Jen tak trochu mimo mísu:
Prosím můžete mi vysvětlit k čemu je nezbytně nutné znát krevní skupinu otce dítěte když jsem RH+ ?
Čekám druhé dítě, otec u obou stejný, moje k.sk. 0+, manžel A+, žádanku na vyšetření krevní skupiny muže jsem odmítla, (protože skupinu známe, muž je dárce, já jsem RH+, jsem těhotná podruhé) s tím že doručím na gyndu mužovu průkazku dárce, jenže průkazka se kdesi ztratila, u obvoďáka v kartě jsme našli pouze mužův test z porodnice kde není napsáno že se jedná přímo o něj ale o dítě těch a těch rodičů tehdy a tehdy narozené, takže vlastně nic neříkající.
Nechce se mi muže hnát třicet kilometrů v pracovní době kvůli jednomu píchanci a testu kterej mu v životě dělali už několikrát, jen netuším kde se dobrat nějakého ofiko potvrzení jakou tu krevní skupinu vlastně má.
Je to vlastně v tomhle případě tak důležitá informace? Doktor se tváří že buď umřu nebo ho zavřou, když ks a rh muže nebude mít potvrzené.
Prosím poradíte mi co s tím?
Morano super odkaz, ještě jsem nepřečetla všechno, ale tak nějak zhruba chňápu že doktor dělá bubáky kvůli tý mojí nulce.
No budu doufat že mi jakési potvrzení vydají na trasf. stanici.
Kac Kac-mě to napadlo, jestli to nebude tou nulkou.
My to máme asi nějak dědičné, třeba má mamka byla třetí dítě a po porodu ji měnili krev hned, jak to píší v tom článku, že se to dělá.
Mně se protilátky vytvářely taky, dokonce jsem tenkrát nastoupila i rizikové (je to už 19 let), já teda k tomu hrozně zvracela, až jsem měla aceton v moči a to se zase hlídalo, aby nebylo miminko nějak poškozené.
No hlídalo, týden jsem byla v nemocnici a koukali na mne Pak se to od 4-tého měsíce uklidnilo a kluk je naštěstí jak buk.
I u nás ani jednou nekontrolovali RH u manžela. Prý to přestali dělat, protože má údajně tak 20% dětí (to je snad přehnané) jiného otce, než je manžel matky. Takže jim pak zbytečně vycházelo až po/při porodu, že je něco v nepořádku. Navíc to díky tomu zjistil i "otec" takže kvůli tomu byly rozvody. Teď prostě raději rovnou počítají s tím, že se to může stát a jsou při porodu připraveni. Takhle mi to řekli na gyndě, když jsem jim chtěla nahlásit skupinu a RH manžela (oba jsme dárci krve) _________________ I ZA MRAKY POŘÁD SVÍTÍ SLUNÍČKO
Tomášek 9/2010, Martínek 5/2007
Verunka 7/2013?
Přes Palubu - SLEVA pro BC
- 10% DĚTSKÉ BOBY, SÁŇKY, ... zn. Alpen Gaudi
Registrace: 22.9. 2006 Příspěvky: 7479 Bydliště: české budějovice
Zaslal: út květen 15, 2012 11:30 am Předmět:
Morana napsal:
Tak mi řekněte, co mi to teda mohli do té ruky píchnout? Přímo do žíly a pak jsem měla snad 14 dnů modřinu asi 20cm na 10... ;)
Protože do zadku mi myslím nic nepíchali. Vždy jsem si myslela, že to bylo právě na ty protilátky při ev. dalším těhotenství.
myslim, ze oxyotcin jako prevenci proti velkemu krvaceni a na vypuzeni placenty (vlastne zbytecnost, jako vetsina veci v ceskem porodnictvi)
Tak mi řekněte, co mi to teda mohli do té ruky píchnout? Přímo do žíly a pak jsem měla snad 14 dnů modřinu asi 20cm na 10... ;)
Protože do zadku mi myslím nic nepíchali. Vždy jsem si myslela, že to bylo právě na ty protilátky při ev. dalším těhotenství.
myslim, ze oxyotcin jako prevenci proti velkemu krvaceni a na vypuzeni placenty (vlastne zbytecnost, jako vetsina veci v ceskem porodnictvi)
Aha a to jsem si myslela, jak krásně ,skoro předpisově, rodím to čtyřkilové dítě. Dokonce doktor přišel až na konec a mohla jsem rodit v podřepu , jak nějaká apačka ;) že mi s ničím nemuseli pomáhat...No už je to fakt jedno, je to dávno...
Jsem A-, manžela nikdo nekontroloval, jenom já jsme byla během svého prvního (a zatím posledního) těhotenství, myslím, na jednom odběru krve navíc.
Po porodu jsem se ptala, jestli bych neměla dostat injekci a bylo mi řečeno, že ne, protože i syn je A-. Podle mě je logické, že pokud je matka i dítě -, protilátky by se tvořit neměly, ale nemám čas číst komentáře, třeba to někdo vyvrátí.
Registrace: 22.9. 2006 Příspěvky: 7479 Bydliště: české budějovice
Zaslal: út květen 15, 2012 12:35 pm Předmět:
morano , jo tohle se dela asi fakt uplne vsude, i me to v me "oblibene" celkem alternativni porodnici pichli, ale kdyz jsem blba a nepredlozila jsem jim porodni plan , kde jsem mela napsano , ze to nechci , tak se nemuzu divit no
Registrace: 2.2. 2011 Příspěvky: 745 Bydliště: pod tím naším Řípem
Zaslal: út květen 15, 2012 1:10 pm Předmět:
ahojky, asi už bylo zodpovězeno...nevím, nečetla jsem diskuzi.
JSem RH-, manžela kontrolovali hned první těhu na začátku a je RH+, protilátkovou injekci jsem dostala hned po porodu v nemocnici, pak mi kontrolovali krev ještě nějak rok po porodu.
Teď při druhém těhu mi kontrolují protilátky,zrovna zítra jdu...
o žádné placené injekci nevím a ani bych jí neplatila
Registrace: 25.9. 2006 Příspěvky: 1591 Bydliště: mezi Prahou a Kolínem
Zaslal: út květen 15, 2012 1:53 pm Předmět:
Teda, to jsem o hodně přišla...
jsem 0- (při každém těhu kontrolovali, i na testy proti protilátkám jsem byla asi 4x za těhu), všechny děti A- (ale tatínka nikdy nikdo nekontroloval) .. a jestli jsem dostala injekci - jedině jednou při amniocentéze - o ostatních vůbec nevím....
A byla jsem ve 3 porodnicích, 2 doktoři....
Lariso zas taková novinka to není!! Já ji dostala loni na začátku léta...
Já jsem RH negativní, po prvním porodu jsem dostala injekci, protože dcera byla pozitivní. V druhém těhotenství jsem taky v 28. tt měla dostat injekci kvůli proti látkám, abych ji po porodu NEMUSELA dostávat. Takže mi ji paní doktorka píchla BEZ PLACENÍ!!! Hradí to pojišťovna, teda alespoň VZP ano, ale po porodu druhého dítěte jsem "pro jistotu" dostala další injekci kvůli proti látkám, protože syn je též pozitivní. Takže opíchali mě ze všech stran, nicméně ZADARMO!!
Přeji hodně štěstí!! _________________
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.