Při olejových hromadkách několikrát padl dotaz, zda by nebylo možné sehnat tekutý rybí tuk.
Našla jsem zdroj za studena lisovaného oleje z lososa v Německu, odeslání balíčků by bylo možné spojit s právě dokončenou olejovou hromadkou.
analýza - složení, těžké kovy v dalším příspěvku
cena:
250ml - 240Kč
500ml - 390Kč
1000ml - 580Kč
+ 15kč balné + 7kč příchozí platba + pošta po ČR
Kdo má objednávku z olejové hromadky, prosím pošlete mi číslo balíčku, přidám to k tomu.
Objednávky ve formátu uvedeném na první straně hromadky Bambucké a spol. Do předmětu zprávy prosím pište rybí olej ( + případně číslo balíčku)
Uzávěrka tento pátek tj. 15.6 v poledne, ať to stihne přijít ke spojce.
Brát se bude pouze v případě, že se nás sejde alespoň na 5 l, jinak vychází poštovné hodně draho.
Naposledy upravil Marketakra dne st červen 13, 2012 6:22 am, celkově upraveno 2 krát.
Auszüge aus dem Bericht dürfen nur mit vorheriger Genehmigung vervielfältigt werden. Beurteilungen der Proben beziehen sich nur auf
die durchgeführten Untersuchungen. Die Ergebnisse beziehen sich ausdrücklich auf die jeweils aufgeführte(n) Probe(n). Die
akkreditierten Prüfverfahren sind mit * gekennzeichnet.
akkreditierten Prüfverfahren sind mit * gekennzeichnet. akkreditierten Prüfverfahren sind mit * gekennzeichnet.
Blei (Pb) (BG < 0,01 mg/kg) 0,09 mg/kg DIN EN ISO 11885* nach
Mikrowellendruckaufschluß*
Cadmium (Cd) (BG < 0,005 mg/kg) < 0,005 mg/kg DIN EN ISO 11885* nach
Mikrowellendruckaufschluß*
Quecksilber (Hg) (BG < 0,03 mg/kg) < 0,03 mg/kg ASU L 00.00-19/4 1996-02*
Organochlorpestizide < 0,01 mg/kg ASU L 00.00-34 1999-11
Nährwert (Energiegehalt) 900 kcal/100 g
Nährwert (Energiegehalt) 3700 kJ/100 g
PCB
PCB EK 28 < 0,01 mg/kg ASU L00.00-34 1999-11
PCB EK 52 < 0,01 mg/kg ASU L00.00-34 1999-11
PCB EK 101 < 0,01 mg/kg ASU L00.00-34 1999-11
PCB EK 153 < 0,01 mg/kg ASU L00.00-34 1999-11
PCB EK 138 < 0,01 mg/kg ASU L00.00-34 1999-11
PCB EK 180 < 0,01 mg/kg ASU L00.00-34 1999-11
Dioxine (WHO-TE incl.BG) . Verordnung (EG) 1883/2006
Polychlorierte Dibenzodioxine und Dibenzofurane (PCDD/PCDF)
Auszüge aus dem Bericht dürfen nur mit vorheriger Genehmigung vervielfältigt werden. Beurteilungen der Proben beziehen sich nur auf
die durchgeführten Untersuchungen. Die Ergebnisse beziehen sich ausdrücklich auf die jeweils aufgeführte(n) Probe(n). Die
akkreditierten Prüfverfahren sind mit * gekennzeichnet. akkreditierten Prüfverfahren sind mit * gekennzeichnet.
Summe PCDD/PCDF
(WHO-TE incl.BG)
Dioxinähnliche PCB
(WHO-TE incl.BG)
Summe PCDD/PCDF und dioxinähnliche PCB
(WHO-TE incl.BG)
1,31
5,16
6,47
pg/g OS
pg/g OS
pg/g OS
Sensorik ASU L 00.90-6 1997-09*
Aussehen typisch orange farbenes Öl, klar, sauber verarbeitet
Geruch typisch nach Lachsöl, ohne besondere Feststellung
Geschmack typisch nach Lachsöl, ohne besondere Feststellung
Konsistenz flüssig
Bemerkung:
Die Untersuchungen auf Dioxine und Vitamin D wurden an akkreditierte Labore untervergeben.
Dr. rer. nat. E. Schuirmann Emmanuela Galenianos
Lebensmittelchemiker Lebensmittelchemikerin
Geschäftsführer/Laborleiter Abteilungsleiterin Molekularbiologie
Seite 3 von 3 zum Prüfbericht Nr.: 11020422-1
Výsledky analýzy těžké kovy:
1.olovo (EN ISO 11885) < 0,5 mg/kg
2. měď (EN ISO 11885)< 0,1 mg/kg
3.Arsen (EN ISO 11885) < 0,1mg/kg
4.železo (EN ISO 11885) 5,1 mg/kg
5. rtuť (EN ISO 1483) < 0,3 mg/kg
6.Cadminum (EN ISO 11885)< 0,1 mg/kg
Ahoj, dík, to zbí zajímavě. Mám kapku dětinský dotaz - taky je inspirovaný požíváním rybího oleje v dětství - lze nějak zjistit, jak moc je to cítit rybinou - z lososa by to nemuselo být tak zlé. Myslím, že ten, co jsem požívala, byl z makrel....
Co jsem googlila, tak prý cítit je, po lososech. Jak intenzivní bude to fakt netuším. Chtěla bych ho vyzkoušet pro začátek 250ml, všude na webu něj pějí chválu.
Tak já bych půl litru zkusila - stejně bych ho měla požívat pravidelně a cítím ten rybí odér i z kapslí s omega mastnýma kyselinama, takž je to asi jedno. Mám napsat mail? Pokud se tedy ještě někdo přidá...
Vy mi teda dáváte. Už několik hodin googlím informace k rybímu tuku a seznala jsem, že bychom ho potřebovali všichni
Přidala bych se k hromadce půllitříkem ;)
Sz napíšu později, možná bude více...
Registrace: 2.12. 2007 Příspěvky: 12811 Bydliště: Na kopci u Brodu.
Zaslal: út červen 12, 2012 11:09 am Předmět:
Taky potřebujem, ale mě se z každýho rybího oleje zvedá kufr, tak nevím, jak to sníst, mám v živé paměti, jak nám to dávali ve školce, na výběr bylo na lžíci nebo do polívky. Od tý doby nepozřu nic co voní rybou a není to maso. Ani se sebezapřením největším.
Holky objednávky prosím pište na mail nebo do SZ, včetně adresy a kontaktu jako u olejů nebo eteráků.
Llev četla jsem něco o maskování chuti lněného oleje, ten je také pořádně cítit. Pokusím se to dnes vyzkoušet a napíšu sem. Pokud by to šlo se lněným, mělo by to lít i s rybím.
Markét, tak jak- bylo nás, s láskou vzpomínajících na chuť i vůni rybího tuku , dost, abychom zvládly dát dokupy 5l? Připouštím, že můj opatrný čtvrtlitřík tomu porstě nepomohl, o to víc jsem zvědavá ;) Díky za info (a samozřejmě hlavně za to ostatní!)
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.