Hlavicka baby-cafe.cz
Přihlásit    Poslat článek Chat    Vyhledávání
Reklama
Menu
BC BURZA PRÁCE/BYDLENÍ
Reklama
Hromadné nákupy s Baby-Café.cz!
Merino tílka

BC "bedýnky"

Flexi8 - sponky

Oleje a eteráky

Vanilkové lusky

Krůty

KOŘENÍ

Poslední komentáře  
· 1 Perníková chaloupka
· 2 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 3 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 4 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 5 Daneček II.díl - stále bojujeme
DOBROAKCE
AUKCE ŠPERKŮ KE DNI MATEK

BC dětský den na hradě Hněvín (2.6.2013)

BC srocení 2013

Co vás (nejen) dneska potěšilo?

DOBROKERAMIKY 2013

Poslední diskuse
· 1 PPM na dvojky či jedno?
· 2 kterou pračku AEG na 7 kg?
· 3 Prsa paní Žolíkové
· 4 Dělá vám to Seznam.cz taky?
· 5 Ukončení povinného ručení
· 6 Medaile
· 7 Jak říct dítěti o návštěvě psychologa?
· 8 na MD dřív nebo později?
· 9 Propojení dvou PC - prosím o radu
· 10 Rodíme stejně jako v 50. letech?

Poslední týden

SOUTĚŽE NA BC!!!

Vyhrajte :

1000 Kč k nákupu bot :-)

plenku Bambee

Dětskou mikinu z dílny Angel-wings

Literární RUMování

Diskusní příspěvky
·  1 Dělá vám to Seznam.cz taky?
·  2 flexi8 burza
·  3 pro missorku
·  4 Prsa paní Žolíkové
·  5 Dělá vám to Seznam.cz taky?
·  6 kterou pračku AEG na 7 kg?
·  7 Rodíme stejně jako v 50. letech?
·  8 Předčasně narozené miminko
·  9 Prsa paní Žolíkové
·  10 Rodíme stejně jako v 50. letech?
Sponzorované odkazy

Diskuse

baby-cafe.cz
Pro diskusi o čemkoli...

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Vši
Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Přidat nové téma    Zaslat odpověď       Obsah fóra baby-cafe.cz Potřebuji pomoc - Domácí lékař pro každý věk i stav
Přidat do záložek
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Aniiik
Krafařka
Krafařka

Registrace: 23.6. 2008

PříspěvekZaslal: čt leden 19, 2012 7:46 pm    Předmět: Vši Citovat

ahoj holky, nenašla jsem žádnou zaručenou radu a už jsem zoufalá. U dcery v první třídě měla jedna holčička - kamarádky dcera - v době září-prosinec třikrát opakovaně vši, na vánoce si je dotáhla domů i moje dcera. Zakoupila jsem Paranit, podle návodu jsem dvakrát umyla hlavu -tedy opakovaně po týdnu, pár dní jsem pak dceři hlavu hlídala a vyčesávala, ale bylo vše OK, tak už jsem to pak nechala být. A a dneska, cca po 14 dnech mi vychovatelka v družině hlásí, že má dcera hnidy, a fakt, pár jsem jich našla, vešku žádnou, což je divné. Zase jsem ji umyla paranitem, vyčesala, budu opět denně hlídat...... ale nemáte některá tip jak se jich zbavit? šampon asi úplně stopro nefunguje nebo nevím, navíc se nemá používat nějak extra často. Nepomohl by třeba melír? nemáte zkušesnost? zase je otázka kdo ho holce udělá, kadeřnice případně uvidí hnidu a bude ostuda i v kadeřnictvíSmutný prosím o radu, už mě to fakt neba. díky, A.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Majda
Howgh
Howgh

Registrace: 23.9. 2006

PříspěvekZaslal: čt leden 19, 2012 7:54 pm    Předmět: Citovat

my myjeme preventivne hlavu samponem s tea tree, pry jim to smrdi..ale jinak nevim jeste jsme je doma nemeli...
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Linka
Klevetnice
Klevetnice

Registrace: 22.9. 2006

PříspěvekZaslal: čt leden 19, 2012 7:54 pm    Předmět: Citovat

Tohle je složité. Stačí jeden roznašeč a bohužel i jeho naštvaný rodič, který hlavu neprohlédne, vši nezlikviduje, šampon "za drahé peníze" nekoupí.

Zaručený prostředek se obávám že neexistuje. Návod je účinný, k tomu přidat pravidelnou kontrolu. Zaslechla jsem něco o žehličce, která je schopna vysokou teplotou zabít hnidy. Ale tahle zpráva je nezaručená. CO vím určitě, barva na vlasy nepomáhá.
Luccie
Drbna
Drbna

PříspěvekZaslal: čt leden 19, 2012 7:57 pm    Předmět: Citovat

Zkus Balépou dětský šampon od Pediakid. Je to preventivní záležitost. Když se u nás ve školce objevili vši, tak jsem myla klukum hlavu tímhle a dobrý, nic nechytli.
Povolnice brona
Klábosilka
Klábosilka

Registrace: 12.3. 2010

PříspěvekZaslal: čt leden 19, 2012 8:00 pm    Předmět: Citovat

Kamarádka dělala dceři pár obarvenejch pramínků.protože na to byla náchylná a měla hodně vlasů a dlouhý a někdo jí poradil že na hlavu kde je i troška barvy oni nejdou.A fakt už je nikdy neměla.
Kluky když něco oholila strojkem.
Nic úplně účinýho asi bohužel neni.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Moninda
Diskutérka
Diskutérka

PříspěvekZaslal: čt leden 19, 2012 8:01 pm    Předmět: Citovat

Nám Paranit moc nepomáhal a navíc Ondru pálil....pomohl nám až Pedicap oil,není to sprej,ale olej,kterej se pěkně rozetře do vlasů....Kluci to chytli ve školce někdy před 2 lety a já od nich...opravdu chuťovka....od tý doby nic.
Ale chce to prostě tak 3x do měsíce umýt a pořád tu hlavu prohlížet a vytahat hnidy.....
Llevelyn
Guma a neuvařitelná slepice :-)

Registrace: 2.12. 2007

PříspěvekZaslal: čt leden 19, 2012 8:08 pm    Předmět: Citovat

Mořili jsme je přes půl roku Kulivočko pomohlo až pravidelně namazat vlasy kokosovým olejem, nechat tak hodinku , vyčesat všiováčkem co půjde a umýt. Na obdobném principu funguje i silikonový olej, ale je drahý jak prase..

A to jsem kluky brala mašinkou na pidiježka ( i dohola).
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Hasmandka
Klevetnice
Klevetnice

Registrace: 26.9. 2006

PříspěvekZaslal: čt leden 19, 2012 8:10 pm    Předmět: Citovat

A ty hnidy má živé?
Jus měla vši někdy pře vánoci. Napočítala jsem 14 vší! V rozpacích Ale hnid měla jen pár, takže jsem to zachytila naštěstí hned v začátku. Hnidy má do teď, ale už jen ty mrtvé nebo prázdné schránky, jsou prostě přilepené na vlasech. Vši jsem zlikvidovala olejovým Hedrinem přes noc (ale prý stačí obyč olej.) a preventivně jako pojistku jsem použila Orthosan na psy (na základě rady jedné dobré duše tady z BC).
Hamina
Diskutérka
Diskutérka

PříspěvekZaslal: čt leden 19, 2012 8:17 pm    Předmět: Citovat

Ty hnidy mohou byt klidne mrtve. POkud nejsou hned u hlavy, ale az trebas uprostred vlasu a pokud pri rozdrceni mezi nehte neprasknou, jsou to stare pozustatky.

Nam pomohl nejvic orthosan na psy. Loni jsme se s nima s mensimi pauzami morili od podzimi do jara.

Letos musim zaklepat......................

Ale hlavu jim pravidelne prohlizim a pokud prijdou, ze je ve skole nekdo ma, okamzite mazi tee tree olejem.

Preji pevne nervy.

H.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Taptinka
Drbna
Drbna

Registrace: 30.1. 2008

PříspěvekZaslal: čt leden 19, 2012 8:17 pm    Předmět: Citovat

Mamka je kadeřnice a už před lety tvrdila že jsou proti všem "lidským" přípravkům imunní. My jsme si je jednou přivezli z tábora, mohlo ji trefit - děti tam hned stříhali, my měly vlasy až po peerdel ale naštěstí jsme tak vyváděly, že volali domů a mamka to kategoricky zakázala. Koupila difusil (? - no.. už je to dooost let) a vyčesáváním jsme se jich zbavily, naštěstí.

Barva prý stejně nepomáhá.

Jít do kadeřnictví se všima je o ostudu Kulivočko

Kamarádka je kadeřnice a předloni se jí stalo 3x v krátké době, kdy jí přišel někdo kdo měl vši. Znamená to pro ni okamžitě zavřít kadeřnictví, zrušit všechny zákaznice na ten den (minimálně) a vyvařit všechny ručníky + vydezinfikovat všechny hřebeny, natáčky, sponky atd atd atd. Věř mi že opravdu brečela vzteky.. Navíc zákaznice si to pověděli a ostudu měla ona.. ne ti co tam přišli. Už jsem jí říkala jestli jí to nedělá konkurence, že to přeci není možný. Jo a toho kdo tam přišel a měl vši musela dočesat, prý to nejde - jak se "šáhne do hlavy" musí se to dokončit. Jednou to bylo dítě, podruhý paní učitelka ze školky a potřetí nějaká holka. Všichni věděli že tam nesmí.. a šli. Paní učitelka navíc tvrdila že to neví, prý se jí ale doslova "hýbala hlava" kolik jich měla..
Alien
Krafařka
Krafařka

Registrace: 29.1. 2010

PříspěvekZaslal: čt leden 19, 2012 8:35 pm    Předmět: Citovat

Můj osvědčenej recept je půl napůl obyč olej na smažení a francovka Alpa - napatlat na suchý vlasy, na to igelit a ručník, nechat zabalené 2 hodiny a pak důkladně umýt vlasy šamponem - aby nebyly z toho oleje mastné. Po 10ti dnech zopakovat. Je to účinné a moc to nestojí.

Taptinko, jedna perlička: když byla dcera v první třídě a poprvé v životě přinesla vši, úplně jsem zblbla a že jí musim dát ty vlasy ostříhat laespoň na mikádo, měla je dlouhý a hustý.. Tak jsem vlítla do prvního kadeřnictví a zaptala se tam, jestli mi tu zavšivenou hlavičku (která čekala na chodníku před kadeřnictvím) ostříhají - a jo, ostříhali v pohodě..
Taptinka
Drbna
Drbna

Registrace: 30.1. 2008

PříspěvekZaslal: čt leden 19, 2012 8:41 pm    Předmět: Citovat

Alien napsal:

Taptinko, jedna perlička: když byla dcera v první třídě a poprvé v životě přinesla vši, úplně jsem zblbla a že jí musim dát ty vlasy ostříhat laespoň na mikádo, měla je dlouhý a hustý.. Tak jsem vlítla do prvního kadeřnictví a zaptala se tam, jestli mi tu zavšivenou hlavičku (která čekala na chodníku před kadeřnictvím) ostříhají - a jo, ostříhali v pohodě..

v tom případě bych nechtěla být zákaznicí, co šly na řadu po ní.. a odnesly si "dáreček" ;) nic proti tobě, ty ses ptala ;) a věřím že řešit se to musí.

jo a pamatuju si že na základce se veš prodávala za 5,- kč, protože kdo měl vši nesměl do školy Vychechtaný

... sorry za OT ;)
Linka
Klevetnice
Klevetnice

PříspěvekZaslal: čt leden 19, 2012 8:44 pm    Předmět: Citovat

http://www.zbynekmlcoch.cz/informace/texty/zdravi/jak-se-zbavit-vsi-navod-tipy-rady-co-je-to-pedikuloza ještě něco odborného
Jagaga
Klábosilka
Klábosilka

Registrace: 1.11. 2011

PříspěvekZaslal: čt leden 19, 2012 8:46 pm    Předmět: Citovat

U nás se osvědčilo: při mytí do šamponu přidat pár kapek tea tree či levandule, mezi tím občas nastříkat do vlásků vlasovou vodu Dědka kořenáře. Tu nevymývám jak se má, ale ze sprejové lahvičky nastříkám a nechám uschnout. Pokud tohle dodržuju, je klid, když jsem zapomněla, jedno z dětí vši přitáhlo (já to zachytila hned v počátku, ostatní děti ve třídě prý byly zavšivené jak prasata s odpuštěním). Naštěstí to nechytly ostatní naše děti, které měly hlávky poctivě ošetřené tím Dědkem.
Jinak jsem je zlikvidovala zase jenom tea tree a levandulí. Hnidy vybrat a zase TT a levanduli. Nic víc.
Makina
Treperenda
Treperenda

PříspěvekZaslal: čt leden 19, 2012 9:04 pm    Předmět: Citovat

My jsme si podruhé vživotě donesli letos vši, naštěstí jen ve stádiu hnid, aplikovala jsem, jak píše Alien, francovku a olej a naprosto perfektně zabrala žehlička na vlasy, žehlila jsem dennodenně přes týden na max a zbylé hnidy se spálily. Huráááá Kremace. Vychechtaný
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra baby-cafe.cz Potřebuji pomoc - Domácí lékař pro každý věk i stav Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Strana 1 z 3
Přidat do záložek

Přejít na: