Registrace: 7.10. 2006 Příspěvky: 1461 Bydliště: za hory za doly...
Zaslal: pá duben 27, 2012 10:46 am Předmět: po rozmražení uvnitř zelené maso SOS holky!!!
ahoj ženy,
hned po nákupu jsem zamrazila čerstvé vepřové. Včera večer jsem nechala mimo mrazák rozmrazit asi od 8mi večer do půlnoci, pak jsem šoupla do lednice. Teď chci dělat vepřové na kmíně s rýží. Krájím plátky a do půlky dobrý od půlky uvnitř ZELENÝ. Maso nesmrdí.
Registrace: 22.9. 2006 Příspěvky: 1116 Bydliště: Praha
Zaslal: pá duben 27, 2012 10:57 am Předmět:
Ahoj,
ja by som ho asi jesť nemohla ( a nedala by som ani rodine ) ...
z psychologického hľadiska by mi to nedalo....ani keby objektívne masu nič nebolo... (predpokladám, že zkazené by smrdelo ), ale proste by mi nemohlo chutiť, keď sa mi vizuálne nepáči...
Zelené vepřové? To není normální. Neříkám, že je zkažené ale oželelela bych ho a vyhodila.
Poslední dobou mám problém: koupím něco, hodlám to sníst ještě před datem pro upotřebení a ono to je lesnivé. Jako by těch plísní nebylo i tak kolem dost. Manžel koupil hotové bramborové šišky (nekomentuji, že jsou hnusné i jako nezkažené ale vymlouvejte chlapovi jeho nákupní nápady - hlavně, že to nedělá často). Všimla jsem si hned, jak to přivezl, že je to jakési prokvetlé. Koupila jsem si čerstvou (drahou) brinzu v Bille, uvnitř plesnivá. Jako a co? Jet s ní 230 km do toho obchodu a hádat se tam, že jsem ji měla špatně uskladněnou?
Registrace: 2.12. 2007 Příspěvky: 12823 Bydliště: Na kopci u Brodu.
Zaslal: pá duben 27, 2012 11:17 am Předmět:
Uvnitř zelené ( šedé) nesmrdící, nelepící není zkažené. Je to způsobeno nesprávným zacházením, tlakem a ne/přístupem kyslíku. Někdy to dělá i reakce některého masa a nože ( oceli) . Takže záleží na tvém osobním pocitu z toho masa, neviděla jsem ho, tak neporadím, ale já bych ho normálně uvařila a snědla. Pokud by bylo cítit nebo mělo lepkavý oslizlý povrch, tak by letělo.
Uvnitř zelené ( šedé) nesmrdící, nelepící není zkažené. Je to způsobeno nesprávným zacházením, tlakem a ne/přístupem kyslíku. Někdy to dělá i reakce některého masa a nože ( oceli) . Takže záleží na tvém osobním pocitu z toho masa, neviděla jsem ho, tak neporadím, ale já bych ho normálně uvařila a snědla. Pokud by bylo cítit nebo mělo lepkavý oslizlý povrch, tak by letělo.
tak přesně takhle bych to taky udělala...
jinak, pamatujete si na domácí uzenýˇ? Často bývalo uprostřed nazelenalé nebo jenom tak nějak přisvětlené, hnědé.... nikdo se nad tím nepozastavoval.
Jak píše Llev, jestli nesmrdí nebo není slizké, tak bych ho uvařila.
jinak, pamatujete si na domácí uzenýˇ? Často bývalo uprostřed nazelenalé nebo jenom tak nějak přisvětlené, hnědé.... nikdo se nad tím nepozastavoval.
Hodně dám na svůj nos, takže kdyby mi nesmrdělo, zpracovala bych ho ;)
A k tomu uzenýmu. Taky máme uzený uprostřed takový "divný", barevně odlišný, snad trochu dozelena, šediva. Nepoužíváme rychlosůl, ta totiž i zajišťuje krásně barevně jednotné maso, když se použije na naložení obyč slů, bývá maso takto "postižené" ;)
asi není zelená jako zelená. Já si představila takovou tu echt. Tam bych si typla spíš že jde o nějaké chemické zabarvení. Když je to na kousíčku, může to být z těch háků.
Registrace: 7.10. 2006 Příspěvky: 1461 Bydliště: za hory za doly...
Zaslal: pá duben 27, 2012 1:10 pm Předmět:
holky díky, no jak jsem vám psala a chvíli ještě pobíhala po bytě a čekala na nějaké odpovědi, tak to tak nějak zmizlo ). Nakonec to zůstalo jen tak lehce našedivělé, asi proces rozmražování a krájení udělal své . Udělala jsem v papiňáku, a bezlepkově a dobrý .
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.