Hlavicka baby-cafe.cz
Přihlásit    Poslat článek Chat    Vyhledávání
Reklama
Menu
BC BURZA PRÁCE/BYDLENÍ
Reklama
Hromadné nákupy s Baby-Café.cz!
Merino tílka

BC "bedýnky"

Flexi8 - sponky

Oleje a eteráky

Vanilkové lusky

Krůty

KOŘENÍ

Poslední komentáře  
· 1 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 2 Kašpárkohraní ve Stromovce
· 3 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 4 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 5 Vyhrajte plenku Bambee - soutěžte s www.detskeplenky.eu!
DOBROAKCE
AUKCE ŠPERKŮ KE DNI MATEK

BC dětský den na hradě Hněvín (2.6.2013)

BC srocení 2013

Co vás (nejen) dneska potěšilo?

DOBROKERAMIKY 2013

Poslední diskuse
· 1 kartarka
· 2 STEPHEN KING
· 3 Rozštěp-Ultrazvuk ve 21 týdnu
· 4 Kde v Praze nechat potisknout polštář?
· 5 Dobrý psychiatr Praha
· 6 Sexualita - 6 let
· 7 knížka o dospívání pro kluka
· 8 Hory v Česku-jarní prázdniny
· 9 Hliník v Infanrix Hib
· 10 Lítáte ve snu?

Poslední týden

SOUTĚŽE NA BC!!!

Vyhrajte :

1000 Kč k nákupu bot :-)

plenku Bambee

Dětskou mikinu z dílny Angel-wings

Literární RUMování

Diskusní příspěvky
·  1 Domácí Lučina :-)
·  2 živá strava
·  3 Domácí Lučina :-)
·  4 Hliník v Infanrix Hib
·  5 Domácí Lučina :-)
·  6 Žrádelníčky: tipy, recepty - zdravě a sytě :)
·  7 Žrádelníčky: tipy, recepty - zdravě a sytě :)
·  8 Přírodní ženy - zaléváme z kalíšku
·  9 Žrádelníčky: tipy, recepty - zdravě a sytě :)
·  10 Ještě nám to není jedno...
Sponzorované odkazy

Diskuse

baby-cafe.cz
Pro diskusi o čemkoli...

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Naozajstna talianska Pizza PHOTO**
Přejít na stránku 1, 2  Další

Přidat nové téma    Zaslat odpověď       Obsah fóra baby-cafe.cz Bramborová a moučná jídla, přílohy, sladké obědy
Přidat do záložek
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Souris
Treperenda
Treperenda

Registrace: 22.9. 2006

PříspěvekZaslal: st listopad 02, 2011 11:39 am    Předmět: Naozajstna talianska Pizza PHOTO** Citovat

Jedli ste uz najlepsiu pizzu na svete ?
Taku tak akurat elegantne tenku aby to bolo zvonku jemnucko chrumkave ale dost nadychane aby vo vnutri bola makka chut cerstvo upeceneho cesta? Aaach!

Ja ano a tak som si, co sa domaceho pizzovania odvodila nasledovne: recepty na domace pizzy co som doteraz skusala chutia skor ako buchty. Takze EE. Mrazakove polotovary mozu mat reklamu aku chcu, aj tak to nakoniec chuti ako karton s vyschnutym kecupom . . . proste na dobru pizzu sa chodi do talianskej restiky .

Tak tato dogma sa tymto receptom zbura aj u vas, na to dam krk !
Objavila som totiz, ze tajomstvo spravneho pizzoveho cesta tkvie v takmer vedeckom pristupe, spravnej muke, minimalnom mnozstve kvasnic a hlavne velmi pomalom kysnuti. Ked si to pripravite dnes, tak to este stihate na vikendove frajerenie pred rodinou. ;)
Vysledok vas ovali ako spravna talianska svokra! Vychechtaný

Ingrediencie na cesto (4 pizze s priemerom 15cm , pripadne 2 pizze s priemerom 30 cm):
400g obycajnej (!!) hladkej muky
255 g vody (ak mate prilis kamenitu vodu, pouzite vodu z flasky, typu evian !!!)
1 zarovnana (!!) kavova lyzicka susenych kvasnic
1 kavova lyzicka olivoveho oleja
1 kavova lyzicka soli

V miske zmiesat 2/3 muky, kvasnice a vodu a nechat odpocivat na teplom mieste 20 minut.
Pridat sol, olivovy olej a postupne pridavat zvysok muky. Miesit strojom aspon 10 minut aby vzniklo hladke a makke cesto, ktore moze trochu lepit ale odolajte pridavaniu dalsej muky.

Cesto rozdelit na 2 alebo 4 casti. Z kazdej porcie sformovat bochnik a ulozit do olejom vymazanej misky. Kazdu misku poriadne zafilmovat a odlozit do ladnicky na minimalne 48 hodin. (mozete nechat v ladnicke az 6 dni, idealny cas je 3-4 dni). Cesto nakysne a zvacsi objem ale len okolo +50%.

V den D vybrat misky z ladnicky a nechat 1-2 hodiny (este zafilmovane) aby sa teplota cesta zvysila na izbovu.
Zapnut trubu na 280°C, idealne s kamenom na chleba.
Pracovnu dosku si poriadne pomucime a cesto vyformujeme do kruhu. Technikou tlacenia prstov a odtlacania dlanou cesto vytiahneme do pozadovaneho priemeru, to znamena do tenka az priesvitna. S tymto perfetkne elastickym cestom to ide vyborne.
Ak mate naladu na vyzvy, odporucam toto video majstra sveta v robeni pizze. Ako vyhadzovanie cesta k plafonu som nechala tak, ale prva cast s jeho metodou roztahovania cesta je inspirativna. http://www.youtube.com/watch%3Fv%3DSjYqw1CLZsA&

Natriet pizzu s paradajkovou omackou (odporucam 2koncentrovanu, ktora este nie je taka kysla a horka ako 4koncentrovana) a oblohou aku ste si pripravili. U nas vedu tieto dve:
ancovicky, olivy, mozzarella
sunka, ananas, mozzarella

Poprasit oreganom alebo majorankou a dat na 7-9 minut do truby. Cas pecenia upravit podla velkosti pizze.

Tento teoreticky postup som si, priznam sa upravila. Ani s totalne zamucenou kuchynou som nebola schopna vyrobit velku pizzu, vzdy sa to zaseklo na malom centimetri co sa predsalen niekde nalepil a roztrhol mi to. Takze prva vychytavka bola, ze som si pomucila peciaci papier, ktory siel do truby ako podklad spolu s pizzou.
Druhu vychytavku som vynasla minule, ked som chcela pouzit cesto na party a urobila som pizzove gulicky. Robit ako knedle, naklast dovnutra ingrediencie a gulku nakoniec vyvalat v hrubej muke s polentou. Gulkami postupne vylozit cely plech na kolac. U tohoto elegantneho riesenia osobne ostavam.

Odporucam robit rovno z dvojitej davky. Z pripadnych zvyskov mozete vyrobit zasobu do mrazaku. Zmrazovat mozete bud vo faze vykysnuteho cesta (rozmrazovat bez termickych sokov a pomaly!!), pripadne uz urobenej, len zlahka opecenej pizze (tu rozmrazovat samozrejme v horucej trube, ziadne mikrovlnkovanie!).
Napriklad spominane gulicky su na toto uplne genialne. Neviete si predstavit tu detsku radost ked sme si dobrotu rozmrazili za 10minut ku vecernemu filmu.

Dobru chut a tesim sa na vase dojmy.

EDIT:
Vytiahla som minule z mrazaku cesto a urobila tie pizzove rollky - tu je teda foto este z plechu toho co sa mi podarilo uchranit nez to bolo do omrvinky sezrano! Vychechtaný

souris

Naposledy upravil Souris dne út červenec 10, 2012 10:24 am, celkově upraveno 2 krát.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Diny
Howgh
Howgh

Registrace: 21.9. 2006

PříspěvekZaslal: st listopad 02, 2011 11:48 am    Předmět: Citovat

Souris, tak to vypadá skvěle a věřím, že to musí strašně chutnat !!

Fotku guliček bys neměla, prosím? Ty mě taky zaujaly Veselý

Těsto zadělám zítra a v neděli vyzkoušíme !!Veselý
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Souris
Treperenda
Treperenda

PříspěvekZaslal: st listopad 02, 2011 11:53 am    Předmět: Citovat

Diny, gulicky bohuzial neodfotene. Smutný
Som to robila na poslednu chvilu a s pomucenymi rukami konverzovala s hostami co uz prisli. Vychadzalo mi to na take 3 cm gulicky, aby to este bolo ako fingerfood.
Je s tym relativne viac prace, ALE da sa to pripravit dopredu, nikde sa to netrha a da sa to pripravit v podstate pre vsetkych naraz (u klasickej pizze to je jedna po druhej, co je neprakticke: jeden je, ostatni sa pozeraju a ty furt stojis).

s.
Elvi
Klábosilka
Klábosilka

Registrace: 26.8. 2008

PříspěvekZaslal: st listopad 02, 2011 3:52 pm    Předmět: Citovat

Tomu se nedá odolat. Díky.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Baboo
Kecka
Kecka

PříspěvekZaslal: st listopad 02, 2011 3:57 pm    Předmět: Citovat

To mi spravis, ked prideme na navstevu ;)

Spolu s tym gastanom odvedla Veselý

PS: Nemam hladku muku ...
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Nikiki
Krafařka
Krafařka

Registrace: 20.11. 2007

PříspěvekZaslal: st listopad 02, 2011 4:17 pm    Předmět: Citovat

Ale tohle se nedela Smutný Ja prece nemuzu ted kdyz jsem si udelala chut, dva dny cekat na pizzu Kulivočko Vychechtaný
Souris
Treperenda
Treperenda

PříspěvekZaslal: st listopad 02, 2011 5:15 pm    Předmět: Citovat

Baboo, ale s radostou. Staci mi dat naskok tych 48 hodin ;)

Niki, skodoradoste si vravim, ze konecne niekto s reakciou v aku som dufala (a aku som mala ja). No vydrzis, no ;)

Potom napis ci to stalo za to. ;)

souris
Missorka
Adminka
Adminka

Registrace: 19.9. 2006

PříspěvekZaslal: st listopad 02, 2011 8:18 pm    Předmět: Citovat

Baboo napsal:
To mi spravis, ked prideme na navstevu ;)

Spolu s tym gastanom odvedla Veselý

PS: Nemam hladku muku ...

Můžu já taky? Veselý
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Lucka79
Diskutérka
Diskutérka

Registrace: 20.6. 2007

PříspěvekZaslal: st listopad 02, 2011 9:46 pm    Předmět: Citovat

A bude to dobré, když máme troubu jen do 250? To má asi většina, ne?
Zkusím o víkendu, už se těším!
Mamamila
ZLATÁ MAMAMILA

Registrace: 24.9. 2006

PříspěvekZaslal: st listopad 02, 2011 9:53 pm    Předmět: Citovat

zvu se na gardenparty Vychechtaný Vychechtaný
Klaris
Moderátor látkovek a nosítek

Registrace: 23.9. 2006

PříspěvekZaslal: st listopad 02, 2011 10:27 pm    Předmět: Citovat

to se dělá takhle na noc??? teď mi bude celou noc kručet v břiše a ten poslintanej polštář ti ráno pošlu k oprání Vychechtaný
ale já vím jak to udělám, zítra prdím na vaření a objednám si z místní pizzerky kde ji mají taky výtečnou
a tohle zkusím někdy až si na to vzpomenu DOSTATEČNĚ! dopředu (obvykle mám problém dát ji dělat v 10 dopoledne, abychom ji mohli mít k obědu..)
Klaris

Registrace: 23.9. 2006

PříspěvekZaslal: st listopad 02, 2011 10:29 pm    Předmět: Citovat

ahá až teď jsem si všimla, žes to nepsla teď, ale už před polednem, jen já to tak pozdě objevila..ach jo. To do víkendu nestihnu, znám se..
Souris
Treperenda
Treperenda

PříspěvekZaslal: čt listopad 03, 2011 10:30 am    Předmět: Citovat

Jéééj, my budeme mat hosti! Vychechtaný

S tou teplotou neporadim, a ty to nezistis pokial to neskusis. Vypec to na maximum a myslim, ze to pojde. V takych vyskach 20°C hore dole hadam neurobi nic zasadne.

Este by som si dovolila upriamit pozornost na to, ze s tym cestom vlastne nie je ziadna praca, staci cakat...;)

s.
Ajan
Klábosilka
Klábosilka

Registrace: 18.1. 2008

PříspěvekZaslal: čt listopad 03, 2011 2:07 pm    Předmět: Citovat

Tak těsto je v lednici a teď budu do neděle slintat ;)
Bajaja
Krafařka
Krafařka

Registrace: 9.11. 2007

PříspěvekZaslal: pá listopad 04, 2011 6:57 pm    Předmět: Citovat

tak já už ji mám v troubě a těsto se zdá dokonalé Veselý zadělala jsem jen z 1/2 dávky a to byla chyba Vychechtaný Vychechtaný Vychechtaný

děkuji moc, tento recept mi v rodinném rozpočtu ušetří podstatnou sumu Veselý
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra baby-cafe.cz Bramborová a moučná jídla, přílohy, sladké obědy Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2
Přidat do záložek

Přejít na: