Hlavicka baby-cafe.cz
Přihlásit    Poslat článek Chat    Vyhledávání
Reklama
Menu
BC BURZA PRÁCE/BYDLENÍ
Reklama
Hromadné nákupy s Baby-Café.cz!
Merino tílka

BC "bedýnky"

Flexi8 - sponky

Oleje a eteráky

Vanilkové lusky

Krůty

KOŘENÍ

Poslední komentáře  
· 1 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 2 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 3 Vyhrajte plenku Bambee - soutěžte s www.detskeplenky.eu!
· 4 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 5 Daneček II.díl - stále bojujeme
DOBROAKCE
AUKCE ŠPERKŮ KE DNI MATEK

BC dětský den na hradě Hněvín (2.6.2013)

BC srocení 2013

Co vás (nejen) dneska potěšilo?

DOBROKERAMIKY 2013

Poslední diskuse
· 1 Lítáte ve snu?
· 2 Alibaba a 40 loupežníků teď na CT2 - horor??
· 3 slintanie po vytrhnuti osmiciek
· 4 Přenos černého kašle od školáka
· 5 Krůty - listopad, prosinec
· 6 Odličovač make-upu
· 7 Endometrióza a operace
· 8 rychlý dotaz- Jak dostat kočárek z Ostravy do Prahy
· 9 trapný gynekologický problém
· 10 Pedagogický asistent - co je třeba při vyřizování?

Poslední týden

SOUTĚŽE NA BC!!!

Vyhrajte :

1000 Kč k nákupu bot :-)

plenku Bambee

Dětskou mikinu z dílny Angel-wings

Literární RUMování

Diskusní příspěvky
·  1 Přírodní ženy - zaléváme z kalíšku
·  2 ČervenEC_2012
·  3 trapný gynekologický problém
·  4 trapný gynekologický problém
·  5 Třetí až čtvrté popř. páté a další dítě :-)
·  6 Alibaba a 40 loupežníků teď na CT2 - horor??
·  7 Sbírka externích odkazů (samodomo kosmetika)
·  8 Sama s dětmi
·  9 FOTOPROJEKT 52/2013!!! Dobrý druhý ročník je tu! :)
·  10 Lítáte ve snu?
Sponzorované odkazy

Diskuse

baby-cafe.cz
Pro diskusi o čemkoli...

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Jak na workoholismus?

Přidat nové téma    Zaslat odpověď       Obsah fóra baby-cafe.cz Stíny, šrámy a jizvy na duši
Přidat do záložek
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Inkognito
Inkognito

Registrace: 1.10. 2006

PříspěvekZaslal: st leden 18, 2012 6:28 pm    Předmět: Jak na workoholismus? Citovat

Neumím odpočívat. Neumím. Asi jsem nikdy neuměla, ale v posledních měsících to graduje. Už dokonce i spánek vnímám jako obrovskou ztrátu času a chodím spát hrozně nerada. Tím spíš, že se jeho kvalita během posledních několika měsíců prudce zhoršila. I když bývám večer hrozně unavená, z představy toho, že jdu spát, se mi dělá fyzicky špatně V rozpacích .

Nechci zacházet do detailů, jen bych se ráda zeptala, jestli máte zkušenost s workoholismem a jak jste ji vyřešili. Na psychiatra to, doufám, zatím není, ale myslím, že už jsem na hraně. Situace je o to horší, že mám homeoffice a práce tolik, že bych mohla pracovat 20 hodin denně a pořád by to nestačilo.

Jak si znovu užívat spánku? Jak si užívat koukání na televizi, koupel, četbu časopisu? Už ze sebe začínám být docela nešťastná.

W.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Inkognito
Inkognito

PříspěvekZaslal: st leden 18, 2012 6:48 pm    Předmět: Citovat

workoholička byla moje švagrová. Začalo to úplně nevinně - byla sama v cizím městě, práce ji bavila, bývala tam ráda, že se něco naučí atd... Končilo to po 10ti letech tak, že byla sama v cizím městě, práce jako taková ji stále bavila, ale už tam nebývala tak strašně ráda. Postihl ji únavový syndrom a vzpamatovávala se z toho rok. Po tom roce dala výpověď, teď už je půl roku na pracáku a teprve teď, po té dlouhé době, uznala, že ano, opravdu byla workoholička, byť ze začátku ze zcela nevinných důvodů...

Nemyslím si, že je to na psychiatra, ale možná by stálo za to vyhledat psychologa a pokecat o tom s někým nestranným, leč s odborníkem. Fakt to není sranda, hlavně když Tě to už začne omezovat v běžném životě - což fakt, že nechodíš spát ráda a to, že by sis v klidu ráda přečetla knížku, ale nemůžeš se na to soustředit, protože si přijdeš, že bys měla pracovat - to prostě už není dobrý. Nechci Tě strašit, ale byla jsem očitým svědkem té tragédie...

raději inko P.
Inkognito
Inkognito

PříspěvekZaslal: st leden 18, 2012 7:03 pm    Předmět: Citovat

Tady jedna workoholička v detoxu ;)
jela jsem tím stylem, jak popisuješ, skoro dva roky - žádné víkendy odpočinek, všechny večery práce a pořád pocit, že se to beze mě zhroutí. Nakonec jsem se zhroutila samozřejmě já... začla jsem mít pocit, že žiju v jakési bublině, nic se mě netýká, jen jsem běhala od práce k práci, děti mě od ní zdržovaly, byt totálně zchátralý, knížky jsem četla pozdě v noci, abych dokázala vůbec usnout.

Nakonec jsem si poručila a o víkendu na práci prostě nesmím šáhnout. Prostě ne. Přijmu maily, a odložím je na pondělí... pondělí mám nechané na řešení věcí z víkendu.
V pátek se snažím už nechávat jen dodělávky z týdne.

Spočítala jsem si, kolik potřebuju vydělat, abych byla spokojená a přitom se neschvátila (nepřipouštím si myšlenku, že bych mohla mít víc, už vím, jaké to je začít bláznit). Takže to jsem si rozpočítala a prostě přes to vlak nejede, zákazníci si na mě musí počkat, pokud mají zájem.

Musím říct, že od té doby, co jsem začla víc hlídat své osobní volno, se cítím mnohem lépe.. a volněji Veselý Na víkend si schválně plánuju film, který si připravím a snažím se k pc pokud možno vůbec nechodit.
Inkognito
Inkognito

PříspěvekZaslal: st leden 18, 2012 7:05 pm    Předmět: Citovat

jo a jinak nejde to samo, opravdu odcházím od počítače s velkým sebezapřením ;) a pokud to je jen trošku možno, tak zrovna někam odjedu na návštěvu, abych na to nemyslela, kolik mi utíká času... INKO předchozí
Taptinka
Drbna
Drbna

Registrace: 30.1. 2008

PříspěvekZaslal: st leden 18, 2012 8:32 pm    Předmět: Citovat

Vypadnout.. někam. Na dovču.. lepší jak když je důvodem nemoc.

Prostě zjistit že opravdu to jde i bez Tebe, že se to bez Tebe nepose*e.

Ale to musíš chtít sama.. nepůjde-li to, naveď nenápadně někoho ať Tě někdo blízký k tomu donutí, někam si vyrazit. Nebo Ti na víkendy naplánovat akce.
Zlata
Pískle

Registrace: 14.6. 2007

PříspěvekZaslal: st leden 18, 2012 8:47 pm    Předmět: Citovat

Doporučila bych kombinaci obojího...nejdřív dovča, aspoň 14 dní a během ní si udělat takový úplně konkrétní plán, co chceš dělat...např. práce 9 hodin denně, potom sport - kolik hodin a jaký (např. každý den uběhnout 3 km nebo jít do fitka 3x týdně), kultura (např. 1x měsíčně divadlo) nebo třeba jóga nebo pilates nebo....je potřeba, aby sis vyčistila mozek a to je sportem nejlepší....nebo si můžeš dát práci s hlínou, ta je taky výborná Veselý Navíc pokud to budeš mít takhle rozepsaný, tak je to taky "práce" a bude se Ti to snadněji dodržovat...no a pak bylinky a možná nějaký homeo na zklidnění a dobrý spánek, ale to by Ti poradila Naja Veselý Nicméně je dobrý, že s tím chceš něco dělat a že si to uvědomuješ, to je první krok k úspěchu...držím palce Veselý
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Nikina
Kecka
Kecka

Registrace: 22.9. 2006

PříspěvekZaslal: st leden 18, 2012 10:22 pm    Předmět: Citovat

neporadím.
Až časem.
Jsem totiž na začátku, 6 let workoholička. Ale je líp, protože děti se osamostatňují a mám na práci víc času, třeba i to bude řešení.
A zatím nejsem schopna tím rodinu uživit, takže workoholismus stoupá, stoupá...
NiKi
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Inkognito
Inkognito

PříspěvekZaslal: čt leden 19, 2012 7:19 am    Předmět: Citovat

Těžko říct, problém je, když tě to motivuje jako mě - jsi dobrá a to tě ještě více "nabudí" Marný...
Mám celkem důležitou a náročnou práci (controlling, ekonomika, představenstva, účetnictví) v největším českém holdingu + účetnictví doma + doučování účetnictví + studium + 2děti a každodenní vaření na druhý den pro 1dítě a manžela (nechtějí prefabrikátové obědy).. Dále pak nekaždodenní aktivity spojené s úklidem atd.

A pak se cítím dobře, jak jsem to zvládla - trošku na hlavu, řekl by někdo, jenže mě to uspokojuje..
Ale už jsem si vyčlenila čas -30min na cvičení; čas na děti; noci pro manžela Vychechtaný a i víkendy mám už více volné, když nehoří práce, tak si je opravdu nechávám pro generální úklid, rodinu, zábavu. Není to třeba komplet celý víkend, ale třeba jeho větší část/polovina. O to víc musím zrychlit v týdnu.

Nevím, každý jsme nějaký, když z toho nemáme zdravotní problém, neničíme vztahy...Já bych neuměla být doma nebo dělat od do a pak sedět u TV, u časopisu, klebetat s kámoška o ničem... Každý ať činí, co mu vyhovuje - ale s mírou...

Inko Š.
Inkognito
Inkognito

PříspěvekZaslal: čt leden 19, 2012 9:22 am    Předmět: Citovat

U mě to, bohužel, už začalo mít fyzické následky v podobě snížené imunity, nárůstu váhy atd. Sportovala bych ráda, ale pokaždé je spousta důležitějších věcí.... Vztahy s přáteli jdou do kytek, protože si pokaždé nějak racionálně zdůvodním, že je to ztráta času a pokec s kamarádkou mi hypotéku nezaplatí, to dá rozum!

Dovolená u nás nepřichází v úvahu, děti jsou přiliš malé a bylo by to pro mě spíš utrpení než relax. Hlídání nemám a pokud mám, musím ho draze zaplatit. Snad se stane nějaký zázrak. Štve mě, že i když pracuju od nevidím do nevidím, pořád mám nějaké nedodělky. A nedodělky nesnáším. Pokud vím, že ještě dlužím někomu mail, který jsem slíbila poslat, nedokažu jen tak sedět a odpočívat Smutný .

W.
Missorka
Adminka
Adminka

Registrace: 19.9. 2006

PříspěvekZaslal: čt leden 19, 2012 10:16 am    Předmět: Citovat

Inkognito napsal:
Dovolená u nás nepřichází v úvahu, děti jsou přiliš malé a bylo by to pro mě spíš utrpení než relax. Hlídání nemám a pokud mám, musím ho draze zaplatit. Snad se stane nějaký zázrak. Štve mě, že i když pracuju od nevidím do nevidím, pořád mám nějaké nedodělky. A nedodělky nesnáším. Pokud vím, že ještě dlužím někomu mail, který jsem slíbila poslat, nedokažu jen tak sedět a odpočívat Smutný .

W.

Dovolená nepřichází v úvahu, protože jsou děti malé? Tak odjeď aspoň an chatu nebo do nějakýho penzionu a buď jenom s dětma... Pokud k tomu nebude domácnost a spol, nemyslím, že by to bylo utrpení...
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Ame
Klevetnice
Klevetnice

Registrace: 7.11. 2006

PříspěvekZaslal: čt leden 19, 2012 10:28 am    Předmět: Citovat

další, co vyhořela Vychechtaný
může se údajně dělat od nevidím do nevidím, jen se člověk musí naučit od práce ODPOČÍVAT. jinak Tě už nenabudí ani úspěšná práce, navíc v ní, neodpočinutá, začneš naopak být neúspěšná. Pak už se to všechno sype tak, že to sama nezastavíš Smutný

EDIT: ten smajl na první řádce je komentář k mé vlastní osobě, snad tomu nikdo nerozuměl jinak Stydlín
Inkognito
Inkognito

PříspěvekZaslal: pá leden 20, 2012 8:01 pm    Předmět: Citovat

Tohle téma teď řeším taky, i když to mám trochu jinak... odpočívat nemám problém, ale trávím v práci hrozně času, protože mám pocit, že když to nedodělám ten večer, už se k tomu nedostanu nebo přestanu stíhat a všechno se zhroutí, včetně mě. Tak jsem radši v práci dýl, ale ono to nikdy "dodělaný" není Smutný Tak taky pořád přemýšlím, co s tím, a kde je hranice mezi loajalitou k zaměstnavateli a bojem za normální podmínky - proč má někdo práce minimum, že celý den vysedává na netu, a přitom bere spoustu peněz, a jiný se může sedřít, pořád je to málo a plat za to nic moc? Na to asi odpověď není...
Jinak práce jako taková mě moc baví, nechci pryč, ale ty podmínky poslední dobou nic moc.
Marie (bobr)
Ágnes
Klábosilka
Klábosilka

Registrace: 9.5. 2009

PříspěvekZaslal: ne červenec 08, 2012 5:14 pm    Předmět: Citovat

Chodila jsem do práce deset let stylem: víkendy, svátky, dovolená pouze napsaná, měsíční přezčasy někdy i 6O hodin . Z práce rovnou do postele a tak pořád dokola. Zkrátka moje milovaná práce,
Nejlepším lékem je mateřství, od té doby mám klid a už mě tam za tědlech podmínek nikdo nedostane Vychechtaný
A když se mě moc stýská, občas je jedu zkontrolovat, ale po mateřské se na původní místo nevrátím. Vlastně nevím co budu po té dělat, práce pro mne byla vším,ale nyní je pro mě vším rodina Vychechtaný
Jsem klidnější , vyrovnaná.. Vychechtaný všem to doporučuji.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra baby-cafe.cz Stíny, šrámy a jizvy na duši Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1
Přidat do záložek

Přejít na: