Zaslal: st červen 13, 2012 10:14 am Předmět: hlavní a vedlejší prac. smlouva
Ahoj,
chtěla bych poprosit o radu, jestli se v tomhle někdo orientujete. Jsem v téhle situaci:
Pracuji na živnosťák, ale výdělek je malý (+- 4000,- měsíčně). Dostala jsem nabídku od známého, že by mne zaměstnal na poloviční úvazek.
Jaký typ pracovní smlouvy bych u něho musela mít, aby mi živnosťák byl veden jako vedlejší činnost (a tím pádem nižší zálohy) a ten poloviční úvazek jako hlavní?
A druhá věc, co mi leží v hlavě. Pokud bych otěhotněla, jak dalece to finančně zatíží toho známého, co by mne zaměstnával, co se týče případné neschopenky a mateřské?
Musela bys mít plat alespoň 8000,- měsíčně a smlouvu, ze které se odvádí sociální a zdravotní, takže buď pracovní poměr nebo DPČ.
Jinak mateřská ho nezatíží vůbec a neschopenku platí prvních 21 dní.
Jani, moc děkuji. A těch 8000,- by bylo jako hrubá mzda, co bych měla uvedeno ve smlouvě a z níž by se dělaly odvody, nebo 8 tis. jako čistý příjem? Já se v těhle věcech nevyznám, nemáš prosím nějaký odkaz, kde by to bylo srozumitelně vysvětlované? Nějak se mi nedaří googlit.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.