Registrace: 25.9. 2006 Příspěvky: 2734 Bydliště: okolí Loun
Zaslal: ne únor 14, 2010 5:29 pm Předmět: Jak odstranit ochranu proti zápisu?
Ahojky,
holčiny šikulky potřebuju prosím radu, jak odstraním ochranu proti zápisu?
Totiž dostala jsem noťáska a přetahuju soubory ze starého PC do noťáska a ono mi to u hodně souborů píše, že mám odstranit tu ochranu, ale já vůbec nevím jak se to dělá...
Registrace: 6.2. 2008 Příspěvky: 2956 Bydliště: Brno
Zaslal: ne únor 14, 2010 5:41 pm Předmět:
Nejspíš se snažíš zkopírovat soubory, které jsou používané, to znamená dokument např. otevřený ve Wordu. Všechno tedy napřed pozavírej.
Zároveň to můžou být různé systémové soubory - ty pro tebe nemá smysl kopírovat, notebook má svoje vlastní.
Pokud nic z výše uvedeného nepomůže, napiš víc detailů: který z počítačů ti tohle hlásí (staré PC - nový notebook), jaké windows jsou na kterém (obvykle win 2000, xp, vista, win7), co za soubory z jaké složky kopíruješ (tj. například "doc soubory ze složky Plocha", nebo "nějaké sys soubory z windows\system32\drivers") a kam se je snažíš uložit do nového počítače.
Musíš být přihlášená jako administrátor.
Potom klik pravým myšem na soubor který je chráněný a dáš Vlastnosti, nahoře jsou ouška Obecné, Zabezpečení... Klikni na to zabezpečení a tam bys to měla překliknout.
Registrace: 6.2. 2008 Příspěvky: 2956 Bydliště: Brno
Zaslal: ne únor 14, 2010 10:04 pm Předmět:
Pokud to dělá u všech, tak bych se podívala, jestli není zamčená ta SD karta... pokud jen u některých, tak - některé karty (údajně a netuším proč) "nesnesou" větší množství souborů, zkusila bych to tedy přenést po částech.
Registrace: 5.2. 2010 Příspěvky: 14 Bydliště: Praha
Zaslal: po únor 15, 2010 9:16 pm Předmět:
Napiš, co přesně ti to píše. Není mi to jasný... _________________ Míša 9 let, Jana 3 roky a kokr Jazz. Ve volném čase sport (chystám se naučit plachtit), divadlo a práce na webu Akční letáky hypermarketů
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.