Do vlažného mléka rozdrobit droždí, přidat cukr a špetku soli a nechat vzejít kvásek.
Do mísy nasypat mouku, přidat kvásek a zakysanou smetanu a vypracovat těsto. Nechat aspoň hodinu vykynout.
Na pánvi rozpálit vyšší vrstvu oleje a rukama odtrhávat těsto a mírně ho vytahat a dát do oleje. Smaží se to velmi rychle, cca 1min po každé straně.
Hotové langoše potíráme směsí vlažné vody s rozetřeným česnekem. My je podáváme potřené kečupem, se šunkou a strouhaným sýrem. Nebo jsou dobré i nasladko (ale to vynechte ten česnek ) - potřené marmeládou, medem, nutellou nebo pokapané javorovým sirupem.
Tááák hotovo, byly naprosto mňamózní, a to až tak, že si už v životě nepochutnám na těch stánkových. Dělali jsme troje - česnekové, sypané moučkovým cukrem a cákané kečupem (sýr bohužel nebyl). Dokonalá záležitost a budeme dělat častěji, nakonec je to rychlejší než palačinky a rozhodně sytější.
Jen dvě technické - kynou jsem na radu zkušených dávala už v nadávkovaných koulích. Hodně se to tím zrychlilo. A při vytahování jsem si stále máčela ruce, za vlhka to šlo mnohem lépe a při smažení to vůbec neprskalo.
¨
A ještě foto:
cukrované byly sežrány dřív, než jsem stihla vzít foťák
Holky a kolik jich z tohodle množství je?Chci je dělat dnes k večeři,tak jestli to nebude moc nebo málo pro 2 dospěláky a 2 mrnousky. _________________
Pajco, ja je delala o velikosti v prumeru cca 10cm a bylo jich asi tak 12kusu.
Myslim, ze to bude pro vas akorat ;)
Taky mi jich napoprvé vyšlo dvanáct o průměru cca 15 cm - vytahovala jsem opravdu do tenounka. Při smažení ještě hodně nakynuly. Jsou docela syté, takže dva na večeři pro tři ženský stačily, chlapi dostali po třech - ten první ochutnali všichni, aby se mohli rozhodnout, zda česnek, kečup, moučkový cukr nebo povidla - naposledy jsem část kapala medem a taky mňam.
Tak jsem je dělala k večeři dnes,právě jsme dojedli a jdu moc moc chválit!Recept není náročný,ale za to úplně výborný!Mě nejvíc chutnali nasladko.manžel snědl 3 a děti každý skoro 1.ještě 4 zbyly na snídani,snad budou dobrý ohřátý.Nebo ne? _________________
Registrace: 5.10. 2006 Příspěvky: 811 Bydliště: duší v Havířově, tělěm v CA-Los Angeles
Zaslal: st červenec 18, 2007 6:39 am Předmět:
Gabinko diky!!!!
tak ja to vyzkousim... ;) ..Priznam se, ze to bude poprve co neco delam ze drozdi....Vzdycky kdyz vidim nejaky receptik s drozdim, tak to "vzdavam"..se bojim, ze to zkazim...no to jsem cela ja...
jeste jednou dekuju! _________________ Každý je strůjcem svého štěstí..........
Čím to, že jsem zrovna tenhle recept přehlídla . Langošové těsto s kysanou smetanou neznám, ale určitě vyzkouším ;) . _________________ never say never
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.