Já to nechápu, ty učitelky si na výlet s dětma berou dovolenou?
Ne, já jsem pochopila, že se rozhodují, kam děti vezmou mimo školku ve svém volnu...a proto si teda vyberou děti, které s nimi pojedou... ...no to je fakt děs! Na to bych teda nervy neměla, navíc, aby mi vytýkali, že se počůrává kvůli mě...asi kdybych mohla tak bych ho stáhla pryč, bála bych se, ať ho to nepoznamená...ať se na něm nemstí...s jejich přístupem bych se ani nedivila...
Oni jedou v sobotu, nebo v neděli? Teď už fakt nechápu...
Ta ředitelka to myslela tak, že učitelky vše kolem toho (zajistit autobus, vstupenky a tak) dělají ve svém volnu.
Co vám budu povídat, jsem znechucená. Je pravda, že nejdřív jet měl, protože jsme řešili to placení. To když se nevyřešilo tak druhá učitelka přišla sa tím, že on by stejně nejel atd....
Holky kdyby tam syn nechtěl chodit tak fakt nic neřeším a už tam nejsme, ale on se tam těší, chce si sám večer i nastavovat budík pro případ kdyby mě můj nevzbudil, aby nezaspal do školky... A ani domů nechce, dneska se mi zase schovával že domů nejde...
Výlety PLÁNUJÍ ve svém osobním volnu, jsem pochopila....
podle mě myšleno po pracovní době, takže plánují dejme tomu přes týden po páté hodině odpolední, ale jedou pak v době školky tzn. PO=PÁ od 8 do 15hod
Bohdas přesně tak to je... A kvůli tomu mají výhradní právo si vybrat děti... Podle mě má jet bud celá třída nebo ne. Podle věku to tam už mají. U nás ve třídě jsou děti 4,5-5,5roku, tak mi přijde na hlavu aby půlka třídy jela a půlka ne...
Ta ředitelka to myslela tak, že učitelky vše kolem toho (zajistit autobus, vstupenky a tak) dělají ve svém volnu.
Co vám budu povídat, jsem znechucená. Je pravda, že nejdřív jet měl, protože jsme řešili to placení. To když se nevyřešilo tak druhá učitelka přišla sa tím, že on by stejně nejel atd....
Holky kdyby tam syn nechtěl chodit tak fakt nic neřeším a už tam nejsme, ale on se tam těší, chce si sám večer i nastavovat budík pro případ kdyby mě můj nevzbudil, aby nezaspal do školky... A ani domů nechce, dneska se mi zase schovával že domů nejde...
Pak ano, pak bych se snažila se s tím nějak poprat, pokud syn do školky chce.
Registrace: 13.12. 2007 Příspěvky: 21793 Bydliště: Where my body lies, my head is home.
Zaslal: po leden 16, 2012 9:12 pm Předmět:
Bohdas napsal:
Anina napsal:
Gehenna napsal:
podle mě myšleno po pracovní době, takže plánují dejme tomu přes týden po páté hodině odpolední, ale jedou pak v době školky tzn. PO=PÁ od 8 do 15hod
A co ti rodiče pozůstalých zavržených dětí, co plánovali jít do práce, výlet zaplatili a teďkon totok?
(Nezlobte se, ale přemýšlím o tom, co hnusného musí dítě udělat, že je pro učitelku vysilující na něj konkrétně mimo pracovní dobu vůbec pomyslet... )
Bohdas přesně tak to je... A kvůli tomu mají výhradní právo si vybrat děti... Podle mě má jet bud celá třída nebo ne. Podle věku to tam už mají. U nás ve třídě jsou děti 4,5-5,5roku, tak mi přijde na hlavu aby půlka třídy jela a půlka ne...
A kolik jich je ve třídě, kolik učitelek jezdí s kolika dětma na ty výlety? Za jedinou ospravedlnitelnou možnost jejich přístupu, která mě v tuto chvíli napadá, bych považovala nutnost omezení počtu dětí na výletě z důvodu nedostatku doprovodu. A to už se hodně snažím, protože lze se pokusit požádat o doprovod některého z rodičů nebo příbuzných některého z dětí...prostě těžko hledám, proč a jak vybírat v rámci jedné třídy MŠ, kam chodí stejně staré děti, které z nich pojede na výlet a které ne...
Tohle je teda vážně síla
Díky Gyjušky příspěvku si uvědomuju, jaké máme štěstí, že máme bezva školku s bezva učitelkami, které naopak vymýšlí programy nazývané souhrrně Odpoledne pro děti a rodiče - vítání Jara, Halloween, čarodějnice, den dětí, pěnová párty....a to vše mimo běžný program školky. Máme tak možnost si s dětmi pohrát přímo v prostorách školky, poznat ostatní rodiče a děti a je to vždy moc fajn. Všech těchto akcí se účastní všechny učitelky, určitě by už mohly být doma a na takové akce se vyprdnout, jenže na nich je vidět, že je práce s dětmi baví, že mají radost, když mohou něco pro děti udělat....asi vážně rarita.
Gajuško, z takového přístupu, který popisuješ bych byla naprosto zoufalá a asi bych radši dítě z takové školky stáhla. Učitelky zjevně fungují jako hlídačky a jejich práce pro ně není posláním (což si ovšem člověk vynutit nemůže).
Ve třídě je 28 dětí, dvě učitelky + jedna pomocná síla na rozestýlání, úklid atd. Pokud některé dítě nejede na výlet, jako naše minulý týden, je v jiné třídě.
S jinýma maminkama jsem se nebavila, ale ten poslední výlet nás nejelo asi 5, ale nevím jestli z jejich strany nebo ze strany školky.
Vezdo, takové odpoledne jak ty píšeš máme 2x do roka, ale moc se mi to nelíbí, je to takový honem honem...Měli jsme opékat buřty 2xdo roka s dětma na dvoře školky a ještě se tak nestalo, jsme tam už druhý rok...
Jenže zas když si vzpomenu jak Honzík školku první měsíc proplakal, tak jsém ráda, že je tam rád. Nevím jak by snesl že ho táhnu do jiného - již zaběhlého kolektivu. přece jen, tady už má kamarády, zná to tam...
Ale asi mi taky hrábne a dcera, která půjde přesně do školky kdy on školku opustí půjde radši jinam, pokud nás vezmou...
Taky jsem si myslela, jk máme bezva školku, kousek od domu a řediteluje tam maminka mé bývalé kamarádky. Jo, holky, ouha.
Když jsem neměla práci, chodila jsem na brigády, ale ve školce to neuznávaly a kdykoli malej jen malounko kucknul, rvaly mi ho domů, že je nemocnej. Nic nepomohlo. Jiné děti si tam mohly vykašlat plíce, ale holt když oficiální zaměstnání nemám, mám smůlu. Jednou mi synka vzaly, a rozkázaly, že si ho musím vzít v poledne, protože zakašlal. Když jsem zavřela dveře, slyšela jsem je, jak (před mým synkem!!!!) mluví o tom, že nemám práci tak co si dovoluju ho tam dávat??? Když jsem si pro malého přišla, řekly mi, že druhý den malého vodit nemám, že je nemocný a nevezmou ho! Druhý den jsem malého přivedla i s papírem od lékaře, že syn je zcela zdráv a do školky jít smí, ale přišla jsem díky jejich klackování o obě brigády a zůstali jsme bez peněz... Hlavně že za školku dávám cca 1000,- Kč měsíčně...
Malý tam od té doby nechtěl moc chodit a nejvíc mě dožralo, když jsem pro něj šla a slyšela jsem ho plakat až ven a volat mě. Nebyl to vzteklý pláč, ale takový lítostivý... Ptala jsem se ho pak, proč plakal, a on mi odpověděl, že ho tam jedna ze sboru bouchla přes zadek, protože nechtěl čurat po spinkání!!!!! Snažila jsem se to řešit - ale jo, plácnout, když už opravdu není zbytí, ale kvůli tomu, že nechtěl čurat??? Sorry, to pro mě není důvod! Mluvila jsem o tom s ředitelkou. Bylo mi řečeno, že jsem u toho nebyla, takže nemůžu vědět, jestli se to stalo skutečně nebo ne, a že ona si je stoprocentně jistá, že se to nestalo. Zeptala jsem se, jak si může být stoprocentně jistá, když u toho taky nebyla??? Navíc mi v ten den jiná maminka říkala o dalším podobném případu... Ve finále toho rozhovoru s paní ředitelkou jsem si od ní vyslechla, že můj syn NENÍ NORMÁLNÍ!!!! Protože občas zlobí.
Syn tam pak zase nechtěl chodit. Chtěla jsem ho nechat přeložit do jiné školky, ale všude je to bez šance, absolutně plno. A teď mě napadá... Musím dávat přihlášku na další rok? Aby mi zas nechtěly hodit klacek pod nohy a v září říct... Vy jste ho nepřihlásila, takže smůla...
Registrace: 13.2. 2008 Příspěvky: 4126 Bydliště: Praha
Zaslal: út červen 26, 2012 5:47 pm Předmět:
Já jsem teda žádnou další přihlášku nedávala, automaticky pokračovala další rok.
Ale my jsme měly úžasnou školku. Teda co tu čtu, tak to je fakt děs. Já bych řekla, že tam hodně hřešej na to, že člověk nemá moc šancí to dítě přeřadit někam jinam.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.