Registrace: 25.10. 2006 Příspěvky: 1433 Bydliště: Zlínský kraj
Zaslal: pá duben 09, 2010 3:54 pm Předmět: Závěs za kolo Follow me
Ahojte!
Když už tu dnes straším při vybírání koloodrážedla pro dceru, napadlo mě zeptat se i na závěs na tažení dětského kola Follow me ( http://shop.dveplusdve.cz/follow-me-p-39.html ). Je to dost drahé, ale máme děti blízko po sobě, rádi jezdíme na kole, potřebujeme oba vézt cyklosedačky, takže tažná tyč nepřichází v úvahu... Nemáte s ním některá zkušenost? Je potřeba nějaké zvláštní příslušenství? Máme klasická horská/treková kola... Díky. Markéta[/url]
Zaslal: pá duben 09, 2010 4:13 pm Předmět:
Tyč je fajn, jenomže my máme tři děti (5, 3 a 1r.), nejstarší syn ještě nemůže jezdit sám, navíc nemá takovou výdrž a ti dva mladší jsou v cyklosedačkách
Máme a investice nelitujeme. Jezdí s tím teda manžel, ale říkal, že se s tím jezdí luxusně, téměř to neovlivňuje stabilitu, prý prakticky nevěděl, že za sebou něco tahá. Mluvili jsme i s pánem, ketrý měl srovnání s tažnou tyčí a říkal, že je to velký rozdíl ve prospěch follow me. Zvláštní příslušentsví třeba není, resp. všechno potřebné k montáží je součástí výrobku. Montáž je sice trošku náročnější, ale dá se to. _________________
[img]http://lb4m.lilypie.com/WMOip1.png[/img]
Tyč je fajn, jenomže my máme tři děti (5, 3 a 1r.), nejstarší syn ještě nemůže jezdit sám, navíc nemá takovou výdrž a ti dva mladší jsou v cyklosedačkách
Jej sorry, to jsem přehlédla. Teprve teď vidím, že jsi psala, že tyč nepřichází v úvahu
Zaslal: pá duben 09, 2010 6:26 pm Předmět:
Jano, díky!
Už jsem ani nedoufala, že někdo odpoví . My prakticky víc možností nemáme, buď to nebo nebudem ještě jednu spíš dvě sezony jezdit. Takže jsem ráda, že má někdo praktické kladné zkušenosti.
Registrace: 13.2. 2008 Příspěvky: 4122 Bydliště: Praha
Zaslal: pá duben 09, 2010 6:44 pm Předmět:
U tý tyče je tu ještě jedna věc. My jí máme a je super, ale když Lucka jezdila na 12 kole, tak manža má to kolo strašně veliký, protože má dva metry a a já se jí bála vézt za sebou, tak jí vezl on, a ten sklon byl hrozně velikej, takže tam na tom seděla chudinka jak na bidýlku a držela se jak klíště, aby nespadla. Teď má 18 kolo a ten sklon je už stejnej jako u toho follow me. Takže za mně ta tyč je pro trochu větší děti, follow me je podle bezpečnější. Asi kdybych jí vezla já, tak to bylo lepší, protože mám asi 26 a to je podstatně míň, než má manžel, ale já nejsem zase tak zkušenej cyklista. _________________
Follow me nemáme, takže osobnú skúsenosť nemáme. Máme ťažnú tyč a prívesný vozík. Minulý rok na cyklodovolenke sme ale videli tento úžasný záves, okolo nás prešli manželia s deťmi a muž si všimol, že žena má niečo primontované k bicyklu, tak po nejakej chvíli sa odvážil a vyrazil za nimi, že to ide omrknúť. A prišiel s tým, že sa mu to páči, videl, ako to funguje a majitelia tohoto závesu hovorili, že sú s tým spokojní, že to vraj nie je ani poznať, keď dieťa ťahajú.
Registrace: 23.9. 2006 Příspěvky: 4724 Bydliště: mezi Přerovem a Bystřicí
Zaslal: po červen 25, 2012 8:47 am Předmět:
obnovuju, kdyby měl někdo více a dalších zkušeností s Follow me tak pište
zvažujem , i když je to teda dost peněz a z druhé ruky skoro nesehnatelné, ale děti máme tři a samostatně na silnici se učí jezdit teprv to první, tak by s eto možná oplatilo
vlastníme sice i vozík, takže teoreticky by připadalo v úvahu - jeden vozič mít sedačku a vozík a druhý táhnout dítě na tyči. Ale stejně by se mi líbilo mít k dispozici obě sedačky a vozíku se taky nechcem vzdát - kvůli spaní a úložnému prostoru, a ta tyč se nám pořád nějak nepozdává, kvůli tomu náklonu a dalším věcem (i když můj otec si ji chválí, ježe oni prostě naše tři děti sebou tím pádem vzít nemohou)
Registrace: 23.9. 2006 Příspěvky: 4724 Bydliště: mezi Přerovem a Bystřicí
Zaslal: po červen 25, 2012 8:56 am Předmět:
jo a ještě mě pobavilo, když jsem po netu hledala zkušenosi s Follow me, jak nějaký chlápek vyslovil pochybnost, když jedna žena uvažovala o tom že tím pádem sama bude moct vozit jednodítě na sedačce a druhá na závěsu. Že prej jestli je kůň a že je to hezká skrytá reklama
No smát jsem se musela já. Běžně jsem totiž vozila (byť žádné dlouhé trasy) i při své celkom mizerné kondici jedno dítko ve vozíku a druhé na sedačce, což je určitě co do váhy mnohem těžší než když vám to dítě připojené na kole pomáhá
no pak jsou lidi jako tihle a to teprv smekám kloubouk před tím co ta paní dokáže
(je to kamarádka jedné mé kamarádky, dala mi odkaz na jejich stránky a já už týden čtu a dívím se, zírám, závidím a nechápu,co všechno se na kole a s dětmi dá zvládnout )
Ahoj Klaris moc zdravím , ale s Fallow me zkušenosti bohužel nemám, pouze s trail gatorem ano- neosvědčil se nám, vozili jsme na něm syna, ale zlobil dost závěs na dětském kole-bylo ho těžké namontovat-seřídit, zapojovat a na "snadné" vypojování a zapojování dítěte běhemn výletu jsme byli líní. Nakonec se důležitá část ulomila, což vím o více lidech, manžel už nechtěl tu tyč ani vidět a odmítl s tím něco dělat a jezdit s ní dál.
Syna jsme pak tahali na laně(na navíjecím vodítku), což manžela nadchlo-sanadno odpojíš, zapojíš, dítě se nechá táhnout podle aktuálních sil-stačí mu dost jen ta psychycká podpora, že ho někdo táhne, občas nakopne, nicméně to není nic moc bezpečného, ani zákonného, ale dokázala jsem být takto samostatná a takto synovi pomoci třeba do kopce a táhnout ho až za vozíkem.
Ovšem prostřední je taková nesoustředěná a já řekla, že takto to nejde, přemluvila jsem manžela a investovali jsme do závěsného kola (Bareš, ale je více výrobců, dokonce jsem viděla i závěsné kolo pro 2 děti!) z druhé ruky, takže nás vyšlo levněji, než to Falow me (na 2000,-). Nevýhodou je, že dítě nemůžeš odpojit, ale můžeš půlkolo táhnout prázdné, na dospělém kole máš stabilně namontovaný na sedlovce závěsný "hák", který nijak nezavází (zajímalo by mě, jak těžko, snadno se odmontová to FAllow me z dospělého kola-když chceš jet na kole třeba do práce a nechceš to ssebou tahat), nelze použít spolu se sedačkou (ale tu ani nemáme), se zadním nosičem je to také těžší
Na závěsném kole mám namontovaný hák a za to se dá připojit vozík, jezdí se s tím dobře (nejen po rovině), dětem se to tak moc líbí, nebezpečné mi to nepřijde o nic víc, než když táhnu jen vozík nebo jen závěsné kolo, naopak přijde mi to o dost víc bezpečnější, než kdyby holka měla jet sama (spolu s nejstarším, který jezdí sám (ale i u něj trnu a trnout se o 2 děti, kdy jedno je jak drak a jedno jak šnek, to sama nezvládám, ale je pro mne důležité být se všema 3ma dětma soběstačná kolmo-nemáme auto, je to náš dopravní prostředek).
PS. Aleše, Katku a jejich děti jsme měli to štěstí také poznat
mám zkušenost jak s tyčí tak se závěsem a jsem jednoznačně pro závěs, podle mě se ta vyšší cena vyplatí.
Ta stabilita dítěte je opravdu úplně o něčem jiném, poznala jsem to nejvíc v prudším kopečku, kdy už jsem sama skoro nemohla a když dítě blbě šláplo, případně zrovna se na tyči "překlopilo" na druhou stranu, tak to byla konečná. Se závěsem v pohodě, navíc ona teď když je starší funguje jako přídavný motorek a ještě mě kibicuje;-)
Vloni ještě sama vůbec nejezdila, tahala jsem jí na kole 16, klidně celodenní výlet, samozřejmě s více přestávkama.
Letos už i šlape sama, má kolo 20. Napojení a odpojení jejího kola je otázka tak 10-15 sekund, no určitě ne dlouho, akorát mi musí dcera držet moje kolo, abych si ho neshodila. Když jedu jen s tím závěsem, tak akorát je to zadní kolo trochu těžší, ale to je o zvyku, jinak to ničemu nevadí. Takže teď jedem tak, že když dcera může, tak jede, když ne, tak ji zapojím a nemám s tím žádný problém jako že bych si říkala "ježiš už ji zase zapojovat no to snad ještě chvilku vydrží" Třeba včera na 25 km dvakrát jela sama a dvakrát jsem ji táhla.
Sundat to není problém, odšroubovat dva jisticí šrouby (rukou), vyndat takový malý čep, celé se to pak lehce roztáhne a sundá.
No asi nejhorší to bylo poprvé namontovat na kola, to chce oproti tyči fakt klid a chvíli čas, ale jde to. Jo a když dostala to větší kolo, tak má na předním kole takové ty motýlky a k tomu jsme museli dokoupit jakýsi speciální díl, to by ti kdyžtak určitě poradili...
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.