Zaslal: st červen 13, 2012 3:43 pm Předmět: karimatka
Ahoj holky,
jdu pro radu. Malej jede poprvé na tábor (jedu taky). Spát bude ve stanu s podsadou. 14 dní. Za nás, co si vybavuju, bývaly ve stanech takové matrace potažené koženkou. Ty nemají, takže budou mít karimatku na pryčně. Obyč karimatka mi přijde málo...
Co koupit, aby se pohodlně vyspal? Rohypnol jsem zavrhla ;)
Za rady předem děkuji _________________
Je to tedy trochu nákladnější, než obyč pěnová, dá se sehnat za cca 1-2 tisíce, možná některé i levněji. Sbalené je to velikostně podobné obyč karimatce, po rozložení se jen otevře ventil a karimatka se sama nafoukne vzduchem. Většinou mívají tloušťku tak kolem tří centimetrů a z vlastní zkušenosti je to mnohem pohodlnější než obyč; upřímně nechápu, jak se někdo může vyspat na té tenké pěnové, nebo dokonce alumatce...
Když jsme jezdili na dovolenou s našima, vozili jsme taková ta lehátka do vody, ne umělá, ale z nějaké té "nepropustné" látky. Ta jsou určitě pohodlnější, ale nafukovat se musí pumpičkou a netuším, jestli se něco podobného ještě dělá.
Registrace: 16.5. 2011 Příspěvky: 2211 Bydliště: Praha
Zaslal: st červen 13, 2012 3:56 pm Předmět:
Nafukovací karimatka? Nějaká tlustší campingová, ty pryčny jsou jednak tvrdý a jednak bývají značně nerovné... Ale je to docela investice. Další možnost je klasická nafukovačka do vody, ale to mi nepřijde moc pohodlné - je vysoká a tvarovaná do válců, bude se na ní špatně převalovat. Nebo dát několik klasických karimatek, aspoň tři.
Ahoj,
syn byl na táboře minulý rok. Spal na pryčně.
Karimatku měl samonafukovací, 3 cm. Říkal, že se mu spalo dobře.
Nafukování v pohodě. Vyfukování trochu déle trvá, vzduchu se musí trochu pomoct. Ale máme takovou levnější, byla v akci. Ty dražší jsou na tom třeba lépe.
Léta jsem spala na dece typu larisa (+někdy moje hodně jetá alumatka), výhoda je, že překryje všechna prkna... Nevýhodou může být to, že ji dítě namuchlá do rohu... (úplně první tábory jsme spali na slamníku, pak na obyč. karimatce - a že před 20 lety nebyly takové jako dnes....)
Vyfouknout samonafukovačku a nacpat ji do obalu dítě samo asi nezvládne, ale obdobný problém je i u spacáků a kufrů, prostě někdo větší u balení asistuje.
rozhodně samonafukovací matraci sice vyjde dráž,ale pokud už máš volit mezi 3 ma obyčejnýma,které tě vyjdou na 300 Kč a zaberou 3x více místa tak ,už raději zainvestuj a kup aspoń jednu z těch levnějších samonafukovacích-ta investice se vyplatí,pokud ji někde neztratí
Nejedete s námi? Taky jedu s dcerou na tábor a budeme spát tak jako vy.
My měly Coleman samonafukovačky. Pak jsme dokoupili další dvě pro děti loni na stanování. Úplně obyč značka neznačka ze Sportissima. Jedna stála 699 korun. Řekla bych, že tyhle levné jsou lepší než ty naše značkové.
Takže asi neplatí, že značková a dražší je lepší.
Jestli jedeš s ním, jedete tam autem? Jestli ano, pak není problém vzít třeba i klasickou neskladnou karimatku a k tomu ještě larisu.
Registrace: 23.9. 2006 Příspěvky: 4728 Bydliště: mezi Přerovem a Bystřicí
Zaslal: st červen 13, 2012 7:45 pm Předmět:
Máme rok ty nafukovačy z Jysku,loni stály 400, pohodlné jsou dosti i pro mého kostnatého muže, kterého jinak tlačí kde co (spíme každý rok na táboře na tom stejném ne právě ideálně rovném místě) a zatím i drží i když toho s námi za sezonu sjezdili více
Skvělé! Tak omrkneme ten Jysk, když vládne dobrá zkušenost
On je Tomík ještě malinkej, takže jedu s ním (i s malou), ale my bychom měly spát v chatě... No, jsem zvědavá, jak to zvládnem
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.