Hlavicka baby-cafe.cz
Přihlásit    Poslat článek Chat    Vyhledávání
Menu
.
Reklama
Poslední komentáře  
· 1 Květníček - 218. díl - První rok ve školce
· 2 ZIMŇÁTKA a sourozenci č.190 - logopedický a posunovací
· 3 ZIMŇÁTKA a sourozenci č.190 - logopedický a posunovací
· 4 ZIMŇÁTKA a sourozenci č.190 - logopedický a posunovací
· 5 ZIMŇÁTKA a sourozenci č.190 - logopedický a posunovací
· 6 ZIMŇÁTKA a sourozenci č.190 - logopedický a posunovací
· 7 ZIMŇÁTKA a sourozenci č.190 - logopedický a posunovací
· 8 ZIMŇÁTKA a sourozenci č.190 - logopedický a posunovací
· 9 Květníček - 218. díl - První rok ve školce
· 10 Deníček Matýsků č. 126 - Štrůdl potřetí aneb Jak (se) rodí Lvi doma 1.díl
ZRNKA NABÍZEJÍ!!!
Určitě najdete proč si zasloužíte nové tričko, vaše děti nového plyšového kamaráda. Rozhodně nezapomeňte na zbytek rodiny - co takhle kalendář na rok 2011. Podpoříte tak dobrou věc.
A ještě, pokud je Vám na BC dobře, podpořte jej:
TO MUSÍTE MÍT!!!
BC KALENDÁŘE nástěnné i stolní - s hláškami BC dětí :-) Objednejte již nyní - výtěžek jde na ZRNKA! :-)

Poslední diskuse
· 1 Salat: losos, brokolice olivovy olej?
· 2 .avi na hratelné medium, jak na to?
· 3 Sýrie
· 4 chodíte k lékaři s "boulí"???
· 5 domaci pekarna Kenwood BM 450 - nejde vyndat hak
· 6 rozvrzaný kočárek, co s ním?
· 7 Zapadlé diskuse ke smazání - čistka
· 8 14ti denní mimi, nutrilon a bobky
· 9 WORD - poznámka po čarou
· 10 Prodlužte si život

Poslední týden

Diskusní příspěvky
·  1 2006 - duben
·  2 ČERVŇÁTKA 2009
·  3 zahrádka jinak
·  4 Háčkování
·  5 2007 - říjen
·  6 Profičky
·  7 Sýrie
·  8 DIGISCRAPBOOK II
·  9 2007 - říjen
·  10 2007 - duben - extraliga :o)
Baby-Café Eshop
Sponzorované odkazy

Diskuse

baby-cafe.cz
Pro diskusi o čemkoli...

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Psychotronika

Přidat nové téma    Zaslat odpověď       Obsah fóra baby-cafe.cz Potřebuji pomoc - v rodině
Přidat do záložek
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Hasmandka
Kecka
Kecka

Registrace: 26.9. 2006

PříspěvekZaslal: út únor 09, 2010 9:40 am    Předmět: Psychotronika Citovat

Ahoj. Původně jsem chtěla psát inkognito, ale poslední dobou sem snad už nepíšu jinak Smutný , takže dnes budu konkrétní osoba.
Manžel se dal na psychotroniku. Já určitě nejsem tímto směrem uvažující člověk a tím víc jeho zájem (kromě dlouhodobé manželské krize) prohlubuje propast mezi mnou a jím. V čem je problém: nechci být netolerantní, ale pořád vnitřně balancuju při hodnocení psychotroniky mezi neškodnou filosofií a nebezpečným manipulačním nástrojem. Z toho, co manžel sem tam utrousí, zatím momentálně převažuje pocit manipulace. Ne se mnou, ale s ním. Že psychotronika je jen a jen vymývání mozků. Manžel mi tvrdí, že o tom nic nevím, že jsou to fyzikální zákony a .... Ano, nic moc o psychotronice nevím, jen jsem se něco málo dočetla. Taky to, že za komunismu to bylo regulérní odvětví na Akademii věd ČR, po revoluci zrušeno. A přijde mi, že lidé, co mohli za komančů své filosofie v tomto směru šířit, se o to dál pokouší mezi lidmi, protože je to slušně živí. Máte prosím někdo nějaké zkušenosti?

Manžel by řekl, že je to vytržené z kontextu, ale já vážně už nemám sílu řešit, že si nemohu koupit lustr tvaru koule, že by malá neměla mít v pokojíčku dětský stan - prý negativní vliv, co já vím. Že by se nemělo spát na matracích s kovovými pružinami..., že bych si neměla s dcerou hrát na doktory - prý jí přivolávám nemoci..... Do nedávna to manželovi nevadilo, spokojeně v tomto smětu a v rámci možností žil a najednou tohle.

Co s tím? Víte někdo o psychotronice z vlastních zkušeností víc?
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Makina
Krafařka
Krafařka

Registrace: 22.9. 2006

PříspěvekZaslal: út únor 09, 2010 10:29 am    Předmět: Citovat

Has, víš, já myslím, že záleží na tom, jak moc se člověk nechá daným směrem ovlivnit a jak moc mu podlehne.
Můžu být zapřísáhlý poživatel bio výrobků a nedám do pusy nic jiného, nebo si jimi budu zpestřovat jídelníček, můžu být tvrdý zastánce homeopatik a budu si s němi léčit aj slepé střevo, nebo je budu vhodně kombinovat s klasickou léčbou.
Stejně tak jako u tvého muže, pokud ti fakt stiktně nakáže vyhodit pružinové matrace a opravdu ti nedovolí nakoupit lustr, jaký chceš, a to už bude ta hranice, jejíž překročení ti vadí, pak už to může zaznívat manipulátorstvím, pokud ne, můžeš to chápat jako neškodného koníčka.
Musíš si sama stanovi hranice.
Uvidíš sama, jakým směrem se jeho zájem bude rozvíjet. Zkus se na to podívat objektivně, jestli tě to třeba neštve z toho důvodu, že máte zrovna ted krizi a jak moc by ti vadila, kdybyste se zrovna nacházeli v normálním období.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Fasciopi
Krafařka
Krafařka

Registrace: 25.9. 2008

PříspěvekZaslal: út únor 09, 2010 12:16 pm    Předmět: Citovat

Ahoj Hasmandko o psychotronice toho moc nevim bohuzel, ale jak pise Makina myslim ze pokud ta vira v neco ma sve meze tak se to da vydrzet, ale pokud to hranici s fanatizmem je to spatne Smutný Ja mam zase celou rodinu fanaticky krestanskou, ja jsem cerna ovce a taky to je desne Smutný Nekdy mam pocit se radeji prestehovat nekam hooodne dalekooo. Jak dlouho v tom tvuj manzel jede ? Teprve zacal ? A co kdybys jsis o tom neco precetla ? treba to nebude uplne tak spatna vec, fakt nevim. Ja bych si to nejdrive nechala vysvetlit ci si neco o tom precetla, udelala si svuj usudek a podle to ho se dal rozhodovala. Myslim ze vyber lustru i kdyz se ti libi kulaty je dost velka prkotina aby jses kvuli tomu musela zlobit, zkus se nad to povznest. I jine muzou byt hezke Mrk Pruzinove matrace, tak to je snad jasne ze jsou spatne, hlavne uplne ty stare, ktere nemaji potrebne kryti nad pruzinami a clovek spi primo na elektricky vodivem materialu. Vzhledem k tomu ze jsem dnes v domactnostech doslova obklopeni elektrizujicimi vecmi je to na povazenou. A hry na doktory o tom nevim ze by to bylo zle, to slysim poprve. ale mozna to vychazi z toho ze co vysilame z mozku jake myslenky to si zpetne privolavame. Pokud si manzela vazis a mas ho rada, neco si o tom nastuduj, zas az takova ptakovina to asi nebude ta psychotronika si myslim. dokonce si myslim ze si nasel pekny konicek, lespi nez hospody a nebo herny.
Lena123
Pískle

Registrace: 25.9. 2006

PříspěvekZaslal: út únor 09, 2010 1:21 pm    Předmět: Citovat

Ahoj , můj manžel se zabývá psychotronikou již několik dlouhých let , psal z ní dokonce i diplomku , ale s tím co píšeš nemá psychotronika nic společnýho V rozpacích Jsou to opravdu jen fyzikální zákony , to co píšeš ty je čarodějnictví Bleeee
Kecka
Kecka

Registrace: 25.9. 2006

PříspěvekZaslal: st únor 10, 2010 12:56 pm    Předmět: Citovat

Ahoj,

mám vlastní zkušenost s psychotronikou jak ji popisuješ. Bývala jsem tím dost nadšená, naštěstí jen krátce, ale špatných vlivů jsem se zbavovala roky. Opravdu to silně vymývá mozek a je to čarodějnictví.

Člověk začne mít pocit, že je trochu víc než ostatní, že má nějaký dar nebo vědění, že je napojen na Vyšší inteligenci. Roste egoizmus a netolerance. Současně je čím dál víc závislý na úkonech, předmětech, všechno musí být podle jeho představ, jinak je nesvůj (a vzteklý). Kritiku "víry" těžce nese. Bojí se mluvit a myslet negativně a je mu nepříjemné, když to dělají ostatní.

Tolik moje zkušenost, nechala jsem toho brzy. Pak znám mraky zkušeností z doslechu, kde začátek byl jako u mě a postupně se přidávaly zdravotní problémy, bludy atd, až to končilo velmi těžkými stavy.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Hasmandka
Kecka
Kecka

Registrace: 26.9. 2006

PříspěvekZaslal: st únor 10, 2010 1:47 pm    Předmět: Citovat

Přemýšlím nad tím celý den, jak bych k psychotronice přistupovala nebýt manželské krize. Takže určitě bych se cítila omezovaná, manipulovaná a tlačená k něčemu, co nechci. Jediný rozdíl mezi tím kdyby nám to klapalo a tím, co je teď, je ten, že být zadobře , tak jsem z toho nešťastná, zatímco momentálně mě to docela irituje. Grrrrr

Jako ono to není jen o tom, že se nedokážu povznést nad nějaký lustr. Je to o tom, že jsou mi čas od času podsouvány "dobré" rady, jak se mám chovat, co bych měla a neměla dělat, jak bych měla žít - např, když se nad něčím rozčiluju, tak bych neměla, protože škodím sobě a dceři, ....že bych neměla používat slovo strašně ve významu moc, ale raději ho nahradit nějakým jiným slovem, protože slovo strašně má hooodně negativní energie... Kulivočko, ...když jsem byla po týdnu po přestěhování do nového domu několik dnů sama i v noci a bála jsem se a potřebovala jsem nějakou podporu, bylo mi vysvětleno, že tím, že se bojím, tak jenom přivolávám a přitahuju to zlo a že to je vlastně špatně, se bát....

Nemyslím si, že by mě manžel manipuloval nebo tlačil do něčeho záměrně. On to dělá v dobré víře, protože je skálopevně přesvědčený, že to je pro naše blaho a naše dobro, nicméně problém jako takový to nijak nezlehčuje.

Karlindo, to je přesné, tak nějak to cítím u manžela. Co vím, tak se tomu manžel začal věnovat tak před 4 nebo 5 měsíci a zatím všemu věří.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra baby-cafe.cz Potřebuji pomoc - v rodině Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1
Přidat do záložek

Přejít na: