Hlavicka baby-cafe.cz
Přihlásit    Poslat článek Chat    Vyhledávání
Reklama
Menu
BC BURZA PRÁCE/BYDLENÍ
Reklama
Hromadné nákupy s Baby-Café.cz!
Merino tílka

BC "bedýnky"

Flexi8 - sponky

Oleje a eteráky

Vanilkové lusky

Krůty

KOŘENÍ

Poslední komentáře  
· 1 Perníková chaloupka
· 2 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 3 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 4 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 5 Daneček II.díl - stále bojujeme
DOBROAKCE
AUKCE ŠPERKŮ KE DNI MATEK

BC dětský den na hradě Hněvín (2.6.2013)

BC srocení 2013

Co vás (nejen) dneska potěšilo?

DOBROKERAMIKY 2013

Poslední diskuse
· 1 Prsa paní Žolíkové
· 2 Dělá vám to Seznam.cz taky?
· 3 Ukončení povinného ručení
· 4 Medaile
· 5 Jak říct dítěti o návštěvě psychologa?
· 6 na MD dřív nebo později?
· 7 Propojení dvou PC - prosím o radu
· 8 Rodíme stejně jako v 50. letech?
· 9 Dobrý logoped v Brně (pro skoro 5ti leťáka)
· 10 ucpaný odpad ve sprchovem koutu

Poslední týden

SOUTĚŽE NA BC!!!

Vyhrajte :

1000 Kč k nákupu bot :-)

plenku Bambee

Dětskou mikinu z dílny Angel-wings

Literární RUMování

Diskusní příspěvky
·  1 Jedeme poprvé pod stan - prosím o rady a tipy:-)
·  2 Petice proti nesmyslnému vyhazovaní učitelek
·  3 Screening v 1.trimestru-špatný výsledek
·  4 Prsa paní Žolíkové
·  5 Rodíme stejně jako v 50. letech?
·  6 Medaile
·  7 Zaostřeno na Flexi :-) (pro Gond)
·  8 Hubnu, hubneš, hubneme
·  9 Prsa paní Žolíkové
·  10 Rodíme stejně jako v 50. letech?
Sponzorované odkazy

Diskuse

baby-cafe.cz
Pro diskusi o čemkoli...

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Kuchynsky robot Kenwood Major, CHef alebo kMiX?
Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další

Přidat nové téma    Zaslat odpověď       Obsah fóra baby-cafe.cz Vládneme domácnosti
Přidat do záložek
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Meduhel
Krafařka
Krafařka

Registrace: 6.10. 2010

PříspěvekZaslal: čt prosinec 01, 2011 3:37 pm    Předmět: Kuchynsky robot Kenwood Major, CHef alebo kMiX? Citovat

Ahoj dievcata, chcela som sa opytat, ci nemate niektora skusenosti s robotmi Kenwood Titanium Major, Chef alebo KMX. Povodne som uvazovala o KA, ale manzel ma “ukecava” na Kenwood. Jemu sa najviac paci kMiX (trochu retro ako KA). Je krasny, ale odradza ma to, ze nema v prislusenstve mlyncek na mak a nema mixer. Ten pouzivam dost casto, mam staru Etu po babke a uz dosluhuje. Radsej by som to mala spolu, ako kupovat dalsi stroj do kuchyne. Major a Chef maju bohatsie prislusenstvo, ale zas su obrovske.
Neviem sa rozhodnut, tak by ma zaujimali Vase skusenosti.
Dakujem za kazdu pripomienku.
M.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Llevelyn
Guma a neuvařitelná slepice :-)

Registrace: 2.12. 2007

PříspěvekZaslal: čt prosinec 01, 2011 4:22 pm    Předmět: Citovat

Byla jsem ve stejném dilematu a zvolila KA Vychechtaný jako jediný je uvnitř kovový, krom jedné plastové součástky ( schválně, aby při přetížení praskla a nepoškodil se motor) a jako jediný je zpřevodovaný. Když jsem to srovnala cenově ( KA jsem kupovala v akci za 10 tis) tak by mě KA s příslušenstvím co potřebuju vyšel skoro stejně jako Kenwood. kMix jsem vyloučila úplně. Když bych brala Kenwood tak Titanium Major.

Mám KA a tedy jsem naprosto nadšená, příslušenství si koupím ve Státech Vychechtaný
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Meduhel
Krafařka
Krafařka

PříspěvekZaslal: čt prosinec 01, 2011 4:46 pm    Předmět: Citovat

Llev, viem, ze si nadsenou majitelkou KA. Mna zarazili staznosti na KA, prave na motor a unik kvapaliny. Mozes mi, prosim, viac vysvetlit ten sprevodovany motor? Mne sa na Kenwoode paci ten mixer plus ma vystup na vysoku, strednu a pomalu rychlost. Akurat neviem, ci Major nie je zbytocne velky. Ale da sa zohnat za 12. A este sa mi paci, ze prislusenstvo ako mlyncek na maso a struhadlo je kovove.
Keby som si mohla oba vyskusat....
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Llevelyn

PříspěvekZaslal: čt prosinec 01, 2011 5:51 pm    Předmět: Citovat

Nezaznamenala jsem žádné potíže s motorem, koukala jsem na různý stránky s recenzema, i tady bylo pár diskuzí ( třeba tuším na dortomanii) i v zahraničí ( nějaký francouzský web kuchařský) , koukala jsem na videa k oboum výrobkům ( hlavně amatérská, nesestříhaná, neudělaná profíkem) je to i hodně o preferencích, plastový příslušenství- záleží na plastu. Třeba Tupper má úžasný plasty, takže není plast jako plast, i v recenzích to vyšlo dobře. Kovový příslušenství je tuší i u KA ale jen něco. Výstup na vysoké rychlosti jsem nakonec zavrhla jako nepotřebný, mixer nepoužívám ( stačí mi ponorák) a kafemlejnek tříštivý kafe ničí, to je lepší jiný ( mám s keramickými mlecími kameny).

http://www.cuketka.cz/forum/topic.php?id=689

http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?f=25&t=31361&hilit=jak%C3%BD+robot

http://www.peceni.info/kuchynsky-robot

http://www.labuznik.com/forum_posts2.php?ID=4389

zadej do googlu kitchenaid vs. kenwood anajdeš hafo stránek. Nakonec jsem došla k tomu, že je to vcelku asi jedno a hodně záleží na tvých preferencích a na tom, co se ti víc líbí.
Osobně neznám nikoho, kdo by měl oba a porovnal to..
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Meduhel
Krafařka
Krafařka

PříspěvekZaslal: čt prosinec 01, 2011 6:06 pm    Předmět: Citovat

Llev, dik, budem studovat. Uz som tam, kde na zaciatku, zas neviem nic Vychechtaný
Llevelyn

PříspěvekZaslal: čt prosinec 01, 2011 6:27 pm    Předmět: Citovat

Meduhel, já to řešila 3 týdny, dělala jsem si výpisky, tabulky.. a nakonec se mi KA nějak víc líbil Vychechtaný Vychechtaný Vychechtaný Vychechtaný plus tedy ty technické detaily, (na ty dával ale důraz spíš manžel, že prej zpřevodovaný motor je lepší, neptej se mě proč . Vychechtaný )
Noemmi
Klevetnice
Klevetnice

Registrace: 4.5. 2007

PříspěvekZaslal: čt prosinec 01, 2011 6:54 pm    Předmět: Citovat

Mně začalo vadit, že kitchen aid nemá sekací nástavec, jsem na něj zvyklá od současného robota. Dá se to tam nějak nahradit?
Třeba - já nevím - ovrsné sušenky, kdy se nasypou ovesné vločky a máslo ne úplně pokojové teploty - sekací nástavec krásně poseká vločky na jemnější a navíc to uhňácá, ikdyž není máslo změklé.
Zvládl by to KA?
Přecijen hnětací nástavec je "jen" hnětací nástavec.

EDIT:
ono vůbec, teď mne napadá, třeba i sušenky s máslem (třeba na cheescake) - sekací nástavec poseká sušenky, i je pak spojí s tím máslem. Jak by se s tím vypořádal KA?
Nebo i obyčejnou drobenku (tu v tom teda nedělám, ale šla by též).

Prostě jak jsem se dozvěděla, že tam sekací nástavec není, zteatil dost bodů. Ale už jsem nezjišťovala, jestli je tam nějaká alternativa.
Karlinda
Kecka
Kecka

Registrace: 25.9. 2006

PříspěvekZaslal: čt prosinec 01, 2011 7:18 pm    Předmět: Citovat

Noemmi, a ty máš kterej stroj?
Kanga
Klábosilka
Klábosilka

Registrace: 10.11. 2006

PříspěvekZaslal: čt prosinec 01, 2011 7:37 pm    Předmět: Citovat

kMix máme, asi tři roky. Tohle: http://www.kenwood.cz/kenwood-hb791

Jako tyčák super, nádoba dole nahovno. Je to dole celý z nějakýho extra měkkýho plastu a hned se tomu ošoupala taková plastová blbost nahoře, an který ta část tyčáku měla sedět, takže to nožema neotáčí. Neutáhne to nic. Takže kmix jo, ale jenom pokud chceš primárně tyčák - šlehá šlehačku, mixuje polífky, napění kafe. Dobře se drží, dobře umejvá.

Jinak je ale nádhernej, to zas jo. Hustej Huráááá

Naposledy upravil Kanga dne čt prosinec 01, 2011 7:39 pm, celkově upraveno 1 krát.
Llevelyn

Sekací nástavec to nemá, ani ho nepotřebuju. Vločky stačí umlít na masovém mlýnku nebo posekat ponorákem, mám tedy ještě historický mixér Ronic tím dělám vše ( ořechy, vločky..)
KA mám hlavně na těsta, jde tam sníh, šlehačka, majonéza.. s nástavci to krouhá, mele, dělá těstoviny.

Nástavce KA http://www.kitchenaid.cz/kitchenaid/kuchynske_roboty/prislusenstvi.php

Jak říkám, je to o prioritách. Já ho potřebuju hlavně na těsta, peču často. Umí to i tuhé, linecké nebo chlebové těsto.

Meduhel myslí asi tento kMix http://www.mall.cz/roboty/kenwood-kmx-51

Naposledy upravil Llevelyn dne čt prosinec 01, 2011 7:40 pm, celkově upraveno 1 krát.
Caara
Žvatlalka
Žvatlalka

Registrace: 20.3. 2007

Jen přidám čerstvou zkušenost - právě jsem doreklamovala Kenwood, měla jsem teda Prospero, ale po roce přestal fungovat.... servis reklamaci vůbec nezvládnul, takže mi vrací peníze... už jsem za něj objednala Bosch Mum 5....
Noemmi
Klevetnice
Klevetnice

PříspěvekZaslal: čt prosinec 01, 2011 7:50 pm    Předmět: Citovat

Llev jako jasné, ale tak můj stávající robot udělá těsta taky, i linecké. Chlebové a takovéhle zas udělá pekárna.

Ale právě si říkám, že asi neudělá to ostatní, co chci. Tyčový mixér dost těch věcí poseká moc, resp. mnohem víc, než ten sekací nástavec. Balení sušenek na cheescake bych tyčovým mixérem dělala asi dost dlouho. Navíc taky nedokáže vše, např. jsem koupila třtinový cukr s tak vysokým obsahem melasy, že je to hrouda, kterou ani ten tyčový mixér nerozsekal, nebo jen zčásti Marný... (mám spodek celokovový, aspo%n to ty nože nezničilo).

karlindo, já mám moulinex odacio. Jako nevyhovuje mi z různých důvodů (plast, blbě se myje, kilo mouky by taky neutáhl), ale jinak třená i šlehaná těsta zvládá v pohodě, i v množství, které potřebuji, snad jednou jsem něco musela dělat nadvakrát.
Navíc mele i mák, oříšky, cukr, bylinky (to jsem teda nikdy nezkoušela) - a to vše ve vybavení, který rovnou koupíš.

Takže ho mám ráda, ale není to pořádný robot. Proto koukám, co bych koupila, až se rozbije.
Kitchen aid jsem chtěla taky kvůli převodovce a kvůli tomu, že je kovový. Rozhodně chci mixér, který má rameno a mísu. Jenže takové asi nemají ten sekací nástavec, na který já si už pprostě nějak zvykla... Já do toho třeba naházím i maso, cibuli, koření, a ono mi to udělá rovnou směs na karbanátky/sekanou. U KA bych musela vyndat mlýnek na maso a pak to dohňácat ručně, což zas by bylo masi lépe pomleté, to rozhodně. Ale nemuset krájet cibuli a nechat to stroj rovnou i promíchat taky není k zahození.
Kovový je ale i nějaký vyšší třída Boshe, jen nevím, jak se jmenuje. To má navíc aspoň tu nádobu třeba na mléčny koktejl, která v případě nouze taky seká, ale blbě.
Myslím něco takového:
http://www.kitchenaid.cz/kitchenaid/mixery/mixer_ultra_power_5KSB555/mixer_ultra_power_5KSB555_kralovska_cervena.php

v případě KA je to další stroj za těžký prachy. Sice kvalitní se skleněnou nádobou, ale stejně.
Meduhel
Krafařka
Krafařka

PříspěvekZaslal: čt prosinec 01, 2011 7:55 pm    Předmět: Citovat

Jo Llev, mas pravdu, myslela som robot. Ponorny mixer aj s krajacom a struhacom mam svajciarsky ESGE, u nas sa predava pod nazvom Bamix a ten isty (akurat raz tak drahy) predava Zepter pod svojou znackou. Ten vysiel v recenziach najlepsie a je fakt super. Ale pouzivam aj velky mixer. Ten ponorak mi nezvladne vacsie mnozstvo surovych jablk rozmixovat do hladka na kasu, ked susim jablkove placky.
Prospero som nechcela, na to som citala viac staznosti. Slo mi prave o Major alebo Chef.
Meduhel
Krafařka
Krafařka

PříspěvekZaslal: čt prosinec 01, 2011 7:59 pm    Předmět: Citovat

Noemmi, prave preto uvazujem nad Kenwoodom Major. Ma k tomu aj mixer a sekaci nadstavec plus mlynky a je kovovy. Chef je to iste, len slabsi a namensie mnozstvo.
Noemmi
Klevetnice
Klevetnice

PříspěvekZaslal: čt prosinec 01, 2011 8:08 pm    Předmět: Citovat

Jojo, ke kenwoodu je ta nádoba taky, viĎ.
Koukám, že v tomto podání má i minimlýnek:
http://www.nakupunas.cz/kuchynsky-robot-kenwood-km-023-major-titanium/
což já si zvykla i na ten mák, ořechy, moučkový cukr (on je čerstvě umletý tak parádně sypký, navíc se k tomu dá přihodit i kousek vanilkového lusku)

Zas ale ten kitchen aid je tak sympaticky masivní, pořádný kov, i uvnitř... Na druhou stranu si myslím, že to na domácí použití až tak nutně nepotřebuju Stydlín , ikdyž je to lepší.

KA je můj sen už pět let, takže se mi do jiné nebude chtět. Ale poslední dobou zjišťuju, že prostě nevyhovuje ve všem, co chci. Problém teda bude hlavně ten, jestli se rozhdonout srdicko nebo hlavou Vychechtaný .
ALe tak my teď stejně nekupujem nic, a v dohledné době ani nebudem. Takže to řeším naprosto zbytečně. Ale tak já si tak ráda prohlížím miwéry na obrázcích Vychechtaný .

Kamarádka si pořídila ten nejlevnější bosh mum, a ačkoli při práci jsem ho neviděla, tak mne absolutně odradil Stydlín .
To už mi ten Lidlovský přišel lepší, byl aspoň nerezového vzhedu a měl (myslím) nerezovou nádobu. Ale už jen ten ozubený spodek mísy (asi aby se mohla otáčet) mi přišel takový fórový... NAvíc to musí hopkat po lince, když se v tom dělá něco tuhého V rozpacích . Taže ten z výběru okamžitě odpadl (tenkrát jsem se rozohdovala mezi tím moulinexem a tímhle boshem, jsem ráda, že vyhrál odacio, má sekací nástavec a minimlýnek Vychechtaný )
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra baby-cafe.cz Vládneme domácnosti Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
Strana 1 z 5
Přidat do záložek

Přejít na: