky Kulivočko ); žádnej strašlivej průběh nemoc neměla (teda u mě, u táty to bylo horší), akorát řada nepříjemných vedlejších efektů (diety, rekonvalescence probíhala doma, dlouho jsem nesměla do školky, navíc mamka byla těhotná s bráchou....)

závěr: asi si tím musí každý projít sám, kdo nezažil - nepochopí; já synka očkovat nechala a nechám i druhého ;)

[/url]
Amazonka01

PříspěvekZaslal: po červen 25, 2012 5:26 pm    Předmět: Citovat

Shrine napsal:
a rozesmála mě Amazonka - fakt nejsme sociálně slabá rodina se špatnými hygienickými návyky Kulivočko

ale bože, já přece nemyslela, že to chytne jen někdo takový, jen že v komunitách takových lidí se tato nemoc špatně zachytává, a tak se šíří.

Amazonka napsal:
Áčko beru jako problém v sociálně slabších komunitách, kde se díky méně dostatečné hygieně šíří zbytečně rychle.

Jinak jsem taky psala, že to bylo bráno jako běžná dětská nemoc, takže poprosím číst pořádně a nechytat se jen slov Veselý
Klaris
Moderátor látkovek a nosítek
Moderátor látkovek a nosítek

PříspěvekZaslal: po červen 25, 2012 5:45 pm    Předmět: Citovat

zatím řeším to kdy a zda vůbec to "povinné" béčko, co ještě nejmladší nemá.

nicméně měla jsem tu čest v pubertě zase s mononukleozou, proti které očkování není (teda pokud mi něco neuniklo ;) ) a taky to byla pruda - dieta, zákaz tělocviku na rok, následky v podobě bolestí v krku a rozhašených jater dodnes..Ale prostě proti té se chránit nelze a klidně se může stát, že sice budem mít dítě naočkované proti žloutenkám a ono chytne tu monču ;)
Je to , nebo by mělo být na zvážení každého rodiče co mu přijde jako větší potenciální nebezpečí, ona ta vakcína proti žloutence není fakt žádná bezpečný zázrak Kulivočko
Myšička
Diskutérka
Diskutérka

Registrace: 18.2. 2007

PříspěvekZaslal: po červen 25, 2012 5:54 pm    Předmět: Citovat

Shrine napsal:

Tak konkrétně žloutenku A jsem chytla v roce 1979 ve školce (jedna z těch celorepublikových epidemií) a zas taková sranda to nebyla ;) .

závěr: asi si tím musí každý projít sám, kdo nezažil - nepochopí; já synka očkovat nechala a nechám i druhého ;)

Věř, že žloutenka je sranda oproti tomu, co může očkování způsobit jiného.
Máš pravdu... kdo nezažil nepochopí... a proto já nebudu dávat očkovat nic, co nemusím.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra baby-cafe.cz Očkování Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Strana 1 z 3
Přidat do záložek

Přejít na: