Hlavicka baby-cafe.cz
Přihlásit    Poslat článek Chat    Vyhledávání
Reklama
Menu
BC BURZA PRÁCE/BYDLENÍ
Reklama
Hromadné nákupy s Baby-Café.cz!
Všiváčky z UK

Merino tílka

BC "bedýnky"

Flexi8 - sponky

Flexi8 - burza

Oleje a eteráky

Vanilkové lusky

Krůty

KOŘENÍ

CROCS Z UK

Poslední komentáře  
· 1 PLenčin páteční trapas
· 2 PLenčin páteční trapas
· 3 PLenčin páteční trapas
· 4 PLenčin páteční trapas
· 5 PLenčin páteční trapas
DOBROAKCE
BC dětský den na hradě Hněvín (2.6.2013)

BC srocení 2013

Co vás (nejen) dneska potěšilo?

Poslední diskuse
· 1 Jak se zdravite (vitate)?
· 2 Postel z dřevěných palet
· 3 Kontakt s rodičem přes Skype
· 4 Ibalgin v hojnějším množství na začátku těhotenství
· 5 Chrudimská porodnice - zkušenosti
· 6 Hudba na rozloučenou
· 7 Hlubinná regresní terapie - zkušenosti.
· 8 Porodnice Slaný
· 9 Pomazlení od úči
· 10 Květena na hrob

Poslední týden

SOUTĚŽE NA BC!!!

Vyhrajte :

1000 Kč k nákupu bot :-)

plenku Bambee

Dětskou mikinu z dílny Angel-wings

Literární RUMování

Diskusní příspěvky
·  1 VŠIVÁČKY Z UK - hromadná objednávka
·  2 Kontakt s rodičem přes Skype
·  3 Kontakt s rodičem přes Skype
·  4 VŠIVÁČKY Z UK - hromadná objednávka
·  5 Jak opravdu zlikvidovat vši?
·  6 Jak se zdravite (vitate)?
·  7 Hlubinná regresní terapie - zkušenosti.
·  8 Jak se zdravite (vitate)?
·  9 Kontakt s rodičem přes Skype
·  10 Jak opravdu zlikvidovat vši?
Sponzorované odkazy

Diskuse

baby-cafe.cz
Pro diskusi o čemkoli...

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

kam dát nadané dítě?
Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další

Přidat nové téma    Zaslat odpověď       Obsah fóra baby-cafe.cz Školák
Přidat do záložek
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Pajinka2604
Žvatlalka
Žvatlalka

Registrace: 17.4. 2009

PříspěvekZaslal: čt duben 21, 2011 4:13 pm    Předmět: kam dát nadané dítě? Citovat

Ahoj holky,mám takový problém a ráda bych znala vaše názory.Moje Verunka,jak už jsem tady i někdy psala,je trochu dítě mezi nebem a zemí.Od 4 let počítá,píše,čte...,prostě malý Albert Ein.jsme si dělaly z ní vždycky srandu.Čte encyklopedie,panenky ne,radši puzzle,lego,knížky...,no je to na dlouho,prostě na vás vyhrkne-mami,víš jak se tvoří v těle kyselina mléčna? A jak se střídá den a noc?...Byly jsme tedy na testech Mensy-99-100 percentil,iq vysoko nad 130,dostala nabídku stát se členkou Mensy ČR.Má 6 let,chodí do 1.třídy,samozřejmě strašná nuda.Teď se začal trochu připravovat individu.vzd.plán,třídní není nadšená,má 3 roky do důchodu Smutný Mezitím se tady v Ostravě otevírá PORG pro nadané děti,školné 87 tis.ročně,tím,že je nadaná,by dostala na celou dobu docházky 90% stipendium.Otázka-daly byste šanci normální ZŠ?nebo byste ji daly studovat na ten PORG a po 5 třídě hned navazuje 2jazyčný gympl?Nevím,pomoct!!!!! Smutný
Žvatlalka
Žvatlalka

Registrace: 22.9. 2006

PříspěvekZaslal: čt duben 21, 2011 4:21 pm    Předmět: Citovat

Pajinko,
všechny okolnosti neznám, ale z toho stručného, co píšeš, bych ji asi dala na porg. Pokud je takto nadaná a navíc má naprůměrné iq prokázáno, mohlo by to být přínosem. Anebo bráno z druhé stránky - myslím, že s tím, jak je chytrá, by jí to nemělo škodit nebo dělat problémy. Dvojjazyčný gympl od 5. třídy by byl taky fajn. Když ji to všechno baví, proč jí to nedopřát.
Normální ZŠ bych ji nechala, pokud by to nešlo jinak (daleké dojíždění, finance, velká vázanost na konkrétní kamarády apod. - aby třeba nebyla nějak z něčeho smutná, frustrovaná...). Ale jinak bych volila školu pro ni lepší.
I
Guma a neuvařitelná slepice :-)

Registrace: 8.11. 2008

PříspěvekZaslal: čt duben 21, 2011 4:22 pm    Předmět: Citovat

Prý v životě člověk lituje jen toho, co neudělal ;) .
Tak Porg zkuste...proč ne?
M.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Llevelyn
Guma a neuvařitelná slepice :-)

Registrace: 2.12. 2007

PříspěvekZaslal: čt duben 21, 2011 4:22 pm    Předmět: Citovat

No.. ty musíš vědět, jak na tom tvé dítě je (nejen inteligencí, ale i sociálně, emočně..) ale PORG se mi jeví jako výborná škola(takže já osobně bych tam dítě dala.. ale to není relevantní). Otázkou je, jak bude působit na tebe a dcerku a taky jaký máš cíl( kam to vzdělání dcery směřuješ, co chceš pro ní ty, ona je ještě malá).

Jinak pronadané děti jsou i spec. programy, ale musí být dobře nastavená celá škola, ne z milosti udělat něco extrapro jedno dítě a tím ho " označit" za exota. V naší škole to funguje... jinak 1. třída byla trivka i pro moje dítě a to tedy není nadaný ( krom hudby) ani omylem, spíš naopak. A ještěje otázka, co když "inteligenční" stipendium nedostsne v dalším ročníku, co potom? Přeřadit na běžnou školu by asi nemuselo klapnout... a cena za měsíc studia je šílená, to je jediné, co by mě osobně brzdilo v rozletu.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Sally
Diskutérka
Diskutérka

Registrace: 23.9. 2006

PříspěvekZaslal: čt duben 21, 2011 4:24 pm    Předmět: Citovat

určitě bych hledala alternativy. Nejsem si jistá vysloveně soukromou školou (problém s dětmi zbohatlíků), dvojjazyčný gympl super - měla by co dělat.
Zdaleka jsem nebyla nadaná jako tvoje dcera (ale uměla jsem číst a psát před nástupem do školy) a měla jsem dobrou učitelku, která se snažila mě zaměstnat nad rámec a stejně jsem se na základce naučila jen flákat - na gymplu mě to trošku dohonilo a na vejškách jsem byla nešťastná jak šafářův dvoreček - prostě mě za 12 let školní docházky nikdo nenaučil se učit a neuměla jsem to. A na vejšce nestačilo si poslechnout přednášku, že... musela být k tomu i to, co se neříkalo na přednášce a bylo v knihách....

Určitě hledej dál, mrkni jestli nemáte třeba montessori - tam by mohli být schopní jí vyjít vstříc a prostě s ní dělat pokročilejší látku než první třídu... jeslti jí zajímá jak se vytváří kyselina mléčná, tak jí asi nenadchnou ani vlastivědy, kde se děti učí roční období a podobně.... prostě potřebuje zapřáhnout a zužitkovat ten potenciál.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Sally
Diskutérka
Diskutérka

Registrace: 23.9. 2006

PříspěvekZaslal: čt duben 21, 2011 4:30 pm    Předmět: Citovat

... já jsem udělala zkušenost u výběru školek a škol, že stejně nejvíc záleží na konkrétním učiteli... bohužel / bohudík je to tak. I na výborné škole může být učitel, který si s konkrétním dítětem nesedne a naopak. Takže určitě bych nerozhodovala "od stolu" stylem "ta škola má dobrou pověst" - ale šla bych tam, a chtěla vidět i případnou učitelku, chtěla vidět jak škola vypadá v době vyučování atd... ono to hodně napoví - jak se chovají děti k sobě na chodbách, jak se k nim chovají učitelky, jak celkově škola působí... a vem holku sebou a pozoruj, jak škola působí na ní...
Pajinka2604
Žvatlalka
Žvatlalka

PříspěvekZaslal: čt duben 21, 2011 4:32 pm    Předmět: Citovat

přesně řečeno,pokud nebude rozvíjená,bude později jen průměr,možná hůř,pro ni je škola=lehké,a nebude se umět učit,to mi kladl na srdce ten testující z Mensy,ať proboha něco pro ni vymyslím,že má obrovský potencionál,myslel logiku,to co umí ,oni nezjišťuji,právě ta logika je nejdůležitější.No pro ZŠ by bylo nejjednoduší,kdyby přeskočila ročník,ale vzhledem k její malé výšce a váze jsem to odmítla.To školné je na celou dobu docházky!V naší zemi už není problém dysgrafik,dyslektik...,s němi už umějí pracovat,ale Veronika byla označena i na PPP problémem!!!!!Emočně ,socialně je na tom velice dobře,když jsem ji navrhla variantu jiné školy,kde se nebude nudit a bude mít některé hodiny v angličtině,byla nadšená a říkala,že by tam chtěla.Fakt nevím co dál
Klevetnice
Klevetnice

Registrace: 10.1. 2007

PříspěvekZaslal: čt duben 21, 2011 4:47 pm    Předmět: Citovat

Pokud je šance, že školné dostane na celou dobu, tak není nad čím váhat.
Okaa
Krafařka
Krafařka

Registrace: 24.4. 2008

PříspěvekZaslal: čt duben 21, 2011 4:53 pm    Předmět: Citovat

My jsme zvazovali PORG v Praze (od prvni tridy) a jsem rada, ze jsme tam syna nedali. Skola nebude spatna, ale spolecnost rodicu, co se kolem kupi, je oskliva (podnikatele kolem kolotocu, rusky mluvici podnikajici rodice, kteri nemaji na deti cas; znama si ted pochvalovala uzasnou party pro rodice, kterou jim vystrihl spolurodic, nekdo z predstavenstva CEZu.. z toho bych mela osypky, co ma syn za kamarady, tj. s neomezenym kapesnym a mizivym dohledem vytizenych rodicu...)
Na dni ot. dveri rikal Klaus, ze stipendium se urcite netyka prvniho stupne - tim, ze nejsou u malych schopni zjistit, jestli je talentovanejsi "Pepicek nebo Marenka" vezmou tedy toho z nich, kdo na to ma finance.
Syn se naucil sam psat ve trech, pocitani v prvni ho nudi, ale jsem rada, ze jsme ho dali na statni jazykovku (s prijimackama), zejmena proto, ze vyrusta v prostredi me blizkem a spoluzaci maji podobne smyslejici rodice, jako jsme my.
Ve vasem pripade bych volila podobne, nejakou statni vyberovou skolu, nebo treba rovnou preskocit rocnik, to myslim jde. A od sestky gympl.

Nebo pokud je ten PORG v Ostrave jinej, nevim..

Naposledy upravil Okaa dne čt duben 21, 2011 4:57 pm, celkově upraveno 1 krát.
Dacanka
Moderátor kočárkárny
Moderátor kočárkárny

PříspěvekZaslal: čt duben 21, 2011 4:55 pm    Předmět: Citovat

Pajinko bráška je to samé, první stupeň prohoupal nohama strašně se nudil a to měl učitelku, ktrá se mu poměrně věnovala, ale zase nemohla opomínat třídu. Na Gymlu už to bylo o něco lepší díky matematické třídě. Na Vš byl přijat jako druhý nejlepší z uchazečů. No a nastala potřeba se učit což do té doby moc neměl potřebu, stačilo mu slyšet. Takže to pro nj bylo docela těžké, ale zvládl to a škola ho bavila, teda ještě baví neb studuje ještě pořád a myslím že dokud ho nějaká nepostaví k potřebě živit rodinu tak bude studovat Hustej

Určitě bych hledala alterativu.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Kobylkalucni
Krafařka
Krafařka

Registrace: 30.10. 2008

PříspěvekZaslal: čt duben 21, 2011 4:56 pm    Předmět: Citovat

Určitě do toho běž, i já jsem byla nadané dítě ( čtení, psaní tiskacími apod. ve třech letech ), které bylo strčeno na základku, kde byli asi jen 2-3 žáci lehce nadprůměrní, zbytek těžký podprůměr. V té třídě dostat pětku bylo něco jako "jo, to je borec ", já jsem byla za jedničky dokonce i šikanovaná. Nikdy jsem se nemusela učit, až do páté třídy jsem měla na vysvědčení samé jedničky. Pak jsem šla ( resp. utekla ) na gympl ( tehdy měl ještě pověst "výběrové školy" ) a narazila jsem. Neuměla jsem se učit, průměr mi vytrvale klesal až ke čtverkám, učit jsem se naučila až v septimě - oktávě, což uznej, že je dost pozdě. Teď při mateřské dálkově studuju MUNI - ekonomku, první ročník teď opakuju po druhé, velkou měrou za to může právě ta základka ( nazývejme věci pravými jmény - ne základka, ale moje blbost a moje lenost ).
Kachnickab
Howgh
Howgh

Registrace: 10.12. 2009

PříspěvekZaslal: čt duben 21, 2011 5:12 pm    Předmět: Citovat

ja bych do toho sla... vratit se na "normalni" ZS muze vzdycky ne?

ja jsem chodila na ZS s rozsirenou vyukou jazyku (tenkrat jeste RJ od 3ti a AJ od 5.), RJ pak nahradila nemcina... a nikdy mi neprislo, ze by po nas na skole chteli neco vic - kolektiv celkem OK, vzdy jsem byla prumer Veselý a pak jsem musela do 9tky na nasi sidlistni ZS a to byl mazec - sikana, lidi Bleeee a ja na jednou byla jednickar Veselý Nejak jsem to tam pretrpela, ale na tu moji ZS vzpominam moc rada...
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Pajinka2604
Žvatlalka
Žvatlalka

PříspěvekZaslal: čt duben 21, 2011 5:16 pm    Předmět: Citovat

Okaa napsal:
My jsme zvazovali PORG v Praze (od prvni tridy) a jsem rada, ze jsme tam syna nedali. Skola nebude spatna, ale spolecnost rodicu, co se kolem kupi, je oskliva (podnikatele kolem kolotocu, rusky mluvici podnikajici rodice, kteri nemaji na deti cas; znama si ted pochvalovala uzasnou party pro rodice, kterou jim vystrihl spolurodic, nekdo z predstavenstva CEZu.. z toho bych mela osypky, co ma syn za kamarady, tj. s neomezenym kapesnym a mizivym dohledem vytizenych rodicu...)
Na dni ot. dveri rikal Klaus, ze stipendium se urcite netyka prvniho stupne - tim, ze nejsou u malych schopni zjistit, jestli je talentovanejsi "Pepicek nebo Marenka" vezmou tedy toho z nich, kdo na to ma finance.
Syn se naucil sam psat ve trech, pocitani v prvni ho nudi, ale jsem rada, ze jsme ho dali na statni jazykovku (s prijimackama), zejmena proto, ze vyrusta v prostredi me blizkem a spoluzaci maji podobne smyslejici rodice, jako jsme my.
Ve vasem pripade bych volila podobne, nejakou statni vyberovou skolu, nebo treba rovnou preskocit rocnik, to myslim jde. A od sestky gympl.

Nebo pokud je ten PORG v Ostrave jinej, nevim..
No právě,toho jsem se taky bála.té prominentní společnosti,ale po rozhovoru s p.ředitelkou,mě uklidnila,že tam jsou opravdu zapsaní většinou děti z normálních rodin ,taky se stipendiem,tady v Ostravě to asi nebude tak horké s těmi milionářemi a tady v Ostravě není škola s nějakou speckou pro nadané děti,škoda
Drbna
Drbna

PříspěvekZaslal: čt duben 21, 2011 5:19 pm    Předmět: Citovat

A jaká je ta PORG škola? Nic o ní nevím Stydlín Budou tam chodit jen nadané děti a nebo průměrné děti pracháčů?

Aha, už jsi odpověděla, nečetla jsem příspěvěk Okaa.
Tak v tom případě bych jí tam asi dala.
Okaa
Krafařka
Krafařka

Registrace: 24.4. 2008

PříspěvekZaslal: čt duben 21, 2011 5:36 pm    Předmět: Citovat

Jestli je to v Ostrave jak pises, tak neni co resit a sup tam s ni! Veselý
Mimochodem, ani to skolne neni tak strasne, v Praze chteli, myslim, vic, 110 000 Kc, tusim.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra baby-cafe.cz Školák Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Strana 1 z 4
Přidat do záložek

Přejít na: