Hlavicka baby-cafe.cz
Přihlásit    Poslat článek Chat    Vyhledávání
Reklama
Menu
BC BURZA PRÁCE/BYDLENÍ
Reklama
Hromadné nákupy s Baby-Café.cz!
Merino tílka

BC "bedýnky"

Flexi8 - sponky

Oleje a eteráky

Vanilkové lusky

Krůty

KOŘENÍ

Poslední komentáře  
· 1 Perníková chaloupka
· 2 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 3 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 4 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 5 Daneček II.díl - stále bojujeme
DOBROAKCE
AUKCE ŠPERKŮ KE DNI MATEK

BC dětský den na hradě Hněvín (2.6.2013)

BC srocení 2013

Co vás (nejen) dneska potěšilo?

DOBROKERAMIKY 2013

Poslední diskuse
· 1 alimenty exekučně, jak na to
· 2 Zkouška odborné způsobilosti matrikáře
· 3 vyšetření prsu VZP
· 4 Homeopatická poradna Modrý had (Naja)
· 5 elektrické houpátko pro miminko
· 6 Rada ohledně svatebních šatů
· 7 PPM na dvojky či jedno?
· 8 kterou pračku AEG na 7 kg?
· 9 Prsa paní Žolíkové
· 10 Dělá vám to Seznam.cz taky?

Poslední týden

SOUTĚŽE NA BC!!!

Vyhrajte :

1000 Kč k nákupu bot :-)

plenku Bambee

Dětskou mikinu z dílny Angel-wings

Literární RUMování

Diskusní příspěvky
·  1 2006 - listopad
·  2 2006 - listopad
·  3 alimenty exekučně, jak na to
·  4 elektrické houpátko pro miminko
·  5 Rodíme stejně jako v 50. letech?
·  6 Prsa paní Žolíkové
·  7 2006 - listopad
·  8 pro missorku
·  9 elektrické houpátko pro miminko
·  10 pro missorku
Sponzorované odkazy

Diskuse

baby-cafe.cz
Pro diskusi o čemkoli...

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Samoživitelky na jaký úvazek pracujete?*
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Přidat nové téma    Zaslat odpověď       Obsah fóra baby-cafe.cz Potřebuji pomoc - v práci
Přidat do záložek
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Valkyra
Pískle

Registrace: 27.10. 2007

PříspěvekZaslal: po prosinec 05, 2011 6:04 pm    Předmět: Citovat

Tak já pracuji na ŽL - děti vstávají v 7 - já podle práce někdy i ve čtyři, když je třeba dodělávat zakázku, v 15 chodíme ze školky, pak jsme spolu, když si hrají spolu a musím pracovat, pracuju tak hodinu odpoledne - ale snažím se být s nima co nejvíc, ale taky chtějí být někdy sami. Spát chodí kolem 20 - a pak pracuju - někdy do deseti, nděkdy do půlnoci.
Jedna z výhod je, že když jsou nemocné, můžu s nimi být doma, ale to pak práci dělám hlavně v noci a po týdnu jsem vyšťavená.

Lidi co nemají děti se na zkrácené úvazky dívají jako na zbytečnost - já to kdysi taky tak měla .
Nevím - zbývají vám víkendy a práce a výdělek je opravdu důležitý - někdy není důležitá kvantita času s dětmi, ale kvalita toho času společně stráveného.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Nikina
Kecka
Kecka

Registrace: 22.9. 2006

PříspěvekZaslal: po prosinec 05, 2011 6:11 pm    Předmět: Citovat

Valkyra napsal:
Tak já pracuji na ŽL - děti vstávají v 7 - já podle práce někdy i ve čtyři, když je třeba dodělávat zakázku, v 15 chodíme ze školky, pak jsme spolu, když si hrají spolu a musím pracovat, pracuju tak hodinu odpoledne - ale snažím se být s nima co nejvíc, ale taky chtějí být někdy sami. Spát chodí kolem 20 - a pak pracuju - někdy do deseti, nděkdy do půlnoci.
Jedna z výhod je, že když jsou nemocné, můžu s nimi být doma, ale to pak práci dělám hlavně v noci a po týdnu jsem vyšťavená.

Lidi co nemají děti se na zkrácené úvazky dívají jako na zbytečnost - já to kdysi taky tak měla .
Nevím - zbývají vám víkendy a práce a výdělek je opravdu důležitý - někdy není důležitá kvantita času s dětmi, ale kvalita toho času společně stráveného.

to je pravda, to je ta odvrácená strana. Když jsou děti nemocné, tak můžu být bez problému doma, ale je to na úkor práce, kterou za mě nikdo neudělá, takže to jsou pak noční směny a mě stačí tři dny tohohle režimu a jsem totálně K.O a fakt se těším, až to zas vyexpeduju do školky...
I s dovolenou to není ončo, tu práci musím odvést dřív, abych měla ten týden volna třeba. Nebo na tu dobu nebrat zakázky, což se zas musí plánovat dopředu....
takže to taky med není, ale pro mě jsou nejpřednější děti a čas s nimi, tak to zas musím obětovat jinde.
to samý platí když jsem nemocná já sama.
nebo když odpadnu jeden den, což se mi zdravotně bohužel stává, a v klasickým zaměstnání je to v podstatě netolerovatelné.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Enur
Krafařka
Krafařka

Registrace: 26.9. 2008

PříspěvekZaslal: po prosinec 05, 2011 7:08 pm    Předmět: Citovat

Taky dělám na ŽL. Časově to jde, ale sehnat nové zakázky je velký problém, respektive téměř nemožné... A to, co mám, je málo..

Kdybych nedělala takhle, musely by skončit kroužky. A i takhle máme občas hlídací paní...

Navíc nemocní jsou každou chvíli... V duchu doufám, že se časem objeví částečný úvazek v kombinaci s homeoffice. Ten strach, co bude, je strašnej...

Jo, a schází mi ten kolektiv, to jo... Ale moje děti nechat do pěti v družině/školce, tak marodí ještě víc. I tak chodí spát v 7, přitom vstáváme v 6:30...
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Krteckova
Žvatlalka
Žvatlalka

Registrace: 18.12. 2008

PříspěvekZaslal: po prosinec 05, 2011 7:45 pm    Předmět: Citovat

12 hodinový úvazek a je to na posr.... ale jinou možnost momentálně nemám, takže debaty o 6 hodinovém mi přijdou jako z jiné planety Veselý
Holly
Diskutérka
Diskutérka

Registrace: 27.9. 2007

PříspěvekZaslal: po prosinec 05, 2011 7:48 pm    Předmět: Citovat

Enur napsal:
Taky dělám na ŽL. Časově to jde, ale sehnat nové zakázky je velký problém, respektive téměř nemožné... A to, co mám, je málo..

Kdybych nedělala takhle, musely by skončit kroužky. A i takhle máme občas hlídací paní...

Navíc nemocní jsou každou chvíli... V duchu doufám, že se časem objeví částečný úvazek v kombinaci s homeoffice. Ten strach, co bude, je strašnej...

Jo, a schází mi ten kolektiv, to jo... Ale moje děti nechat do pěti v družině/školce, tak marodí ještě víc. I tak chodí spát v 7, přitom vstáváme v 6:30...

Ano, celou dlouhou dobu, co mám děti to takhle plácám a nejhorší, jak už tu zaznělo, je to pracování po nocích, ale zvykla jsem si už a vidím na tom i jistá pozitiva. Jinak to ani nešlo... Smutný
Hasmandka
Klevetnice
Klevetnice

Registrace: 26.9. 2006

PříspěvekZaslal: po prosinec 05, 2011 8:03 pm    Předmět: Citovat

Pracuju na celý úvazek + ŽL, což v praxi znamená někdy 1,5 úvazku někdy míň, ale pod 1,0 neklesnu pochopitelně nikdy. Práce na ŽL samozřejmě po nocích, ale nedá se nic dělat, je nutná.
Zrovna dnes mám úvazek pouze 1,0, takže si užívám relativně volného večera. Kaféééééé

Měla jsem obrovské štěstí, že jsem sehnala školku 10 minut od práce (autem), takže dcera je ve školce necelých 9 hodin. Školní docházky se docela obávám, ale snad se do té doby nějaké věci změní, nějaké dořeší a bude líp.
Hvezdulka
Klábosilka
Klábosilka

Registrace: 28.6. 2007

PříspěvekZaslal: po prosinec 05, 2011 8:27 pm    Předmět: Citovat

Mám plný úvazek, zvládnout se to musí.
Zvážila bych zda by jsi při zkrácení úvazku, nedělala stejně práce za méně peněz.(Ve většině případů, to tak bohužel dopadne) Pak by jsi na to akorát doplatila.
Llivi
Pískle

Registrace: 5.12. 2011

PříspěvekZaslal: po prosinec 05, 2011 8:35 pm    Předmět: Citovat

Děkuji za pochopení a odpovědi.
Jak vidím, většina z vás ten plný úvazek zvládá, tak se zatím taky budu snažit. S tím časem stráveným se školce jsme na tom asi podobně (měla jsem se totiž zeptat na dobu strávenou mimo domov, víc by to vypovídalo). Nicméně dobrý pocit z toho nemám, další dítě asi nebude Stydlín a já mám pocit, že o hodně přicházím.
Nicméně máte většinou pracovní dobu 7 - 15:30, můžu se ještě zeptat, v kolik hodiny chodíte spát (děti i vy)? Mám pocit, že vlastně žádné večery nemám Veselý
Llivi
Pískle

Registrace: 5.12. 2011

PříspěvekZaslal: po prosinec 05, 2011 8:42 pm    Předmět: Citovat

Hvezdulka napsal:
Mám plný úvazek, zvládnout se to musí.
Zvážila bych zda by jsi při zkrácení úvazku, nedělala stejně práce za méně peněz.(Ve většině případů, to tak bohužel dopadne) Pak by jsi na to akorát doplatila.

Víš když já bych za to byla ráda. Mám tu svou práci ráda a vlastně bych nerada byť jen její část někomu předávala. Nevadí mi množství práce, pracuji dost rychle (zvlášť kdybych nebývala tak unavená a ve stresu, jestli mi ten autobus ke školce zase neujede...) a kdybych nestíhala, tak bych si to prostě vzala domů. Vadí mi ta doba, co musím v té kanceláři odsedět Smutný
Že by to zasloužilo podobné ocenění nevysvětlíš nikomu Marný...
Vlasinka
Klevetnice
Klevetnice

PříspěvekZaslal: po prosinec 05, 2011 9:22 pm    Předmět: Citovat

pracovní dobu mám 8,5 hod. s tím, že mám pružnou, takže nemusím být v práci na minutu přesně a někdy (třeba na besídku) můžu jít dřív, ale snažím se být denně 8,5 či víc, abych nebyla v mínusu, není kdy nadělávat

malá chodí spát ve 20 - 21hod a já chodím kolem 23 - 24 h a vstávám v 5.10

a já myslím, že to není problém jen samoživitelek, ale i ženské s chlapem doma, byla jsem 4,5 roku sama (od roku a čtvrt malé) a mám pocit, že jsem měla víc času než teď s chlapem, kdy mám víc prádla, víc uklízení, protože já si nepořádek neudělala a to není chlap bordelář, musím chystat jídlo, víc nakupovat....
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
J.a.n.i
Krafařka
Krafařka

Registrace: 20.3. 2009

PříspěvekZaslal: po prosinec 05, 2011 9:30 pm    Předmět: Citovat

Taky pracuju na 6 hodin a práce mám stejně jako na plný úvazek... ale na druhou stranu je to ústupek za to, že mohu pracovat doma a do kanclu musím jen jednou týdně. Takže jsem spokojená Veselý
Nikina
Kecka
Kecka

PříspěvekZaslal: út prosinec 06, 2011 8:05 am    Předmět: Citovat

Vlasinka napsal:
pracovní dobu mám 8,5 hod. s tím, že mám pružnou, takže nemusím být v práci na minutu přesně a někdy (třeba na besídku) můžu jít dřív, ale snažím se být denně 8,5 či víc, abych nebyla v mínusu, není kdy nadělávat

malá chodí spát ve 20 - 21hod a já chodím kolem 23 - 24 h a vstávám v 5.10

a já myslím, že to není problém jen samoživitelek, ale i ženské s chlapem doma, byla jsem 4,5 roku sama (od roku a čtvrt malé) a mám pocit, že jsem měla víc času než teď s chlapem, kdy mám víc prádla, víc uklízení, protože já si nepořádek neudělala a to není chlap bordelář, musím chystat jídlo, víc nakupovat....

Vychechtaný hezká připomínka! Leč krutě pravdivá...
Hanka1
Treperenda
Treperenda

Registrace: 24.9. 2006

PříspěvekZaslal: út prosinec 06, 2011 12:04 pm    Předmět: Citovat

Mam castecny uvazek - pri pracovni dobe od 8,30 do 17,30 to ani jinak neslo. Pracoviste centrum Prahy, bydleni P-vychod a skolka do 17 hodin.

Pred druhou materskou jsem mela zkraceny uvazek od 7,30 do 15 hodin, skolky tehdy byla do 16,30. Ve skolce jsem byla ve ctyri jak na koni a posledni tri holcicky pracujicich maminek tam (dcera jedna z nich).

Ted budu vyjednavat, pac skolce posunuli oteviraci dobu od 6,30 na 7 hodinu a logicky nestihnu zacatek prace od 7,30. Takze bych rada, aby mi to posunuli na osmou nebo uvazek i zkratili, samozivitelka nejsem, penize krati umerne uvazku.

Nastesti muj zamestnavatel je nemecky a matkam velmi vstricny, ostatne v celem koncernu a hlavne i v centrale ve Frankfurtu jsou mraky zamestnanych matek na castecne uvazky, v cizine je to bezne a naprosto normalni - ne jak tady....

ostatne polivcicku si prihreju v jiz uzavrene diskusi:

http://www.baby-cafe.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=35637
Anulenka
Treperenda
Treperenda

Registrace: 8.2. 2007

PříspěvekZaslal: út prosinec 06, 2011 5:05 pm    Předmět: Citovat

No, to je dobrá otázka -jsem OSVČ a vlastně ani nevím, jaký mám úvazek - od nevidím, do nevidím Vychechtaný Vychechtaný Výhody a nevýhody to má určitě - můžu si pořešit nemoce, kroužky..., na druhou stranu tu práci udělat musím, je to moje zodpovědnost a tak na tom někdy sedím do noci. A pak je tu finanční jistota/nejistota...
Tak k Tvému dotazu - jestli i na zkrácený úvazek dostaneš dost peněz, abys Vás uživila, tak bych to brala. Já hrozně nerada vstávám, děti taky, ale stejně bych raději preferovala variantu s možností končit odpoledne dřív (a užít si s dětmi aktivní čas...) Navíc budete brzy limitovaní školou...
Isinka
Žvatlalka
Žvatlalka

Registrace: 12.1. 2009

PříspěvekZaslal: út prosinec 06, 2011 5:43 pm    Předmět: Citovat

napíšu Ti, jak je to u nás, že to není zrovna ideální vím Smutný dělám práci, kde je nonstop rovoz. Tzn. 4x týdně mám dvanáctihodinnové směny. V praxy to znamená, že ráno začínám v sedm, tudíž holky odvážím už večer před tím k babičkám (jedna nechce abych je vozila ráno, aby se holky vyspali a stojí si za tím, druhá bydlí úplně mimo město, takže prostě den před tím musím). Vyzvedávám je jak kdy, snažím se ještě ten večer, ale taky nejde vždycky. A noční dělám tak, že je večer odvezu a ráno převezmu a pak se láduju přez den kofeinem, když mám víc nočních za sebou, tak se za nima zastavím a jedu se domů dospat. Víkendy neznám. Nejsem sice samoživitelka, al epřítel dělá od šesti do konce stavby víceménně 30dní v měsíci. Ted jsou holky nemocný, dneska si je babička odvezla do konce týdne. Fakt už nevím jak dál, práci změnit nemůžu, mladší jsou dva a do školky mi jí nikde nevezmou, navíc jsem šla na mateřskou prakticky po střední, tudíž mám jen praxi z téhle práce. Je to začarovaný kruh
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra baby-cafe.cz Potřebuji pomoc - v práci Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Strana 2 z 4
Přidat do záložek

Přejít na: