Ahoj,
Dovolim si sem dat odkaz na celkem hezky dokument Ceske televize o Davidkove nemoci , tedy o Primarni ciliarni dyskinezi , aby se take o teto nemoci vedelo , protoze cekani na diagnozu je opravdu mnohdy to nejhorsi obdobi , ktere clovek prozije.
Pořad jsem zkoukla, přišlo mi to moc zajímavé; doufám, že ho vidělo i dost doktorů, protože nejen že se o nemoci neví mezi lidma, ale asi ani v této profesní skupině (dost vyděsilo, když paní doktorka z největší české nemocnice řekla, že dítko mělo vělké štěstí že ho na běžném oddělení (nebo kde, nepamatuju si...) v této nemocnici potkala její kolegyně, která se tímto zabývá. Vyznělo mi to, že bez toho by se příčina potíží hledala ještě ukrutně dlouho... Tomu asi odpovídá průměrný věk při stanovení dg. tady u nás...
No, nic, doufám, že u vás to tak dlouho netrvalo, že jste na příčinu přišli dřív a že teď je u vás lépe a synovi se daří!
(Vlastně díky tobě jsem se o této nemoci dověděla, máme dost kašlacího kluka, tak jsem pročítala různé diskuze a mám pocit, že jsi do jedné dávala odkaz na článek. Chvíli jsem si o tom pro sebe dokonce taky spekulovala, ale u nás se to výrazně zlepšilo solnou dýmkou, takže zůstávám u alergické teorie, asi to tak opravdu bude.)
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.