Zaslal: ne květen 27, 2012 8:53 pm Předmět: Velmi vysoká dlouhotrvající horečka
Syneček, čerstvě dva roky, má už pátý den (za pár hodin začneme šestý den) horečky okolo 40.5 a kdybych po dosažení této teploty nezačala srážet, tak by to šlo určitě výš (nožky i ručky stále studené, takže natápí). Dám čípek, do půl hodiny začne reagovat, do hodiny a půl má dobrou náladu, je při chuti, hraje si se ségrou. Za cca 2,5 – 4 hodiny po podání čípku začne znovu natápět a 4 – 5 hodin po podání čípku je zase na 40.5. Takto to trvá od noci z úterý na středu.
Ve čtvrtek to doktor vyhodnotil jako přehřátí ze sluníčka, v sobotu na pohotovosti jsem bez jakéhokoliv bližšího vyšetření přišla domů s ATB (klasická diagnóza brněnské pohotovosti v dětské nemocnici: angína). Když má teplotu sraženou, není mu absolutně nic – žádný kašel, vyrážka, bolesti, klíště…. Nic.
Vím, že je to stejné, jako bych se ptala na to, kolik váží prase v červnu, ale nemáte podobnou zkušenost? Pořád čekám, že je to třeba šestá nemoc, ale teploty jsou na můj vkus moc vysoké a trvají dlouho.
Už jsem docela zoufalá. Denně mu sjede a vyjede teplota skoro o čtyři stupně pět až šestkrát, což musí být pro tak křehký organismus hrozná šlupka. Homeo nepomáhají, zábaly bez čípku ho udrží pár hodin pod čtyřicítkou, pak to zase letí nahoru. ATB jsem zatím nenasadila, chci před jeho nasazením udělat pořádné vyšetření.
Registrace: 28.9. 2006 Příspěvky: 5036 Bydliště: Všude dobře, tak co doma?......
Zaslal: ne květen 27, 2012 8:58 pm Předmět:
Mně takhle děti topily 6 dnů. Pak horečka přestala vyskakovat tak vysoko a osmý den už byli oba dva v pořádku. Ale taky mne to děsilo, protože byli poměrně vysílení a rozbolavělí. Fyzicky se z toho dávali dohromady ještě další týden, ale holka rychleji, ona totiž narozdíl od bráchy dobře jí. _________________ http://picasaweb.google.com/Sojsinka
...... na FB "Sojsinka tašky"
Moje nápady na tvoření s dětmi, přidejte se na FB do skupiny Sojsinka - studánka nápadů
Nechala bych udělat RCP vyšetření - zjistí jestli je to virová nebo bakteriální infekce. Měli jsme to samý - dcerka měla cca 4 dny vysoké horečky, srazily jsme to a zas jí to vylítlo, odkládali jsme návštěvu Dr., což si dodnes vyčítám a nakonec z toho byl zánět ledvin... Kluci to nemívaj, ale může to být nějaký jiný zánět v těle. Rozhodně bych ještě zašla k Dr. a chtěla to RCP.
Řešila jsem tady nedávno něco podobného, dcerka měla dle pediatričky údajně jen virózu, ale sedmý den nepřetržitě vysoké horečky. Už jsem šílela.
Měla jediný příznak - trochu rýmu a v Dětské v Černých Polích poznali akutní zánět vedlejších dutin. Jak jsem byla za ATB ráda!
Nevím, co bych poradila, asi bych požádala o CRP a znovu pořádné vyšetření u pediatra. Přiznávám, že nejsem moc alternativní, takže já osobně bych s ATB moc neotálela. Holky tady naznačovaly, že by mohl jít třeba o skrytý zánět moč. měchýře nebo ledvin.
Včera jsem právě jela do dětské, aby udělali CRP. Na přepis komunikace s paní doktorkou "Angína" jsem příliš unavená. Můj pediatr přístroj na CRP nemá.
Tak odebere krev a pošle do laborky. Možná bych nechala udělat i krevní obraz a něco z biochemky. A taky moč. Tohle trvá už dost dlouho a horečky jsou vysoké.
Obě moje holky jsou po zánětu ledvin. Starší (3r) na podzim, mladší (1r) na konci dubna. Příznaky byly velmi podobné co popisuješ. Vysoké horečky. Akorát mně holky na čípky vůbec nereagovaly A pokud, tak mírný pokles a do čtyř hodin zase 40.
Takhle dlouho trvající horečky nejsou samy sebou
Držím pěsti, ať je malému brzy dobře ...
A je pravda, že zánět ledvin postihuje spíš holky, ale s námi byl v nemocnici 3měs.chlapeček ...
Ahojda, můj syn je taky horečkovej. Vždy diagnoza stejná - viroza. Teploty má hodně přes 39 a klidně i 5 až 6 dní, pak se radujeme, že po týdnu už má "jen" 37,5 až 38 ... nedávno jsme taky měli virozu, teploty přes 39 ... po pěti dnech, kdy to neklesalo jsme opět letěli k doktorce, doktorce se tam pozvracel, byl úplně vyřízenej. Doktorka říkala, že na něm nic není, na poslech je v pohodě, v krku nic nemá, jen ty teploty a šílená rýma. Zvracel tam hleny, tak mu nasadila ATB, protože měla strach, že by mu to šlo do dutin nebo uší a teploty byly fakt dlouho. A to musím říct, že naše doktorka rozhodně nerozdává ATB jen tak. Marodili jsme 14 dní, protože než jsme dobrali ATB, tak ještě aby se oklepal, tak 14 dní byl doma a vrátilo se mu to . Držím palce, mě už to snad ani nerozhodí, jen je mi ho hrozně moc líto, že tak vaří . Je děsně hubenej a pak když se má takový tělíčko prát s něčím takovým, tak to musí být fakt nápor. Aspoň, že nemáme potíže s jídlem, on baští i s horečkama. K jídlu zasedne vždycky rád . J.
já bych šla k vašemu běžnému pediatrovi, aby udělal CRP, běžné stěry a vyšetření a uvidíte.
Moje dcera měla horečky pět dní, dr nic nenašel (ve škole měli jakousi pětidenní šílenou virozu), šestej den zdravá čilá bez teplot, sedmej den zase najednou devětatřicet, osmej den našli zánět močáku...
...dát atb plošně je takový na nic - měly by se dávat na konkrétní brebery....
Taky bych se přikláněla k zánětu v těle. Dcera ho měla v uchu, zajímavé bylo, že ucho nebolelo, CRP nebylo vysoké a co víc, pořád klesalo. Neměla rýmu, kašel. Nasadil se Otobacid, spustila se echt rýma a do druhého dne byla zcela bez teploty. (Do té doby teploty přes 40, polomrtvá, nejedla, nepila + zvracela - má to tak u teplot nad 39 vždycky .)
Registrace: 30.1. 2007 Příspěvky: 1318 Bydliště: Praha
Zaslal: po květen 28, 2012 6:47 am Předmět:
Našla jsem až teď... určitě se pokusit sehnat CRP -- laborka udělá i bez žádanky cca za 150 - 200 Kč u nás na počkání.... nebo alespoň testovací proužky na moč v lékárně.... dcera je také pozánětu ledvin příznaky právě jen ty vysoké horečky, ale to je na dýl a není to tvůj případ....
mám podobnou zkušenost, skončili jsme 2x na dětské pohotovosti v Brně. Dcerka měla vysokou teplotu a začali jí modrat ruce.
Zpočátku tvrdili, že je to chřipka, crp bylo několikrát během týdne měřeno a na virovou nákazu to vypadalo.
Po týdnu se z toho vyklubala angína.
CRP se může měnit z hodiny na hodinu. Jela bych znovu k doktorovi.
Držím palce, ať je brzo líp!!!
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.