Hlavicka baby-cafe.cz
Přihlásit    Poslat článek Chat    Vyhledávání
Reklama
Menu
BC BURZA PRÁCE/BYDLENÍ
Reklama
Hromadné nákupy s Baby-Café.cz!
Merino tílka

BC "bedýnky"

Flexi8 - sponky

Oleje a eteráky

Vanilkové lusky

Krůty

KOŘENÍ

Poslední komentáře  
· 1 Perníková chaloupka
· 2 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 3 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 4 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 5 Daneček II.díl - stále bojujeme
DOBROAKCE
AUKCE ŠPERKŮ KE DNI MATEK

BC dětský den na hradě Hněvín (2.6.2013)

BC srocení 2013

Co vás (nejen) dneska potěšilo?

DOBROKERAMIKY 2013

Poslední diskuse
· 1 alimenty exekučně, jak na to
· 2 Zkouška odborné způsobilosti matrikáře
· 3 vyšetření prsu VZP
· 4 Homeopatická poradna Modrý had (Naja)
· 5 elektrické houpátko pro miminko
· 6 Rada ohledně svatebních šatů
· 7 PPM na dvojky či jedno?
· 8 kterou pračku AEG na 7 kg?
· 9 Prsa paní Žolíkové
· 10 Dělá vám to Seznam.cz taky?

Poslední týden

SOUTĚŽE NA BC!!!

Vyhrajte :

1000 Kč k nákupu bot :-)

plenku Bambee

Dětskou mikinu z dílny Angel-wings

Literární RUMování

Diskusní příspěvky
·  1 elektrické houpátko pro miminko
·  2 Rodíme stejně jako v 50. letech?
·  3 STEPHEN KING
·  4 Žrádelníčky: tipy, recepty - zdravě a sytě :)
·  5 Rada ohledně svatebních šatů
·  6 Rodíme stejně jako v 50. letech?
·  7 Rodíme stejně jako v 50. letech?
·  8 alimenty exekučně, jak na to
·  9 Rodíme stejně jako v 50. letech?
·  10 elektrické houpátko pro miminko
Sponzorované odkazy

Diskuse

baby-cafe.cz
Pro diskusi o čemkoli...

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Jiní sejí čočovici...
Přejít na stránku 1, 2, 3 ... 66, 67, 68  Další
Přejít na stránku

Přidat nové téma    Zaslat odpověď       Obsah fóra baby-cafe.cz Hobby - koníčky i jiná zvěř, přástky
Přidat do záložek
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Gehenna
B-C Kašpar

Registrace: 13.12. 2007

PříspěvekZaslal: pá leden 06, 2012 11:24 am    Předmět: Jiní sejí čočovici... Citovat

Ahoj, vím, že bych to mohla vtělit do nějaké existující diskuse (nebo se zeptat Amazonky rovnou:)), ale třeba je v mé situaci víc lidí:

Co vidíme v přírodě na jaře?

Co sadit, jak sadit, co sehnat, kde to sehnat, co dělat, co nedělat, co patří do skleníku, kde začít, jak se nezbláznit a dětem něco vypěstovat? Veselý

Uvítám jakékoli rady, odkazy, dobré knížky apod. a budu za ně opravdu vděčná.

Claricia - Zahrada 2012

Naposledy upravil Gehenna dne st únor 22, 2012 5:01 pm, celkově upraveno 1 krát.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Anina
Diskutérka
Diskutérka

Registrace: 27.10. 2006

PříspěvekZaslal: pá leden 06, 2012 11:37 am    Předmět: Citovat

Noooo, tak to já se přidám. Letos UŽ OPRAVDU chci mít stále k dispozici alespoň čerstvé bylinky (dál mé ambice prozatím nesahají), ovšem vzhledem k tomu, že loňský pokus dopadl mizerně, taky sháním obsah toho ´Co´, ´Jak´, atd. Považuju za nutné dodat, že jsem typ, co mu doma chcípne i umělá kytka....
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Claricia
Tornado Emergency

Registrace: 15.11. 2009

PříspěvekZaslal: pá leden 06, 2012 11:44 am    Předmět: Citovat

Jdu se přidat, protože letos bych taky už ráda měla vlastní výpěstky (což teda taky znamená to, že nesmím ovce pustit do skleníku.. Vychechtaný). Muž přišel s tím, že řekne sousedovi, aby nám traktorem vyoral dvě tři brázdy, aby se s tím nemusel dřít on, tak by to možná i mohlo klapnout. Veselý

Anino, jsem přesně ten typ a díky radám od Amaz jsem loni úspěšně pěstovala hned několik druhů bylinek. Vychechtaný
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Llevelyn
Guma a neuvařitelná slepice :-)

Registrace: 2.12. 2007

PříspěvekZaslal: pá leden 06, 2012 11:46 am    Předmět: Citovat

Co sadit? Podle toho kam a co chceš mít na konci Vychechtaný Leccos se předpěstovává ( ze semen) takže už pomalu bude čas začít.
Děti každoročně sejí hrách a fazolky, nenáročné, rychlé.

Já mám - bylinky všeho druhu, výše zmíněný hrách, nějaké dýně/cukety, rajčata ( spec. podmínky, u nás za oknem, ne v záhoně). A střídám mrkev, řepu. Zkoušela jsem papriky ( nula bodov) . Každoročně mám asijskou listovou zeleninu a roketu.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Claricia
Tornado Emergency

PříspěvekZaslal: pá leden 06, 2012 11:52 am    Předmět: Citovat

Mám k dispozici zahradu jak kráva (Llevelyn ví), takže se tam najde stinný i slunečný kout a tak.

Mám taky velký skleník - tam na půlku přijdou rajčata a papriky, ale co na tu druhou? Na okurky si moc nepotrpíme, takže ty spíš ne, co jiného?

Záhony budou k dispozici velké, brambory ale třeba odmítám, protože mám možnost vzít za pár korun tady z družstva.

Předpěstování - nikdy jsem nedělala a s mým přístupem ke kytkám nevím, jestli zvládnu. Byl by návod pro blbce? Vychechtaný
Amazonka01
Moderátor - Přirozený porod

Registrace: 23.9. 2006

PříspěvekZaslal: pá leden 06, 2012 11:52 am    Předmět: Citovat

Hmm, nemám zůstat bokem, aby mě nebylo moc ?

Mám jednu radu do začátku, v Levných knihách jen ulovila před Vánoci dvě knížky, který se sakra hodí a vyjdou na pár korun:

http://www.levneknihy.cz/dvanact-mesicu-v-zahrade/d-116683-c-958/
http://www.levneknihy.cz/mrkev-miluje-rajcata/d-117403/

ta první je úžasně obsažná o všem, co je potřeba o zahradě vědět a co kdy dělat, a ta druhá je o tom, co s čím sázet, aby to dělalo dobrotu.
Gehenna
B-C Kašpar

PříspěvekZaslal: pá leden 06, 2012 11:53 am    Předmět: Citovat

Tak ono tady to nikdy na nějaké extra pěstování nebude, je tu tak 1,5x2m zaplevelený záhon, šel by protáhnout, šel by zrýt i prostor mezi zahradou a dvorem... je tu malý domlácený skleník... je tu terasa na jižní stranu, ta bude nejspíš stabilně prázdná (blbá podlaha), tak by šly vrznout taky nějaké kytky.

Rozhodně bych ráda jahody, pár mrkví, hrášek, třeba česnek, je-li možno... plus něco vděčného pro děti, co by si mohly opečovávat...

Vůbec nevím, jak zjistit vlastnosti půdy (ale jako všude kolem jsou pole, nějaké extra obavy, že nic nevyroste, nemám.)

Je tu i pozůstatek bylinkové zahrádky, ale co paní domácí říkala, zbyla tam už jen myslím meduňka...

Nevyznám se v druzích, potřebovala bych opravdu něco obyčejného a vděčného, aby mě to neznechutilo už zpočátku Veselý
Amazonka01

PříspěvekZaslal: pá leden 06, 2012 11:58 am    Předmět: Citovat

Předpěstování:

Vezme se miska od ovoce nebo od polárkáče, udělají se do dna dírky, koupí se pytlík výsevního substrátu, nebo se posbírají krtince a smíchají se s trochou písku, zemina se nasype do misky, zalije se, nasypou se semínka, pak se vezme cedník a semínka se popráší asi tak 0.5cm té samé zeminy, jen prosáté. Celé se to dá do igelitového pytlíku, a odloží tam, co se udrží teplota kolem 18-25°C.
Až vylezou sazeničky, tak se to vyndá z pytlíku, přenese k oknu a občas rosí.
Když jsou sazeničky tak velké, že se dají pobrat prsty, tak se rozesadí do sadbovače/květiníčků a piplá tak dlouho, až jdou vysadit ven.

U tvalek, nebo bylinek pikýrování flákám, vezmu hustý kořenový bal z misky, roztrhám na kousky a ty kousky sázím rovnou ven.
Hanele
Drbna
Drbna

Registrace: 2.10. 2006

PříspěvekZaslal: pá leden 06, 2012 11:58 am    Předmět: Citovat

Na začátek bych šla do míň náročných věcí, co vzejdou i bez velké práce a je z nich radosti až běda...
Hrášek,fazole, cuketa, okurky, červená řepa, dýně, roketa, salát...
Když už rajčata, tak to chce je někde schovat před deštěm. Když není možnost, tak radši rybízová (rychle zrají)...
Papriky už chtějí trošku víc práce a hlavně štěstí na počasí (moje zkušenost).
Z bylinek máta, meduňka, šalvěj, tymián, dobromysl. Trošku víc trpělivosti chce rozmarýn..
Luxusní je (bohužel jen letnička) majoránka....

Jinak doporučuju (ale asi už jen v knihovnách). Zahrada pro inteligentní lenochy a Zahrada pro inteligentní lenochy II.

Kdo nemá náladu na předpěstovávání, dá se slušně pořídit přísady na zeleninových trzích.
Llevelyn
Guma a neuvařitelná slepice :-)

Registrace: 2.12. 2007

PříspěvekZaslal: pá leden 06, 2012 12:03 pm    Předmět: Citovat

Předpěstovávám každoročně a každoročně toho mám moc ;)

Salát mi vždycky sežrali slimáci Marný... dtto špenát. Leda do skleníku s tím.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Gehenna
B-C Kašpar

PříspěvekZaslal: pá leden 06, 2012 12:03 pm    Předmět: Citovat

Amazonka01 napsal:
Hmm, nemám zůstat bokem, aby mě nebylo moc ?

Mám jednu radu do začátku, v Levných knihách jen ulovila před Vánoci dvě knížky, který se sakra hodí a vyjdou na pár korun:

http://www.levneknihy.cz/dvanact-mesicu-v-zahrade/d-116683-c-958/
http://www.levneknihy.cz/mrkev-miluje-rajcata/d-117403/

ta první je úžasně obsažná o všem, co je potřeba o zahradě vědět a co kdy dělat, a ta druhá je o tom, co s čím sázet, aby to dělalo dobrotu.

Dík Veselý
Levné knihy tu nemáme, tak kdyby případně někdo kupoval, jsem ochotná se domluvit:)
Claricia
Tornado Emergency

PříspěvekZaslal: pá leden 06, 2012 12:06 pm    Předmět: Citovat

A potřebovala bych radu, co s vínem.

Loni jsem ho neprořezala a sice ho letos bylo hodně, ale nestíhalo dozrát. Nevěděla jsem totiž, jak ho prořezat. Takže prosím návod pro blbce, jak prořezat hroznové víno, které se nám plazí po jižní zdi...
Amazonka01

PříspěvekZaslal: pá leden 06, 2012 12:07 pm    Předmět: Citovat

Pěstovala bych to, co jíte. Nemá cenu pěstovat salát a bojovat o něj se slimíkama, když ho nikdo nejí a pod.

Takže seznam toho, co chutná a podle toho už začít kupovat semena a vyrábět záhon.
Amazonka01

PříspěvekZaslal: pá leden 06, 2012 12:10 pm    Předmět: Citovat

Claricia napsal:
A potřebovala bych radu, co s vínem.

Loni jsem ho neprořezala a sice ho letos bylo hodně, ale nestíhalo dozrát. Nevěděla jsem totiž, jak ho prořezat. Takže prosím návod pro blbce, jak prořezat hroznové víno, které se nám plazí po jižní zdi...

Neznám lepší návod na střih révy, než je tady (a spoustu dalších dobrých rad), podle něj jsem to pochopila i já ;)
http://www.zahrada.zjev.cz/reva.html
Kopka
Žvatlalka
Žvatlalka

Registrace: 18.4. 2009

PříspěvekZaslal: pá leden 06, 2012 12:11 pm    Předmět: Citovat

Pokud máte rádi tak cuketu, ředkvičku, špenát, zelené fazolky. Jsou dobré ty výsevné pásky,nemusí se jednotit třeba mrkev,petržel.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra baby-cafe.cz Hobby - koníčky i jiná zvěř, přástky Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku 1, 2, 3 ... 66, 67, 68  Další
Přejít na stránku
Strana 1 z 68
Přidat do záložek

Přejít na: