Hlavicka baby-cafe.cz
Přihlásit    Poslat článek Chat    Vyhledávání
Reklama
Menu
BC BURZA PRÁCE/BYDLENÍ
Reklama
Hromadné nákupy s Baby-Café.cz!
Merino tílka

BC "bedýnky"

Flexi8 - sponky

Oleje a eteráky

Vanilkové lusky

Krůty

KOŘENÍ

Poslední komentáře  
· 1 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 2 Kašpárkohraní ve Stromovce
· 3 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 4 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 5 Vyhrajte plenku Bambee - soutěžte s www.detskeplenky.eu!
DOBROAKCE
AUKCE ŠPERKŮ KE DNI MATEK

BC dětský den na hradě Hněvín (2.6.2013)

BC srocení 2013

Co vás (nejen) dneska potěšilo?

DOBROKERAMIKY 2013

Poslední diskuse
· 1 kartarka
· 2 STEPHEN KING
· 3 Rozštěp-Ultrazvuk ve 21 týdnu
· 4 Kde v Praze nechat potisknout polštář?
· 5 Dobrý psychiatr Praha
· 6 Sexualita - 6 let
· 7 knížka o dospívání pro kluka
· 8 Hory v Česku-jarní prázdniny
· 9 Hliník v Infanrix Hib
· 10 Lítáte ve snu?

Poslední týden

SOUTĚŽE NA BC!!!

Vyhrajte :

1000 Kč k nákupu bot :-)

plenku Bambee

Dětskou mikinu z dílny Angel-wings

Literární RUMování

Diskusní příspěvky
·  1 2008 - dubňátka
·  2 Nechápu...
·  3 Ještě nám to není jedno...
·  4 Prosincova miminka 2009
·  5 Nechápu...
·  6 Nechápu...
·  7 BC půjčovna - věnuji
·  8 Sexualita - 6 let
·  9 Nechápu...
·  10 DUBEN 2013
Sponzorované odkazy

Diskuse

baby-cafe.cz
Pro diskusi o čemkoli...

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Streptokok B - porod bez antibiotik?
Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další

Přidat nové téma    Zaslat odpověď       Obsah fóra baby-cafe.cz Přirozené těhotenství, přirozený porod
Přidat do záložek
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Anne
Pískle

Registrace: 25.8. 2007

PříspěvekZaslal: st únor 24, 2010 9:35 pm    Předmět: Streptokok B - porod bez antibiotik? Citovat

Ahoj, ve 33. týdnu mi byl diagnostikován strepkokok B a zajímalo by mne, zda se tu najde někdo, kdo i přes tuto diagnózu rodil bez antibiotik (zřejmě na reverz? - A asi ani to neprojde v každé porodnici, jak mě informovala dula, která mě bude doprovázet k porodu).

Co jsem vygooglila, tak infekce přenosu je malá a antibiotika mají také svá rizika, nicméně přesto se bojím, aby bylo mimčo v pořádku, když je odmítnu.
Navíc bych chtěla co nejpřirozenější porod a to asi s kapačkou v ruce moc nejde? A také porodnice, kterou bych nejraději zvolila je od nás cca 1,5 - 2 hodiny jízdy a první porod byl rychlý, takže je pravděpodobnost, že by mi je stejně ani nestlihli dát ty 4 hodiny před porodem a pak se dítě automaticky léčí nebo jen pozoruje? Aby to nebylo tak, že já je odmítnu ale hned po porodu dají něco preventivně mimču?

Jsem z toho dost zničená, první těhotenství bez problémů a teď toto. Dula doporučuje podepsat reverz, že to riziko je malé, ale přesto si nejsem jistá.

A zkoušel jste někdo nechat si udělat test před termínem znovu? Prý může cestovat a jednou tam být a podruhé ne a přeci kdyby tam cca týden před porodem nebyl, nemůže to osídlení být tak velké, aby představovalo velké riziko? (prý se riziko zvětšuje s množstvím těch breberek? a to ve zprávě vůbec není)
Předem moc díky za Vaše postřehy.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Pavla73
Treperenda
Treperenda

Registrace: 23.2. 2007

PříspěvekZaslal: st únor 24, 2010 9:43 pm    Předmět: Citovat

Ahoj,
rodila jsem dvakrát, pokaždé s ATB kvůli streptokokovi. Ale vždy to byla injekce do žíly ne kapačka. Poprvé na čas, podruhé dost pozdě, asi půl hoďky před vyloděním. Oběma dcerám brali v den porodu a pak za dva nebo tři dny kontrolně krev, jestli se nenakazily. Naštěstí ne. Takže žádnou léčbu neměly, jen ty odběry krve navíc.
Treperenda
Treperenda

Registrace: 22.9. 2006

PříspěvekZaslal: st únor 24, 2010 9:48 pm    Předmět: Citovat

Mne atb. nestihli dat, takze ich okamzite po porode dali dcere aj napriek mojmu nesuhlasu ... vraj vysledky budu az za 3-4 dni a to uz by mohlo byt neskoro V rozpacích ... a potom vitazoslavne prisli s tym, ze mala mala pozitivne stery v usku a mozem byt rada, ze to takto podchytili.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Cicinka
Klábosilka
Klábosilka

Registrace: 6.6. 2008

PříspěvekZaslal: st únor 24, 2010 9:57 pm    Předmět: Citovat

Stihli mi dat pres kanylu cca 10/15min pred vylodenim, takze podle me ucinnost nula nula prd, jen ja mam jeste jizvu po kanyle Kulivočko

Dalsi postup byl jen sledovani a mereni teploty. Ani to se nebralo moc vazne, jednou mel 37,6, ja uplne na prasek, ze uz to teda zacina a my meli na sestinedeli vedro jak v pekle, sestra prisla, rekla vyvetrejte si a zase sla.

V Praze ve FTN.Sli jsme domu 72h po porodu, coz sama navrhla pediatra, kdyz videla, ze nam vsechno jde, jen se cekalo, zda pribere a zmirni se zloutenka,.

Zadne stery, zadne dodatecne aplikovane atb, zkratka nic. Rodila jsem o velikonocich, ze by to bylo tim, ze byl svatek?
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Tesss
Klábosilka
Klábosilka

Registrace: 28.5. 2009

PříspěvekZaslal: st únor 24, 2010 10:03 pm    Předmět: Citovat

Ahoj,

já byla taky GBS+, antibiotika mi dát stihli - jednorázově do žíly, pak už ne.
Ptala jsem se, co by bylo, kdyby bylo na atb pozdě, prý by malou několikrát denně kontrolovali pediatři a nejspíš bychom šly později z porodnice (po týdnu).
Osobně mě ani nenapadlo se antibiotikům bránit, sice riziko není vysoké, ale nikdy bych si neodpustila, kdyby se zrovna nám stalo, že by malá dostala streptokokový zápal plic nebo meningitidu.
Teď čekám druhé mimčo a při pozitivní kultivaci bych si je nechala dát znovu, necítila jsem to jako žádné omezení nebo újmu a porod byl jinak bez zásahů.

Myslím, že máš ale určitě právo reverz podepsat, nikdo ze zdravotníků ti v tom nemůže bránit, počítej ale s tím, že ti to rozhodně schvalovat nebudou, hlavně kvůli tomu, že pak budou muset kolem miminka víc skákat (a mám obavy, že následné odběry krve u dítěte chtít budou, nevím, to by mě osobně trápilo víc než jednorázová dávka penicilinu).

Ale jestli máš jasnou představu, jak to chceš ty, stůj si za tím, měli by ti vyhovět ;)
Lenelka
Krafařka
Krafařka

Registrace: 5.1. 2007

PříspěvekZaslal: st únor 24, 2010 10:33 pm    Předmět: Citovat

Ve vetsine zemi (zapadnich) se vubec stery na streptokoka pred porodem rutinne nedelaji a deti kupodivu prezivaji stejne jako v CR. Byt v CR, odmitnu i testy.
Cherry
Guma a neuvařitelná slepice :-)

Registrace: 25.9. 2006

PříspěvekZaslal: st únor 24, 2010 10:39 pm    Předmět: Citovat

U prvního porodu mi byl streptokok diagnostikován, ale dr. mě ihned přeléčel ATB, měla jsem nějaké docela velké zaváděcí globule. U druhého těhu jsem byla u jiného dr. a ten mi vůbec stěry nedělal.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Malta
Klevetnice
Klevetnice

PříspěvekZaslal: st únor 24, 2010 10:42 pm    Předmět: Citovat

Mam zkusenost jako Lenelka, nikdo mi zadny ster nedelal, o streptokoka se nezajimal a pritom vsichni vedeli, ze planuji porod doma.

Jednala bych podle sveho pocitu a taky podle toho, jestli mas pripadne dost sil na boj s lekari, pokud pujdes proti jejich rozhodnuti.
Biba
Drbna
Drbna

PříspěvekZaslal: st únor 24, 2010 10:47 pm    Předmět: Citovat

Ahoj, zrovna nedávno jsem to samé řešila taky. První porod rychlý a do porodnice 35 km.
Takže teď podruhé jsme vyrazili asi hodinu po začátku bolestí. ATB vykapala za cca 15-20 minut, pak už jsme mohla volně chodit, skákat na balonu atd..
Stejně se to nestihlo podat včas (4 hodiny před porodem), miminko bylo 48 hodin sledováno- každé 4 hodiny přišla sestra a změřila jí teplotu, pul s a dechovou frekvenci.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Amazonka01
Moderátor - Přirozený porod
Moderátor - Přirozený porod

Registrace: 23.9. 2006

PříspěvekZaslal: čt únor 25, 2010 7:31 am    Předmět: Citovat

Jednorázová ATB do žíly, ATB těsně před porodem, to je jako by se ani žádná nepodala - vzhledem k GBS. Takže bych řekla, že většina ATB profylaxe ořed porodem je na dvě věci, možná spíš na škodu, maminka se ukolíbá k vědomí, že teď je dítě chráněné a nic se stát nemůže. A myslím, že personál je na tom mnohdy podobně.

Jinak se k tomu vztahuje to samé, jak k čemukoliv jinému, je to léčba, kterou můžete odmítnout, dítěti také nesmí podat žádný lék bezschválení rodičů. Potíž je v tom, tohle si "uhádat".

Ideální situace by byla taková, že po odmítnutí ATB by byla rodička poučena, čeho si má u miminka když tak všímat, sestra by pomáhala s kontrolou. Riziko sice je, ale velmi, velmi malé a když si vezmu, kolik maminek rodí vlastně nechráněno (viz výše), tak by podle G/P bubáků musely děti na sepsi houfně umírat.
Radunka
Diskutérka
Diskutérka

PříspěvekZaslal: čt únor 25, 2010 7:47 am    Předmět: Citovat

přesně tahle diskuze tu nedávno byla!

Při druhém porodu jsem byla GBS+ a atb dostala, ale při prvním jsem byla v 36tt negativní, atb nedostala, ale malá měla po porodu infekci, byla dráždivá, dostala atb na 10 dní a dodnes jsme "pro jistotu" sledovaný na neurologii V rozpacích . Prý jsem streptokoka měla, jen jsem ho musela dostat v době od 36 - 39tt

a nerodí se s kapačkou na ruce! Toho jsem se taky bála, a doktora se předem zeptala. Měla jsem to vykapané za 10 minut co jsem byla na monitoru.

Zakázková výroba nábytku a kuchyní na míru
www.kuchynepinos.cz
Jandulka
Treperenda
Treperenda

PříspěvekZaslal: čt únor 25, 2010 8:07 am    Předmět: Citovat

Taky jsem byla streptokokama prolezla, nicmene porod byl tak bleskovy (40 min. v porodce), takze mi rekli, ze nema smysl atb davat, prijela jsem otevrena na 8 cm. Dal se pak nic uz neresilo a vse bylo ok.

JANDULKA

Llevelyn
Guma a neuvařitelná slepice :-)

Registrace: 2.12. 2007

PříspěvekZaslal: čt únor 25, 2010 8:21 am    Předmět: Citovat

ATB podaná matce před porodem mohou ovlivnit osdlní střev novorozence užitečnými breberami a může vzniknout problém s trávením a následně s imunitou (imunita se "tvoří" ve střevech) Pokud jsou podána ATB mělo by miminko dostat lék Colinfant, který si matka musí bohužel koupit sama. O jeho existenci vám nikdo nepoví. Stojí okolo 600.-
Ennis
Pískle

Registrace: 9.1. 2010

PříspěvekZaslal: čt únor 25, 2010 8:51 am    Předmět: gbs+ Citovat

...já řeším podobnou situaci. pozitviní výsledek mne překvapil, když už jsem měla vše naplánováno pro porod doma. taky bych si neodpustila něco zanedbat, ale nechala jsem si poradit zkušenou pa i dulou. a obě (stejně jako zkušené knihy) mají ten názor, že:
1. riziko je větší pokud ti s předstihem praskne plodová voda a ty do cca 12-16hod neporodíš (tím spíš, když tui v té době dělají mnoho vag. vyšetření) - protože by se infekce mohla posunout nahoru, blíž k dítěti. tzn. pak antibiotika ano, raději ty, než dítě po porodu
2. pokud máš (před porodem a během porodu) nějaké akutní projevy této infekce - nepříjemný výtok, zarudlou pipi:), teplotu 38 a výš...

JInak je pravda, že ve většině evrops. zemí se tento stěr nedělá, a kdo nic neví, ničeho se nebojí. Miminka se sledují tak jako tak, a pokud má dostat celkovou sepsi, tak údajně antibiotika daná matce tomu 100procentně nezabrání, protože by jí musela být dávána během celého průběhu porodu.
Takže se mi dostalo doporučení - pokud nemám a nebudu mít problém 1. a 2. mám být v klidu. Po porodu dítě 1-3dny sledovat (nejčastěji se projevuje gbs zánětem očiček, ty hrůzy jako zápal plic nejsou tak časté), to samé i v porodnici. Nenechat mimi nadopovat antibiotika dříve, než by se prokázalo, že je potřebuje.
Jinak do 24 hodin se projevuje zápal plic (dýchací potíže...), až do sedmi dnů se může projevit zápal mozkových blan. Proto je třeba měřit několikrát denně teplotu...

uf, víc už nevím. Taky mě to po úplně bezproblémovém těhotenství zarazilo a mám z toho blbý pocit. Ale řekla jsem si, že to nechám uležet a rozhdnu se "racionálně."Veselý

zlom vaz:)
Kames
Klábosilka
Klábosilka

Registrace: 16.10. 2006

PříspěvekZaslal: čt únor 25, 2010 9:33 am    Předmět: Citovat

Ahoj holky,
já osobně bych to moc nepodceňovala, měla jsem streptokoka pozitivního, dostala jsem atb, který bohužel nestihly zabrat, měla jsem rychlý porod, malá infekci chytila, zjistili to z krve, takže měla hned po narození atb.
Radši bych si je tedy nechala dát já, než aby je muselo mít miminko.
Žádné příznaky jsem já vůbec neměla, malá taky ne.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra baby-cafe.cz Přirozené těhotenství, přirozený porod Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
Strana 1 z 5
Přidat do záložek

Přejít na: