Zaslal: út červen 12, 2012 7:26 am Předmět: Zaťaté zuby - ze stresu?
Procházím trošku složitějším životním obdobím. Jsou to vcelku příjemné starosti, ale je jich moc najednou a v některých věcech musím spoléhat na to, že ostatní lidé dodrží své slovo a slíbené termíny, protože jinak mi to naruší plány a způsobí komplikace. Jsem tedy v mírném, ale dlouhodobém (zatím několikatýdenním) stresu, na což už nejsem moc zvyklá, protože jinak mám velice klidný život - už se těším na návrat k normálu.
Jsem teď trochu náchylnější k migrénám a občas se přistihnu, že v klidu (třeba při čtení) mám zaťaté zuby. Zároveň cítím lehkou bolest hlavy. Nevím, zda zaťaté zuby jsou příčinou toho bolehlavu, nebo zda si tak tělo podvědomě ulevuje od bolesti. Zuby navíc nezatínám v přirozené poloze čelistí, nýbrž s lehce předsunutou spodní čelistí. Je to taková divná poloha a je mi to nepříjemné, když si to uvědomím.
Nevíte, jak se toho zbavit (o homeopatii nestojím, děkuji)? Nerada bych, aby se z toho časem stal zlozvyk jako kousání nehtů. Neklid se mnou bude cloumat ještě několik měsíců. Jak se mám "hodit do pohody"?
Podle mě je to projev toho, že jsi neklidná. Do klidu se můžeš hodit snad jedině tím, že budeš věřit v to, že to bude v pohodě. A ono bude... nějak to vždycky dopadne.
Edit
Zatni zuby, abys to přežila/vydržela...není to ono?
V noci skřípu zubama, mám "stresovou vyrážku" a když ležím a mám být v klidu, tak se často přistihnu, že mám zaťaté všechny svaly a nemůžu se uvolnit.
Řeším to meduňkou, sporýšem a nějakou směsí na dobré spaní. Zapomínám na to, takže účinky radši nesoudím a vlastně to teda neřeším.
Ahoj, ta meduňka je dobrý nápad, zkus třeba i příjemnou hudbu na zklidnění, uvolňovací cviky...
Hlava tě z toho bolí 100%, protože některé svaly jsou nepřiměřeně zatěžovány, dobrý masér ti najde spoušťové body (trigger points), přes ně svaly uvolní a bolest hlavy přejde. Sama si alespoň částečně můžeš pomoct jemnou automasáží krku a hlavy (nebo využij manžela).
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.