Ano, platí ho pojišťovny. Mě ho proplatila jak v prvním těhotenství (r.2006), tak ve druhém (r.2010). Podstupovala jsem ho u Apolináře. Myslím, že ale ten screening musí být proveden na certifikovaném pracovišti, aby ho pojišťovna proplatila. Když ho dělají doktoři, kteří certifikaci nemají, tak jim ho pojišťovny neproplatí a těhotná si ho musí hradit sama.
Registrace: 14.10. 2008 Příspěvky: 2806 Bydliště: Praha
Zaslal: út leden 03, 2012 11:18 pm Předmět:
Mně říkala dr. u druhého těhu, že se neplatí v nemocnicích, platí se v soukromých zařízeních typu Gennet.. Jinak poprvé jsem byla v Motole, podruhé v Podolí, ani jednou jsem neplatila..
Registrace: 28.12. 2009 Příspěvky: 4296 Bydliště: na kopci v Praze
Zaslal: út leden 03, 2012 11:36 pm Předmět:
Girasol nevím jak v Motole ale v Podoli potřebuješ zadanku a proto neplatis protože to rovnou proplatí pojišťovna.
Jinak já mám OZP a ta proplatí v rámci bonusů, u VZP nevím, zkus prohledat jejich webovky.
Jo a v Gennetu jsem poprvé taky neplatila protože jsem měla zadanku.
Registrace: 14.3. 2007 Příspěvky: 17416 Bydliště: Praha 4 - Záběhlice
Zaslal: st leden 04, 2012 7:06 am Předmět:
Byla jsem u Břešťáka , byl mi doporučen v Pronatalu a neplatila jsem nic, žádanku jsem neměla. Můj gynekolog respektive v jeho ordinaci se screening také provádí, ale já jsem zvolila jiného lékaře. _________________ Jitka
Ahoj, ja byla podvakrate v Motole (2008 a 2010) a nic neplatila. Ke gyndr. chodim taktez do Motola (k zavodnimu) a ten vzdy napsal na normalni A4 ze zada o vysetreni. Tak nevim, jestli se to bere jako zadanka, nebo oni to tam berou, ze je motolskej.
Nebo zkus na pojistovnu zavolat a zeptat se. Pripadne znam holcinu z BC, ktera dela na VZP, mozna se ozve, nebo mi pisni SZ a poslu nick, aby pak nemela problemy.
Ono to nezávisí na žádance, ale na tom, jestli dané zařízení má nějaké dotace, protože z veřejného pojištění to hrazené není. Některé pojišťovny, např ČPZP, na to přispívají v rámci bonusových programů. Pochybuji, že VZP takový program pro těhotné má.
Já jsem byla v Gennetu, žádanku jsem měla (bez ní mě nechtěli) a platila jsem. Nejdřív teda nechtěli, protože si mysleli, že mám miminko "od nich", ale řekla jsem že ne, takže jsem zaplatila. Předtím jsem byla u Apolináře a tam bych neplatila (NT neproběhl, mimi bylo mrtvé), ale myslím, že to bylo kvůli tomu, že tam na to měli (mají) nějaký grant.
Registrace: 23.9. 2006 Příspěvky: 16872 Bydliště: s výhledem na Ještěd
Zaslal: st leden 04, 2012 9:20 am Předmět:
To záleží na dr./pracovišti
Prvotrimestrální screening ZP tak všeobecně NEHRADÍ! Nemá to v tabulkách.
Ovšem, pokud dr. napíše, že jde o UTZ indikovaný z xy důvodů (tedy nikoliv preventivní screening), tak není důvod ho neproplatit (jiná věc je potom biochemie, ale tady si dr. umí poradit )
Další jsou pak certifikovaná pracoviště, kde jim výsledky zapadají do výzkumu na který mají grant (býval to Gennet, Apolinář a určitě další), tam je to taky gratis (předem se ptát).
Nu a pak jsou různé bonusy ZP a tak. Nebo občas zabere i dohoda s pojišťovnou.
Každopádně většinově se dá říct, že je to pořád služba hrazená pacientem.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.