Hlavicka baby-cafe.cz
Přihlásit    Poslat článek Chat    Vyhledávání
Reklama
Menu
BC BURZA PRÁCE/BYDLENÍ
Reklama
Hromadné nákupy s Baby-Café.cz!
Všiváčky z UK

Merino tílka

BC "bedýnky"

Flexi8 - sponky

Flexi8 - burza

Vanilkové lusky

Krůty

Plnotučné kakao

Domácí hovězí

Poslední komentáře  
· 1 Barcelonské cíle
· 2 Mateřská škola je pro dobro dětí, ne pro rodiče co chtějí do práce
· 3 Mateřská škola je pro dobro dětí, ne pro rodiče co chtějí do práce
· 4 Mateřská škola je pro dobro dětí, ne pro rodiče co chtějí do práce
· 5 Neubližujte svým dětem...
DOBROAKCE
BC dětský den na hradě Hněvín (23.6.2013)

BC srocení 2013

Co vás (nejen) dneska potěšilo?

VÝCHOVNÁ BEZRADNA

Poslední diskuse
· 1 Jak děláte ledovou kávu?
· 2 Silnice kolem Mnichova SRN
· 3 Máte rádi kávu? A co takhle kávu, která zlepšuje zdraví...
· 4 vynechané antiko - jak teď dál?
· 5 Moje krize
· 6 dobrá základní škola v Praze
· 7 Reklamace
· 8 Novinka - antikoncepce ZOELY
· 9 Úklid po povodni
· 10 Prasklé sklo u Iphone :-/

Poslední týden

SOUTĚŽE NA BC!!!

Vyhrajte :

1000 Kč k nákupu bot :-)

Vitamíny pro nastávající matky Elasti Q

500.- na nákup biooblečení Maxomorra

Literární RUMování

Diskusní příspěvky
·  1 Leden 2014
·  2 Nechápu...
·  3 Jak děláte ledovou kávu?
·  4 Domácí hovězí - nabídka
·  5 Silnice kolem Mnichova SRN
·  6 Hubnu, hubneš, hubneme
·  7 Ještě nám to není jedno...
·  8 Druhosnažilky
·  9 Moje krize
·  10 Ještě nám to není jedno...
Sponzorované odkazy

Diskuse

baby-cafe.cz
Pro diskusi o čemkoli...

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Logopedie - 3roky???

Přidat nové téma    Zaslat odpověď       Obsah fóra baby-cafe.cz Předškoláček
Přidat do záložek
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Vvik
Kecka
Kecka

Registrace: 25.9. 2006

PříspěvekZaslal: út červen 12, 2012 12:49 pm    Předmět: Logopedie - 3roky??? Citovat

Ahoj holky

jdu si "zase" pro radu....
Naše nejmenší (2,5 roku) nemluví, a když, tak špatně...
Vím, všechno je to individuální, může začít mluvit ale taky nemusí....

Pročetla jsem řadu diskuzí maminek, kdy dítko nemluví ( a nebo špatně), a některé chválí a doporučují logopedii i od 2 let, některé ji ale zatracují...

A o co konkrétně mi jde... Prostřední dítko má vývojovou disfázii (porucha řeči a její vnímání)... ale přišli jsme na to až vloni, při vyřizování odkladu. Prostě mi přišlo, že pozdě... A jedním jejím znakem je, že dítko pozdě mluví (což už u Toničky můžu říci)... takže potřebuji jenom tak uklidnit - nebo vlastně pochopit, jak to s ní bude....

Takže nemáte nějaký odkaz na logopedii (nejlépe v Praze), kde se věnují i takhle malým dětem (počkám do nového roku, to jí budou čerstvě 3 roky).

Děkuji

Věra

PS: možná jsem už kdysi podobnou diskuzi založila, ale prostě to nemluvení u 2,5leté mi už přijde dost (i když chytrá je jak opice).
PSS: proč nemůžou být dítka úplně stejná!!! Každé je jiné a každé potřebuje jiné "metody"....
Lucia
Krafařka
Krafařka

Registrace: 14.8. 2007

PříspěvekZaslal: út červen 12, 2012 1:04 pm    Předmět: Citovat

VVik my chodíme na logopedii k paní magistře Haškové do Revoluční - hned u zastávky směrem do centra, takže z Masaryčky 2 stanice tramvají do Dlouhé třídy a přejít silnici, je to v té budově polikliniky, jak je lékárna
střídají se tam logopedky 3, se všema naprostá spokojenost - jak jednají s dětmi, jak motivují, úkoly, spolupráce s rodiči
my máme školku kousek, takže dětí, co tam chodí znám dost a všichni rodiče spokojeni
my jsme začali ve 3,5 letech - po kontrole ve školce, paní logopedka sama říkala, že je lepší přijít na jednu konzultační návštěvu, než to nechat zbytečně dlouho
u mého syna taky řekla, že na nějaký věci má ještě čas, že musí narůst pusa, zuby, ale procvičovali jsme jazyk
líbí se mi i že dělají úkoly na uvolňování ruky a kreslí mraky, sluníčka a tak
naprostá záplava básniček, písniček a her při práci je samozřejmostí
snad to není reklama, už jsem tu tuhle logopedii chválila a doporučovala několikrát Kaféééééé
www.logaska.cz
v záložce "poskytovaná péče" je šikovná tabulka - orientační, kdy kontaktovat logopeda
přeju hodně zdaru a upovídaná dítka srdicko

Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Matap
Drbna
Drbna

Registrace: 24.9. 2006

PříspěvekZaslal: út červen 12, 2012 1:15 pm    Předmět: Citovat

Ahoj,

2,5 roku mi přijde na logopedii ještě brzo. Henrika se začíná rozmlouvat až teď. Na to že je nejmladší a má kolem sebe samé mluvky, rozvazuje dost pozdě (mám pocit).

Nejsem si jistá, jestli tříleté dítě zvládne spolupracovat u logopeda, naše pediatra nepíše doporučení dřív než ve čtyř letech.

Ale pro klid bych asi konzultaci dala.

Mata
Vvik
Kecka
Kecka

Registrace: 25.9. 2006

PříspěvekZaslal: út červen 12, 2012 1:45 pm    Předmět: Citovat

Lucia: děkuji, kontakt si schovám, určitě využiju...

Matap: právě, kecání kolem sebe má dost a stejně skoro nic (dobře, mamí, úúúúú, a eeee jí jde dobře, ale to je tak všechno)
A šly bychom až po 3tích narozeninách, až začne více spolupracovat...

A mě jde fakt o to, že když Jonášek má dysfázii, tak aby ji náhodou neměla i Tonča.. U Jonáše jsme na to přišli pozdě, tak abych něco nezanedbala i u Toničky... A na logopedii Jonáš chodí do Vysočanské kliniky, ale přiznám se, že s malým úspěchem, takže spíš hledám někoho třeba i na vyměnění...

Ještě jednou děkuji....
V
Deena
Žvatlalka
Žvatlalka

Registrace: 23.3. 2011

PříspěvekZaslal: út červen 12, 2012 1:47 pm    Předmět: Citovat

Věrko,
2,5 roku je brzo, v tomhle věku se ještě ani vývojová dysfázie nediagnostikuje (právě proto, že se ještě dítko může rozmluvit a taky většinou rozmluví). Logoped by s ní v tomhle věku stejně nedělal nic speciálního, co s ní neděláš doma ty - tj. hlavně aby slyšela hodně mluvené řeči okolo sebe, což je u tvého počtu dětí automaticky zajištěno. Pokud se chceš extra věnovat, tak prohlížet s ní a pojmenovávat jí obrázky, číst jednoduché, krátké říkanky nebo pohádky (to můžou i ti starší v rámci nácviku čtení). Pokud by se nezačala rozmlouvat ani po nástupu do školky, mezi 3. a 4. rokem, začala bych to řešit. Ono nejmladší dítka z rodiny se v kombinaci s určitými povahými rysy naopak často rozmlouvají později.
Tak ještě vydrž, dej jí zatím čas ;)

Deena
Deena
Žvatlalka
Žvatlalka

Registrace: 23.3. 2011

PříspěvekZaslal: út červen 12, 2012 1:51 pm    Předmět: Citovat

Ano, u Jonáše v 6 letech to bylo pozdě, největší kus práce u vývojové dysfázie se udělá mezi 4. a 6. (případně 7.) rokem. Chápu, že máš po téhle zkušenosti strach. Přesto bych logopeda sháněla nejdříve v září 2013, pokud se situace nezlepší.
D.
Pibi
Žvatlalka
Žvatlalka

Registrace: 14.4. 2008

PříspěvekZaslal: út červen 12, 2012 2:07 pm    Předmět: Re: Logopedie - 3roky??? Citovat

Mám dceru (27 měsíců) s opožděným psychomotorickým vývojem. Od narození jsme sledováni na psychologii, kde jsem se na poslední návštěvě ptala i na informace týkající se logopedie pro děti od 2 let. Dle psycholožky je vhodná logopedie pro děti od 2 let, které neumí pít z brčka, neumí foukat do vaty, do vody, kousat, dělat čertíka jazykem, napodobovat zvuk auta brrrrrmmmmm, napodobovat stěrače u auta (jezdit jazykem po horním rtu), napodobovat kočičku (jezdit jazykem po spodním, a pak po horním rtu), napodobovat ještěrku (rychle vystrkovat a zastrkovat jazyk) apod., tzn. pro děti, které potřebují posílit nebo zaktivovat svaly v pusince. Těmito cviky se totiž na logopedii začíná.

A co takhle zkusit pít, co nejvíc z klasického a následně ze zakrouceného brčka (Dá se sehnat v domácích potřebách. Stojí kolem 25 Kč.), foukat do vody jenom pusinkou nebo přes brčko, dělat různé hrátky s jazykem, které jsem zmínila výše, oproti zrcadlu, aby vám viděla na rty.

Možná to zní divně, ale naší dceři toto velmi pomohlo a během 2 měsíců se jí krásně rozvázal jazyk i bez logopedie.
Samana
Klábosilka
Klábosilka

Registrace: 28.7. 2009

PříspěvekZaslal: út červen 12, 2012 2:58 pm    Předmět: Citovat

Ahoj, já bych se zase třeba na logopedku obrátila. Právě vzhledem k VD v anamnéze. Je fakt, že v tomto věku ještě dg. nikdo nedá, max. opožděný vývoj řeči, ale zkonzultovat, co by se dalo dělat, pomoct může. A souhlas s tím, co psala Pibi.
Jinak si myslím, že by teď, od těch 2,5r měla dělat viditelné pokroky. Zaměřila bych se s ní na povídání u obrázků, rozvíjela motoriku hrubou, jemnou, rytmizovala (vytleskávání, básničky, skákání) - dost to všechno spolu souvisí. Procvičování mimických svalů (zamračení, úsměv, údiv...), jazyka. To všechno jde dělat tak, že není poznat, že se jedná o nějaké logocvičení. Současně se může přidat i syn v rámci učení malé Mrk. A pak bych významně omezila koukání na televizi, DVD!!!!! Nebo nechala sem tam koukat na jednoduché příběhy, o kterých pak dohromady s ní kreslila, povídala....
Za sebe můžu říct, že vnímám u třetího dítka vliv TV, DVD na rozvoj řeči , už z toho důvodu, že s nimi třeba kouká na náročnější, složitější pohádky.
Siloenka
Diskutérka
Diskutérka

Registrace: 22.9. 2006

PříspěvekZaslal: út červen 12, 2012 9:17 pm    Předmět: Citovat

Jo, třeba se ti rozmluví za pár týdnů, ale to nikdo nemůže vědět. Vzhledem k anamnéze a k tomu, že ve 2,5 letech moc nemluví bych k logopedovi hnala. Třeba ještě nebude spolupracovat a třeba se rok nic kloudného nenaučí (u nas to tak bylo, ale za logo od tří let jsem ráda), ale už bude sledována a zvykne si na pravidelné cvičení loga. Náš Dany civčil od tří let,+ masáže pusiny, a civčení oblič. svalů to celé nám vč. té masáže a trvalo asi hodinu (samotný nácvik hlásek byl pár minut),cvičíme doteď a tak si na to zvykl,že nemám problém ho dohnat cvičit logo. Bere to jako normální součást..jako třeba čištění zubů Veselý...takže za mě logo ve vašem případě určitě, už jen třeba proto, aby sis pak něco nemusela vyčítat.
Ovecka
Klábosilka
Klábosilka

Registrace: 23.1. 2008

PříspěvekZaslal: st červen 13, 2012 10:04 am    Předmět: Citovat

Určitě bych se šla ukázat logopedce a poradit. Je to velice individuálne.

Mám druhé dítě, obě ve třech letech nemluvili. Na logopedii jsem chodili se starší od 3 let (řekla bych do 4 zbytečně). Sice začala mluvit pozdě, ale pak to doháněla velice rychle, po skocích. Ona spíše neměla potřebu vůbec mluvit, taková tichá a pohodová, spíše pozorovatel.

Druhá dcera, ve třech letech řekla zřetelně jen mami a babi, pár slov k tomu zkomoleně pipi (pití).... Je jí tři a půl, prakticky puisnku nezavře, ale vůbec není rozumět. I tak je to obrovský pokrok. Na logopedii jsme se byli zeptat, je ješte brzo, ale poradila nám již výše zmínené cviky jazykem, pusinkou, dělat srandovní obličeje, foukat nosem i pusou, cokoli. Jen tak ve hře často opakujeme různé písmenka, říkám jí kam má dát jazýček a zoubky a tak, ale nenutím, jen když má z toho sama radost a hodně chválím. Nejvíce jí baví napodobovat zvířátka a různé zvuky.

Momentálně pořád obě drmolí až mi z toho jde hlava kolem: MAMÍÍÍÍ Vychechtaný
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra baby-cafe.cz Předškoláček Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1
Přidat do záložek

Přejít na: