Zaslal: po červen 18, 2012 11:01 pm Předmět: Jak řešit se školkou...
...to, co se dneska přihodilo dceři?
U nás ve školce se po obědě nespí, ale mají ležet pokud možno v klidu na postýlkách (normálně oblečení) 20-30 minut. Dcera chodí jen na dopoledne, takže ji po o vyzvedávám, většinou to před siestou nestíhám, takže odchází během odpočinku nebo těsně po něm.
Dneska jsem přišla do školky a paní učitelka na mě, to je dobře, že jdete, teď jsem holčičku utěšovala, že maminka hned přijde, je nějaká smutná, leží... Přijdu do třídy, všechny děti u stolečků něco kutí, postýlky sklizené, jen na jedné jako přikovaná leží naše holka.
Sedla jsem si k ní, říkám, ahoj, co se děje, začala bulet a když jsem ji nadzvedla, byla celá počuraná. Plakala, byla hrozně nešťastná a strašně se styděla před dětma. Snažila jsem se to nějak zamaskovat, jako že se nic neděje, ale šlo to dost blbě a stejně si všimly
Paní učitelka mi sama řekla, že protože jí děti během siesty nechtějí ležet a vymýšlejí si, že chtějí čurat, řekla jim, že na wc během odpočinku nikoho nepustí. Dcera mi to říkala pak i sama, že píuč jim zakázala jít čurat a že když se jeden kluk hlásil, že se mu chce, řekla mu, že to musí vydržet. Dcera se tedy radši ani nehlásila a snažila se držet, ale nevydržela
Je to možná prkotina, ale myslím na to celý den a malá z toho byla taky pěkne rozhozená hrozně těžko snáší neúspěch, chce být ve školce nejlepší, nejhodnější atd., navíc toto je pro ni citlivé téma, neboť i teď v 5 letech stále bojujeme s nočním čuráním.
Tak teď nevím, co s tím, s malou jsme o tom sáhodlouze mluvily několikrát za odpoledne, snažila jsem se jí přesvědčit, že to není její vina a nic smrtelně důležitého, ale nedokážu jí vysvětlit, že když píuč něco nařídí, že má právo se v určitých případech vzepřít
Mám se v tom nějak dál rýpat? Píuč je tam nová, pár týdnů.
Inko kvůli dceři, fakt z toho byla hotová
Kód RUM - no na panáka jsem z píuč byla celkem zralá
Pro dítě to prkotina není, něco obdobného jsme řešili se synem při pobytu venku. Dostal poučení, že když MUSÍ tak prostě MUSÍ. A to paní učitelka nemůže vědět, že on POTŘEBUJE hned! Tak aby se důrazně ozval.
Něco podobnýho jsem chtěla ve školce taky řešit.
Jsou vedra, pití dostanou jen na svačinku, pak jdou ven a pak až k obědu a děti co spí, tak dostanou jen malý hrneček, protože by se počůrali. Když si lehnou, tak už jít čůrat nesmí
Prý kdo se počůrá, tak další den dostane plínku, předškoláci !
Písemně požádat učitelky, aby dceru pouštěly. Pamatuju se, že u nás na základce bylo totéž a musela jsem donést žádost od dr, aby mě pouštěly, když se mi chce
Na jednu stranu paní učitelku chápu, jako když postupně vyleze 20 dětí čurat, tak z odpočinku nic nebude a nějaká pravidla být musí, jinak by je neukočírovala.
Ale bylo by vhodné před odpočinkem dětem řict, aby se zašly vyčůrat, že pak už to nebude možné. S paní učitelkou bych promluvila (ne před dcerou) a toto jí doporučila a dál už se v tom nerýpala.
Pokud by se to opakovalo, tak pak řešit důrazněji, popřípadě i s vedením.
Něco podobnýho jsem chtěla ve školce taky řešit.
Jsou vedra, pití dostanou jen na svačinku, pak jdou ven a pak až k obědu a děti co spí, tak dostanou jen malý hrneček, protože by se počůrali. Když si lehnou, tak už jít čůrat nesmí
Prý kdo se počůrá, tak další den dostane plínku, předškoláci !
tak to bych asi bengal udelala, to je takovej problem, aby pousteli decka jen po jednom (s tim ze zkouseci ve fronte mezitim usnou) a Pepicka Prudilovic kterej chce uz potreti jen protoze ho nebavi spat ne?
Tak holt jich půjde 20, ono ale spousta dětí usne.... a přece když jdou těsně před spaním, tak hned se jim chtít zase nebude...ale paušálně říct, že nikdo nepůjde?
Zeptala bych se paní učitelky, proč dceru nepustila na wc. Stručně a jasně. Aby věděla, že to nenecháš jen tak projít. Dceři bych řekla, že ve školce, nebo i jinde se počůral každý, že je to prkotina, za kterou se jí nikdo nebude smát. Řekni jí, že se ti to kdysi stalo taky a obě se tomu zasmějte. A taky jí ujisti, že s paní učitelkou promluvíš, aby mohla na wc prostě kdykoliv (aby měla malá do budoucna jistotu a v tobě pocit ochránce jejích práv).
Náš syn mi začal bojkotovat kurz plavání (pořádaný školkou). Pídila jsem se po příčině a zjistila jsem, že vedoucí plaváku ho při plavečáku velmi nerad pustil na wc mimo určenou dobu, s nějakou průpovídkou (že už všichni byli a jestli nekecá...). I tak málo (protože nakonec ho pustil) stačilo, aby měl ráno bolení břicha, když bylo plavání. Bál se, že ho zase nebude chtít pustit a že se počůrá. Promluvila jsem s učitelkami, nebyla jsem sama, problém se vyřešil.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.