Já bych byla určitě pro naušnice! Dítě si to napichováni v tom malém věku ani neuvědomí a když by náhodou jednou nechtělo naušnice mít, tak je může kdykoliv vyndat. Kamarádky dcera naušnice neměla a nejvíc tim trpěla, když se holky počátkem první třídy začaly parádit a zkoušet nové naušnice z H&Mka
Registrace: 22.9. 2006 Příspěvky: 5012 Bydliště: severní Čechy
Zaslal: po červenec 09, 2012 6:24 pm Předmět:
Vladimira napsal:
Dala bych, až bude sama chtít. Do mimina píchat mi přijde padlé na hlavu.
Sama mám náušnice až od 14 a určitě jsem do té doby ničím netrpěla.
(asi že tenkrát nebylo HMko )
No vidíš a já tím trpěla docela dost, takže jsem své dceři ty uši píchnout nechala. Ono to prostě je individi jako všechno, zobecňovat nelze bez ohledu na HM
Dala bych, až bude sama chtít. Do mimina píchat mi přijde padlé na hlavu.
Sama mám náušnice až od 14 a určitě jsem do té doby ničím netrpěla.
(asi že tenkrát nebylo HMko )
No vidíš a já tím trpěla docela dost, takže jsem své dceři ty uši píchnout nechala. Ono to prostě je individi jako všechno, zobecňovat nelze bez ohledu na HM
Registrace: 13.12. 2007 Příspěvky: 21768 Bydliště: Where my body lies, my head is home.
Zaslal: po červenec 09, 2012 6:43 pm Předmět:
Teeruna napsal:
Já bych byla určitě pro naušnice! Dítě si to napichováni v tom malém věku ani neuvědomí a když by náhodou jednou nechtělo naušnice mít, tak je může kdykoliv vyndat. Kamarádky dcera naušnice neměla a nejvíc tim trpěla, když se holky počátkem první třídy začaly parádit a zkoušet nové naušnice z H&Mka
Do mimin můžeš klidně i kopat nebo je jen tak pohazovat třeba z okna, protože vůbec nic necítí a stejně furt řvou...
Registrace: 23.9. 2006 Příspěvky: 16872 Bydliště: s výhledem na Ještěd
Zaslal: po červenec 09, 2012 6:48 pm Předmět:
Gehenna napsal:
Teeruna napsal:
Do mimin můžeš klidně i kopat nebo je jen tak pohazovat třeba z okna, protože vůbec nic necítí a stejně furt řvou...
K náušnicím už fakt nic , ale tohle musím - chybí mi tu like ;)
Teda já to tady čtu a nestačím se divit, že bych se pohybovala někde mimo realitu? Rodila jsem před necelými 7 a 5 lety, nevšimla jsem si, že by z porodnice někdo odcházel s naušnicemi...
Jediný kdo se do toho pletl, byla otcova žena, nakonec její názor, že pokud se dítě "samo" rozhodne v 6 letech, stejně toho může později litovat, tak proč nepíchnout hned - no možná spíš o to víc to budu rozmlouvat, nevím.
Ale hlavně teda ani ve školce moc nevidím holčičky s naušnicemi, už vůbec se nestalo, že by téměř pětiletá dcera sama přišla s tím, že je chce.. Červenou bundu syn nosí a myslím že je to každému šumafuk...
A tedy k naušnicím - vzhledem k tomu, že je syn o dva roky starší než dcera, tak jako jediný argument proti jsem viděla, že nechci vidět natržené ucho, až se budou rvát. A argument "pro" nebyl žádný, takže 1:0.
Uši jsem píchlý nikdy neměla a byla jsem na to náležitě hrdá - dost mě to odlišovalo.
Dceři jsem je píchnout nenechala a nenecham. Ať si každý dělá co chce, ale osobně bych to neudělala. Mimino se parádit nepotřebuje, je mu to šumák. Až bude sama chtít, tak si o tom promluvíme.
Mimochodem mi velmi často říkají: "To je, ale pěkný chlapeček." A na větu, je to holčička mi odpovídají: "Ale vždyť nemá naušnice?!?! Holčičky přece mají naušnice" V takové chvíli mám sto chutí říct... "a obřezat jí taky nenechám, i když v některých zemích jsou holčičky obřezané."
Navíc si myslím, že uchem prochází celá řada bodů, který propíchnutím budou narušený a může to způsobit zdravotní potíže.
Nikdy nezapomenu, jak u dr. byla mamina s miminkem (určitě bylo v šestinedělí) a úplně zhnisaný uši. No prostě potřebovala za každou cenu parádu, tak jí ty uši nechala píchnout kdesi, protože dr. to odmítla.
Naše holky naušnice nosí (řekly si o ně v 5 a 4 letech) a stejně jim lidi někteří nepřestali říkat chlapečku dokud měly krátké vlasy Starší i tak má blbě nastřelenou jednu naušnici, dost nízko, nijak zvlášť to nevypadá. V těch 5ti to ještě tak nevyniklo až teď v 10 je to víc vidět a určitý typ naušnic nebude moct vůbec nosit.
Registrace: 28.9. 2006 Příspěvky: 5036 Bydliště: Všude dobře, tak co doma?......
Zaslal: út červenec 10, 2012 4:25 pm Předmět:
Trixl, proč jí to nenecháš přepíchnout? To přece není takový problém. Mně to přepíchla normálně dětská Dr. když jsem byla na kontrolu s dcerou po angíně =o) _________________ http://picasaweb.google.com/Sojsinka
...... na FB "Sojsinka tašky"
Moje nápady na tvoření s dětmi, přidejte se na FB do skupiny Sojsinka - studánka nápadů
Nechala bych to na později to přepíchnutí, nevím kdy přestane růst. Ale ty dírky zůstanou patrné, tak nevím co je horší, nechám to na ni. A má naušničky ještě pořád takové trochu větší než úplně ty miminkovské, ale zas menší než dívčí, zatím se jich nechce vzdát
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.