Horší pak ve školce... Náš mladší např. miluje Hello Kitty, má černou čepici s vyšitou Kitty, šedé tričko s blýskavou Kitty a doma všechno možné. Ovšem do školky by si to nevzal ani náhodou, děti jsou nemilosrdné
Takže tričko využívá jako pyžamo a čepku nosí, když je venku s námi. Onehda byl strašně mile překvapen, když si ji vzal na hřiště a pak "mami, mi se nikdo nesmál!!!"
Ale minulý týden si dal tetovačku z Olmíků, holčičku v růžových šatech, doma se nad ní rozplýval, jaká je to pěkná tetovačka, ze školky přišel bez ní - děti se mu posmívaly, že je holka
Tož tak. _________________ TOM se narodil 6/2004
ONDRA se narodil 9/2006
Petrisab - s tím kočárkem, to je mazec. My věděli, že budeme mít holčičku a měli jsme modrý.
Jinak mě napadá, ta fobie z růžové, zřemě u spoustu lidí (mužů, ale taky možná jejich okolí) vyvolává strach z toho, že budou vypadat nebo spíš, že si o nich lidi budou myslet, že jsou gayové. A děti jsou jen vychovávány svými rodiči. A není to tak dávno, co jsem se setkala s názorem že gayové by se měli léčit.
asi by mi to nevadilo, přípdně bych navštívila galanterku a nakoupila klučičí knoflíky ( vláček, auto.. nebo tak něco ) - menšinoví obchodníci mají knoflíky na "crocsy", vypadají taky pěkně
a vůbec, všimly jste si, jak některým chlapům sekne růžová košile, třeba k šedému saku? tuhle kombinaci ovšem žeru _________________ Dragon's cave - blog My handwork DST Gallery
Můj muž i můj šéf čas od času nosí růžové košile a děsně jim to sekne.
Ale naší nerada oblékám do růžové, i když je pravda, že je dost těžké nakupovat, protože ta růžová dost převažuje. A vzhledem k tomu, že je modrooká blondýna, tak jí děsně sluší bledě modrá. No jenže nemá naušnice, takže dost často slýchám, "to je ale krásnej chlapeček".
No a lidi jsou z těch naušnic tak zblblý, že i když tuhle měla růžovofialovou vestičku s kytičkama, tak si stejně mysleli, že je to kluk.
Bez kytky v pohodě. Můj synovec nosil hodně věcí po neteři a když jsem ho jednou viděla v bílých sandálích s růžovýma kytkama, vyloženě mi ho bylo líto (měl asi 3 roky). On to ale neřešil a nejspíš byly na lítačku .
Pajdule - nas dedi po segre jen neutralni veci, nedokazu si ho predstavit v necem hodne holcicim
No jo, kdyz je nejdriv a pak , tak je to s dedenim obleceni horsi, kdyz je to naopak, tam mi to prijde vic v pohode. Modra, zelena na holcickach vypada v pohode.
Boty po dceri asi ani malemu davat nebudu, ona trochu vtaci spicky, tak jestli nejsou spatne proslaple. U vetsich deti je to mozna jedno, ale takhle male botky radsi kupujeme nove, i kdyz mame po dceri nejake neutralni.
Já bych ty sandálky taky klidně dala klukovi i s kytkou, v tomto věku klidně.
My jsme odvozili dceru v modrém kočárku, syn má jedno tričko růžové a jedno s růžovými aplikacemi, zrovna nedávno jsem mu koupila krásné červené kraťasy, v zimě nosil červené oteplovačky... Ano, pravda, chodil ze školky s tím, že se mu jeden kluk směje, že je to holčičí (teď si vybavuji, že dokonce i boxerky nosí růžové a s růžovými aplikacemi, ale fakt klučičí ), tak jsem mu řekla, ať tomu klukovi řekne, že to není pravda, že barvy může nosit kdo chce jaké chce a byl klid. Tím, že ty červené oteplovačky syn nosil celou zimu, si na to posměváček zvykl a synek je takový, že si s nějakým posmíváním naštěstí nedělá tolik hlavu. Navíc manžel má do obleku růžovou košili a jedno tričko hnědo-růžové, takže syn v něm má příklad a "taťkovi se přece nikdo neposmívá".
Dcera má spoustu růžových věcí, ale abych pravdu řekla, když jdu pro ni nakupovat oblečení, snažím se té růžové vyhnout, nechci z ní mít růžový bonbonek. Ona je spíš takový klučičí typ, není to žádná princezna s blonďatými lokýnkami, ale má rovné vlasy ostříhané nakrátko a všechny barvy jí ohromně sluší.
Registrace: 23.9. 2006 Příspěvky: 4746 Bydliště: mezi Přerovem a Bystřicí
Zaslal: so červen 02, 2012 12:04 pm Předmět:
hlásí se jedna s averzí k růžové (neptejte se mě proč, prostě proto..sama vlastním jedinou věc a to outdoorovou mikinu v decentním odstínu) ..i když poté co mám dvě cukrátkové holčičky už mě dosti přešla..musela, jinak bych se asi musela zbláznit ;) Sedmileťačka je nejšťastnější pokud je v růžové od hlavy k patě, včetně ponožek a kalhotek..takže té současný výběr oblečení v obchodech vyhovuje. Asi je to pomsta za to, že ji matka tak do tří let vzhledem k averzi k růžové oblíkala neutrálně až někdy klukovsky ;) (růžového měla jen to, co jí koupili příbuzní). A díky za to, aspoň má třetě-kluk co nosit a nemusím kupovat vše znovu (nebo spíš shánět z druhé ruky..), protože kluka v růžové já prostě nepřežiju (už tak mu často vzhledem k dlouhým kučeravým vláskům a kukadlům s dlouhými řasami, říkají holčičko..zatím je mu to fuk , má 22m)
Ale jo taky má nějaké tepláčky v růžové a podobně, ale nedávám je moc často. Boty jedny nosil taky po holkách růžové, protože to přece nevyhodím. Ale kupuju-li mu něco jen pro něj, tak se snažím spíš klukovsky.
A miluju červenou a oranžovou - přijdou mi univerzálně vhodné pro obě pohlaví (těch věcí máme hodně)
Ale s těma botama je to teda děs - ty ses snad nějak neutrálně nedělají - chtěla jsem prostřední, která tak zatížená na růžovou není nějaké pěkné botasky..jenže šedomodrohnědou mi nosit nebude a zbytek tvoří ty cukrátkové flitrové barbínové příšernosti..
Nakonec jsem našla poměrně decentní dofialova, což je zas nadšená ona, aby se odlišila od starší ségry, tak chce pro změnu vše fialové a to je někdy problém sehnat, růžové je všude dost, té fial. už méně..
S nostalgií vzpomínám na to, kdy mi do výběru jejich oblečení nekecaly a nosily ty modré, hnědé, červené, šedé, oranžové a zelené tepláky a trika
A bude hůř..;)
Budu asi v menšině, ale já bych je synovi nedala. Nemám nic proti fialové a růžové, syn má růžové tričko i svetr, ale rozdíl je v tom, že je prostě na první pohled vidět, že je to oblečení pro kluka. Takže třeba růžovej svetr po ségře prostě nosit nebude.
Boty jsi mu vyzkoušela, sedí mu, tak není nic jednoduššího, než jeobjednat ne netu v nějaké klučičí verzi....
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.