Zaslal: čt prosinec 08, 2011 8:22 am Předmět: Re: Samoživitelky na jaký úvazek pracujete?*
Llivi napsal:
Vstříc mi nijak moc nevychází, i když jak se to vezme, mohlo by být i hůř. Kolektiv je mladý a prostě nechápe, že já s koncem pracovní doby odejít musím (a dcera stejně bude ve školce poslední), zatímco oni tam budou ještě půl hodiny krafat o ničem. Když výjimečně potřebuji odejít dřív, tak ať si to napracuji. Logické, jistě, ale já toho moc napracovat nedokážu, takže třeba i na školní besídku jsem si brala půl dne dovolenou (začínala v půl čtvrté) a neslitovali se, ani když mi ze školy zavolali, že si natloukla hlavu a ať přijdu. Myslím, že v tu chvíli bych si trochu benevolence zasloužila.
Livi
Llivi, nezlob se na mne, ale volat mi ze skoly, ze si dcera natloukla hlavu, tak se seberu a z prace proste odejdu, at se stavi na hlavu treba i reditel...
V tomhle pripade bych na zadny "slitovani" ohled nebrala. Tecka. Kdyz mi volali ze skolky, ze dceri je blbe, sebrala jsem se a jela a jenom jsem predala praci. To same, kdyz holky marodi - beru si paragraf a nikoho se neptam. Pri vyberovem rizeni jsem v tretim kole bez pardonu rekla, ze mam male dite a potrebuju v pripade jejich zajmu posunout a upravit pracovni dobu a problem s tim nikdo nemel....
Vim o cem pisu, v kancelari jsem jedina se skolkujicima detma. Jinak svobodni a bezdetni panove, kteri maji cas na to tam denne drepet do sedmi do vecera nebo naopak mlade, ale silene vekem unavene holky do triceti let, ktere vecne boli hlava...
Ted je tam jedna pani s dospelyma detma, ta nastesti chapu a na ctyri hodiny tam nam dochazi brigadnicit holka samozivitelka s malou, vecne nemocnou holcickou, takze ta taky chape a ja chapu ji...
Ja delam do tri a kdyz se ve tri zvednu a mam hotovu a odchazim, tak obcas bych vam prala videt ty obliceje - ted se tomu smeju, ale driv mne to vytacelo do nepricetna... ;)
Hanko, tak takového zaměstnavatele ti závidím!
Já jsem se do původní práce vrátit nemohla, protože moji žádost o zkrácení úvazku zamítli, problém byla bohužel i blbá půlhodina, o kterou jsem potřebovala chodit dřív, abych stihla zavírací dobu školky.
Od září hledám práci na zkrácený úvazek nebo alespoň s pružnou pracovní dobou - marně. Při pohovorech běžně otázka jestli jsem schopná zajistit si dítě v době nemoci, tak abych byla schopná do práce normálně chodit, že u nich "na nějaké paragrafy nehrají". Zatím stále práci nemám a už ztrácím iluze. Zdá se, že jediná šance je pracovat na plný úvazek, tzn. domů chodit mezi šestou sedmou večer a na vyzvedávání dcery a následné hlídání a to i na hlídání v nemoci si někoho platit. Při platech, které mi ale jsou nabízeny je to utopie, protože co jsem počítala, tak by mi na to padla půlka platu minimálně, obzvlášť, když dcera od září každou chvíli marodí
Naštěstí nejsem samoživitelka, takže to zatím zvládáme. Ovšem za cenu, že manžel pracuje od nevidim do nevidim, doma se v podstatě nevyskytuje a pokud bych i nějakou práci našla, nemůžu se na něj spolehnout v nějaké pomoci s dcerou, díky čemuž prostě nejsem stoprocentně flexibilní a do třetího kola pohovoru se většinou už nedostanu a jsem si jistá, že je to jen tímto.
Vstříc mi nijak moc nevychází, i když jak se to vezme, mohlo by být i hůř. Kolektiv je mladý a prostě nechápe, že já s koncem pracovní doby odejít musím (a dcera stejně bude ve školce poslední), zatímco oni tam budou ještě půl hodiny krafat o ničem. Když výjimečně potřebuji odejít dřív, tak ať si to napracuji. Logické, jistě, ale já toho moc napracovat nedokážu, takže třeba i na školní besídku jsem si brala půl dne dovolenou (začínala v půl čtvrté) a neslitovali se, ani když mi ze školy zavolali, že si natloukla hlavu a ať přijdu. Myslím, že v tu chvíli bych si trochu benevolence zasloužila.
Livi
Llivi, nezlob se na mne, ale volat mi ze skoly, ze si dcera natloukla hlavu, tak se seberu a z prace proste odejdu, at se stavi na hlavu treba i reditel...
V tomhle pripade bych na zadny "slitovani" ohled nebrala. Tecka. Kdyz mi volali ze skolky, ze dceri je blbe, sebrala jsem se a jela a jenom jsem predala praci. To same, kdyz holky marodi - beru si paragraf a nikoho se neptam. Pri vyberovem rizeni jsem v tretim kole bez pardonu rekla, ze mam male dite a potrebuju v pripade jejich zajmu posunout a upravit pracovni dobu a problem s tim nikdo nemel....
Vim o cem pisu, v kancelari jsem jedina se skolkujicima detma. Jinak svobodni a bezdetni panove, kteri maji cas na to tam denne drepet do sedmi do vecera nebo naopak mlade, ale silene vekem unavene holky do triceti let, ktere vecne boli hlava...
Ted je tam jedna pani s dospelyma detma, ta nastesti chapu a na ctyri hodiny tam nam dochazi brigadnicit holka samozivitelka s malou, vecne nemocnou holcickou, takze ta taky chape a ja chapu ji...
Ja delam do tri a kdyz se ve tri zvednu a mam hotovu a odchazim, tak obcas bych vam prala videt ty obliceje - ted se tomu smeju, ale driv mne to vytacelo do nepricetna... ;)
jako máš štěstí, že to tak máš. kdyby se miněco takového stalo, tak prostě musím vyslat babičku ( a to mám ještě zatracený štěstí, že ji máme). Jak jsem již psala, dělám v nepřetržitém provozu v kanceláři jsme dva a prostě neexistuje, abych se zvedla a kolegu tam nechala samotného. Jde o práci, kde by mohlo záviset i na životech ostatních, takže asi tak. Bud ráda za práci kterou máš a neodsuzuj ostatní. Přez nějaké situace prostě vlak nejede, a věř mi, že stát se mi něco takového, tak zbytek pracovní doby trnu, ale prostě nenadělám nic
No oni mi nebránili odejít (a patřím mezi ty, kteří by odešli tak či tak). Jen řešili, jestli si vezmu dovolenou, budu mít razítko od doktora nebo jestli si to stihnu napracovat ten samý týden (bylo to ve středu nebo ve čtvrtek) prostě podle zákoníku práce. Bylo mi to líto, protože já se snažím zaměstnavateli vyjít dost vstříc, paragrafy jen v nejnutnějším, jinak mám paní na hlídání (ale s tou se taky musím domluvit předem, pracuje na malý úvazek a musí si ho přizpůsobit), občas mi hlídá při přesčasech.
Čekala bych za to víc benevolence ;) chyběly mi max. 2 hodiny.
Oni to ale nevnímají mé "oběti" a srovnávají mě s bezdětnýma. Já ale nemám šanci se jim vyrovnat.
Já jsem se do původní práce vrátit nemohla, protože moji žádost o zkrácení úvazku zamítli.
Můžu se zeptat, proč ti ho zamítli? Podle zákoníku práce je zaměstnavatel povinen, pokud mu nebrání vážné provozní důvody a napadá mě jen pár provozů, kde to prostě nejde.
Mně by asi vyhověli, ale spočítali by mi to jinde
Jinak vám všem moc děkuji za reakce, nečekala jsem jich tolik, kolem sebe žádnou samoživitelku nemám.
Docela mi pomáhá vědomí, že na plný pracují i jiní a odkládají děti do školek na dost dlouho. Míň si to vyčítám
Llivi, pochopitelně právě z těch provozních důvodů, jinak to ani dle zákoníku práce odůvodnit nemohou. Jinak to samozřejmě byla lež a pokud bych se s nimi chtěla soudit, asi bych vyhrála, žádné provozní důvody tomu rozhodně nebránily.
Jednalo se o call centrum pojišťovny - s provozem 7.30 - 18 ve dvou směnách, s tím, že některé hodiny, hlavně ke konci a po ránu nejsou příšliš vytížené, naopak zhruba tak mezi 10-15 se nestíhá, takže by určitě nemohl být problém, abych tam zvedala telefony třeba jen do těch tří. Ale jak říkám, zamítli nejen zkrácený úvazek, ale odmítli mi i úpravu o tu blbou půlhoďku, abych stihla dojet do školky než zavřou a dokonce i mou žádost, abych mohla když už na plný tak pracovat jen na ty ranní směny a do šesti tam být jen vyjímečně. Zkrátka mně tam nechtěli a dali mi to hodně jasně najevo a já raději couvla a vzdala jsem to už třeba jen proto, že pokud by se něco dělo ve školce, tak se to nedozvím, protože není šance jak se mi dovolat. Se začátkem směny je nutné si vypnout mobil a je absolutní zákaz vyřizovat si jakékoliv soukromé hovory, nemluvě o tom, že jsem věděla, že pokud nastoupím, stejně si co nejdříve najdou záminku jak mně vyhodit. V mém případě zkrátka nemělo ani cenu bojovat.
no jasně, taky jinak to musí mít nastavený kancelářská myška a jinak sestřička na ARU....třeba.
zakladatelko, přeju ti, aby ses s tím srovnala co nejdřív, nebo aby třeba přišla nějaká více vyhovující práce...
držím palce a vůbec, vůbec nezávidím máš můj obdiv, máš to těžký
NiKi
Já jsem se do původní práce vrátit nemohla, protože moji žádost o zkrácení úvazku zamítli.
Můžu se zeptat, proč ti ho zamítli? Podle zákoníku práce je zaměstnavatel povinen, pokud mu nebrání vážné provozní důvody a napadá mě jen pár provozů, kde to prostě nejde.
Mně by asi vyhověli, ale spočítali by mi to jinde
Mě taky zamítli a potom dokonce nabídli místo, které mělo část pracovní doby na Slovensku
Ahoj holky,
ještě jednou moc děkuji. Nicméně k tomu zkrácení úvazku se přikláním čím dál víc - když jsem se ráno podívala na kruhy pod očima dcery, bylo mi do
Ale ještě mě napadlo, co chtít úvazek 8:30 - 14:30? Vyšlo by mi to pak ze školky přesně po svačině a pokud se odvážím plánovat (což moc často nedělám), tak by to bylo i vůči škole lepší - nemusela by do ranní družiny.
Pokud sem ještě chodíte, prosím o komentáře, třeba tu školní docházku si moc představit neumím.
Llivi, pochopitelně právě z těch provozních důvodů, jinak to ani dle zákoníku práce odůvodnit nemohou. Jinak to samozřejmě byla lež a pokud bych se s nimi chtěla soudit, asi bych vyhrála, žádné provozní důvody tomu rozhodně nebránily.
Jednalo se o call centrum pojišťovny - s provozem 7.30 - 18 ve dvou směnách, s tím, že některé hodiny, hlavně ke konci a po ránu nejsou příšliš vytížené, naopak zhruba tak mezi 10-15 se nestíhá, takže by určitě nemohl být problém, abych tam zvedala telefony třeba jen do těch tří.
Že bych si už připravila i tu žalobu Nevím, o kolik by se ke mně chovali hůř než teď, oni se ke mně prostě dobře nechovají, největší strach mají, abych neměla nějakou výhodu oproti bezdětným Nicméně vypozorovala jsem, že některé věci se zdají neprůchodné a pak si najednou všichni zvyknou ... a o jiných si myslím, jak to bude v pohodě a je z toho oheň na střeše ještě hodně dlouho.
K tvému případu: je to strašný. Call centra považuji za ideální práci, pokud jde o zkrácený úvazek.
Ano přesně tak. A od září, kdy hledám práci na zkrácený úvazek jsem ani jinde než v call centrech na tuhle možnost nenarazila. Holt v mém případě šlo hlavně o to, že tam něchtěli mně nebo teda kohokoliv po MD, naprosto stejné udělali všem kolegyním, co se chtěli po MD vracet. Alespoň mně to nakoplo k tomu začít se věnovat něčemu úplně jinému.
Jinak k tvému dotazu myslím, že 8.30 - 14. 30 je ideál ke školkovému dítku. Prostě žádost sepiš a uvidíš, třeba budeš příjemně překvapená. Moc ti držím palce!
já se po 3 měsících vzdala super práce se super lidma právě kvůli dětem. Doufám, že něco seženu na zkrácený do doby než mladší půjde do školy. Mám manžela, ale v podstatě jak kdybych ho neměla co se školky týče, potřebuji si sehnat práci, kde se na něj nemusím spoléhat s voděním a vyzvedáváním spíš vyjímečně.
Mmch to, že odpo bylo málo času jsem až tak neřešila, ale vstávání o půl pátý/pátý a ty dostihy ráno - děti, dojíždění, školka, fofry práce. Dlouhodobá únava dětí se na nich dost podepsala. A to v září se mi přidá ještě škola tak mi naskočí dalších 10min ráno - abych děti budila po pátý hodině. Děti školku zvládli fajn, ale ptali se proč jsou tam první a poslední odchází
vím, že je krize, ale doufám, že něco seženu i kdyby doplnování zboží nebo úklid dočasně neřeším jakou práci. Ideální 7,30-14,30 (nebo 8-14,30).
Registrace: 23.6. 2008 Příspěvky: 764 Bydliště: Brno
Zaslal: ne duben 29, 2012 10:36 am Předmět:
ahojki, jsem samoživitelka, a mám zkrácený úvazek 8.30-15.00, právě aby dcera nebyla první ve školce a poslední z ní odcházela, a i to bych stíhala tak tak. Teď je z ní prvačka, a do školy chodí na 7.45 /jsem ráda, že nemusí do ranní družiny/ a chodím pro ni kolem 16. hodky. Pracuju ale ve státním, tak tam to jde, a už jenom kvůli tomu stojí za to si tuhle práci udržet, i když si všichni o státních úřednícich myslí svý, že? ale to je mi dost jedno.
Můj plat je 11.500 čistého, spolu s alimentama mám měsíčně k dispozici cca 14.000, když odečtu 8000 inkaso, tak žijeme ze šesti tisíc,,,, jedeme nadoraz, ale nestrádáme, kdybych uměla líp hospodařit, tak možná měsíčně i to pětikilo ušetřím,,,,, ale nějak to neumím,,,,, teda platím si důchodový a životko, jinak nic.
Hlavní pro mě byla opravdu ta pohoda a klídeček, žádný honění se, dcera je v pohodě, já taky,,,,,,,,,,,,, ale všude to nejde, to je jasný, a je to škoda, děcka by si to zasloužila.
A.
Nejsem samozivitelka, ale zas do prace cestuju pres hodinu, mam prakticky plny uvazek(mam teda jeden den volna, ale jinak pracuju jako na plny, mam ale mladsi dite, jeste ne trilete)
Rano nastesti vodi deti manzel, na osmou, ja pracuju od sedmi( vstavam v 5.30). Koncim v 15.30, obcas se mi nepovede odejit vcas, protoze pracuju v nemocnici a nemuzu proste jen tak prastit tuzkou a odejit. Do jesli dobiham posledni nebo predposledni, presne na zaviracku( uz to parkrat nevyslo), v 16.30. Stridam se s jinou maminkou, ktera taky pracuje v nemocnici ;) , v tom, ci dite bude tentokrat posledni v jeslich. Nakupuju az potom, cestou do druziny pro starsi dite, nebo cestou s nimi domu, aute nejezdim, jezdim MHD. Doma stihneme jen udelat ukoly se starsi dcerou, neco si pohrajeme a jdou se koupat( to se nastesti obvykle vraci manzel). O zabavu se mi vecer stara casto zehleni, prani, nejaky uklid, svaciny... Vetsi zabava nastava ve chvili, kdy manzel odjizdi na sluzebky, protoze to rano musim deti vzpravit na pul sedmou do skoly a jesli a do prace to stejne vcas nestiham. Ted budeme mit zabavu jeste vetsi, protoze se mladsi dcera dostala jen do skolky, kterou mam jeste dal nez jesle a navic je rano od sedmi. Jak to budu delat, kdyz manzel nebude doma, zatim presne nevim.
Byt tebou, tak vydrzim, protoze mit praci je v tve pozici dulezite, spis bych zkusila najit treba nejakou pani na vodeni do krouzku( hudby?), vyzvednes si ho pak treba sama. Kdyz budes chodit na plny, budes na to mit treba i vic penez. Myslim, ze podobne je na tom spousta lidi, ani nemusi byt samozivitelkami.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.