Zaslal: po květen 07, 2012 10:06 am Předmět: dětské klávesy
Ahoj holky,
chceme koupit dceři ke 3. narozeninám dětské klávesy na stolečku a se stoličkou.
Našla jsem jich na netu pár a nevím které vybrat.
např. tyto
http://www.orisek.eu/detail.php?zbozi=1637478
Nemáte někdo konkrétní zkušenost, jde mi o to aby měly pěkný, reálný zvuk.
Mám pouze zkušenost, že "dětské" klávesy nemají pěkný zvuk. Takže moc neporadím. Nicméně naše 3letá (na podzim 4letá) se už učí hrát na klavír, takže bych raději zvlážila spíš investici do klasických kláves nebo digitálního klavíru, každá tisícovka dobrá. ;)
Suri děkuju za názor,
právě jsem taky přemýšlela, jestli by ty co píšeš nebyly lepší, dlouhodobější investice.
Je jich ale mraky, jak mezi nima vybrat?
Pokud se smíříte s tím, že koupíte nějaké klávesy na první pokusy a pokud budou později děti víc hrát, tak zainvestujete do něčeho lepšího, tak bych brala klidně nějaké klávesy na inzerát z druhé ruky. Kolem tis. až dvou se už dají sehnat. Ze začátku do toho stejně různě břinkají, tak je to více méně jedno. Naše holky začínaly nejdřív s hledáním jednotlivých kláves, na které vyťuávaly básničky, hrály i třeba některé skladby pěstí a takové legrácky. Paní učitelka v ZUŠce ale radí učit se na klavír nebo digitální klavír a klávesy po tuto dobu mít maximálně jako doplněk, pokud to tedy jde. Samozřejmě většina dětí má stejně doma jen klávesy.
My jsme udělali docela chybu, že jsme vybrali hned jakoby slušnější klávesy, které mají dynamiku úhozu apod. Máme Yamaha PSR E413, které stály už přes 7 tis. (teď bude cena určitě nižší). Za rok jsme zjistili, že nám to nestačí a užijeme klasický nebo digitální klavír. Asi ideální se nám zdá ten digitální, které jsou slušné už od 25 tis., ale i to je na nás teď moc, tak jsme sehnali piano prakticky za odvoz a jsme moc spokojení. A naše v podstatě úplně nové slušné klávesy vůbec neužijeme a řešíme, jestli je schovávat, až budou holky větší nebo prodat prakticky nový nástroj pod cenou, protože za těch cca. pět let stejně hrozně zastarají.
Z našeho pohledu je výhoda elektronických hudebních nástrojů v tom, že se dá upravit hlasitost a taky hrát na sluchátka (já hraju většinou v noci, což jde tak max. u nás na samotě), je to lehce stěhovatelné a není potřeba nechávat ladit. Takže až někdy, jednou bychom rádi měli digitální klavír, který nezabere moc místa a mohli bychom ho mít v obýváku.
To jsem ale od dětského piana úplně někde jinde. ;) Ale já nevím, já bych fakt tisícovku za dětský pianko nedala.
klasické piano doma máme, ale momentálně je v místnosti, kde je uskladněno vše možné a je to v přízemí.
Máme právě takový ty pětiklávesový pianka a dcerka na ně moc ráda hraje,
zvládá už i melodie, ale na těch 5 kláves toho moc zahrát nejde.
Je těžké pro ni vybrat nějaký dárek, na hračky moc není.
Zase ty dětský jsou všechny jen na baterky a toho už doma máme tolik, že nevím do čeho dřív baterky cpát.
Tak zvlášť pokud už i trochu hraje a doma klavír máte, tak můžete zkusit vybrat klávesy. Nejlepší je zajít do hudebnin, poradit se a vyzkoušet.
Pokud chcete jen nové, tak klávesy s dynamikou jsou kolem 5 tis., bez dynamiky už klidně za 3 tis..
Naše holky dost rychle ovlávdly všechny možné funkce a na doprovody i tancují a starší je po sluchu zahraje. Takže asi to má taky něco do sebe. Já jsem ale spíš příznivce toho klasického piana.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.