Hlavicka baby-cafe.cz
Přihlásit    Poslat článek Chat    Vyhledávání
Reklama
Menu
BC BURZA PRÁCE/BYDLENÍ
Reklama
Hromadné nákupy s Baby-Café.cz!
Merino tílka

BC "bedýnky"

Flexi8 - sponky

Oleje a eteráky

Vanilkové lusky

KOŘENÍ

Poslední komentáře  
· 1 Vyhrajte plenku Bambee - soutěžte s www.detskeplenky.eu!
· 2 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 3 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 4 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 5 My art č. 1 - Originální dárek pro mlsouna
DOBROAKCE
AUKCE ŠPERKŮ KE DNI MATEK

BC dětský den na hradě Hněvín (2.6.2013)

BC srocení 2013

Co vás (nejen) dneska potěšilo?

DOBROKERAMIKY 2013

Poslední diskuse
· 1 Krůty - listopad, prosinec
· 2 Odličovač make-upu
· 3 Endometrióza a operace
· 4 rychlý dotaz- Jak dostat kočárek z Ostravy do Prahy
· 5 trapný gynekologický problém
· 6 Pedagogický asistent - co je třeba při vyřizování?
· 7 přírodní opalovací krém
· 8 Petice proti nesmyslnému vyhazovaní učitelek
· 9 Normální podvazkový pás
· 10 Dárkový balíček "sebou do lázní" pro 80letou dámu

Poslední týden

SOUTĚŽE NA BC!!!

Vyhrajte :

1000 Kč k nákupu bot :-)

plenku Bambee

Dětskou mikinu z dílny Angel-wings

Literární RUMování

Diskusní příspěvky
·  1 Dobrovolně se vzdát myčky nádobí?
·  2 Zhulit se?
·  3 Dobrogrilování pro Vojtu - sobota 18.5.2013 v Žalhosticích
·  4 Ještě nám to není jedno...
·  5 Farmářky :-)
·  6 Normální podvazkový pás
·  7 Přírodní ženy - zaléváme z kalíšku
·  8 Přírodní ženy - zaléváme z kalíšku
·  9 Prosincova miminka 2009
·  10 Krůty - listopad, prosinec
Sponzorované odkazy

Diskuse

baby-cafe.cz
Pro diskusi o čemkoli...

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Státní a veřejné vysoké školy - školné?
Přejít na stránku 1, 2  Další

Přidat nové téma    Zaslat odpověď       Obsah fóra baby-cafe.cz Potřebuji pomoc - v práci
Přidat do záložek
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Inkognito
Inkognito

Registrace: 1.10. 2006

PříspěvekZaslal: st červen 13, 2012 11:02 am    Předmět: Státní a veřejné vysoké školy - školné? Citovat

Prosím poradíte?

Uvažuju o studiu vysoké školy na stará kolena - je mi přes 30 Veselý Se 3 malými dětmi, takže kombinované studium.

Jak je to prosím ze školným? Platí se i na státních vysokých školách nebo jen na soukromých?

Je tu někdo kdo studuje při dětech dálkově? Jak se to zvládá? Veselý

Díky moc za každý příspěvek.

Nechci veřejně, zatím je to vše jen v mé hlavě, děkuju za pochopení ;)
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Littlemouse
Howgh
Howgh

Registrace: 22.9. 2006

PříspěvekZaslal: st červen 13, 2012 11:08 am    Předmět: Citovat

Studuji na MU v Brně, kombinované studium. Při troše sebedisciplíny se to zvládnout dá. Akorát pozor, liší se to obor od oboru, někde je povinná docházka, někde vůbec. Někde musíš jezdit třeba 1x14 dnů pá+so, někde jen pátky, velmi se to liší.

Ad školné - zatím se neplatí nic, ALE pokud jsi už někdy studovala VŠ a nedostudovala, tak se ti tady toto studium započítává do doby, po kterou můžeš studovat zadarmo. První bakalářský obor můžeš studovat celkem 4 roky, takže třeba spolužačka studovala studovala 2 roky psychologii, pak skončila, teď je ve druháku a přišel jí výměr, že další studium si musí platit (12.000/ semestr)

Od září 2012 se má platit zápisné do semsetru, ale zatím se moc neví, jak to bude technicky. Mělo by to být cca 3-4.000/ semestr.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Inkognito
Inkognito

PříspěvekZaslal: st červen 13, 2012 11:18 am    Předmět: Citovat

Díky za zprávu.

Tak ta cena 4000 za semestr není nezvladatelná, to by se i dalo.
Bohužel uváděné ceny za soukromé vysoké školy, kdy je za semestr 25 tis. je pro mě nepřijatelných Stydlín

Sebedisciplína by byla, to u mě problém není, hodně bych se musela učit asi v noci, přes den by to šlo ztěžka..
Inkognito
Inkognito

PříspěvekZaslal: st červen 13, 2012 11:23 am    Předmět: Citovat

Je mi taky přes 30 studuju dálkově, bez dětí, ale při práci kde nemam poslední dobou nárok na dovolenou.
Na přednášky většinou nechodím, převážně jen na zkoušky. Učím se po nocíh a MHD - dřív jak v 7 večer doma nejsem. Takže pokud máš hlídání na zkoušky a přednášky, tak bych do toho šla. Na zkoušky řešej holky i tak, že děti hlídá na chodbě kolegyně, která má zkoušku za sebou.
Ale kolegyň s děckama i miminkama je tam hodně. Minimálně jedna i s pěti dětma školkovýho a mladšího školního věku. Jediný co mi dělá problém je, že jsem strašně na nervy a osobně mam dojem, že když se učím, tak bych si potomka případně zabila Veselý

školný na státní se "zatím" neplatí. Co bude dál se zatím myslím neví Veselý
Inkognito
Inkognito

PříspěvekZaslal: st červen 13, 2012 11:30 am    Předmět: Citovat

Super, díky.

Na zkoušky a přednášky by hlídala babička nebo i manžel by si vzal dovču, to by problém nebyl.

Jen jestli na to budu mít ještě hlavu Veselý
Kejmiska
Klevetnice
Klevetnice

Registrace: 9.11. 2008

PříspěvekZaslal: st červen 13, 2012 2:15 pm    Předmět: Citovat

ahoj, je to s tim poplatkem, jak pise little mouse:

pokud jsi uz kdykoli stejne studium delala - tedy bc nebo navazujici mgr/ing, tak celkove za zivot mas zatim zdrama 4 roky v bc a 3 v mgr studiu - at uz jsi predchozi skolu dodelala nebo ne, po prekroceni teto doby platis 12-30 za semestr.

dale platis za dalsi vysokou skolu ve stejnem typu studia - opet se to tyka druheho bc nebo druheho mgr po predchozim uspesne dokoncenem, i kdyz jsi jeste celkove dobu 4 nebo 3 let neprekrocila - tento poplatek byva kolem 3 tisic za semestr.

Dale nektere skoly nabizi studentum v kombinovanem studiu tzv sluzby navic a ty mohou stat treba kolem 5 tisic za semestr - byvaji v tom vyhody tykajici se predevsim organizace studia a zkousek, nebo i pristupu ke studijnim materialum. Obecne by ale v kombinovanem studiu mely byt k minimalne tretine predmetu specialni skripta - bez poplatku.

edit: zapomenla jsem na zapisne od zari, ale to uz taky holky rikaly
Mahynka
Howgh
Howgh

Registrace: 2.10. 2006

PříspěvekZaslal: st červen 13, 2012 2:37 pm    Předmět: Citovat

No já na jedné VŠ pracuju a žádné zápisné se u nás teda zatím neřeší. Jediné co je tak jsou poplatky za prodlouženou dobu studia, což se jak již napsala Littelmouse nevztahuje k věku, ale k tomu, zda člověk studoval nějakou veřejnou vysokou školu a nedostudoval ji. U nás je to taky zatím 12.000 na 6 kalendářních měsíců, ale od září to bude už 14200,- co se týče stejného studia - typu resp. poplatek za další studium, tak to taky není všude. Každá škola si stanovuje poplatky tak trochu sama ...
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Inkognito
Inkognito

PříspěvekZaslal: st červen 13, 2012 2:48 pm    Předmět: Citovat

TAk jinou VŠ jsem nikdy nestudovala a podle věku to tedy není?
Chápu to dobře?
Mám nějak zafixováno 26 let ....
Sharki
Klevetnice
Klevetnice

Registrace: 17.7. 2007

PříspěvekZaslal: st červen 13, 2012 3:37 pm    Předmět: Citovat

Každá škola to má jinak a může si dát školné nebo nemusí. Mě vyměřili školné až před začátkem třeťáku a to 50tis. za semestr V rozpacích Po odvolání mi to sice milostivě snížili na polovinu, ale stejně.. Hlavně, že jsem se byla před začátkem studia informovat, jestli mi nějaké školné nehrozí a byla jsem ubezpečena, že rozhodně ne Grrrrr
Branwen
Pískle

Registrace: 27.3. 2011

PříspěvekZaslal: st červen 13, 2012 4:33 pm    Předmět: Citovat

Inkognito napsal:
Chápu to dobře?

Do 26 let (či do 28 v doktorském studiu) můžeš být vedená jako student, tedy za tebe stát platí zdravotní pojištění. Na nic jiného věk vliv nemá.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Kejmiska
Klevetnice
Klevetnice

PříspěvekZaslal: st červen 13, 2012 5:20 pm    Předmět: Citovat

Mahynka napsal:
No já na jedné VŠ pracuju a žádné zápisné se u nás teda zatím neřeší. Jediné co je tak jsou poplatky za prodlouženou dobu studia, což se jak již napsala Littelmouse nevztahuje k věku, ale k tomu, zda člověk studoval nějakou veřejnou vysokou školu a nedostudoval ji. U nás je to taky zatím 12.000 na 6 kalendářních měsíců, ale od září to bude už 14200,- co se týče stejného studia - typu resp. poplatek za další studium, tak to taky není všude. Každá škola si stanovuje poplatky tak trochu sama ...

-je jedno, jestli ji dostudoval nebo ne, za prekroceni doby 4, resp.3 let se plati v kazdem pripade

- joj, tak to se omlouvam, u vas to fakt neni? mela jsem pocit, ze toho poplatku za druhou VS vyuzivaji vsude uz hodne dlouho - jedine, co vim,, skola si poplatky stanovuje sama a poplatek muze na zadost studenta snizit nebo prominout. Jinak se to pocita myslim od roku 93, takze kdo dokoncil treba petilete mgr pred timto rokem a ted studuje dalsi petilete mgr, tak by platit nemel. Navic se tam rozlisuje petilete mgr a navazujici mgr.
Kejmiska
Klevetnice
Klevetnice

PříspěvekZaslal: st červen 13, 2012 5:21 pm    Předmět: Citovat

Branwen napsal:
Inkognito napsal:
Chápu to dobře?

Do 26 let (či do 28 v doktorském studiu) můžeš být vedená jako student, tedy za tebe stát platí zdravotní pojištění. Na nic jiného věk vliv nemá.

ano a navic to plati pouze pro denni studium, ne pro kombinovane, takze s vekem si netreba lamat hlavu

sharki - V rozpacích 50??? mela jsem pocit, ze 35 za semestr je strop, 50 je fakt husty, to Vam tam za to poradaji i rauty, ne?
Blanka
ZRNKA tým
ZRNKA tým

Registrace: 22.9. 2006

PříspěvekZaslal: st červen 13, 2012 5:27 pm    Předmět: Citovat

Já dostudovala už 2011, ale u nás ty poplatky za překročení doby studia matkám na RD odpouštěly - taktéž MU FSS.
Oveczka
Klábosilka
Klábosilka

Registrace: 8.11. 2011

PříspěvekZaslal: st červen 13, 2012 6:55 pm    Předmět: Citovat

Mahynka napsal:
U nás je to taky zatím 12.000 na 6 kalendářních měsíců, ale od září to bude už 14200,-

Můžu se zeptat, na které škole? Tohle mě trochu vyděsilo... Marný...
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Inkognito
Inkognito

PříspěvekZaslal: st červen 13, 2012 8:35 pm    Předmět: Citovat

Oveczka napsal:
Mahynka napsal:
U nás je to taky zatím 12.000 na 6 kalendářních měsíců, ale od září to bude už 14200,-

Můžu se zeptat, na které škole? Tohle mě trochu vyděsilo... Marný...

Právnická na MU, to ještě nic není, taková medina, fakulta sociálních studií mají i víc a navíc poplatky za další studium, což se u nás nevybírá. Problém u těchto poplatků taky docela je, že se to vybírá v každém studiu, tzn. pokud máte dvě studia a v obou jste překročili standartní dobu, tak se v obou platí a celý život už je tím člověk postihnutý. Jsem měla jednoho kluka, kterej si takhle studovat hafo škol, pak to nezvládl a měl ještě další tři aktuálně a ve všech třech by se mu měli vyměřovat poplatky ..... Fakt je to všude jinak abyste si nemysleli, jak se z těch poplatků maj VŠ dobře, tak ony ty peníze putují do stipendijního fondu a vyplácí se z nich zase studentům ...

s věkem poplatky za studium opravdu nesouvisí!
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra baby-cafe.cz Potřebuji pomoc - v práci Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2
Přidat do záložek

Přejít na: