Zaslal: po červen 18, 2012 10:30 am Předmět: plíseň na nehtech
Mám umělé nehty a jeden když se mi odchlípnout, někdy narychlo přilepím zpět vteřinovým lepidlem. Ale asi se mi pod to dostala vody, lepidlo vytvořilo plísni prima prostředí a dnes po odlakování krycího laku mě čekalo nemilé překvapení. Nehty jsem spilovala co to šlo, vše dezinfikovala a nanesla Canesten krém. Pořád to ale vypadá hnusně a nehty jsou citlivé ( jak jsou spilované ).
Jak se plísně co nejdříve zbavit ? Co na to funguje ?
Můžu třeba zítra dát opět umělý nehet a léčit pak jen z pod nehtu ? Neutvořím tak plísni zase ideální prostředí ?
Bohužel takhle každý dotyk nehtu zabolí, tak hledám řešení.
díky moc. Inko aby se někdo neštítil a nemusí to každý vědět, že jsem takový pitomec
to se prý stává a já z toho mám doslova panickou hrůu
léčit to musíš ( netuším čím ) a v žádném případě na to nedávej další nehet
ségra si to dovezla z dovolené a mám dojem, že jí radili nechat nehet odrůst ale to je podle mě dost dlouhá doba, tak fakt netuším
Registrace: 23.9. 2006 Příspěvky: 9670 Bydliště: USA, VA
Zaslal: út červen 19, 2012 9:02 pm Předmět:
Nemusi se jednat o plisen, ale 'jen' o bakterialni infekci. Jak to vypada? Zeleno cerne? Klidne mi posli SZ, delam nehty uz dlouho, mam toho dost nastudovano.
Pokud je to ta bakterialni infekce, tak je to ta lepsi verze, nicmene (ja vim, s krizkem po funuse...) NIKDY nehet nezpilovavat!!! Nehet tim tencis a usnadnujes bakteriim proniknuti k nehtovemu luzku, tam je pak ta infekce uz velice bolestiva, casto s nasledky. Jinak na nehet nic nedavat, bohuzel to musi odrust. Pokud se skutecne jedna o plisen, tak to je celkem prusvih, protoze nic efektivniho na nehty neexistuje, co se kremicku a vodicek tyce, musela bys na kozni a musela by se asi nasadit oralni lecba, ale pravdepodobnost je mala, z 95 % se jedna o tu bakterialni infekci. L.
Registrace: 23.9. 2011 Příspěvky: 11 Bydliště: Brno
Zaslal: st červen 20, 2012 3:27 pm Předmět:
Bohužel nalepování umělých nehtů je pro plísně ideální příležitost. Určitě si je znovu nedávej, alespoň ne do té doby, než se všechno spraví. Spilováním sis opravdu moc nepomohlo nicméně já bych teda nečekala, až nehty odrostou, tím se plísně uričtě nezbavíš! Použila bych na ně přípravek s "chytrou houbu" a na spravení těch nehtů a aby se rychleji obnovili výživu donna nails. Obojí koupíš v lékárně.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.