Zaslal: út červen 19, 2012 10:22 am Předmět: Očkování proti žloutence A,B
holky, ví někdo , jak je to s očk.proti žloutence?
syn má 1 dávku proti žl.B (byla v 1 dávce hexy). pak jsme očkovali inf-hib, žloutenku už ne.
starší děti měly klasiku, jak se dává v čr, navíc jsem jim před nástupem do mš dala ž.lA.
přikláním se k tomu, že i tentokrát dám tu žl.A.
Kdy nejlépe začít s očkováním? před 2 rokem věku? Nebo raději později?
Před nástupem do mš budu muset dát MMR, začneme někdy před 2,5 rokem, aby měl obě dávky před nástupem.
děkuju za případné odpovědi.
Registrace: 15.6. 2007 Příspěvky: 720 Bydliště: Praha
Zaslal: út červen 19, 2012 12:55 pm Předmět:
Já taky zvažuju očkování, momentálně jsem na straně asi ne, ale definitivně rozhodnuta nejsem. Přečetla jsem co se dalo. Zvažovat jsem začala u pětileťáka, který v září začne chodit pravidelně do školky. Chodil od 2,5 do 4,5 let v zemi, kde to není nutné, nikdo to neřešil, nedoporučoval, tady mi přijde kampań tak silná, že jsem se od jasného ne dostala k asi ano. Až když, jsem si nad tím znovu sedla dostala jsem se opět k tomu, že spíš ne. Řeším teda žloutenku A.
Registrace: 25.10. 2010 Příspěvky: 4410 Bydliště: Nemecko
Zaslal: út červen 19, 2012 8:45 pm Předmět:
Acko bych dobrovolne neockovala - z duvodu, co pise Llev v tm komentari pod reklamou. Svoje deti nemam ockovane ani proti B, pokud budou mit zajem, muzou se nechat ockovat pozdeji, ale u nas ockovani povinne neni.
Přesně jak píše Llev. Žloutenka není tragédie. Jasně... očkování může pomoci, ale taky napáchat neuvěřitelné věci. Jenže to nikdo předem neví, jak to na dítě zapůsobí. Znám 3 děti, které měly po očkování na žloutenku A vážné problémy a spustilo to vážnou nemoc. Těžko říct, zda by se neonemocněly i bez očkování... ale pravděpodobně to toto očkování spustilo.
Já bych neočkovala.
Registrace: 2.12. 2007 Příspěvky: 12808 Bydliště: Na kopci u Brodu.
Zaslal: st červen 20, 2012 10:25 am Předmět:
Za mých mladých let probíhala jednou za čas v rebublice vlna žloutenek A, žádný problémy, nic, kdo prodělal byl imunní. A za čas, jak zase vzrostla vnímavost obyvatel si dal virus další kolo.
Infekce HAV je běžná ve všech rozvojových zemích, kde k jejímu získání dojde nejčastěji během ranného dětství a onemocnění je obvykle bez příznaků nebo má mírný průběh. V rozvinutých zemích je infekce HAV méně běžná.
Registrace: 23.9. 2006 Příspěvky: 16872 Bydliště: s výhledem na Ještěd
Zaslal: st červen 20, 2012 10:39 am Předmět:
Jediná hepka, kterou bych očkovala, je Céčko, které se neočkuje
Áčko beru jako problém v sociálně slabších komunitách, kde se díky méně dostatečné hygieně šíří zbytečně rychle. Jinak ale kupodivu není zvýšená nemocnost ve školách, kam občas dítě z podobných komunit chodí, i když je proočkovanost proti hepatitidě A velmi nízká. Je dobře léčitelná. V naší době braná jako "dětská" nemoc, spolu s neštovicemi, příušnicemi a spálou
Béčko se rozhodně nechytne tak snadno, jak se nám snaží nabulíkovat (dokonce ani z pohozené jehly v pískovišti ;)), takže bych prevenci posunula do puberty.
holky, díky.
tak jsem fakt trubka až teď, jak to tu čtu, tak jsem si vzpomněla - na základce na wc, chloraminové? lavóry k dezinfekci rukou, protože se ta žloutenka ve škole objevila. Nějak moc se to neprožívalo, protože nikdo nekontroloval, jestli si v tom ty ruce fakt mácháme...
o to víc mě teď mrzí, že starší děti jsem nechala očkovat, ale teď už teda nic nevrátím.
fakt jsem tomu podlehla
Takže to mám vyřešený. A nic. B asi někdy před pubertou, to uvidím, co bude.
Registrace: 25.9. 2006 Příspěvky: 3284 Bydliště: Praha 10 - Strašnice
Zaslal: po červen 25, 2012 5:16 pm Předmět:
sice pozdě, ale přece :
Tak konkrétně žloutenku A jsem chytla v roce 1979 ve školce (jedna z těch celorepublikových epidemií) a zas taková sranda to nebyla ;) . Byla jsem cca 3 týdny izolovaná v nemocnici, návštěvy přes okno, ode mě to chytil táta (a rozesmála mě Amazonka - fakt nejsme sociálně slabá rodina se špatnými hygienickými návyky ); žádnej strašlivej průběh nemoc neměla (teda u mě, u táty to bylo horší), akorát řada nepříjemných vedlejších efektů (diety, rekonvalescence probíhala doma, dlouho jsem nesměla do školky, navíc mamka byla těhotná s bráchou....)
závěr: asi si tím musí každý projít sám, kdo nezažil - nepochopí; já synka očkovat nechala a nechám i druhého ;) _________________
[/url]
Registrace: 23.9. 2006 Příspěvky: 4724 Bydliště: mezi Přerovem a Bystřicí
Zaslal: po červen 25, 2012 5:45 pm Předmět:
zatím řeším to kdy a zda vůbec to "povinné" béčko, co ještě nejmladší nemá.
nicméně měla jsem tu čest v pubertě zase s mononukleozou, proti které očkování není (teda pokud mi něco neuniklo ;) ) a taky to byla pruda - dieta, zákaz tělocviku na rok, následky v podobě bolestí v krku a rozhašených jater dodnes..Ale prostě proti té se chránit nelze a klidně se může stát, že sice budem mít dítě naočkované proti žloutenkám a ono chytne tu monču ;)
Je to , nebo by mělo být na zvážení každého rodiče co mu přijde jako větší potenciální nebezpečí, ona ta vakcína proti žloutence není fakt žádná bezpečný zázrak
Tak konkrétně žloutenku A jsem chytla v roce 1979 ve školce (jedna z těch celorepublikových epidemií) a zas taková sranda to nebyla ;) .
závěr: asi si tím musí každý projít sám, kdo nezažil - nepochopí; já synka očkovat nechala a nechám i druhého ;)
Věř, že žloutenka je sranda oproti tomu, co může očkování způsobit jiného.
Máš pravdu... kdo nezažil nepochopí... a proto já nebudu dávat očkovat nic, co nemusím.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.