Hlavicka baby-cafe.cz
Přihlásit    Poslat článek Chat    Vyhledávání
Reklama
Menu
BC BURZA PRÁCE/BYDLENÍ
Reklama
Hromadné nákupy s Baby-Café.cz!
Merino tílka

BC "bedýnky"

Flexi8 - sponky

Oleje a eteráky

Vanilkové lusky

Krůty

KOŘENÍ

Poslední komentáře  
· 1 Perníková chaloupka
· 2 Perníková chaloupka
· 3 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 4 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 5 Daneček II.díl - stále bojujeme
DOBROAKCE
AUKCE ŠPERKŮ KE DNI MATEK

BC dětský den na hradě Hněvín (2.6.2013)

BC srocení 2013

Co vás (nejen) dneska potěšilo?

DOBROKERAMIKY 2013

Poslední diskuse
· 1 Zánět močových cest c/a svědění.
· 2 Diskusní večer: "Nerušit! Rodím" - Zúčastnil se ně
· 3 Co všechno "při dětech" zvládáte?
· 4 ZŠ Rašínova Brno - integrace dítěte s PAS
· 5 Očkování novorozence
· 6 Prodám růžové Crocs crocband II.5
· 7 Čtení z ruky batolete
· 8 Neplacené volno - může zaměstnavatel dát bez mého souhlasu?
· 9 alimenty exekučně, jak na to
· 10 Zkouška odborné způsobilosti matrikáře

Poslední týden

SOUTĚŽE NA BC!!!

Vyhrajte :

1000 Kč k nákupu bot :-)

plenku Bambee

Dětskou mikinu z dílny Angel-wings

Literární RUMování

Diskusní příspěvky
·  1 Co všechno "při dětech" zvládáte?
·  2 vyšetření prsu VZP
·  3 Žrádelníčky: tipy, recepty - zdravě a sytě :)
·  4 Rodíme stejně jako v 50. letech?
·  5 Rodíme stejně jako v 50. letech?
·  6 Žrádelníčky: tipy, recepty - zdravě a sytě :)
·  7 Rodíme stejně jako v 50. letech?
·  8 Co všechno "při dětech" zvládáte?
·  9 vyšetření prsu VZP
·  10 Rodíme stejně jako v 50. letech?
Sponzorované odkazy

Diskuse

baby-cafe.cz
Pro diskusi o čemkoli...

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Oteklé, puchýřkaté prstíky
Přejít na stránku 1, 2  Další

Přidat nové téma    Zaslat odpověď       Obsah fóra baby-cafe.cz Potřebuji pomoc - Domácí lékař pro každý věk i stav
Přidat do záložek
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Kebusa
Diskutérka
Diskutérka

Registrace: 10.5. 2007

PříspěvekZaslal: so červen 16, 2012 7:29 pm    Předmět: Oteklé, puchýřkaté prstíky Citovat

Holky, nevíte, co tohle může být?

Vyrašilo to na prstíkách ráno, svědí to, v minulých dnech jsem si všimla drobných puchýřků na bocích prstů.

Jedna tvářička je zarudlá, častěji chodí čůrat. Můj strašák je impetigo... Fenistil na to nezabírá.

Ráno ji viděl pediatr, tipoval buď alergii nebo HFMD (ale na alergii pomáhá ten Fenistil, ne? A HFMD už, myslím, měla a tenkrát to vypadalo jinak...)

Myslíte si o tom něco? Zažili jste to?

Děkuju Veselý

Kebusa

Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Jarkab1
Howgh
Howgh

Registrace: 27.8. 2007

PříspěvekZaslal: so červen 16, 2012 7:40 pm    Předmět: Citovat

fenistil jen zmírňuje svědění, jestli se nepletu

to na první fotce mi připomíná to, co mívám já - puchýřky plné tekutiny - paradoxně to znamená to, že má vysušené ruce
chce to mazat, mazat, mazat ( excipial, bioderma, eucerin - to běžně používám ) , na rychlou pomoc fakt nevím ( krom krému od dr na předpis )

to ostatní mi připadá trochu jiné - není to od kopřivy? ale pokud je to puchýřek podobného tipu, prostě promažte důkladně ruce - ne mastným, ale hydratačním - v žádném případě ty pupínky nepropichujte nebo nevymačkávejte!!! je to pak jen horší

pokud máš v dosahu lékárnu, zkus si vyprosit vzorky krémů na suchou kůži, zjistíš i ten, co bude nejlíp vyhovovat do budoucna, nejsou zrovna nejlevnější Smutný
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Amazonka01
Moderátor - Přirozený porod

Registrace: 23.9. 2006

PříspěvekZaslal: so červen 16, 2012 7:45 pm    Předmět: Citovat

Mívám to od kopřiv, ale i jen podrážděné od trávy, ale já mám opravdovou alergii na mechanické podráždění.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Kebusa
Diskutérka
Diskutérka

PříspěvekZaslal: so červen 16, 2012 7:50 pm    Předmět: Citovat

Jarkab, děkuju - vysušení by mi nevadilo, ale otoky jen tak z vysušenosti asi nebudou...

Amazonko, to mě vyrazilo dech... Jen od trávy? Sáhneš na trávu a tohle ti udělají ruce, jo? (Kopřivy jsou jasné, ale ty ji opravdu nežahly.)
Dělá ti to jakákoli kytka/tráva nebo jen ta... ehm... tráva? (jakože ta zelená mrňavá špičatá stéblatá, co roste všude?)

Naposledy upravil Kebusa dne so červen 16, 2012 7:56 pm, celkově upraveno 1 krát.
Amazonka01

Registrace: 23.9. 2006

PříspěvekZaslal: so červen 16, 2012 7:55 pm    Předmět: Citovat

Nejen tráva, cokoliv, co píchá. Takže po ozdobení stromečku vypadám, jako bych měla lepru, a a když mě dcera usínajíc štípala do ruky, tak jsemměla pupínky (pochýřky se mi dělají jen na prstech) non stop - a navíc to šíleně svědí.

Jinak tahle alergie se mi objevila až v dospělosti, z ničeho nic.
Nikina
Kecka
Kecka

Registrace: 22.9. 2006

PříspěvekZaslal: so červen 16, 2012 8:56 pm    Předmět: Citovat

jestli ty podkožní pupence jsou s takovou tečkou uprostřed, ze který lze vymáčknout trošku čiré tekutiny, nesnesitelně svědí...
pak přesně tohle jsem měla po styku s alergenem - niklem. Později i se zlatem.

Nesahal do nějaký trávy?
Jarkab1
Howgh
Howgh

Registrace: 27.8. 2007

PříspěvekZaslal: so červen 16, 2012 9:05 pm    Předmět: Citovat

Kebusa napsal:
Jarkab, děkuju - vysušení by mi nevadilo, ale otoky jen tak z vysušenosti asi nebudou...

tak mi to bylo vysvětleno ( a znělo mi to taky divně )
je to reakce kůže na nedostatek vody - vysušení a protože nemá rozum, tak to dodá intenzivně - proto pupínky podlité vodou
nemusíte to mít, to byl jen popis mého a vypadá to fakt stejně, včetně oteklých prstů - tak, až mi odstupuje i kůžička od nehtového lůžka

ale souhlasím s holkama, synovi kdysi naskákali pupínky po projítí trávou bosky, nízká, ale ne čerstvě posečená a vypadalo to šíleně
Kebusa
Diskutérka
Diskutérka

PříspěvekZaslal: so červen 16, 2012 9:24 pm    Předmět: Citovat

Holky, všem moc děkuju...
Ještě mi tam nedává smysl ta jedna zarudlá (lehounce pupínkatá) tvářička, ale do trávy sahá pořád.

Niky, tečka tam žádná není, ale svědí to prý i tak.

Jarkob, páni, že to může i otéct, to by mne teda vážně nenapadlo. Tak já jdu mazat.
Janika3
Klábosilka
Klábosilka

Registrace: 7.12. 2010

PříspěvekZaslal: so červen 16, 2012 9:24 pm    Předmět: Citovat

Hm, mam to taky. na pár měsíců to zmizlo a už je to tu znova. Jedna doktorka povídala, že by to mohla být dishydróza, kožařka zná evidentně asi 3 diagnozy, pro ní je cokoli na kůži ekzém.No ještě někam asi kouknu. Zoufale to zhoršuje jakýkoli mycí prostředek-mam jen mycí olej, mažu co hodinu dvě, aby kůže nebyla tak napnutá a pružila...prej by mohly být homeo.
Ráda si necham poradit
(ps: mam to asi od očkování na žloutenku Kulivočko )
Jindriska
Treperenda
Treperenda

Registrace: 24.9. 2006

PříspěvekZaslal: so červen 16, 2012 9:42 pm    Předmět: Citovat

Trpím na to taky, dcera taky, ale na tvářích se nám to tedy neobjevuje. Pomáhá Excipial, hodně hydratovat kůži. Sestřenice má něco podobného, ale ta zase z trávy a jiných alergenů.
J.

www.z-kultury-i-nekultury.blogspot.com
Gondwana
Howgh
Howgh

Registrace: 28.9. 2006

PříspěvekZaslal: so červen 16, 2012 10:00 pm    Předmět: Citovat

Nezměnili jste mýdlo? Nebo nesáhnul do kbelíku s namočeným prádlem (pracím práškem). Dělávalo se mi přesně tohle na rukou po jednom nejmenovaném typu odmašťovadla na nádobí a taky po savu v jakékoliv koncentraci, to samé moje kamarádka. Ona používá rukavice a zmizelo jí to, já si dávám pozor v čem myju nádobí, na savo nesahám a ruce mám bez pupínků.

Moje nápady na tvoření s dětmi, přidejte se na FB do skupiny Sojsinka - studánka nápadů
Lucka79
Diskutérka
Diskutérka

Registrace: 20.6. 2007

PříspěvekZaslal: so červen 16, 2012 10:12 pm    Předmět: Citovat

U nás takto vypadalo to HFMD. Teda ten paleček není moc typický, ale jinak se to tak projevovalo. Začalo to od palce, a poslední se osypaly malíčky. Ale byla k tomu dva dny předtím teplota.

Uvidíš zítra, jestli se z toho něco vyklube. Přeji, ať to rychle zmizí a nesvědí.
Klarkan
Treperenda
Treperenda

Registrace: 22.9. 2006

PříspěvekZaslal: ne červen 17, 2012 7:48 am    Předmět: Citovat

Jestli jsou to hodně svědivé puchýřky naplněné tekutinou, tak na to trpím zhruba 10 let. Hodně záleží i na tom, jak zdravě se stravuji. Po akci v mekáči mám druhé ráno prsty poseté.
Takže mě pomáhá - pupínky vymačkat, umýt ruce (používám mýdlo od Alverde, jakákoliv jiné je katastrofa) a promažu Indulonou. Indulonou mažu po jakémkoliv umytí. Střídám s Excipialem Protect, na doporučení kožařky. Když je nejhůř, mám kortikoidy.
Velmi mě pomáhá zvýšený přísup vitaminů B, brala jsem Pangamin a puchýřky zmizely.
Kožařka mi tvrdí, že je to kontaktní alergie, ale já jsem nevypozorovala nic, co by mi to mohlo způsobovat - nenosím prstýnky, hodinky, nehrabu se v hlíně, trávě....
Mě to nejvíc reaguje na stravu a je potřeba ruce mazat a mazat.
Luciie
Diskutérka
Diskutérka

Registrace: 3.2. 2007

PříspěvekZaslal: ne červen 17, 2012 8:34 am    Předmět: Citovat

Taky se mi dělá něco podobného. Puchýřky s tekutinou a strašně to svědí, pak prasnou nebo to roškrábu a pak to seschne a je to o.k. Mně se to začalo dělat po stlaní postelí (jsem zdrav. sestra) a pak mi začalo vadit škrábání brambor..., takže reakce na škrob. Ale pak se mi to dělalo i po gelových nehtech...řekla bych, že reakce na UV zářezí.

Nejvíc mi pomáhá to hodně vysušovat. Svědí to teda šíleně. Jak zjistíte na co takhle reaguje, tak se s tím dá něco dělat.
Makytka
Howgh
Howgh

Registrace: 9.1. 2007

PříspěvekZaslal: ne červen 17, 2012 9:38 am    Předmět: Citovat

Jarkab1 napsal:

to na první fotce mi připomíná to, co mívám já - puchýřky plné tekutiny - paradoxně to znamená to, že má vysušené ruce
chce to mazat, mazat, mazat ( excipial, bioderma, eucerin - to běžně používám ) , na rychlou pomoc fakt nevím ( krom krému od dr na předpis )

na těch prstech to mám úplně stejné a ze stejného důvodu jako Jarka a ještě mám pocit, že se mi to tam dělá, když jsem oslabená. Souvisí to s ekzémem. Přesnou příčinu neznám. Puchýřky vymačkám, mažu holtovkou, na noc lanolinem.
Bohužel tu holtovku teď nemám... ale mám čistý lanolin kdyžtak.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra baby-cafe.cz Potřebuji pomoc - Domácí lékař pro každý věk i stav Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2
Přidat do záložek

Přejít na: