Ježkovi zaraky, Svobčo, co se to kolem vás motá za negatívní víry?
Opravdu je to tak hrozné? Nepůjde to nějak zakamuflovat, opravit, nechat? Jo a příště se nebojte reklamovat, když vám zboží poškodial doprava.
Můj muž taky nereklamuje, nevrací - stydí se, bojí se, říká, že mu to za ty nervy a peníze nestojí...ale zase jde a ty prachy vydělá a zavře mi tím pusu. Naopak v práci, když není s něčím spokojen, tak umí být přísný, to jsem zvědavá, jestli to bude praktikovat, až budem stavět dům. Vyčítá svému otci, že je moc měkký - děda totiž zaplatí třeba za podlahu horentní částku ale nechá tam nedodělky a vady a pak si ještě vezme dovolenou, sám si to opraví (a ještě je na to hrdý a chlubí se, že to skoro není vidět).
Tak píšu seznam věcí, co mi taknějak doma chybí - kdyby náhodou někomu přebývaly:
* kapsář na postýlku
* hacka
* kabátek nebo svetřík vel. 52 na tu slavnou cestu z porodnice
* bepanten (ale ten si snad ještě stihnu koupit)
* kojící čaj
* vložky do podprdy
* šátky, čepice na léto a podzim
* ty nejmenší punčocháčky, co se vyrábí
Dneska se náš velkej brácha v noci počůral. No jo, to je tak, když ho ukládá otec a nepřipomene mu si dojít před spaním. Ale i tak ho to normálně vzbudí, tak nevím, co blbnul. Přišel, že má mokré pyžamo. Tak si ho svlíkni, zamručela jsem z postele, vem si čistý a jdi zas spát. Za chvilku přišel, že je mokro i v posteli. Takže pak si musel vysvlíct i to nový, páč si do toho sedl a napakovala jsem ho do dětské postýlky v ložnici - takže proběhla zatěžkávací zkouška s roštem zase až nahoře. Spal jako dudek, asi je tam budu dávat oba
Registrace: 25.9. 2006 Příspěvky: 5554 Bydliště: Brno
Zaslal: pá červenec 20, 2012 11:01 am Předmět:
Josefko díky za info o zelenině, ušetřilas mi práci. Nakoupím v obchodě, na zahradničení kašlu.
Věci na mimi doma žádný nemám.
Adámka je mi líto!
Elenka je taky taková čistá dušička, všem důvěřuje a dělá jen to, co jí kdo řekne. S podobnými věcmi máme bohaté zkušenosti.
Včera třeba se rozbrečela, že dělala blbosti na Kristýnku a ona se nesmála (obyčejně když Elenku vidí, směje se hned, ani nemusí dělat šaškárny). Ale E. byla rozbrnklá ze školky a K. je protivná celý poslední týden, tak se to nějak špatně sešlo.
Jsem zvědavá, jak naše cíťa bude válčit ve škole.
Svobči já bych taky zkusila reklamovat.
A na pošťáka bych si došlápla. Co si má co vyskakovat, rozvážet balíky je snad jeho práce! Neplatí ho za to, aby seděl na zadku a houpal nohama. A i kdyby ti vozil balík pětkrát do týdne, nemá co remcat. Zkusil by jednou a hned bych mu řekla, že si budu stěžovat u nadřízeného.
Porodu se neboj, určitě bude krásnej a užiješ si ho. Hele já měla z porodu Elenky trauma několik let, dvě kapačky oxytocinu udělaly své. Teď jsem se zařekla, že do porodnice pojedu na poslední chvíli a oxy si nenechám dát za žádnou cenu.
Rodila jsem sice dva dny, ale bylo to krásný. Byla jsem doma, v klidu a až když jsem zjistila, že jsem otevřená na 5, jeli jsme.
Pořád jsem čekala, kdy že začnou ty hrozný bolesti, ale byly až když jsem tlačila, takže cca posledních 10 minut. Prostě pohoda.
Ty asi kvůli problémům s krví budeš muset do porodnice dřív, ale nenech se ničím rozhodit, je to tvůj porod a nikdo ti do něj nemá co kecat. Hlavní je být v klidu a pohodě. A těšit se :O)
Danielo, jak se to dělá, že si nenecháš dát oxi? Minuel jsem tam přijela na noc a navíc měli dost jiné práce, tak mi nikdo nic nenutil, ale jinak je naše porodnice vyhlášená tím, že oxitoxin dávají málem na vrátnici. pokaždé mají nějaký opravdu medicínsky závažný důvod. Naposledy kamarádce řekli, že její velké bolesti jsou jen do zad a tedy k ničemu a že by jí k porodu nepomohly a musí dát oxi, aby šly kontrakce i dopředu a začala se rychleji otevírat.
Napiš mi nějaký typ, jak se bránit, argumentovat, ty vypadáš jako správná lvice (já s tím pošťákem bych taky udělala krátký proces ale na doktory jsem krátká já).
Jo a jak doma zjistím, že sem na 5?
Majdi, klidně napiš ale nevím, jestli stíháme - přeci jen ... viz metřík. Pár věcí má čas ale kde je ten kabátek po Adamovi, to mi nedá spát. Doufám, že bude teplo a já si dělám starosti zbytečně (minule jsem mimino oblíkla do dlouhorukého body a dupaček a v autosedačce přehodila letní zavinovačkou a stejně se nám orosil a den měl potničky či co). _________________ [url=http://www.TickerFactory.com/]
Registrace: 26.9. 2006 Příspěvky: 1358 Bydliště: Brno
Zaslal: pá červenec 20, 2012 11:23 am Předmět:
No bohužel obraz už reklamovat nemůžeme, protože ho doničil i Pavel, takže to bysme neobstáli. Takže prý už Pavel objednal nový a hned je tam upozornil, že z předchozích zkušeností co má s dopravou je prosí o kvalitní zabalení obrazu. A prý ho vybalí hned před pošťákem a jestli to bude poškozený, tak mu to vrátí. To jsem teda zvědavá. I když on je sice milý, příjemný a vstřícný, ale jak jde o takovýhle věci, nebojí se reklamovat nebo to nějak řešit. Já to nesnáším. A pošťák by mi v úterý měl dovézt kojící polštář a jestli jen něco řekne, tak tu melu ještě nezažil, tentokrát ho seřvu. Dřív jezdil pohodový pošťák, ale tento klučina mladý jezdí teď v létě a já si nebudu tady ve 30 nechat nadávat od 20 letého kluka. Ale on mi tím tak vyrazil dech, že jsem se nezmohla na slovo Pavel si na něho chtěl stěžovat, ale já jsem ho od toho odradila.
Dančo - porod a já, to je na dlouhé vykládání. Oba porody jsem měla vyvolávaný a u obou byly nějaké komplikace, takže já ani nepočítám, že bych teď rodila v klídku a pohodě. Nicméně je dobré s tím počítat, kdyby to bylo jiné, mile mě to překvapí
Jinak Pavel je blázen, už prcka zaregistroval u dětské lékařky tady v Líšni
Zaslal: pá červenec 20, 2012 11:37 am Předmět:
Josefko nevím jak argumentovat, u prvního porodu jsem byla ze všeho vyplesklá, navíc mi chytráci dali něco na spaní s tím, že je to na dlouho, ať se ještě prospím. No... v polospánku a s kapačkou oxy se rodilo opravdu skvěle.
Právě proto jsem se zařekla, že do porodnice přijedu dítě akorát vytlařit, takže jsem se kontrolovala sama doma, samovyšetřením.
Není to nic složitého, akorát přes pupek je občas těžké si "tam" došáhnout, ale když si dřepneš, jde to.
Jinak kdyby bylo třeba, byla jsem přichystaná v porodnici oxy co nejvíc oddalovat s tím, že buď jasně a nahlas odmítnu hned při příjmu nebo když mi budou průběžně oxy nutit, budu říkat, že ještě chvíli zkusím bez. Nemůžou ti ho vnutit proti tvé vůli.
Podle mě zbytečně spěchají, jak neporodíš během pár hodin, hned by tomu pomáhali.
Jak jsem psala, měla jsem bolesti dva dny. Nebyli to poslíčci, věděla jsem, že toto už nerozchodím, ale neotvírala jsem se, tak jsem čekala. V porodnici by mi už dávno oxy píchli, tím jsem si jistá. Někdo by možná řekl, že jsem kaskadér, že jsem mohla ohrozit malou, ale podvědomě jsem cítila, že je všechno v pořádku, Kristýnka kopala jako obvykle, žádný problémy jsem neměla.
V noci jsem funěla v ložnici (manžel spal v obýváku), přes den jsem si tu chodila po bytě. Měla jsem klid, Elenka ve školce, manžel v práci. Odpo mě pak Elenka opečovávala :O)
Další noc stejný scénář, akorát se už intervaly zkracovaly, někdy ve 4 ráno jsem zjistila, že jsem na 3, v šest jsem byla na 5, odevzdali jsme Elenku sousedům, ještě jsem se v klidu vysprchovala, dobalila tašku a jeli jsme. Na sál jsem se dostala po osmé (byl úplněk, porodnice praskala ve švech, tak jsme čekali na chodbě, než se uvolní box) a v 8:45 jsem porodila.
Když to tak vezmu, otvírací bolesti trvaly cca 5 hodin a Kristýnka byla na světě. Žádnou chemii jsem k tomu nepotřebovala.
Neboj, zdravotnictví se lepší, čím dál víc se dbá na přání pacienta. Snad i tobě se poštěstí kápnout na dobrou PA, která tě nechá porodit, jak ty budeš chtít. _________________ SEZNAM ČERVŇÁTEK SEZNAM LEDŇÁTEK
Majdi - SZ
DAnielo, díky. To že zdravotnictví lepší u nás nepla. Rodiček přibývá, naše velkovýrobní fakultka praská ve švech, dost se zhoršili za poslední dva roky. Minule jsem byla s takovou mladičkou holčinou na hekárně (pokoj pro 4 ale nakonec nás tam bylo 6 a 3 už si lehnout nemohly, když chtěli a paní se 4. porodem že prý raději postojí - s kapačkou v ruce) a právě nám oboum na noc nabídli "něco na spaní nebo na rozjetí" a ona mi pak za dva dny říkala, že udělala kravinu, že se nechala ukecat, že "na spaní" byl nějaký oblbovák, po kterém nespala ale za to jí bylo hůř, jako když jí někdo otráví, neví kde je a proč. S tímhle jsem se už setkala víckrát, tak si říkám, jeslti doktoři vážně vědí, co dělají.
Taky jsem s Adamem byla pozitívní na streptokoka a měla jsem dorazit do hodiny od prasknutí vody. Což a) vím už, že není žádná trága, když to neudělám a za b) letos jsem negatívní, takže vše v klidu! Jak se znám, budu s prasklou vodou ještě žehlit
Zaslal: pá červenec 20, 2012 12:21 pm Předmět:
Josefko - vidím podle metříku, že už stříháš metr, nějak to rychle uteklo. Moc ti přeju rychlý a příjemný porod a hlavě zdravíčko vám oběma, budu držet palce a už se na miminko moc těším ;)
Zaslal: pá červenec 20, 2012 12:27 pm Předmět:
Joo ta injekce "na spaní" byla fakt maso, z celýho porodu si pamatuju akorát tu strašnou bolest z oxy. Že u mě seděl manžel, držel mě za ruce a dýchal se mnou, neb jsem prý poslední tři hodiny musela prodýchávat a nesměla tlařit, ptž jsem nebyla otevřená. U tlačení akorát vím, že si mi PA lehla na břicho, protože jsem neměla sílu Elenku vytlačit.
Pak si vzpomínám, že i po porodu jsem cítila hroznou únavu a pořád se mi chtělo brečet. Elenku jsem nechtěla, potřebovala jsem se z toho dostat. Tak mi ji dovezli až někdy druhý den odpoledne.
Jako první porod byl fakt strašnej a bohužel měl i obrovský vliv na vzah k Elence. Ale zvládly jsme to, poporodní deprese ustoupily a někdy po roce i ta mateřská láska přišla ;)
Druhý porod obrat o 180°, Kristýnku miluju od okamžiku, kdy vylezla na svět :O)
Zároveň mám ale stále výčitky, že jsem Elenku o toto ochudila, že jsem jí tu lásku nemohla dát hned. Jistě by měla lepší postoj k světu, nebyla by tak bázlivá, přecitlivělá... Ale to už nevrátím.
Tak mě napadá, vždycky píšeš, že s Adámkem ležíš před spaním... Usíná jen s tebou? My toto teď doma řešíme, Elenka beze mě prostě neusne, potřebuje, abych vedle ní ležela. Občas výjde finta, že se jdu jako napít a ona mezi tím sama zaspí.
Dřív jsem to moc neřešila, Elenka usínala celkem rychle a v normální hodinu. Poslední měsíc ale usíná až kolem desáté a tou dobou jsem už docela vyčerpaná. Nemluvě o tom, že bych chtěla být i někdy s manželem, že... Tak nevím, jak usínání řešit, jestli na sílu nechat párkrát vybrečet. Mě to ale příjde blbý, mám pocit, že Elenka chce, abych byla chvíli jen s ní, když už tu celý den lítám kolem mimina.
Na druhou stranu v šesti letech je dost stará na to, abych ji uspávala.
Registrace: 23.9. 2006 Příspěvky: 5896 Bydliště: Za kanalem
Zaslal: pá červenec 20, 2012 12:50 pm Předmět:
ty vogo to vam starsasi takhle nespi? My jedem klasiku, v 7 nahoru obe deti. Vana, malej oblict, precist pohadku a dobrou noc. Nechavame mu otevreny dvere ale usne sam....Mlada se k tomu jeste nepropracovala...ale makame na tom
Danielo v 6ti letech by uz mela byt schopna usnout sama..a co dela kdyz ji tam nechas? Jen me napada...jestli ti neusina spatne z toho, ze je unavena...jak v noci spi? a kolik toho naspi?
Zaslal: pá červenec 20, 2012 1:14 pm Předmět:
Majdi ona usínala normálně, v osm zalehla, přečetli jsme pohádku, na chvíli jsem si k ní lehla, povídali jsme si, co celý den dělala a tak a hned usnula. Často i beze mě.
Zhoršilo se to poslední měsíc. Nevím, co se přihodilo, ale asi je to tím, že ráno brzy vstává a ve školce pak po obědě usne. Večer samo není dost unavená.
Dneska je ve školce naposledy, tak si to polední spaní ohlídám ;)
Zaslal: pá červenec 20, 2012 1:16 pm Předmět:
Majdi - Fífa usíná sám u sebe v pokojíčku, má zhaslé světlo, ale otevřené dveře, aby nás slyšel a nemá se spaním problémy. Někdy stihne usnout pod dekou v obyváku, to ho pak Pavel přenáší. Ale to stíhá buď o víkendu a nebo teď o prázdninách, jinak když jde do školky, tak v 8 hod. šupajdí bez diskuzí spát. Pohádku nějak nevyžaduje před spaním, ale včera mu ji Pavel četl. Jinak, když vidím ty SZ tak mě tak napadá, došla ti tenkrát ode mně ta odpověď v SZ vůbec?
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.