Zaslal: ne červen 10, 2012 11:03 am Předmět: Necháváte děti chvíli samotné doma?
Ahoj holky chtěla jsem vás požádat o zodpovězení otázky,jestli necháváte děti chvíli samotné doma-třeba si odskočíte pověsit prádlo do prádelny,s odpadkovým košem a jak staré děti.
Registrace: 13.2. 2008 Příspěvky: 4129 Bydliště: Praha
Zaslal: ne červen 10, 2012 11:08 am Předmět:
Tak sedmiletou běžně už tak od čtyř let, ale Lucka je vcelku zodpovědný dítko, co doma nic neprovádí. U Ely si to asi rozmyslím, ale pokud už v tý době bude deset let, tak možná jo. Ale ona je hroznej divoch. _________________
Registrace: 10.1. 2007 Příspěvky: 3219 Bydliště: Praha
Zaslal: ne červen 10, 2012 11:16 am Předmět:
SSoni, závisí, jak staré, jestli zrovna spí a v bezpečném prostoru atd. Na krátké odskočení nechávám (beru si klíče a mobil) i spící mimino nebo v bdící bezpečném prostoru pod dozerem osmileté nebo šestileté), na delší tak od těch šesti let.
na anketu se nedá odpovědět, když není uvedený věk dětí. A taky hodně záleží na jejich povaze. Já mám kluky 4 a 6 a ty samotné spolu nechávám, když si odběhnu 20m do obchodu, ale max. 5 min. a jsem nervózní. Přitom staršího jsem klidně mohla nechat od 2 let u TV až 20 min., věděla jsem, že se nehne, v 5 letech byl doma sám až půl hodiny. Zato mladšího bych nenechala samotného ani 5 min. doteď, nikdy nevím co ho napadne, jsou každý úplně jiný. Ve věku 1 a 3 bych je spolu vůbec nenechala bez dozoru, to mu byl starší i nebezpečný.
M.
Tak já je nechala včera 5 minut samotné dceru 1 rok a syna 2,5 let.
Dceru v postýlce a syna u počítače-díval se na pohádku.Vypla jsem centrálně sporák zkontrolovala okna a byt a šla. Předtím jsem volala chlapovi ať ,už jde domů.Chlap nebral mobil-byl ve vedlejším vchodě a pomáhal stěhovat sousedku a sousedka to nebrala také -tak jsem šla vynést koš a rovnou ho sehnat ať jde hlídat-měl mi jet bus do města.Potřebovala jsem nakoupit na víkend, později bych se tam, už nedostala-protože šel chlap na odpolední a se 2 mi dětmi se pak už do města na nákup nedostanu a je z toho velké halóó.
Nechávala jsem spící nelezoucí mimino na odskoky k věšení plen. Jak se to začlo hýbat, už nenechávám nikdy (nyní 3 roky), na její vynalézavost nemám dost fantazie (anebo právě až moc).
Registrace: 22.9. 2006 Příspěvky: 6041 Bydliště: New Bubu
Zaslal: ne červen 10, 2012 11:35 am Předmět:
Asi od čtyř let do půl hodiny, u pohádky, od pěti v pohodě i delší dobu i bez uvázání k pohádce. Klidné nejsou, ale poučené ano.
Asi od dvou let nechávám nejmenšího se staršími sourozenci na doslech po domě v různých vzdálenostech, teď jsou mu skoro tři a vím, že může zůstat se sourozencem i čtvrt hodiny a nikam neprchne a nic nespáchají, u pohádky. _________________ http://pilatus.coolnet.cz
V tvojí situaci jak jí popisuješ bych asi nenechala. Roční dítě už si stoupá, může blbě spadnou a praštit se do hlavy (i v postýlce), no a 2,5 leťák je ještě hodně nevyzpytatelný. Ale ty znáš svoje děti a víš, co si můžeš dovolit.
Včera poprvé. Mimino spalo a skoro čtyřleťákovi jsem pustila pohádku, nemívá to často, tak vím, že bude sedět jako přilepený. Za 8 minut jsem byla zpátky. Ale roční a 2,5 se mi na nechání samotní zdají malí.
Registrace: 23.9. 2006 Příspěvky: 16873 Bydliště: s výhledem na Ještěd
Zaslal: ne červen 10, 2012 11:48 am Předmět:
Záleží na věku a charakteru dětí.
Ve věku, v jakém jsou teď tvoje děti byly holky samy tak 2x 20 minut denně, kdy jsem musela obstarat zvěř (krmení, kydání, dojení) a prostě jsem je s sebou brát nemohla. Ale byla jsem v dosahu a byt byl friendly pro děti.
V současnosti (viz metřík) je nechám doma i déle, jedu na nákup, ale holky jsou rozumné, schopné, umí mobilovat, a ti mladší je poslouchají. Navíc jsou děti opravdu vedené k samostatnosti.
Takže tak, paušálně se to říct nedá, u nás je to takhle _________________
Háňa 10/09, Anči 6/04, Jůla 10/05, Tom 8/07
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.