Zaslal: ne červenec 04, 2010 9:07 pm Předmět: Jaký vybrat první hrneček a jakou kojeneckou vodu?
Ahojky všem,
nejprve bych chtěla pochválit tento web a všechny maminky, které vždy ochotně poradí. Skvělé!
Tentokrát bych potřebovala poradit s výběrem "pitítka" a značky vody. Pročetla jsem starší příspěvky a nejčastěji se objevuje Avent a Canpol. Canpol se mi líbí designem a hlavně cenou:-) Nevím ale, jaký "nástavec" by měl hrníček mít- brčko http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=20749985&tab=5
- to, co bývá na flašce na kolohttp://www.mimibazar.cz/foto.php?id=32784112&tab=0
- klasický "sosáček" s otvory http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=33257208&tab=0
Malé byl teď rok a bude to úplně první hrníček, zatím pila jen z prsa:-)
Taky nevím, zda by měl mít hrnek ucha či ne....
Vyrábí se nějaká neplastová alternativa? Třeba z nerezu....
A pak jakou vybrat kojeneckou vodu? Znáte tuto? http://www.aquaanna.cz/ Líbí se mi, že je ve skleněné láhvi....
Nám se osvědčil hrníček z Babylove DM nebo obyčejné brčko do skleničky, to pochopila celkem brzo.
Kojeneckou vodu používat nemusíš, stačí normální z kohoutku, normy na pitnou vodu jsou dostatečně přísné. Naopak bakteriálně je na tom ta kohoutková lecky líp než balená. _________________ Klára, nar. 9. 7. 2008
Ondřej, nar. 8. 2. 2010
Julie, nar. 29.12. 2011
Registrace: 13.12. 2007 Příspěvky: 22161 Bydliště: Where my body lies, my head is home.
Zaslal: ne červenec 04, 2010 9:26 pm Předmět:
Ivuska.h napsal:
Nám se osvědčil hrníček z Babylove DM nebo obyčejné brčko do skleničky, to pochopila celkem brzo.
Kojeneckou vodu používat nemusíš, stačí normální z kohoutku, normy na pitnou vodu jsou dostatečně přísné. Naopak bakteriálně je na tom ta kohoutková lecky líp než balená.
Fakt Ti tím brčkem pije? Mám asi blbé děcko, vůbec to nepochopila, jen čabrá vodu všude možně a na nápad napít se tím se tváří, asi jako kdybych jí poňoukala, aby vzala do ruky bobek
ahoj vodu kohoutkovou a pitko si stejne vybere prdola takze spis kupovat levnejsi, uvidis z ceho bude umet sosat. kazdopadne enjake nekapaci asi radsi...zkus doma brcko jestli bude umet nasat, nebo lahev na kolo- i rajec ma male baleni neperlive vody s nasoskou tak to zkus koupit- investioce minimalni, efekt maximalni a casem ucit na obyc hrnek ale tak to si asi nechas na doma, na ven neco s pitkem vid?
Fakt Ti tím brčkem pije? Mám asi blbé děcko, vůbec to nepochopila, jen čabrá vodu všude možně a na nápad napít se tím se tváří, asi jako kdybych jí poňoukala, aby vzala do ruky bobek
Jo, pije... Pokud si dobře vzpomínám, tak to uměla někdy kolem toho roku... Jinak ty učící hrníčky ze začátku moc nechápala, jeden, co měl tu hubičku měkkou, totálně rozhryzala. Nakonec se nejvíc osvědčil ten DM a pak taky flaška od Rajce nebo takový ten vytahovací uzávěr, co je na dětských pitíčkách. Sama ze sklinky bez polití umí tak 2-3 měsíce. _________________ Klára, nar. 9. 7. 2008
Ondřej, nar. 8. 2. 2010
Julie, nar. 29.12. 2011
Registrace: 13.12. 2007 Příspěvky: 22161 Bydliště: Where my body lies, my head is home.
Zaslal: ne červenec 04, 2010 9:35 pm Předmět:
Máme třeba tenhle, ale stejně z něj moc nepije, buď ode mě z hrnku nebo z jupíkové flašky...
Ty magické cokoli bych vůbec nekupovala, přijde mi to zbytečný
Existuje sposta možností, ale nikdo Ti pořádně neporadí, páč záleží jen na dítěti, co mu bude vyhovovat. Fůra maminek už nastrkala nehoráznou sumu do různých hrníčků ať už kapajících nebo nekapajících a nakonec skončily u PETflašek (např. Jupí) se sportovním pítkem - je to za pár korun a hromada dětí (většina podle okolí a diskusí) to miluje.
Brčka obvykle také nejsou problém, ale zas do auta klasický hrnek jen s brčkem nestačí, takže to pak holt investovat do flašky s brčkem. Marťa jak může, pije z plastové skleničky IKEA + s brčkem, ale když vedle stojí můj půllitr s vodou, je přímo štěstím bez sebe a chce pít z maminky pití, přestože já mám jen vodu a v jeho je i šťáva
Na ven a do auta nosím něco podobného, jak jsi dávala odkaz - zde _________________ I ZA MRAKY POŘÁD SVÍTÍ SLUNÍČKO
Tomášek 9/2010, Martínek 5/2007
Verunka 7/2013?
Přes Palubu - SLEVA pro BC
- 10% DĚTSKÉ BOBY, SÁŇKY, ... zn. Alpen Gaudi
U nás všechny učící hrnečky a pítka skončily v koutě. Dlouho pila z obyčejného štamprlete nebo skleničky, ale to bylo moc velké a těžké, štamprle měla takový příjemný baby rozměr. Nakonec úspěch slavila úplně obyčejná cyklistická láhev, ty vyžahne i 2 denně
Brčko nechápe ani v roce a půl, pořád fouká dovnitř, ale nenasaje
Vodu dávám normálně z kohoutku. _________________
Registrace: 14.3. 2007 Příspěvky: 17430 Bydliště: Praha 4 - Záběhlice
Zaslal: po červenec 05, 2010 9:14 am Předmět:
Pár hrníčků jsmě měli, ale teď dávám obyč 0,75 l petky s tím "sport" pítkem, párkrát ji pak vypláchnu a naplním obyč vodou z kohoutku. Z toho pije absolutně nejlíp. jen si to ještě nedokáže přizvednout, to by musel mít asi toho menšího jupíka.
Doma pije z nějakého nekapajícího hrnku z DM drogerie, z té jejich firemní kolekce. Ale ven ho už netahám. _________________ Jitka
Mám netoukcí hrnek avent, mam a canpol a stejně to abslolutně nechápe.
Slámku, taky nechápe.
Takže nám se osvědčil ten obyčejný hrnek z Ikea ta žabka a potom co má rád je lahvička lovi, protože pořád kojím a ta prý nejvíce imituje prso. Ale ta teče, což malý strašně rád, ale já už méně. :- )
Jo a voda z kohoutku, prý je nejzdravější než ty plastované.Viz časopis test a ČOI. .-) _________________
Zaslal: st červenec 04, 2012 10:38 am Předmět: chicco a horský pramen
já používám hrnky i lahvičky od chicca. Co se vody týče, doktorka nám doporučila min. do jednoho rku používat kojeneckou vodu.. používám horský pramen.. u nás není kohoutková voda dobrá, i pro sebe ji převařuji nebo filtruji.. proto bych ji malé vůbec nedávala.. u horského pramene asi zůstanem jak dlouho to jen půjde
Ale jinak jsem ráda za vytažení diskuze, zrovna jsem dítěti zdemolovala hrníček od babylove a přemýšlím, zda mu pořídit ten samý nebo už něco pokročilejšího. Po pročtení to vyhrává cyklistická flaška.
Jo a brčko chápe. V necelých sedmi měsících jí ho starší ségra nabídla v restauraci a málem přišla o džus...
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.