Zaslal: ne březen 18, 2012 12:14 pm Předmět: Re: avokádový krém pro suchou pleť nebo do mrazu
mám ho namazaný ;)
avokádový olej jsem nahradila meruňkovým a růžový hydrolát levandulovým, do oleje jsem vymáčkla jednu kapsli vitamínu E jako antioxidant tukové složky. zkusila jsem benzoe na konzervaci vodní fáze, ale trubka jsem ji kápla do hydrolátu - na povrchu se to neskutečně rychle přehnalo a na okraj sklenice si sedl závoj, který se snahám o umytí vzpíral asi jako lepidlo od etiket takže příště zkusím kápnout do oleje
vyšlo toho 70 ml, dala jsem jeden 10 ml kelímek pokusně zamrazit
je opravdu hodně vydatný, bude to asi tím lanolinem. je hodně příjemný, zatáhne se, i když to dosti trvá. rozhodně pod něj nepotřebuju hydratant
už chápu, proč se do některých krémů neleze prsty - já snad budu tu špachtličku před odebráním sterilizovat, abych si ho zbytečně nepokazila dřív
zkusím nabídnout tchýni, jestli sebere odvahu, po alergických reakcích na kde co všechno používá už jenom "modrou plechovku"
obličej ale potřebuje mnohem více vody (poslední léta mám ze smíšeného typu pleti spíše typ sušší, věk se se mnou nemazlí)
při kombinaci hydratant + toto je nicméně tvář ok, takže mám dilema, zkusit připravit hydratant, nebo krém s vyšším poměrem vodní fáze..? toť otázka!
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.