Zaslal: čt srpen 19, 2010 3:56 pm Předmět: očkování v 5ti letech - reakce
Chtěla bych se zeptat, zda některé vaše dítko mělo reakce po očkování v 5ti letech proti záškrtu, tetanu a dávivému kašli. A jaké reakce, jaký měly průběh a jak dlouho po očkování se objevily a jak dlouho trvaly. Syn byl včera oočkován a dnes odpoledne mu vyskočila teplota a to hoooodně
Ahoj, Kačka měla asi druhý den po očkování na nožičce docela velký červený flek a říkala že ji to bolí, teplotu neměla a za 2 dny to zmizlo. Přeju ať to brzo přejde a jste zdraví ;) _________________
teplota, otok a únava jsou častým vedlejším účinkem (po tetanovce jsem to měla bez toho otoku taky)
Bára teda měla jen ten otok, bolelo jí to asi týden, pak to začalo pomalu mizet
přiznam se, že teplota by mě nerozhodila, pokud by k tomu nebylo něco jiného neobvyklého (tj. ne ta únava a otok)
Normálně by mě teplota taky asi nerozhodila, ale kluk v pátek s dědou pěkně venku promok a občas pokýchával, ale mudra na něj koukla a říkala, že to je v poho.... moc dobrý pocit z toho teda nemám. Původně jsem myslela, že si prosadím odklad očkování, ale jsem hrozná měkoňka Kluk má už 39,8C Chjo...
teplota, otok a únava jsou častým vedlejším účinkem (po tetanovce jsem to měla bez toho otoku taky)
přiznam se, že teplota by mě nerozhodila, pokud by k tomu nebylo něco jiného neobvyklého (tj. ne ta únava a otok)
Normálně by mě teplota taky asi nerozhodila, ale kluk v pátek s dědou pěkně venku promok a občas pokýchával, ale mudra na něj koukla a říkala, že to je v poho.... moc dobrý pocit z toho teda nemám. Původně jsem myslela, že si prosadím odklad očkování, ale jsem hrozná měkoňka Kluk má už 39,8C Chjo...
aha...no uvidíš...určitě to bude dobrý...
díky... teď se s tím stejně nedá už nic dělat... nejradši bych ty očkování všechny zrušila
A děkuju všem za odpověď. V mém okolí pětileťáci všichni ustáli očkování bez újmy, tak jsem ráda, že aspoň tady se našel někdo s nějakými reakcemi. Bylo mi divné, že ani mudra nehlásila, že by reakce mohl mít... vždycky mi to dopředu říkala.
Registrace: 23.9. 2006 Příspěvky: 16904 Bydliště: s výhledem na Ještěd
Zaslal: čt srpen 19, 2010 5:10 pm Předmět:
U nás byla taky horečka, a Anča kulhala na rudou a oteklou nohu skoro 14 dní. Je fakt, že jednak hodně horečková a jednak citlivá na bolest, ale i tak. Prostě reakce byla a celkem značná.
Registrace: 23.6. 2008 Příspěvky: 766 Bydliště: Brno
Zaslal: čt srpen 19, 2010 5:36 pm Předmět:
ahoj, u nás bez reakce, jen ten pichanec tuším dva tři dny lehce bolel,,,,, ale holka zase po každém očkování, asi jak je oslabená, tak do dvou tří dnů lapne nachlazení, rýma kašel, ve školce.
Jen nevím... Můžu dát Vojtu druhý den do školky?
Pokud by byla nějaká reakce, jak rychle by nastala? Bohužel s ním nemůžu pro jistotu zůstat doma...
Dadla
Bára šla do školky normálně, neodvolávala jsem jí (resp. jsem řekla, že popř ráno zavolam, že jde na očko, tak kdyby něco a stejně tak jsem druhý den ve školce řekla ,že je po očkování, žej e OK, ale kdyby něco, ať zavolaj)
Tak hlásím, že teploty přešly po 2 dnech, ale noha třetí den po očko ještě bolí.
Jinak jsem vyčetla, že 14 dní před a v den očkování by mělo být dítě úplně zdravé! A asi týden po klidnější režim. Je to tzv. živá vakcína. škoda, že jsem si to nepřečetla dřív
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.