Zaslal: čt leden 12, 2012 8:58 am Předmět: Co si můžou dovolit ve školce?
Ahoj,
právě jsem dorazila ze školky, rozčílená a ubulená... Jedou dneska na výlet, který manžel už před vánoci zaplatil (300Kč).
Když jsem kluka dávala do třídy, vyštěkla na mě učitelka od stolku, co tady dělá, že má být doma a že oni jedou na výlet. A já na ní že náš Honzík jede taky, má to zaplacený... No ukázala mi všechny možný papíry a že nemá... Vím že můj manžel v placení pořádek má a dost jsme o tom mluvili že i tento dost drahý výlet Honzíkovi zaplatíme... Ve finále přišla druhá učitelka, a ta se do mě pustila, že Honzík by stejně nejel, protože je nesamostatnej, počůrává se a vůbec bych pro něj měla chodit do školky brzo, protože jsem na mateřský...
Jak to je, pokud je vyhlášený výlet pro třídu ve školce ve který je naše dítě, můžou ho vyšoupnout?
Jak to řešit když víme že jsme zaplatili a oni tvrdí že ne?
Můžou mi nutit, abych si pro něj chodila třeba v půl třetí když jsem doma a oni tam jsou do půl pátý?
Jinak náš syn se občas počůrá, ale jen ve školce, tvrdí mi, že se tam bojí na záchod, protože je tam prý zavírají když zlobí... Nevím jestli to je pravda, víte co si děti dokážou vymyslet. Honzík chodí do školky už rok a půl moc rád, když pro něj přijdu dřív, zlobí se na mě.
Bojím se nějak si stěžovat, aby to tam Honzík neměl pak horší... _________________
Gajuško. jestli nemáte doklad o zaplacení, tak se to těžko bude dokazovat, že jste zaplatili Ponaučení pro příště.
Co se týká toho čůrání ve školce, naprosto chápu Honzíka, jestli se tam bojí, že tam nejde. Moje dítě jde jenom ve své kmenové třídě, jak ho přesunou, tak se taky bojí. A to nemám zprávy, že by je tam strašili. Jediné řešení, vysvětlit to učitelkám a poprosit je, aby ho tam třeba před spaním a po svačině poslaly. Asi bych hned nepoukazovala na to, že se bojí, protože je tam zavírají (pokud to není ověřená informace třeba i od jiných dětí - pak by to bylo ale zase na větší řešení).
A k poslednímu, jestli platíš za celodenní docházku, tak jim do toho nemá co být. Jsem v podobné situaci a taky je pro mě těžký sladit režimy školkového a mladšího dítěte, kolikrát přijdu taky až v půl pátý, protože mi dítě do čtyřech spalo. No a co? Tohle bych jim uměla vysvětlit.
Registrace: 4.12. 2006 Příspěvky: 319 Bydliště: Hradec Králové
Zaslal: čt leden 12, 2012 9:11 am Předmět:
Tý jo, tak to je síla... Fuj . No, když platím školkovné a obědy, tak mi dávají papírek o zaplacení, ale když se platí nějaký poplatek 500 kč na pololetí na nějaké aktivity, tak myslím ani nedávají nic. Je to teď slovo proti slovu, těžko to dokázat.
Přístup učitelek je tedy hrůzostrašný, jako na vysvětlenou jen tak mimochodem Ti vpálí, že se malej počůrává a proto by stejně nejel??? No kde to jsme??
Já fakt poslední dobou čím dál víc zírám, co jsou učitelky ve školce schopny udělat. Samozřejmě ne všechny, ale já mám bohužel taky blbou zkušennost...
Registrace: 28.9. 2006 Příspěvky: 5052 Bydliště: Všude dobře, tak co doma?......
Zaslal: čt leden 12, 2012 9:16 am Předmět:
Máš možnost změnit školku? Když si tohle úči dovolí k tobě, pak teda chudák dítě. To zavírání na WC bych mu v tomto případě věřila.
Jo a pokud nemáš doklad o zaplacení, tak bohužel... _________________ http://picasaweb.google.com/Sojsinka
...... na FB "Sojsinka tašky"
Moje nápady na tvoření s dětmi, přidejte se na FB do skupiny Sojsinka - studánka nápadů
Gajuško prosímtě, prosímtě NEBOJ SE! Čeho se bojíš? Co učíš své děti?
K tvým otázkám, pokud je malý vzatý do školky na celý den, je jen tvoje věc kdy pro něj přijdeš. Vůbec o tom nediskutuj, je to tvoje právo.
Placení, boohužel, jediná možnost do příště si nechat podepisovat. Teď už s tím nic nenaděláš, leda, že by byl třeba nějaký svědek u toho, když manžel ty peníze předával. Mohly se splést, víš jak to je, myslíš na spoustu věcí, nezapíšeš, pak by jim tam ovšem ty 300 lítaly, ale jak píšu, je to tvrzení, proti tvrzení. Malej je asi nešťastnej, že nejel, že? Vymysli mu nějaký zábavný program, třeba jeďte někam všichni i smiminem, nebo třeba něco pěknýho dělejte doma. Je to smutný.
Vyšoupnout z výletu podle mě nemůžou. Leda snad, že by to měly dopředu nějak nadefinované, že je to jen pro předškoláky. Ale tohle je jen můj názor, nevím to jistě. Každopádně u nás se nikdy nic takového nestalo, vždy jede celá školka.
Co se týká toho, že na tebe učitelka vyjela a počůrávání, věř mně, že mám bohaté zkušennosti při jednání se školkou, takže doporučuji. Máte ředitelku? Je rozumná? Případně zřizovatel - obec, město? Stěžovala bych si na jejich chování, nejlíp písemně (musí ti odpovědět - napiš do stížnosti, že odpověď očekáváš), počůrávání, řešila bych, věřila děcku. Zasondovala
bych u jiných rodičů, starších dětí, jestli je to pravda. Zastaň se svého dítěte. I kdyby to pravda nebyla konfrontuj s tím učitelku, uvidíš její reakci, jestli na to "nemáš" ať to udělá manžel.
Hlavně se uklidni, řeš to, neuč svoje děti, že je lepší aby uhnuly před hloupostí. Aby se bály pokud má někdo pocit, že má moc.
A další věc, teď jsi rozčilená, smutná, frustrovaná, udělejte si pěkný den, všechno si v klidu rozmysli, prober to s manželem, kamarádkou a pak vymysli, co chceš udělat. A přeju ti, aby tvoje rozhodnutí bylo dobré
S tím placením je to teda na nic. U nás dávají podepsat papír, když něco platíme, vždycky jsem si říkala, že bych jim to těžko zapírala, ale teď už vidím, že to opodstatnění má, mají to hezky sepsané a je jasno.
Tvého syna by na výlet vzít měly, jestli s ním mají nějaký problém, měly by se snažit to učitelky řešit, ale ne takhe. Podle mě se jen chtějí zbavit práce.
A jestli nechtějí brát některé děti na výlet, má někdo zůstat ve školce, přece nemůžou zavřít školku pro děti, které na výlet nejedou...Jak bys to podle nich měla řešit, kdybys musela do práce..
A o tom, že když platíte za celodenní docházku, není tvoje povinnost ho vyzvedávat brzo, ale může tam být jako všechny ostatní děti, se ani nebudu zmiňovat. To mi připadá samozřejmé.
Na mojí kamarádku v jiné školce to taky zkoušeli, viděli, že má břicho, tak jí nutili, aby si malou brala po obědě, ale jasně jim to odmítla a od té doby je klid.
Gajusko, je úplně jedno jestli jsi na mateřský. Školku platíš, klidně tam může být celou dobu. S tím zavíráním na záchodě bych to prošetřila tedy.
Ad výlet - u nás ve školce taky potvrzení nedávaj, ale pak už jsem trvala na zapsání do sešitu. Jednou se mi totiž stalo, že jsem byla přesvědčená, že jsem stovku platila a učitelka, že ne. Byla tedy velmi slušná a nakonec nabídla, že zaplatíme každá pade. Od té doby jsem si to hlídala - byla to i moje chyba, měla jsem potvrzení vyžadovat.
Ono o ty peníze už asi ani nejde, doklad nemáme, takže to je jasný... spíš mě právě zarazilo že by stejně nejel a jak na mě vyjela...
Školku platíme řádně s obědama něco málo přez 1000Kč/měsíčně , pak dáváme 300Kč něco jako SRPŠ ročně a skoro každých 14 ndí nějaké divadlo nebo něco jiného do 50Kč... Vždycky jsme mu všechno zaplatili...
Myslím si, že když udělají výlet pro starší, tak to tam mají hned napsat, ne?
A jelikož platíme celodenní docházku tak si taky myslím že mi nemaj co říkat v kolik pro něj mám chodit... Oni si asi myslí, že když mám malý dítě, že si doma jen tak pospávám a čekám až půjdu pro kluka do školky...
Achjo... _________________
A jestli nechtějí brát některé děti na výlet, má někdo zůstat ve školce, přece nemůžou zavřít školku pro děti, které na výlet nejedou...Jak bys to podle nich měla řešit, kdybys musela do práce..
Tohle je dobrý postřeh - přece platíš docházku, za CELÝ měsíc. Není možné, aby ti nařídili, že dnes nechoď.
Registrace: 10.4. 2007 Příspěvky: 543 Bydliště: Č. Budějovice
Zaslal: čt leden 12, 2012 9:24 am Předmět:
Tak to je sila Je fakt, ze pokud nemas doklad, tak s tim asi tezko neco udelas, nicmene u nas vzdycky visel na nastence seznam deti a v tom doplnena kolonka o zaplaceni akci, vyplnoval se ihned, jakmile se zaplatilo, aby v tom nebyl bordel. Ale ja osobne bych to bez dohry nenechala, sla bych si na pani ucitelky stezovat, protoze tohle se nedela - by se mely sakra zamyslet, jestli by nemely zmenit zamestnani. Bohuzel mi prijde, ze tehle ucitelek je cim dal vic.
Co se tyce zachodu - tak nase mala mi minuly tyden taky najednou rekla, ze je ve vsem posledni, ze pani ucitelka pocita... Tak jsem se ptala hodny pani ucitelky, co se jako deje, a ta o nicem nevedela, takze ted vim, ze vitr fouka z druhy strany, a zacala jsem si davat na tu druhou bacha, protoze vim, ze tech veci uz tam bylo vic.
A pokud platis cely den, tak je jim sumak, kdy si pro dite budes chodit - to by se jim hodilo, deti vylifrovat nejdyl po spani, a pak si tam 2 hodiny kafickovat.
Ředitelka se zdá rozumná a i jsme to o ní slyšeli, že se s ní dá mluvit... Manžel se tam chystá, ale je horká hlava tak z toho mám docela strach...
Děkuju za reakce, já bych tam se svoji povahou asi nešla ale docela jste mi pomohly... Tak snad se to neobrátí proti klukovi
Registrace: 4.12. 2006 Příspěvky: 319 Bydliště: Hradec Králové
Zaslal: čt leden 12, 2012 9:29 am Předmět:
Gajuško,
zítra až povedeš syna do školky, normálně bych si učitelku na chvilku zavolala k sobě a řekla bych jí, že bys jí chtěla říct na základě toho včerejšího rozhovoru, že budeš kluka vyzvedávat tak jako doposud, že máte řádně zaplacenou celodenní docházku, žádné vyjímky. Jsi sice doma s dítětem, které ale po obědě spí, takže chodíš pro syna tak jak chodíš.
Pokud je trochu rozumná poprosila bych jí, aby dohlídla na to, aby se syn šel vyčůrat, nemůže mu třeba přidělit někoho staršího, aby s ním chodil, kdyby se bál??? To by třeba šlo.
A pokud by měli napříště nějaký výlet, ať laskavě vyvěsí podmínky pro koho výlet je, jestli jen pro starší děti apod., abyste to neplatili a případně aby se taky malej netěšil dopředu žejo...
Ahoj,
u nás tedy doklad na všechno dávají. Já jsem taky na rodičáku a Honzík asi většinou vyzvednu kolem půl třetí, ale to je z mé inciativy, jinak by tam klidně mohl být až do čtyř hodin.
Určitě bych to s učitelkou řešila, toto si nemůže dovolit.
Mám pocit, že u nás by 300 za výlet pro děti ani nikdo nedal . Ale nevím samozřejmě jaký to byl výlet, u nás býval nejdražší do ZOO a to vždy bylo částěčně zasponzorováno, platili jsme jen autobus. Školku máme tady výbornou, ale přesto, syn se tam v maloščích také několikrát počůral a to doma absolutně ne. Panovali tam prazvláštní pravidla ohledně možnosti čůrání, například venku se nesmělo ani když bylo teplo, musel "vydržet" až do školky a třeba v šatně se chudák pak počůral. A říkám - doma se to nestalo nikdy a to jsem ho trénovala i dojít od trolejbusu třeba domů kousek,vydržet to 5 min. Jenže cesta z hřiště ve školce znamenala třeba 20 min!!! To samé při usínání, mohly jít po obědě - všichni naráz, pochopitelně někteří se nevyčůrali, a pak už nemohli, jak leželi na postýlkách, respektive mohli, ale jen "někteří" - někteří zase ne, těm se nevěřilo! Opravdu s tím měly problém i maminky, které měly děti doma v tomto naprosto samostatné, což je důkaz, že něco bylo špatně. Ale jinak je školka výborná, metodika výuky, dětem se velmi věnují....naprosta spokojenost. Jen pár těchto, podle mně trošku "komunistických zvyků" no.....Pevně doufám, že to už opravdu časem vymizí. Naštěstí do jídla děti nenutili. Jako si pamatuju ještě já ze školky, byl jsem velký nejedlík, ovšem cpali to do mě tak, že jsem jim několikrát
Registrace: 14.8. 2007 Příspěvky: 748 Bydliště: Praha
Zaslal: čt leden 12, 2012 9:42 am Předmět:
Gajuško, tohle mě teda zvedlo ze židle, jak si něco takového můžou dovolit?!?
ROZHODNÉ bych se ozvala, jinak tě budou mít zařazenou jako další "malou holku", který můžou říkat,, co a jak má dělat...
V tím výletem to rozhodně nezvládly, buď mělo být napsané hned od začátku, pro koho výlučně je výlet určen (jen předškoláci, jen od 4 let, jen pro ty, kterým to rodiče dovolí...) a samozřejmě musí mít vyřešené, co s každou skupinou dětí budou dělat. Jestli to neumí zařídit, tak si holt ten výlet měly odpustit...
Rozhodně by mě vytočilo, kdyby tohle všechno se mnou řešily V DEN ODJEZDU! To je jako co??? Když už tak předem... u nás se takhle individuálně řeší školka v přírodě, je omezený počet míst - předškoláci a pár dětí mladších, které jsou ale samostatné a samoobslužné - pokud chce někdo přihlásit menší dítě než předškoláka, tak se to řeší individuálně, podle toho, jak se jeví učitelkám a zvládnul by týden pryč z domova.
Ohledně placení je to teda smůla, jak bylo napsáno, ponaučení pro příště, i kdybys měla při každém placení přinést s pěnězi malý lístek, že jsi dne toho a toho zaplatila tolik Kč a oni ti to podepíšou a dají razítko...
Vyzvedávání nekomentuju, to bych byla asi sarkastická, protože je mi pokaždý líto, když někdo dělá práci, která ho nebaví a nenaplňuje, protože to podle toho vypadá. Co si to dovolují? Choď si podle sebe a svého rozvrhu, to je jasný.
Držím palec, chápu, jak ti je, taky bych brečela. Ale ozvat se musíš, klidně si promluv s manželem a běžte tam oba spolu. Jo a k tomu zavírání na WC, sama víš, jaký je tvůj syn, jestli si rád vymýšlí, ale tohle mi přijde, jako dost složitá konstrukce na to, aby si to malý dítě vymyslelo (pokud ho tedy někam nezavíráte doma, což nepředpokládám - takže jak by na takovou věc vůbec přišel???), rozhodně bych se na to zeptala, i když ti to učitelky zapřou, snad se chytí za nos a přestanou dělat takový chyby - pokud učitelka není schopná zvládnout malý děti ve školce a má potřebu je kamkoliv zavírat, nemá tam co dělat!
pardon za román, ale fakt mě to naštvalo _________________
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.