Registrace: 17.10. 2007 Příspěvky: 298 Bydliště: SKORO BRNO
Zaslal: út květen 15, 2012 11:00 am Předmět:
Aquila napsal:
Děkuju za přivítání!
Já prostě cítím, že teď jak žiju je to ONO co jsem celý život hledala. Zhubla jsem 11kg bez trápení, hladu, nervozity, šíleného drilu a odpírání. Když mám chuť na čokoládu, tak si dám čtvereček, když mám chuť na smažák, tak si dám kousek, nesežeru dva jak dřív. Protože vařím pro chlapa a dítě, tak se snažím jíst všechno, ale míň a ve zdravější podobě, což mi maximálně vyhovuje. Jedu ve Stobu a v podstatě až na vyjímky se zelenám. A taky nejsem tak striktní a jaksi víc tolerantní a smířlivá sama k sobě. Když někdy zhřeším, no a co??? Cvičím JM a za 7 dní jsem odcvičila 5x. Dřív bych se na to vyprdla, protože to nezvládám, teď si říkám super, jsem dobrá, že jsem to dala 5x!!! A hubnu!!! A taky poprvé v životě to nedělám kvůli okolí, kvůli chlapovi atd., ale sama kvůli sobě a to je pro mě ta největší výhra!
A to díky vám všem tady, takže ještě jednou moc děkuju, že tu jste!!!
Přesně. To je ten správný přístup, to je změna stylu, ne dieta.
Tleskám. _________________
Registrace: 22.9. 2006 Příspěvky: 2479 Bydliště: Praha 10
Zaslal: út květen 15, 2012 11:02 am Předmět:
Diny, gratuluju, jsi dobrá
Já běh nesnáším, to je snad nejhorší sport, co znám . Ani teda neumím běžet tak, abych si držela tepovku. Při běhu zásadně rudá, slinu v koutku pusy, křeč v boku...
Jaký malý sacharid si teda dáváte k véče? Normál chleba? Zrníčkový? Kolik?
Mám marodné děti, takže tento týden to bude o zdravých obědech, vyřádím se na tom, těším se . Dneska rybka, brambory, brokolice (z té bude Adam "nadšen" )
já si k večeři dávám jeden plátek žitnýho chleba od penamu má asi 45g, to je můj večerní malý sacharid vypustit bych ho mohla, ale jsem zvyklá jíst chleba a asi bych i měla hlad a na nějaký trápení a odpírání nemám náladu
Pěkně se to tu rozrůstá, ani dočítat nestíhám, takže nejsem úplně v obraze. Nechápu, jak to vy ostatní všechno stíháte - jakmile se venku udělá hezky, nezvládám nic z indoorových aktivit (typu uklízení, vaření, papírování, atd.) a když večer konečně přitáhneme zvenku domů, nestačím zírat na ten čurbes všude kolem (takže příspěvky o generálních úklidech ve mně vyvolávají menší deprese ... )
Ale díky příznivým teréním podmínkám začínám přicházet na chuť cyklo-mánii. Já, která jezdila v Praze maximálně o víkendu s dětmi do Prokopáku, teď jezdím na kole vždy a všude. Děti jsou z toho nadšené, o psovi ani nemluvě - najednou se může zúčastnit i výprav z/do školy, po nákupech, ze kterých byla díky ježdění autem jako nepřizpůsobivý pasažér vyloučena. Sice ještě pořád chodím ráno běhat, ale kolu propadám čím dál víc, je mi fuk, jestli jízdou hubnu, nebo ne (asi spíš ne, nejsem žádný závodník), je to prostě paráda!
Navíc mám dobrý pocit z toho, že se chovám alespoň trošku eko pokaždé, když nechávám auto v garáži (já vím, ozón to nespasí, ale moje lehce nazelenalá dušička má pokoj )
A skákání na trampolíně miluju, máme sice jen třímetrovou, ale i na té se dá skvěle vyblbnout, zvlášť, když vám Allways dají křííídla ;) Už raději mizím, tohle vůbec není "žrádelníčkovský" příspěvek, že ano, ale vaření teď momentálně neřeším
Corino, to je žrádelníčkový příspěvek a Always to jistí, to máš recht ))
Jinak právě že my teď byli v luftě už několik dní, pořád na zahradě, venku a tak si dneska užívám, že dětem se nechtělo do školky a pustila jsem se do té ložnice a za odměnu jsem tu, čtu a sem tam písnu Však jsem tu skoro 3 týdny prakticky nebyla, o to víc mě to dnes baví si tu splkat:)
jé, mám pocit, že tato diskuze působí i bez toho, abych dočítala...
Dnes jsem se opravdu už na ten čurbes nemohla dívat a navíc jsem o víkendu ztratila klíče, po včerejším marném hledání jsem se na všechny dnešní aktivity vykašlala a už to tu začíná vypadat jak u lidí...
Nějak se furt nemůžu přizpůsobit tomu, jak moc nám narůstá všude prach. Když jsme byli sami dva, byl to téměř bezprašný dům, teď v pěti je to děs...
NO ale co, aspoň v obýváku jsem už zvítězila ;););)
JM denně taky nezvládám... Je teď tolik práce na zahradě, že to prostě nedávám.. Ale když některý den nedělám, tak si dám JM...
Registrace: 17.10. 2007 Příspěvky: 298 Bydliště: SKORO BRNO
Zaslal: út květen 15, 2012 12:37 pm Předmět:
Jdu vám popřát dobrou chuť, pokud zrovna obědváte. Já už jsem po o.
Pro ty, které válčíte s nedostatkem tuků možná malý tip:
Nudle s makem.
Pochopitelně ne podle klasické představy, kde se vyskytuje jedno zrnko maku na jednu nudli, vše se utápí v tuku a je to celkově nechutné jídlo, tak jak to bývalo za našich mladých let ve školní jídelně...
Poněkud zdravější varianta, co na dlouho zasytí, je použití žitných celozrnných těstovin (pozor, nevařit doměkka, ať si nezvyšujete GI).
Já si pro sebe dělám asi 80g suchých těstovin, k tomu cca 30-40g maku a dám si i cukr (stačí troška), protože neslazené se to fakt nedá.
A k doplnění tuků pokapu troškou rozpuštěného másla (5-10g, podle toho, jak na tom s tuky ten den jsem).
Je to tedy dosti sacharidový oběd (kaloricky se pohybuje kolem 2000 KJ), ale já si ho občas naplánuji (třeba po dopoledním pohybu, jako dnes), zaprvé abych ukojila své občasné touhy po sladkém a za druhé mak na mě působí tak trochu projímavě, takže pokud potřebuji trochu "popostrčit" , tak se to hodí...
Odpoledne a večer už mám v plánu hlavně bílkoviny (cottage, šunka) a zbytek zeleniny, aby semaforky zezelenaly. Na rozdíl od některých z vás večer ty sacharidy nepotřebuji, takže jsem v poho. _________________
ta je boží .. jsme jednu dobu mela ideu že budu syna vozit na kolobrndě do školky, ale pak bych musela celou cestu do práce do kopce, tak jsme to nerealizovala a drahoušek je už ve 3 třídě, ale kolobrndu si koupit chci.
jinak diny jsi z behem dobrá, já beham ráda, ale porád bojuju se strachem ze tmy, amy se vracíme z práce kolem 6-7, tak to už jsme strachy po ...... ale ted me to zase moc láká, bývá svetlo až do 9. _________________ http://fotoprojekt522012.blogspot.com/
Já mám dneska dovolenou / v práci nejde elektrika a do zdi tam čučet nebudu / a gruntuju celý barák. Když jsou dětičky ve škole tak to jde jak po másle.
Mám pohyb a hlavně dobrý pocit, že dům bude aspoň chvilku uklizený
Dnes jsem si přesto musela přivstat. V 6hodin jsem musela být na odběru krve v 25km vzdáleném okresním městě. Mimochodem vzpoměla jsem si na Diny, že v tuto dobu někde pobíhá mezi poli
Už jsem také po o a měla jsem rýži s tuňákem ve vlastní šťávě a hrášek...dobrota a hlavně rychlovka.
Registrace: 9.4. 2009 Příspěvky: 500 Bydliště: Praha
Zaslal: út květen 15, 2012 1:01 pm Předmět:
Diny,pití je jediná věc,kterou zvládám a ještě nad limit.Musím se i krotit,piju hodně,nemám problém vypít i 4-5 litrů vody za den.A to taky není dobře.
Jste tu holky moc fajn,přijdete mi veselé,spokojené....
Dnes jsem šla pro dceru do školky,tak jsem si dala trošku běhu a ještě spáchám nějakou aktivitu. ;)
Aquilo,napsala jsi to moc pěkně,mě se taky líbí,že si člověk může dát i něco "nezdravého",nemám ráda striktně nařízené jídelníčky
U nás byly dnes k obědu těstoviny s brokolicí sypané sýrem.
Vřšchni tři trpaslíci nezvykle usnuli najednou, takže to jdu také na chvilku zalomit.
Odcvičenou mám zatím půlku Kynychové.
Registrace: 7.10. 2006 Příspěvky: 1463 Bydliště: za hory za doly...
Zaslal: út květen 15, 2012 3:03 pm Předmět:
ahoj holky,
koukám, nové tváře! myslim, že tahle diskuze píchla už hodně lidem mít větší radost ze života, tady to prostě jede
holky, včera jsem si dala k obědu řízek a salát (bezlepkový všechno ) ale co mi to dělalo! Ačkoli už 3 roky nemám žlučník, tak jsem snad měla žlučníkovej záchvat. A to jsem se nijak nepřejedla. Asi jak jsem upravila to jídlo a do toho zpět tahle pochoutka, tak to se mnou zamávalo. Dneska muselo zákonitě přijít odlehčení, rýže a sojové kostky se zeleninou a to jsem si zas už lebedila. Dnes taky končím lvevel 1 JM. Koukala jsem na dvojku. A tak nějak jsem nevěřícně kroutila hlavou. Tohle jestli dám, tak už fakt všechno!
Už jsem se zmiňovala, že jsem u kalhot mohla stáhnout pásek o jednu dirku. Tak dneska jsem měla jiný gatě, jinej pásek a zas to šlo o dirku, aniž bych břuch zatahovala!!! Takže holky fakt nekecam, je to tak . Když popoběhnu, cítím, že mám sílu a kondičku, to je prostě super pocit.
Diny, teda takovejhle kus uběhnout, smekám!!
holky já mockrát cvičila a hlídala si jídlo, povedlo se mi zhubnout, i kondička lepší. Ale to, čeho jsem vlastně chtěla moc dosáhnout, se mi nikdy nepovedlo. Totiž mým velkým přáním už od puberty je, sundat ten špek na břiše. Musela jsem vždycky všechno cvičení dělat blbě, protože jsem fakt makala a na břiše se to nikdy skoro nehnulo. A teď, jestli se mi to povede....!!! Uááááá, budu šťastná jako blecha.
vítám nové příchozí, zejména ty, co jen tak mýrny týrnyx napíšou, že zhubly 11 kg!!! Super extra speciál!!!
Kory - konečněěěěěě i zde, zdravím!
Já včera byla snad poprvé v životě líná udělat si večeři... Takže jsem měla misku melouna a Home Sweet Alabama (hlídala jsem hostitelům děti, aby mohli vypadnout sami) a bylo mi blaze...
Akorát běhání nedávám, strašně mě bolí koleno - ti, kdo mi to říkali předem, měli asi pravdu nebo co...
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.