Registrace: 19.4. 2010 Příspěvky: 46 Bydliště: Německo
Zaslal: po červen 18, 2012 2:19 pm Předmět: Eko prostředky - ničí spotřebiče?
Zdravím všechny na BC,
potřebuju poradit... Snažím se o eko domácnost, všechny čistící prostředky eko, látkový plenky, kompost, recyklace a tak vůbec. Před časem se nám rozbila myčka a bylo mi řečeno opravářem, že to je eko tabletama, tak je už nepoužíváme... Teď to samý pračka - používám tekutý prací prostředek, jako Ecover, jen levnější (žijeme v zahraničí), ocet - když si ho přivezu, na plenky někdy mýdlové ořechy - zezačátku pořád, přidávám sůl na skvrny. Opravář (teď tu je) mi zas tvrdí, že to je tím... Tak co mám teda používat, aby to bylo aspoň částečně eko a neruinovalo mi to pračku? To samé s myčkou... Vám, které používáte eko prostředky, pračky/myčky fungují bez problému?
Díky Lenka
Já používám ekoprostředky do současné pračky 10 let a když jsem se teď ptala opraváře, jak vypadá pračka uvnitř (musel jí rozebrat, protože se dostala ponožka za buben), říkal, že je v pořádku. Máme hodně tvrdou vodu, měla jsem obavu, ale říkal, že pračka je OK.
Zaslal: po červen 18, 2012 2:43 pm Předmět:
Díky za odpověď.
Sůl a leštidlo jsem dávala taky zvlášť. No a ocet na praní používám - teď mi teda český obyč došel, musím zjistit jaký dál... Používám na střídačku eko-tekutý a ty ořechy se solí. Tu je to nějaký globální názor, že eko prostředky škodí spotřebičům - sousedka říkala, že to říkali v TV Tak nevím, jestli mám opraváře ignorovat, či co. Ještě taky co řekne chlap, až bude platit toho opraváře...
A jak probíhá to odkamenění?
Jinak eště - ten opravář říkal, že to prý moc pění, o kameni se nezmínil. Ale já mu skoro nic nerozuměla - hlavně se durdil nad tím, co používám za prostředky...
Registrace: 7.2. 2007 Příspěvky: 2044 Bydliště: Praha
Zaslal: po červen 18, 2012 2:51 pm Předmět:
Ahoj, nevím, jestli škodí nebo ne, ale pračku máme deset let bez opravy (eko), před tím ještě pár let jela neeko. Myčka osm let ok, eko jede tak šest let.
L.
Registrace: 27.9. 2010 Příspěvky: 2013 Bydliště: Praha
Zaslal: po červen 18, 2012 2:54 pm Předmět:
Omlovám se za vmísení...vy co perete ve slizu, tak máte pračku bez problémů? Uvažuji o něm, ale také slýchám různé poplašné zprávy. Jakou péči navíc pračce věnujete?
Zaslal: po červen 18, 2012 2:59 pm Předmět:
My máme tu pračku jenom dva roky - koupili jsme jí téměř dvouletou, ještě v záruce. Záruku jsme prodlužovali - proto nemůžu měnit opraváře. Ale tato oprava asi nebude v záruce.
Až přijde chlap domů, bude tomu opraváři volat a snad se dozví víc. Já mu fakt moc nerozuměla.
Peru rok a půl ve slizu a zatím není problém. Kontrolně občas zašťourám takovou tou štětičkou do uší dírkou v bubnu a setřu to co je na té protější straně bubnu, abych viděla, jestli se mi tam neusazuje nějaký humus. Zatím tam nikdy nic nebylo. Máme ale vodu, ze které se neusazuje skoro žádný vodní kámen (asi měkká, teď si nejsem jistá, se mi to furt plete ). Místo aviváže leju ocet. Jednou za čas (3 měsíce asi) nechám projet na vyvářku pračku naprázdno s litrem octu). Spíš si myslím, že je problém s vodou, než s prostředkama. Kdo má kámen, tak mu pračka odchází nehledě na prostředky.
Do myčky sypu perkarbonát a místo leštidla ocet, sůl dávám samostatně. Ale to používám jen půl roku, takže na nějaké závěry je ještě brzo. Zatím vše OK.
Peru rok a půl ve slizu a zatím není problém. Kontrolně občas zašťourám takovou tou štětičkou do uší dírkou v bubnu a setřu to co je na té protější straně bubnu, abych viděla, jestli se mi tam neusazuje nějaký humus. Zatím tam nikdy nic nebylo. Máme ale vodu, ze které se neusazuje skoro žádný vodní kámen (asi měkká, teď si nejsem jistá, se mi to furt plete ). Místo aviváže leju ocet. Jednou za čas (3 měsíce asi) nechám projet na vyvářku pračku naprázdno s litrem octu). Spíš si myslím, že je problém s vodou, než s prostředkama. Kdo má kámen, tak mu pračka odchází nehledě na prostředky.
Do myčky sypu perkarbonát a místo leštidla ocet, sůl dávám samostatně. Ale to používám jen půl roku, takže na nějaké závěry je ještě brzo. Zatím vše OK.
Pokud by se ti ta myčka porouchala ještě v záruce, tak opraváři radši neříkej, jakou používáš alchymii, připravila by ses tím o možnost záruční opravy
Omlovám se za vmísení...vy co perete ve slizu, tak máte pračku bez problémů? Uvažuji o něm, ale také slýchám různé poplašné zprávy. Jakou péči navíc pračce věnujete?
peru 6 let ve slizu, o vánocích šla pračka na gen.opravu, ptala jsem se, jak vypadá vevnitř (čekala jsem že řekne, že je šíleně zanesená nebo něco podobného) a prý dobré.
Jednou za 1/2 roku projedu na 60 s octem. občas vytřu ten "šlem" co zůstane v těsnění. víc nic.
pračku mám víc než 8 let.
Ani nevím jak dlouho mám tuhle "novou" pračku a myčku odhaduju 5 let. Eko jsem používala i u starších modelů a všechny odešly na stáří, nikdy nebyly zanešené a já se jim nijak extra nevěnuju, skoro vůbec ne. Jednou za půl roku to proženu octem, jednou za rok se kouknu do sítka pračky a to je všechno. Vodu máme tvrdší, kámen by se usazoval. Ani nevím jak dlouho tyhle levné domácí prostředky používám. Naopak u pračky když jsem přešla ke slizu přestala se zanášet bahnem z prášků. Nedávno jsem komerci koupila, myslela jsem že to bude prát dočista dočista a po jednom použití putovala o dům dál. Nejen že nevyprala, navíc zase se objevilo bahýnko.
Já bych tomu opraváři neříkala, že používáš eko prostředky... Jestli on náhodou všechno nesvádí na to, když mu to řekneš. Já peru eko už asi 5 let, pračka je v pořádku, v myčce používám ekotablety (z DM) + sůl odjakživa a taky je v pořádku. Myčku čistím cca jednou za tři měsíce čističem myček a pračku občas vyvařím s octem nebo kys. citronovou.
Registrace: 9.1. 2007 Příspěvky: 5199 Bydliště: Praha 4
Zaslal: po červen 18, 2012 8:52 pm Předmět:
Rudi001 napsal:
Palcerik napsal:
peru 6 let ve slizu, o vánocích šla pračka na gen.opravu, ptala jsem se, jak vypadá vevnitř (čekala jsem že řekne, že je šíleně zanesená nebo něco podobného) a prý dobré.
Jednou za 1/2 roku projedu na 60 s octem. občas vytřu ten "šlem" co zůstane v těsnění. víc nic.
pračku mám víc než 8 let.
v původní pračce jsem ve slizu prala taky 6 let, naprosto bez problémů, další 3 roky v ní pere bratr, používá ulrich prací gel a ořechy. Pračka šlape jako hodinky...
A přesně, jedenkrát za půl roku nechat projet vyvářkou s litrem octa.
Střídám sliz, ulrich, ořechy, ecover.... mimo t jsem za celou dobu spotřebovala asi kilo neeko prášku při pokusech s praním fleků. Míso máchadla dávám ocet. Pračku mám asi 8 let, za tu dobu jsem jí 2x projela octem, a asi 3x koukla do sítka a nic v něm nebylo.... Pračka pere a doufám, že jí to ještě vydrží.
Já fkt nvidím důvd, proč by se pračce mělo něco stávat z eko prostředků a z komerčních ne
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.