Hanka - tak to je mi moc lito s psikem. Tak at to vybojuje... a copak se mu stalo? Jestli se ti nechce o tom mluvit, chapu...
Helu - teda jste si to naplanovali no ja to taky chtela vedet, manzel mel u porodu prekvapko
Regi - tak to jo, no vsak kdyby neco bylo akutni, tak bys to poznala
Chata v Beskydech, ted jsme kolem jedne sli, vypadala pekne a byla oplocena ale urcite najdete i nejakou z vasi strany beskyd :-D
Ahojte holky,
jdu vás pozdravit. No hledím kolik máte zubů náš Tobi zatím jen 9 ale on první měl v 9-ti měs., tak to bude trvat déle než mu to doroste.
Těhulkám gratuluju k těhu a hl.ať je vše v pořádku
Já jsem skoro pořád na zahradě, pleju, sadím, okopávám a hlídám Tobiho, aby se mi nepřizabil, je to divoch a nemá pud sebezáchovy. Ve středu jsme byli na pohotovosti, že vyskočil z postýlky a dopadl přímo na hlavu - rána jak z děla. No zpestřuje nám to dokonale. Zlaté holčičky
Gábi - kukla jsem na stránky - jsi dobrá.
jinak koukám, že jezdíte na dovču do Beskyd - a kam? My letos máme jet do Karlových Varů, kousek od nich máme zaplacenou chalupu, se těším, tak snad to vyjde. _________________ Jani
MOJE TVORBA
Hlásím skóre z 18. měsíců: 11kg a 80cm, otesánek a má už oteklý dásně na poslední stoličky, aji dr mi to potvrdila, ale to zase bude doba, než se dostanou ven
Registrace: 1.1. 2009 Příspěvky: 1333 Bydliště: KM
Zaslal: so květen 12, 2012 10:44 am Předmět:
Ahojky.
Taky nahlásím naše míry v 18 měsících:
11,7 kg, 81 cm
Máme ale problémy s tekutinama. Nechce pít. Doktorka říkala, že na jeho váhu a hmotnost by měl vypít minimálně 1 litr za den. Počítají se do toho veškeré tekutiny, tzn. i polévky, ředění přesnídávky... Schválně jsem si to začala psát, musím mu ředit jogurt i přesnídávku a na oběd dáváme hlavně polévku. Když to takhle neudělám, tak do něj dostanu pouze necelý půl litr. Hlavně mě zachraňuje večerní mléko nebo kaše. Tak do něho dostanu 250 ml vody, ani si toho nevšimne. Zkoušeli jsme různé hrnečky, flašky... každá novinka ho baví max. 5 minut, pak to zahodí.
Registrace: 3.6. 2007 Příspěvky: 1028 Bydliště: Praha 5
Zaslal: so květen 12, 2012 12:44 pm Předmět:
Ahojky holky,
Helu - a zkoušeli jste i brčko? U nás je to velký hit. No a taky dávám už pít normálně z hrnečku, to ho taky hodně baví (i když se poleje). Ale je fakt, že nejlepší motivace je, když mám v obyč pet lahvi (0.5l) brčko a nejdřív pije ségra nebo já, to se pak sápe A vodu se šťívou taky nechce? Nebo ovocný čaj (pytlíkový).
My budem mít poradnu až tak za měsíc, až budou výsledky z gastra (včera Aďovi brali krev, tak se uvidí, jak vyjdou výsledky), už mě to bez vajec a mlíka moc neba
Jinak doma měřeno 11,7kg a 83cm
Zuby u nás už všechny, teda 16 (špičáky zatím vylezlé napůl). Poslední stoličky lezou tak tuším po 2hém roce, tak to je ještě čas.
Holky, co nočník, už některá aktivně jedete? U nás, když se posadí, tak se vyčůrá, ale neříká si. Tak čekám stále na to léto a bude běhat ve spoďárkách. Ségra byla ve 20ti měsících kompletně bez plen, tak doufám, že se chlapák taky pochlapí _________________ Eliška - 25.1.2008, 48 cm a 3130g
Adámek - 8.11.2010, 53 cm a 3860g
[/url]
Helu: Violi pije normálně z hrnečku, který ji přidržuji, a pak teda jedině z takových těch jupíků, jenže to je hnus, takže to musím vylit a dát ji tam něco jinýho a ta flaška je hned zničená, takže teď budu kupovat tohle: http://www.zdravalahev.cz/
Hanka: V má právě taky 16 venku, ale dole má dásně abnormálně nateklý, ruce pořád v puse a i dr říkala, že půjdu dřív jak ve 2 letech, ale že to bude trvat ještě, než se prořežou..
jinak nočník- nějak to nehrotím, nechápu v okolí se začíná už v 8 měsících a všichni se můžou zbláznit V se vyčůrala zatím jednou a nějak jí to nebere, sedí na tom, ale schválně to zadržuje, až jakmile dostane plínku, tak to pustí takže čekám, až bude permanentně tepleji a jak u vás, taky bude chodit bez plínky
Zaslal: ne květen 13, 2012 6:32 pm Předmět:
No z normálního malýho hrnečku mu dávám napít (střídáme všechno), ale ho to právě moc dlouho nebaví, takže moc nevypije. Brčko vůbec. To jenom kouše a fouká do toho. Nějak nemůže pochopit, že to musí sát dovnitř. Zatím se mi zdá, že nejlíp mu jede obyčejná voda z kohoutku. Čaj sice pije, ale ne tak jako tu vodu. Jupíky a podobné džusíky (byť ředěné) plive a šklebí se u toho - asi je to pro něho kyselý.
No bojujem, jak se dá.
Ahoj holky,
My jdeme na preventivku pristi tyden, tak uvidim, ale tipuju to neco kolem 10kg a mereni nevim, ale neco kolem tech 80 to asi taky bude...
Piti - u nas jak kdy ale nejvic se pije voda z kohoutku bud ze "zdrave lahve" nebo z normalni sklenky, nalivam po castech a sama si rika o pridani, protoze kdyz ji to dam na jedenkrat,tak se vzdy polije. A taky brcko funguje, ale kdyz se mi zda,ze dlouho nepuje,podstrkavam hned.
Zuby - no mame vse, krom tech druhych stolicek, jsem si ted myslela,ze uz snad lezou,bo zase probiha kasel a nudle u nosu,ale pry to vypada na nejakou chronickou rymu nebo co, tak kapeme atb a na noc zyrtec,aby se vyspala a uvidime...
Curani - tak ja uz se docela tesim,az bufe teplo, protoze n. neustale venku stahuje kalhoty a chce curat, no samo hlavne kdyz segra cura,ale vyjde ji to tak 1z5 pokusu, ale doma ji vychazim vstric a kdyz stahuje kalhoty a ukazuje hrnec, tak jdeme. Takze postoj i sundavani mame nacviceno, chybi jen ta akce :-D
A kdo jeste nemluvi, krome nas? Jako n.vsemu rozumi,!le porad si vystaci jen s "na, ee, mamam, bababa, obcas tata a kaa, nebo aaa" no des. Az me to nekdy a ji samozrejme t!ky rozciluje, bo mi to nekdy leze na nervy a cim vic se ptam co chce, tim hlasitejsi je "ee nebo aa"
Zaslal: po květen 14, 2012 9:41 pm Předmět:
Ksarka7 napsal:
A kdo jeste nemluvi, krome nas? Jako n.vsemu rozumi,!le porad si vystaci jen s "na, ee, mamam, bababa, obcas tata a kaa, nebo aaa" no des. Az me to nekdy a ji samozrejme t!ky rozciluje, bo mi to nekdy leze na nervy a cim vic se ptam co chce, tim hlasitejsi je "ee nebo aa"
Holky, diky za uklidneni, no jsem opravdu zvedava, kdy zacne klabosit...
jsem ted tak premyslela,ze jak k. Zacne. chodit zase doskolky, tak to bude celkem divicina jen s n., protoze kdyz jsou spolu a ikdyz si zrovna spolu nehraji, staci jim ta pritomnost te druhe. ted byla k. cely den u Babicky a n. porad chodila za mnou a pofnukavala a nic ji samotnou nebavilo, ale to asi prejde, ze?
Holky, diky za uklidneni, no jsem opravdu zvedava, kdy zacne klabosit...
jsem ted tak premyslela,ze jak k. Zacne. chodit zase doskolky, tak to bude celkem divicina jen s n., protoze kdyz jsou spolu a ikdyz si zrovna spolu nehraji, staci jim ta pritomnost te druhe. ted byla k. cely den u Babicky a n. porad chodila za mnou a pofnukavala a nic ji samotnou nebavilo, ale to asi prejde, ze?
Ahojky, přečti si mojí diskuzi, co jsem založila. No je to čím dál tím horší a ještě jsem jí nezabila. Věřím, že to jednou přejde.
Johanko - teda si to rodicovstvi "uzivas" to u nas to tak bylo s k. To kdyz se ukazali babicky a dedecci, tak to bylo vzdy bezkontaktni, ale casem to preslo a ted je "druzna"
Jak ti tam psaly holky, jako asi si musime stanovit limit,za ktery uz to nebudeme tolerovat. U nas byvaji. taky dny, ksy je na me prilepena, ale poucena od starsi, vim,ze chvilku co si odskocim, se nezblazni ale je to tezke. Ja jsem dlouho zvazovala sezeni s detskou psycholozkou, ale byla jsem u ni, bez k. A tal jsem se tam z toho vymluvila, ona mi dala tipy, jak se chovat, jak reagovat. A pomohlo to, celkove jsem se zklidnila, ikdyz dnes jsem si opet ulevila a dala na zadek, ale je to o te dusl3dnosti, kt. ja asi trochu zanedbavam.
A co se uzkostlivosti tyka - no zpetne vidim,jak jsme s K. Byli sileni a opatrni ale stejne,kdyz spadla, tak jen s nama nikdy ne s babickama... se tomu musim i zasmat...
S druhym mimi to prejde, tak nejak samo nik. Se sotva zahojila sedrena pusa a ma ji nanovo - opre se do sitovych dveri a ty povoli a leti pres schodek dolu... ale aspon se manza rozhybal a zacne konecne resit terasu, aby nam uz nemela kam vypadavat...
Tak budu drzet pest, at se to lepsi. Ja mam ruce vytahane jak opice, navic k. Kdyz vidi, ze niku poponesu nebo pohladim, tak si to zacne vynucovat, treba i revem a nika ji nedovoli na me sahnout, takze se skubou jeste ty dve.. sesterska laska asi
Omlouvam se za jednostranny prispevek, asi mel byt v te jine diskusi
Hlaska dne: klarko, proc jsi porad tal urvana a neposlusna... mami, vsak uz prece mas jednu holku hodnou (myslela tim niku)
Ksaraka - hláška dne je super. Řekla bych, že mým velkým problém je, že občas neodhadnu, kdy fakt potřebuje maminku a pochovat a kdy prostě jen prudí. Ona je taková zvláštní povaha. Snažím se s ní nebojovat. Dost mi pomohlo se vypsat, od té doby je to mnohem lepší a líp to snáším. Doufám, že z toho ty holky vyrostou.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.